logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Zodia - Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Image

Pe 22 noiembrie începe Zodia Săgetător, a 9-a zodie din zodiacul clasic european (care cuprinde 12 zodii) şi se încheie pe 21 decembrie.

Simbolul Săgetătorului este Arcaşul, reprezentat de figura, binecunoscută în mitologie, a centaurului, o fiinţă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea animală, instinctuală, dornică de libertate, dar încadrată ritmurilor naturale ale naturii şi partea umană, cea care poartă de fapt emblema zodiei (tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al unei zodii).

Zodia Săgetător este o zodie masculină de foc, guvernată de planeta Jupiter, care conferă nativilor înţelepciune, generozitate, spiritualitate, altruism, un puternic spirit filosofic, demnitate şi noroc. Săgetătorul este simbolul hibernării naturii, al evoluţiei intelectuale şi spirituale a omului, simbolul libertăţii depline.

Asocierea cu planeta Jupiter, îl face să fie considerat filosoful zodiacului. Pe de altă parte, Jupiter fiind considerat ca deschizător al marilor oportunităţii, se spune despre nativ că este cel care păşeşte în viaţă cu un "start norocos".

Cei născuţi în această perioadă zodiacală sunt atraşi de valorile înalte, profund morale şi sunt convinşi că oamenii îşi pot depăşi condiţia prin educaţie. Sunt în permanenţă deschişi spre studiu, a învăţa constitue pentru nativi o preocupare continuă. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor, potrivit site-ului www.eastrolog.ro.

Nativi au un talent organizatoric remarcabil. Sunt de neclintit în principiile fundamentale, care sunt adevărul şi dreptatea. Sunt luptători cinstiţi, care iubesc sportul şi natura, mărinimoşi faţă de sine şi faţă de ceilalţi. Relaţiile cu ceilalţi semeni reprezintă ''cheia de boltă'' a existenţei lor, nativii din Săgetător fiind ''croiţi astral'' să trăiască în colectivitate şi în tumultul ei, indiferent de consecinţe. Le place să exploreze, să călătorească, să descopere.

Piatra mistică - turcoaz
Ziua norocoasă - joi
Numerele norocoase - 5 şi 7
Culori norocoase - albastru
Simţul cel mai dezvoltat - văzul

Alimentele benefice: are nevoie de proteine şi vitamine, de carne şi alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură: legume, fructe, zarzavaturi, vânat, peşte, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea.

Bărbatul Săgetător preţuieşte libertatea mai mult decât orice şi cu toate că poate dovedi o prietenie de nădejde, e greu ca iubirea unui astfel de bărbat să pară "stabilă". Tipul introvertit poate fi destul de conformist şi nu pune în discuţie structura societăţii în care trăieşte. În relaţie cu copiii săi, bărbatul Săgetător devine idolul lor când aceştia încep să-i pună întrebări, să-şi manifeste inteligenţa. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume şi ca urmare este ascultat şi iubit de copii.

Femeia Săgetător sigură pe ea şi pe săgeţile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soţie, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activităţi extracasnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor. Ca mamă, are răbdare cu copiii săi, va fi o mamă minunată şi îi va creşte în spiritul independenţei pe care ea însăşi o iubeşte. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor, potrivit site-ului eastrolog.ro. În mod normal, este o persoană calmă, însă dacă cineva o va jigni se poate transforma brusc în ceea ce ar putea să semene cu un dragon care scuipă foc, potrivit site-ului venus.org.

Copiii născuţi în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. O educaţie prea severă poate să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să înveţe, informaţiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu, după cum menţionează site-ul copilul.ro. Aceşti copii au foarte mare nevoie de mişcare atât pentru sănătatea emoţională cât şi pentru cea fizică. Ei se plictisesc foarte uşor şi au nevoie mereu de jucării noi.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Berbec, Leu
Bună (80%) - Vărsător, Balanţă
Delicată, riscantă (60%) - Peşti, Fecioară
Dificilă, dar interesantă (50%) - Rac, Taur
Nerecomandabil (10%) - Capricorn, Scorpion

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Săgetător: Benedict Spinoza, Toulouse-Lautrec, Winston Churchill, Walt Disney, Olivia Cole, Frank Sinatra, Brad Pitt, Gianni Versace, Edith Piaf, Tina Turner, Rudyard Kipling, Aleksandr Soljeniţîn, Rainer-Maria Rilke, William Blake, Jacques Chirac, Jeff Bridges, Alain Tanner, Franco Nero, Kayvan Novak, Carlo Collodi, Emir Kusturica, Joe DiMaggio, William Amstrong, Mark Twain, Jonathan Swift, Maria Callas (Maria Calogeropoulos), Ozzy Osbourne, Billy Idol, Christina Aguilera.

Personalităţi din România născute în zodia Săgetător: Johnny Răducanu, Florenţa Albu, Dan Marţian, Ionel Pop, Victor Iliu, Mihail Drumeş, Emil Hossu, Mitică Popescu, Cornel Fugaru, Ivan Patzaichin, Radu Beligan, Grigore Antipa, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Colea Răutu, Mariana Nicolesco, Traian T. Coşovei, Nicolae Labiş, Leo Iorga, Cătălin Botezatu, Ştefan Hruşcă, Leopoldina Bălănuţă, Aura Urziceanu. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cerasela Bădiţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Afisari: 12

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 25-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 25 aprilie

Este a 115-a zi a anului 2025. Au mai rămas 250 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 15 m și apune la 20 h 13 m. Luna răsare la 04 h 55 m și apune la 17 h 24 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 24-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Elisabeta Polihroniade, mare maestră internațională a șahului

Elisabeta Polihroniade, legendă a șahului românesc, s-a născut la București, în ziua de 24 aprilie 1935. Licențiată a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, Elisabeta Polihroniade este singura româncă ce deține zece medalii olimpice cucerite la Olimpiadele de Șah, individual sau cu echipa, potrivit 'Enciclopediei

Documentare 24-04-2025 09:30

24 aprilie - Ziua mondială a protecției animalelor de laborator

La 24 aprilie este marcată anual Ziua mondială a protecției animalelor de laborator, o zi ce comemorează și evidențiază suferința animalelor din laboratoarele din întreaga lume. Pe lângă expunerea tratamentului la care sunt supuse aceste animale, această zi reprezintă o oportunitate de a arăta că există o cale mai bună, de a evidenția metodele științifice avansat

Documentare 24-04-2025 09:00

24 aprilie - Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace (ONU)

La 24 aprilie 2025 este marcată, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace, conform https://www.un.org/. Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace recunoaște utilizarea deciziilor multilaterale și a dip

Documentare 24-04-2025 08:30

24 aprilie - Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor (ONU)

Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor este sărbătorită în fiecare an în a patra zi de joi din luna aprilie. Anul acesta, ziua va fi marcată la 24 aprilie. 'Fetele în tehnologia informației și comunicațiilor - ICT pentru transformarea digitală incluzivă' ('Gi

Documentare 24-04-2025 08:00

Săptămâna mondială a imunizării (24-30 aprilie)

Săptămâna mondială a imunizării, celebrată în ultima săptămână a lunii aprilie (24-30 aprilie), își propune să evidențieze necesitatea acțiunii colective și să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. Prin puterea sa de mobilizare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) colaborează cu

Documentare 24-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Jertfele oamenilor sunt florile care se aruncă în calea dreptății' - Al. Vlahuță (Dicționar de Maxime comentat, Ed. Științifică, 1962) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Liviu Tatu)

Documentare 24-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 aprilie

Ortodoxe Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei; Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul din Maramureș; Sf. Mc. Pasicrat și Valentin; Sf. Cuv. Elisabeta Greco-catolice Sf. m. Sava Stratilat; Sf. cuv. Elisabeta Romano-catolice Ss. Fidel di

Documentare 24-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 aprilie

Este a 114-a zi a anului 2025. Au mai rămas 251 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 17 m și apune la 20 h 11 m. Luna răsare la 04 h 34 m și apune la 16 h 04 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 23-04-2025 14:11

Cutremure cu magnitudinea peste 6 pe Richter produse în lume (cronologie 2024-2025)

Un puternic seism, cu magnitudinea 6,2, s-a produs la 23 aprilie 2025, la ora 12:49 (09:49 GMT) în Turcia. Epicentrul cutremurului a fost în zona Silivri, la aproximativ 80 de kilometri vest de Istanbul, la o adâncime de 6,92 kilometri, a anunțat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) din Turcia. Acesta a

Documentare 23-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Istoricul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Georgeta Filitti, istoric, editor, cercetător, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut la București la 1 iunie 1938. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1961. A devenit doctor în istorie la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității ''Babeș-Bolyai'' din Cluj-Napoca, în 197

Documentare 23-04-2025 10:00

DOCUMENTAR: 20 de ani de la încărcarea primului videoclip pe YouTube (23 aprilie)

În ziua de 23 aprilie 2005, a fost încărcat primul clip video pe platforma YouTube. Intitulată 'Me at the zoo' ('Eu la grădina zoologică'), filmarea durează 19 secunde și îl are în prim-plan pe Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube. Aflat la Grădina Zoologică din San Diego, California, Jawed Karim, pe atunci î

Documentare 23-04-2025 09:30

23 aprilie - Ziua limbii engleze (ONU)

Ziua internațională a limbii engleze este marcată în fiecare an la 23 aprilie, ca urmare a unei inițiative din 2010 a Departamentului de Informații Publice a ONU, care stabilește astfel de zile internaționale pentru fiecare dintre cele șase limbi oficiale ale organizației, potrivit site-ului https://www.un.org/. De

Documentare 23-04-2025 09:00

23 aprilie - Ziua limbii spaniole (ONU)

Pe 23 aprilie este sărbătorită 'Ziua Limbii Spaniole în cadrul Națiunilor Unite' ('Día del Idioma Espanol en las Naciones Unidas'), cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul personalului ONU și al lumii, în general, cu privire la istoria, cultura și utilizarea limbii spaniole ca limbă oficială, evidențiază

Documentare 23-04-2025 08:30

23 aprilie - Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor (UNESCO)

Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor este marcată, anual, la data de 23 aprilie, începând cu 1996. Este o inițiativă UNESCO, cu scopul de a promova cărțile și plăcerea lecturii, potrivit https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday. În întreaga lume au loc