logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Zodia Vărsătorului (20 ianuarie - 18 februarie)

Imagine din galeria Agerpres

Marcată puternic de individualism, de originalitate, de libertate, de nonconformism, zodia Vărsător, o zodie masculină de aer, începe din 20 ianuarie şi se încheie pe 18 februarie. În zodiacul clasic european, care cuprinde în ciclul său 12 zodii, este a 11-a.

Este simbolul prieteniei şi al fraternităţii, întotdeauna nativii fiind dispuşi să dea o mână de ajutor - şi nu o fac numai din politeţe. Dominată de planetele Saturn şi Uranus, simbolizează priceperea şi înţelepciunea. Cunoscută ca fiind semnul geniului, numeroase celebrităţi ale lumii sunt născute în Vărsător sau au ascendent în această zodie.

Cei născuţi în această zodie au ca trăsătură dominantă dorinţa de schimbare, de modernitate, mergând până la excentricitate.

Animat de dorinţa apartenenţei la "valul social", Vărsătorul îşi va forma, încă din copilărie, un univers în care normele de conduită sunt cele ale adevăratei independenţe şi ale exprimării libere a ceea ce gândeşte, considerând că ceea ce oamenii numesc principii nu sunt decât nişte constrângeri şi limitări, care-l opresc din evoluţie.

Vărsătorul simte o nevoie acută de a-şi face prieteni cât mai mulţi şi nu suportă în niciun fel izolarea. El, însă, nu se va schimba pentru nimeni, trebuie să-l accepţi aşa cum este sau să renunţi la prietenia sa, potrivit www.eastrolog.ro. Este o persoană de încredere când face parte dintr-o echipă, dar nu îi place să se simtă forţat. Este încăpăţânat şi inflexibil în unele privinţe, dar poate lucra bine într-un grup mai mare. Este o persoană extrem de intuitivă, simte apropierea unui pericol şi dezvoltă o antipatie instinctivă pentru oricine ar putea să-i facă rău. Acest spirit de autoapărare şi conservare îi influenţează puternic caracterul.

Îşi pot alege o carieră sau un hobby în domenii precum chirurgie, cercetare, consultanţă financiară, asigurări, bursă, politică, servicii sociale, astrologie. Firea sa înţelegătoare îl apropie mult de suferinţele oamenilor, dedicându-se cât mai mult acestora, cu generozitate şi amabilitate.

Piatra mistică - ametistul, granatul, opalul
Metalul caracteristic - plumbul
Ziua norocoasă - miercuri
Numerele norocoase - 4 şi 8
Culoarea energizantă - indigo
Simţul cel mai dezvoltat - mirosul

Nativul din Vărsător este predispus la boli ale inimii, ale spatelui, ale circulaţiei sanguine (în special varice). Este vulnerabil la schimbările de vreme. Are nevoie de o dietă bogată în magneziu, pentru a-şi susţine sistemul nervos şi inima (guvernată de Leu, opusul Vărsătorului, pe cercul zodiacal).

Alimente benefice - fructe, ceaiuri din frunze şi fructe, carne de pasăre, carne din zona membrelor inferioare ale unor animale, crudităţi. Este indicat să consume multe legume, verdeaţă şi fructe şi să bea multă apă.

Bărbatul Vărsător este nobil, original şi, de aceea, adesea de neînţeles. Nu suportă să fie limitat de regulile altora, de aceea încearcă mereu să reformeze şi să revoluţioneze societatea. Respinge pe oricine şi orice îi ameninţă independenţa. Loial în căsnicie, ceea ce contează pentru el este ca soţia să-i fie o adevărată prietenă. Sentimentele sale sunt sincere şi profunde, însă uneori îşi poate sufoca partenerul cu prea multă dragoste, dar mai ales gelozie. Norocos, idealist şi nu foarte practic, imprevizibil şi contradictoriu, generos şi plin de surprize, puţin ipohondru şi chinuit de cele mai diverse fobii, bărbatul Vărsător este o personalitate adesea fascinantă. Îşi iubeşte copiii, însă nu va deveni prea posesiv.

Femeia Vărsător este inteligentă, independentă, plină de farmec, mereu în avangardă, îndreptată spre tot ceea ce este nou şi original. Este recunoscută imediat după îndemânarea cu care confecţionează anumite obiecte necesare unui cămin bine organizat. Drăguţă, amabilă şi darnică, este extrem de prietenoasă. Deşi îi place stabilitatea financiară, nu este genul de femeie care să facă economii. Ştie să se distreze şi este mai atrasă de compania bărbaţilor decât de cea a femeilor, potrivit www.venus.org.ro. Cu toate acestea, se căsătoreşte destul de târziu. Îşi creşte foarte bine copiii, acordându-le o mare libertate, înţelegere şi blândeţe.

Copiii născuţi în Vărsător sunt liniştiţi şi dificili în acelaşi timp. Uneori par enigmatici, interiorizaţi, chiar excentrici. Nu sunt întotdeauna uşor de înţeles şi au tendinţa de a se izola de părinţi, neavând încredere în capacitatea adulţilor de a le înţelege gândurile iscoditoare şi permanent alertate de câte un lucru nou. Iubesc natura, animalele şi adoră jucăriile mecanice, după cum menţionează www.copilul.ro. Îşi doresc să ajungă exploratori pe tărâmuri necunoscute, arheologi, astrologi, de regulă în domenii de avangardă.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Vărsător, Gemeni, Balanţă
Bună (80%) - Berbec, Săgetător
Delicată, riscantă (60%) - Taur, Scorpion
Dificilă, dar interesantă (50%) - Leu
Dificilă, cu datorii karmice (20%) - Fecioară, Rac
Nerecomandabil (10%) - Peşti, Capricorn

Personalităţi de la noi născute în zodia Vărsător: Gheorghe I. Brătianu, Grigore Alexandrescu, Tudor Muşatescu, Romulus Vulcănescu, Gheorghe Şincai, Nicolae Quintescu, Petru Creţia, Dorina Chiriac, Dora D'Istria (pseudonimul literar al Elenei Ghica), Mircea Streinul, Camelia Dăscălescu, Grigore Vasiliu Birlic, Silviu Angelescu, Ştefan Iordache, Ion Luca Caragiale, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Dan Negru, Mircea Badea, Magdalena Popescu, Ovidiu Ioaniţoaia, Mihai Leu, Gheorghe Hagi.

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Vărsător: Frédéric-François Chopin, Christian Dior, Telly Savalas (Aristotelis Savalas), Benny Hill, Placido Domingo, Karina Lombard, Francis Bacon, Andrés Segovia, Nina Simone, Arthur Schopenhauer, James Russel Lowell, Luis Bunuel, Georg Friedrich Händel, Konstantin Aleksandrovici Fedin, Carlo Goldoni, Pierre Auguste Renoir, Bettino Craxi, Enrico Caruso, Elizabeth (Liz) Taylor, Harry Belafonte, Lord George Gordon Byron, Nastassja Kinski, Giovanni Lanfranco, Ronald Reagan, regina Beatrix a Olandei, prinţesa Caroline de Monaco, Boris Elţîn, W.A. Mozart, Virginia Woolf, Phil Collins, Shakira, Jennifer Aniston. AGERPRES/(Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Doina Lecea, editor online: Adrian Dădârlat)

Afisari: 23

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 25-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 25 aprilie

Este a 115-a zi a anului 2025. Au mai rămas 250 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 15 m și apune la 20 h 13 m. Luna răsare la 04 h 55 m și apune la 17 h 24 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 24-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Elisabeta Polihroniade, mare maestră internațională a șahului

Elisabeta Polihroniade, legendă a șahului românesc, s-a născut la București, în ziua de 24 aprilie 1935. Licențiată a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, Elisabeta Polihroniade este singura româncă ce deține zece medalii olimpice cucerite la Olimpiadele de Șah, individual sau cu echipa, potrivit 'Enciclopediei

Documentare 24-04-2025 09:30

24 aprilie - Ziua mondială a protecției animalelor de laborator

La 24 aprilie este marcată anual Ziua mondială a protecției animalelor de laborator, o zi ce comemorează și evidențiază suferința animalelor din laboratoarele din întreaga lume. Pe lângă expunerea tratamentului la care sunt supuse aceste animale, această zi reprezintă o oportunitate de a arăta că există o cale mai bună, de a evidenția metodele științifice avansat

Documentare 24-04-2025 09:00

24 aprilie - Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace (ONU)

La 24 aprilie 2025 este marcată, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace, conform https://www.un.org/. Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace recunoaște utilizarea deciziilor multilaterale și a dip

Documentare 24-04-2025 08:30

24 aprilie - Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor (ONU)

Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor este sărbătorită în fiecare an în a patra zi de joi din luna aprilie. Anul acesta, ziua va fi marcată la 24 aprilie. 'Fetele în tehnologia informației și comunicațiilor - ICT pentru transformarea digitală incluzivă' ('Gi

Documentare 24-04-2025 08:00

Săptămâna mondială a imunizării (24-30 aprilie)

Săptămâna mondială a imunizării, celebrată în ultima săptămână a lunii aprilie (24-30 aprilie), își propune să evidențieze necesitatea acțiunii colective și să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. Prin puterea sa de mobilizare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) colaborează cu

Documentare 24-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Jertfele oamenilor sunt florile care se aruncă în calea dreptății' - Al. Vlahuță (Dicționar de Maxime comentat, Ed. Științifică, 1962) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Liviu Tatu)

Documentare 24-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 aprilie

Ortodoxe Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei; Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul din Maramureș; Sf. Mc. Pasicrat și Valentin; Sf. Cuv. Elisabeta Greco-catolice Sf. m. Sava Stratilat; Sf. cuv. Elisabeta Romano-catolice Ss. Fidel di

Documentare 24-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 aprilie

Este a 114-a zi a anului 2025. Au mai rămas 251 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 17 m și apune la 20 h 11 m. Luna răsare la 04 h 34 m și apune la 16 h 04 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 23-04-2025 14:11

Cutremure cu magnitudinea peste 6 pe Richter produse în lume (cronologie 2024-2025)

Un puternic seism, cu magnitudinea 6,2, s-a produs la 23 aprilie 2025, la ora 12:49 (09:49 GMT) în Turcia. Epicentrul cutremurului a fost în zona Silivri, la aproximativ 80 de kilometri vest de Istanbul, la o adâncime de 6,92 kilometri, a anunțat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) din Turcia. Acesta a

Documentare 23-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Istoricul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Georgeta Filitti, istoric, editor, cercetător, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut la București la 1 iunie 1938. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1961. A devenit doctor în istorie la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității ''Babeș-Bolyai'' din Cluj-Napoca, în 197

Documentare 23-04-2025 10:00

DOCUMENTAR: 20 de ani de la încărcarea primului videoclip pe YouTube (23 aprilie)

În ziua de 23 aprilie 2005, a fost încărcat primul clip video pe platforma YouTube. Intitulată 'Me at the zoo' ('Eu la grădina zoologică'), filmarea durează 19 secunde și îl are în prim-plan pe Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube. Aflat la Grădina Zoologică din San Diego, California, Jawed Karim, pe atunci î

Documentare 23-04-2025 09:30

23 aprilie - Ziua limbii engleze (ONU)

Ziua internațională a limbii engleze este marcată în fiecare an la 23 aprilie, ca urmare a unei inițiative din 2010 a Departamentului de Informații Publice a ONU, care stabilește astfel de zile internaționale pentru fiecare dintre cele șase limbi oficiale ale organizației, potrivit site-ului https://www.un.org/. De

Documentare 23-04-2025 09:00

23 aprilie - Ziua limbii spaniole (ONU)

Pe 23 aprilie este sărbătorită 'Ziua Limbii Spaniole în cadrul Națiunilor Unite' ('Día del Idioma Espanol en las Naciones Unidas'), cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul personalului ONU și al lumii, în general, cu privire la istoria, cultura și utilizarea limbii spaniole ca limbă oficială, evidențiază

Documentare 23-04-2025 08:30

23 aprilie - Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor (UNESCO)

Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor este marcată, anual, la data de 23 aprilie, începând cu 1996. Este o inițiativă UNESCO, cu scopul de a promova cărțile și plăcerea lecturii, potrivit https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday. În întreaga lume au loc