logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Artistul Ricky Martin împlineşte 50 de ani (24 decembrie)

Image

Cântăreţul latino Ricky Martin (numele real - Enrique Martin Morales) s-a născut la 24 decembrie 1971, în cartierul Hato Rey din San Juan, Puerto Rico. Din perioada copilăriei a început să apară în reclame tv. A urmat cursuri de dicţie şi de canto, iar la 12 ani a început să cânte în formaţia Menudo, care interpreta melodii influenţate de David Bowie şi Cheap Trick şi, ulterior, de Celia Cruz, conform site-ului cinemagia.ro.

După ce a părăsit grupul Menudo, Ricky şi-a continuat studiile pentru a deveni actor. Ajuns în Mexic, i s-a oferit un rol în "Las zapatillas rojas", ce l-a ajutat să obţină un nou rol, în "Mama ama el rock". A urmat apoi telenovela "Alcanzar una estrella" şi producţia muzicală "Munecos de Papel".

 

Între timp, cei de la Sony Music i-au propus un contract, pentru a-l lansa în lumea muzicii, ca solist. Cu ajutorul managerului său Angelo Medina Jr,. Ricky lansează primul său album solo "Ricky Martin" în 1992, care s-a vândut în peste 500.000 de exemplare în America Latină, transformându-l în unul dintre cei mai de succes artişti debutanţi din ultimii 10 ani.

Albumul a fost timp de 41 de săptămâni pe locul 1. Toate cele şase piese extrase de pe CD - "Fuego contra fuego", "Dime que me quieres", "Susana", "El amor de mi vida", "Vuelo" şi "Ser feliz" - s-au clasat pe primele 10 poziţii ale topurilor. Albumul i-a adus opt discuri de aur în Argentina, Mexic, Puerto Rico, Chile, Columbia şi SUA, precizează site-ul cinemagia.ro.

 


Al doilea album, "Me amaras", a fost lansat în 1993 şi l-a propulsat spre câştigarea premiilor Billboard şi Best New latin Artist. Şi-a mutat din nou domiciliul, de data aceasta la New York, unde a scos cel de-al treilea album în limba spaniolă, "A Medio Vivir", şi a jucat rolul unui barman în serialul "General Hospital".


În 1996 a câştigat premiul ACE Awards - "El Cancionero Más Destacado", iar în 1997 - ACE Awards - "Cantante masculino más destacado", "Mejor Concierto", "Figura masculino del ańo", "Álbum masculino del ańo", conform paginii de Facebook a artistului.

Tot în 1997, a obţinut un rol pe Broadway, în piesa "Mizerabilii" şi a lansat "Un, Dos, Tres, Maria" care-l propulsează în topurile de specialitate din lume. Anul următor, apar "Vuelve" şi "La Copa de La Vida", imnul Campionatului Mondial de Fotbal.

 


A fost ales de studiourile Walt Disney pentru a cânta în coloana sonoră care închidea filmul "Hercules", cu melodia "No importa la distancia", în acelaşi film împrumutând vocea sa personajului Hercules, versiunea în spaniolă.

Anul 1999 i-a adus premiul Grammy pentru cel mai bun cântăreţ de muzică latino şi lansarea primului său disc în limba engleză, intitulat "Ricky Martin" - care includea hitul "La Vida Loca" -, cel mai bine vândut disc din istoria casei de discuri Columbia Records.

A urmat al doilea album în limba engleză, "Sound Loaded", în 2000, care a primit şapte discuri de platină în SUA. Albumul includea melodia "Nobody Wants to Be Lonely", în duet cu Christina Aguilera, "Loaded" şi "She Bangs". Tot în 2000 a primit premiile ABC Radio Music Awards - "Most Requested Artist" şi ALMA Awards - "Special Achievement, Male Entertainer of the Year", "Outstanding Music Video". În 2001 i-a revenit premiul Latin Grammy Award - Best Short Form Music Video - "She Bangs", precizează site-ul https://www.biography.com/.

În 2003 a apărut albumul "Almas del Silencio" şi în acelaşi an a susţinut primul concert în România, fiind invitat în recital la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov. În această perioadă începe să se implice în diferite campanii şi proiecte umanitare, cum ar fi "People for Chilren", donând bani pentru Centrul de Copii SER din Aibonito, Puerto Rico. În 2004 a primit Premiul de Excelenţă Lo Nuestro, alăturându-se altor vedete ale muzicii latino - Julio Iglesias, Gloria Estefan, Marco Antonio Sols, Luis Miguel.

 



Albumul "Life" a apărut la sfârşitul anului 2005 şi cuprinde piese la care Ricky Martin a colaborat cu artişti hip-hop, precum Amérie, Daddy Yankee şi Black Eyed Peas. Tot în 2005 a vizitat Thailanda, profund afectată de tsunami şi împreună cu Fundaţia care îi poartă numele s-a alăturat organizaţiei Habitat for Humanity, pentru a finanţa construirea a peste 200 de case în Thailanda.

Anul 2007 i-a adus lui Ricky Martin alte premii - Latin Grammy Award - Best Male Pop Vocal Album - MTV Unplugged, Latin Grammy Award - Best Long Form Music Video - MTV Unplugged.

În 2010 a publicat cartea autobiografică "Me", care a devenit un best-seller, iar în 2011 a lansat albumul "Música + Alma + Sexo".

 



Din filmografia artistului amintim: "The Love Boat", "Por siempre amigos", "Alcanzar una estrella II", "Más que alcanzar una estrella", "Getting By", "Barefoot in Paradise", "MADtv", "Sos mi vida", "American Dad!", "Glee", "Hombre con tecno-corazón".

În 2015 a lansat albumul "A Quien Quiera Escuchar", iar în 2016 a efectuat One World Tour, conform site-ului https://www.biography.com/.

Albumul "Esencial" a fost lansat în 2018, iar în 2020, artistul a lansat materialul discografic "Pausa", potrivit site-ului https://www.rickymartin.com.br/. AGERPRES/(Documentare - Marina Bădulescu, editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa fotografiilor: Ricky Martin /Facebook

Afisari: 20

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 25-04-2025 14:05

Săptămâna europeană 21-25 aprilie 2025

Comisia Europeană a anunțat sancțiuni financiare împotriva companiilor americane Apple și Meta pentru încălcări ale legislației europene privind concurența. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că Executivul Comunitar va prezenta în următoarele două săptămâni o foaie de parcurs cu măsuri menite să elimine complet importurile

Documentare 25-04-2025 10:45

DESTINAȚII DE WEEKEND: sfârșit de săptămână în București și în țară

* Muzeul Național al Țăranului Român va fi redeschis din data de 25 aprilie, după un îndelungat șantier de consolidare, început în 2016, și după o vreme necesară primenirii, a informat instituția muzeală, într-un comunicat transmis AGERPRES. 'Am (re)așezat obiectele în locurile lor (pe care le-au părăsit

Documentare 25-04-2025 10:15

FRAGMENT DE ISTORIE: 80 de ani de la Conferința de la San Francisco, crearea ONU (25 aprilie - 26 iunie 1945)

Organizarea postbelică a lumii a început încă de la 21 august 1941, când președintele american Franklin Delano Roosevelt a prezentat în fața Congresului Carta Atlanticului, document care viza, printre altele, crearea unei asociații generale de națiuni care să ofere garanții pentru independența politică și integritatea teritorială a statelor mari și mi

Documentare 25-04-2025 10:00

DOCUMENTAR: Actorul Al Pacino împlinește 85 de ani (25 aprilie)

Actorul Al Pacino s-a născut la 25 aprilie 1940 în Bronx, un cartier al New Yorkului. A fost crescut de bunici, care l-au dus la cinema de când era mic. La 17 ani a început să se întrețină singur, lucrând ca vânzător, poștaș, lucrător de farmacie, portar, administrator de bloc. A început să joace teatru ca amator, a scris cuplete pen

Documentare 25-04-2025 09:45

25 aprilie - Ziua internațională a delegaților (ONU)

Ziua internațională a delegaților marchează aniversarea primei zile a Conferinței de la San Francisco, cunoscută drept Conferința Națiunilor Unite. La 25 aprilie 1945, delegații din cincizeci de țări s-au reunit pentru prima dată la San Francisco. Polonia nu a trimis un reprezentant deoarece componența noului său guvern nu a fost anunțată decât prea târziu pentru

Documentare 25-04-2025 09:30

Evenimentul East European Comic Con (25-27 aprilie)

În intervalul 25-27 aprilie 2025, are loc, la complexul Romexpo din București, evenimentul East European Comic Con (EECC), dedicat iubitorilor de filme, seriale, jocuri video, cosplay, benzi desenate și nu numai, potrivit comic-con.ro. Lista actorilor care sunt invitați speciali la această ediție cuprinde

Documentare 25-04-2025 09:15

25 aprilie - Ziua mondială de combatere a malariei (OMS)

Ziua mondială de combatere a malariei este marcată, anual, la 25 aprilie, potrivit who.int. A fost adoptată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în cadrul sesiunii cu numărul 60, din mai 2007, pentru a evidenția progresele care au fost realizate în prevenirea și controlul malariei, dar și pentru a accelera lupta împotriva acestei boli. T

Documentare 25-04-2025 09:10

25 aprilie - Ziua Justiției Militare

Ziua Justiției Militare este marcată în fiecare an la 25 aprilie. La această dat, în 1919 a luat ființă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înființarea unei structuri specializate în asigurarea asistenței juridice pentru armată, potrivit

Documentare 25-04-2025 08:30

CENTENARUL PATRIARHIEI ROMÂNE: Mitropolitul primat Calinic Miclescu (1875-1886)

Calinic Miclescu a fost Mitropolit al Moldovei între anii 1865-1875 și apoi Mitropolit primat între 1875-1886. S-a născut la data de 16 aprilie 1822, în Suceava, în familia marelui logofăt Scarlat Miclescu și a soției acestuia Maria (născută Beldiman), primind la botez numele Constantin. A intrat în monahism la Huși, la 18 iunie 1

Documentare 25-04-2025 08:00

CENTENARUL PATRIARHIEI ROMÂNE: 140 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (25 aprilie 1885)

Încercări pentru ca autocefalia Bisericii Ortodoxe Române să devină un fapt împlinit au fost inițiate și susținute încă din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Unirea Principatelor Române, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei (5/17 ianuarie 1959), apoi în Țara Românească (24 ianuar

Documentare 25-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Ca să fii orbit cu privire la alții, demult trebuie să nu te fi văzut nici pe tine.' - N. Iorga ('Cugetări', Ed. Albatros, 1972) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Ionela Gavril)

Documentare 25-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 25 aprilie

Ortodoxe Izvorul Tămăduirii; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu; Sf. Ap. și Evanghelist Marcu; Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului Greco-catolice Sf. ap. și ev. Marcu Romano-catolice Sf. Marcu, ev. În vin

Documentare 25-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 25 aprilie

Este a 115-a zi a anului 2025. Au mai rămas 250 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 15 m și apune la 20 h 13 m. Luna răsare la 04 h 55 m și apune la 17 h 24 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 24-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Elisabeta Polihroniade, mare maestră internațională a șahului

Elisabeta Polihroniade, legendă a șahului românesc, s-a născut la București, în ziua de 24 aprilie 1935. Licențiată a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, Elisabeta Polihroniade este singura româncă ce deține zece medalii olimpice cucerite la Olimpiadele de Șah, individual sau cu echipa, potrivit 'Enciclopediei

Documentare 24-04-2025 09:30

24 aprilie - Ziua mondială a protecției animalelor de laborator

La 24 aprilie este marcată anual Ziua mondială a protecției animalelor de laborator, o zi ce comemorează și evidențiază suferința animalelor din laboratoarele din întreaga lume. Pe lângă expunerea tratamentului la care sunt supuse aceste animale, această zi reprezintă o oportunitate de a arăta că există o cale mai bună, de a evidenția metodele științifice avansat