Evenimentul East European Comic Con (25-27 aprilie)

În intervalul 25-27 aprilie 2025, are loc, la complexul Romexpo din București, evenimentul East European Comic Con (EECC), dedicat iubitorilor de filme, seriale, jocuri video, cosplay, benzi desenate și nu numai, potrivit comic-con.ro.
Lista actorilor care sunt invitați speciali la această ediție cuprinde nume precum: Jack Wolfe, eroul filmului 'The Magic Flute' (2022) și personaj în serialul 'Shadow and Bone' (2023); Josha Stradowski, cunoscut grație rolurilor Rand al'Thor din serialul fantastic 'The Wheel of Time' (2021) și Nicholas Capa din filmul 'Gran Turismo' (2023); Daniel Gillies, care îl întruchipează pe Elijah Mikaelson în serialul 'The Vampire Diaries'; Rupert Young, cunoscut din serialele 'Merlin', unde a fost Sir Leon și 'Bridgerton', unde a jucat rolul Lord Featherington; Sujaya Dasgupta, actriță care face parte din distribuția serialelor 'Shadow and Bomne' (2021-2023) și 'Shantaram' (2022).
Invitații evenimentului vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri, intitulate 'Panels', în cadrul cărora publicul are posibilitatea să interacționeze cu actorii preferați. Totodată, fanii au ocazia de a participa la sesiuni foto și de autografe cu artiștii prezenți.
Nu lipsește nici Aleea Artiștilor, dedicată celor care doresc să-și vândă propriile creații, care pot fi benzi desenate, anime-manga, super-erou, Fan Art, Gaming, seriale TV și filme tematice. Printre alte activități organizate la EECC, se numără cele de cosplay și jocurile de masă, notează comic-con.ro.
Mai multe informații despre EECC, inclusiv despre bilete, sunt disponibile pe www.comic-con.ro.
***
Precedenta ediție a EECC a avut loc între zilele de 13 și 15 septembrie 2024, la Arena Națională. Printre invitații speciali s-au numărat actorii Mark Sheppard, cunoscut pentru rolul emblematic al demonului Crowley, Regele Iadului, din serialul 'Supernatural', Clinton Liberty (Addam of Hull din 'House of the Dragon') și Toby Sebastian (Trystane Martell din 'Game of Thrones').
Prima ediție Comic Con România din anul 2024 s-a derulat între 19 și 21 aprilie, la Romexpo. Fanii s-au putut întâlni cu actorii Jack Gleeson ('Game of Thrones', 'Safe Harbour'), Adrian Rawlins ('Harry Potter', 'Chernobyl'), Alexander Vlahos ('Outlander', 'Merlin'), Andrew Horton ('Jupiter's Legacy'), Jacob Dudman ('The Last Kingdom', 'Fate The Winx Saga') și MyAnna Buring ('The Witcher', 'Twilight Saga').
În zona de gaming, vizitatorii au avut ocazia de a experimenta numeroase jocuri pe diverse sisteme, de la consolă și PC până la mobil, VR și Arcade. Printre invitați a fost și Ana Dumbravă, cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume.
***
Prima ediție East European Comic Con a avut loc între 30 și 31 martie 2013, la Palatul Național al Copiilor. Au participat peste 9000 de pasionați de cultura pop/geek. Victor Drujiniu - artist pentru DC Comics și Dark House, Remus Brezeanu - artistul 'The End of Times of Bram&Ben', precum și Puiu Manu - unul dintre cei mai buni artiști români de benzi desenate, au fost câțiva dintre cei 22 de artiști prezenți la EECC 2013.
În ceea ce privește actorii, John Rhys-Davies și Finn Jones au fost cei care au 'inaugurat' Comic Con. John Rhys-Davies este cunoscut pentru rolul lui Gimli din 'Stăpânul Inelelor', sau Sallah în 'Indiana Jones'. Finn Jones este cunoscut pentru rolul lui Ser Loras Tyrell în serialul TV 'Urzeala Tronurilor'.
A doua ediție a fost găzduită la Romexpo, între 9-11 mai 2014. Lista invitaților i-a inclus pe: Jason Momoa cunoscut pentru rolul Khal Drogo în serialul 'Urzeala Tronurilor', Mark Sheppard cunoscut pentru rolul Crowley din 'Supernatural' și Natalia Tena, cunoscută pentru rolurile sale în 'Harry Potter' și 'Urzeala Tronurilor'.
Ediția a treia a avut loc la Romexpo între 8 și 10 mai 2015, pe o suprafață de 12.000 mp. Lista de invitați a inclus personalități precum: Manu Bennett cunoscut pentru rolul Crixus în serialele de succes 'Spartacus' & 'Arrow', Robert Knepper cunoscut pentru rolul T-Bag în 'Prison Break' și John Noble cunoscut pentru rolurile sale în 'Fringe' și 'Stăpânul Inelelor'.
Ediția a patra, derulată între 27-29 mai 2016, a atras 38.000 de vizitatori, care s-au putut întîlni cu actori precum: Mark Pellegrino, Charles Dance, David Anders, Sylvester McCoy, Daniel Portman, Gemma Whelan.
În 2018, EECC a adunat peste 48.000 de vizitatori, iar în 2023 numărul celor care au trecut pragul EECC a depășit cifra de 52.000, potrivit comic-con.ro.
East European Comic Con este un eveniment dedicat pasionaților de benzi desenate, filme, seriale TV, Sci-Fi și fantasy, Gaming, cultura japoneză, Anime, Manga, jocuri de societate și, nu în ultimul rând, tehnologie. Este organizat de Yuzu Events & Comic Con, după modelul San Diego Comic Con International.
În prezent, East European Comic Con a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa și cel mai important eveniment din Europa de Est. Limba principală și oficială a evenimentului este engleza, menționează comic-con.ro. AGERPRES (Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu, editor online: Andreea Preda)
Sursa foto: East European Comic Con/Facebook
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
DOCUMENTAR: Jucătoarea de tenis Gabriela Sabatini împlinește 55 de ani (16 mai)
Jucătoarea de tenis Gabriela Sabatini a câștigat 27 de titluri la simplu și 14 la dublu. Deține un titlu de Mare Șlem, cucerit la US Open (1990), are o finală disputată la Wimbledon (1991), precum și o medalie olimpică de argint, obținută la Jocurile Olimpice de la Seul, în 1988. S-a retras din circuitul profesionist în 1996, la 26 de ani. Nă
16 mai - Ziua internațională a conviețuirii pașnice (ONU)
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în rezoluția 72/130, a declarat ziua de 16 mai drept Ziua internațională a conviețuirii pașnice, ca mijloc de mobilizare periodică a eforturilor comunității internaționale de a promova pacea, toleranța, incluziunea, înțelegerea și solidaritatea. Marcarea acestei zile are ca obiectiv susținerea dorinței de a
Cea de-a șasea reuniune a Comunității politice europene, la Tirana (16 mai)
Cea de-a șasea reuniune a Comunității politice europene (CPE) va avea loc la Tirana, Albania, la 16 mai 2025, cu tema 'Noua Europă într-o lume nouă: unitate - cooperare - acțiune comună'. Uniunea Europeană va fi reprezentată de președintele Consiliului European, Antonio Costa, care va coprezida reuniunea alături de prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, conform
16 mai - Ziua internațională a luminii (UNESCO)
Ziua internațională a luminii este marcată anual, la 16 mai, pentru a aniversa prima operațiune de succes a laserului, în 1960, de către fizicianul și inginerul Theodore Maiman. Laserul este un exemplu extraordinar al modului în care o descoperire științifică poate aduce beneficii revoluționare în domenii diverse precum comunicații, medicină și altele, potr
Romanian Design Week, festival dedicat industriilor creativ-culturale (16-25 mai)
Festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative Romanian Design Week are loc în București, în perioada 16-25 mai, în trei spații din centrul orașului: clădirea monument istoric din Piața George Enescu, care a găzduit în trecut celebrul restaurant CINA, Casa Fratelli și Muzeul Național de Artă al României, potrivit
CITATUL ZILEI
'Se atrage ura făcând bine ca și făcând rău.' - N. Machiavelli, 'Principele', XIX ('Buna-cuviință oglindită în proverbe și maxime din toată lumea', culese de Gh. Paschia, Editura Albatros, 1970)
Prezidențiale2025/ Prezența pe ore la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2025
Primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2025 a avut loc în ziua de 4 mai. Votul în diaspora s-a desfășurat începând de vineri, 2 mai (ora locală 7.00), până duminică, 4 mai, la ora 21.00 (ora României). Din cei 17.988.031 de alegători înscriși în listele electorale permanente, s-au prezen
Prezidențiale2025/ Rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai 2025
La primul tur al alegerilor prezidențiale din 4 mai erau înscriși în listele electorale 17.988.031 de persoane. Prezența la urne în țară a fost de 53,21% (9.571.740 persoane), dintre care: 5.767.376 în mediul urban și 3.804.364 în mediul rural. În străinătate au votat, la cele 966 de secții de votare, 973.170 de persoane, conform s
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 16 mai
Ortodoxe Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei; Sf. Cuv. Teodor cel Sfințit Greco-catolice Sf. cuv. Teodor cel Sfințit; Sf. Ioan Nepomuk; Fer. Vladimir Ghika Romano-catolice Fer. Vladimir Ghika, pr. m. Sfinții Cuvioși Sil
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 16 mai
Este a 136-a zi a anului 2025. Au mai rămas 229 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 47 m și apune la 20 h 37 m. Luna nu răsare în această zi. Apune la 07 h 50 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
15 mai - Ziua internațională a bujorului, floarea națională a României
Bujorul, decretat din 2022 floare națională a României, este celebrat la mijlocul lunii mai, perioada sa de înflorire, ziua de 15 mai devenind Ziua internațională a bujorului, potrivit informațiilor publicate de Facultatea de Horticultură București din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, pe site-ul oficial (
A murit actrița Cristina Deleanu (fișă biografică)
Actrița Cristina Deleanu a murit, a anunțat, la 15 mai, realizatoarea de televiziune Marina Almășan. *** Actrița Cristina Deleanu s-a născut la 22 decembrie 1940, la Ploiești. Se mută împreună cu mama sa, la București, unde urmează cursurile primare ale Școlii nr. 33 și studiile liceale la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. De
15 mai - Ziua Poliției Militare
La 15 mai 2025 este marcată Ziua Poliției Militare. În 1990, a fost emis Ordinul ministrului Apărării Naționale prin care s-au înființat unitățile și subunitățile de poliție militară din Armata României. Poliția militară este o structură specializată a Statului Major General care desfășoară activități privind disciplina militar
15 mai - Ziua națională a medicului veterinar
La 15 mai 2025 este sărbătorită Ziua națională a medicului veterinar, instituită cu prilejul celui de-al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară (1994), potrivit www.cmvro.ro. În 15 mai 1861, printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a început să funcționeze Școala de Medicină Ve
15 mai - Ziua internațională a familiei (ONU)
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a decis, în 1993, printr-o rezoluție (A/RES/47/237), ca în data de 15 mai a fiecărui an să fie marcată Ziua internațională a familiei (IDF). Această zi oferă o oportunitate de a promova conștientizarea problemelor legate de familii și de a spori cunoștințele despre procesele sociale, economice și demografice care afectează fam