DOCUMENTAR: Zodia Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

La data de 23 septembrie, odată cu echinocţiul de toamnă din punct de vedere astronomic, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în zodia Balanţă, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.
Semnul zodiacal este asimilat simbolului balanţei, care înseamnă în primul rând echilibru. Cei din jurul nativilor vor fi atraşi de aceştia de farmecul lor, de atitudinea prietenească destinsă. Ambiţiile şi dorinţele se subordonează prietenilor şi asociaţilor săi, care acţionând împreună cu nativii zodiei se vor simţi în siguranţă. Compromisul, vorba agreabilă, conversaţia dirijată sunt caracteristicile celor născuţi în această zodie, potrivit www.eastrolog.ro.
Semnul este asociat cu planeta Venus care înseamnă dragoste, beneficii şi puţin noroc. Cei născuţi în această zodie sunt indulgenţi, sociabili, buni diplomaţi şi stăpânesc arta de şti cum să se poarte cu ceilalţi, fapt ce impune respect. Menţinerea echilibrului, ideea de "a trăi şi a-i lăsa şi pe ceilalţi să trăiască" reprezintă necesităţi vitale pentru nativii zodiei.
Sunt adaptabili, au gusturi rafinate şi talent artistic. Iubesc culorile, tablourile, muzica şi dansul şi ies în evidenţă datorită înfăţişării plăcute. Au aptitudini pentru studiu, îndemânare şi în genere înclinaţii pentru artă. Pot face carieră în lumea publicităţii sau a comerţului.
Între defectele celor care aparţin zodiei se numără capacitatea şi disponibilitatea lor de a încălca legile şi uzanţele pentru a fi acceptaţi de societate. Dacă Soarele este prost aspectat, rafinamentul erotic al nativilor Balanţă poate duce la viciu. Ambiţia şi vanitatea le pot dăuna, iar dorinţa de lux îi poate costa prea mult.
Piatra mistică - coral, jad
Ziua norocoasă - vineri
Numerele norocoase - 6, 9
Culori norocoase - vernil, roz
Simţul cel mai dezvoltat - auzul
Alimentele benefice: alimente uşoare, carne de pasăre, fructe, ceaiuri din frunze şi fructe; alimente de culoare galbenă sau verde; benefice sunt îndeosebi crudităţile, legumele şi fructele de toamnă. Nativul Balanţă este un gurmand şi este predispus la boli de rinichi, la afecţiuni ale vezicii, uretrei, pielii şi încheieturilor.
Bărbatul Balanţă este fermecător, distractiv, inteligent, gentil, politicos şi comunicativ, dar în cele din urmă, extrem de greu de citit. Îi place să se afle mereu în centrul atenţiei, pentru a se putea bucura de toată admiraţia pe care e convins că o merită. Este un altruist şi se poate conta pe ajutorul său, căci el îl acordă ca pe ceva natural, firesc, dublat fiind şi de o mare generozitate. Cultivă o anume etichetă în relaţiile umane, refuzând categoric vulgaritatea sau ostentaţia. Este un bun observator al caracterelor şi comportamentelor umane. Luciditatea cu care apreciază situaţiile şi buna adaptabilitate îi sunt de ajutor în depăşirea obstacolelor vieţii.
Femeia Balanţă deţine inconştient secretul de a plăcea. Farmecul nativei este foarte puternic, dar este exersat cu fineţe. Are o personalitate dură, hotărâtă, îi place să activeze în lumea bărbaţilor, ea ştie că poate seduce pe oricine şi tot ceea ce îşi propune poate duce la bun sfârşit, potrivit www.zodiacool.ro. Florile preferate sunt trandafirii roşii. Este o mamă bună pentru copiii ei, afectuoasă, bună gospodină, plină de tact şi calm. Femeia Balanţă este soţia ideală pentru bărbatul ambiţios, condiţia fiind ca el să aprecieze calităţile sale. Se îmbracă elegant, cu mult bun gust, demonstrând un simţ estetic deosebit. Este foarte atentă la imaginea sa şi va căuta mereu să fie aranjată pentru a plăcea lumii. Îşi ţine viaţa personală departe de ochii curioşilor, lăsând să se vadă doar ceea ce ea doreşte.
Copiii născuţi în zodia Balanţă sunt frumoşi şi foarte ataşaţi. Pun întrebări inteligente, sunt curioşi şi agreează compania adulţilor pe care îi studiază în tăcere. Spiritul lor de observaţie foarte viu şi compania celor mari îi ajută să devină profunzi în gândire, după cum menţionează www.copilul.ro. Nu vor înţelege niciodată de ce oamenii se ceartă sau sunt răi unii cu alţii. Vor respinge întotdeauna brutalitatea, dar fără a ezita să manifeste curaj când o problemă de onoare o cere. Copilul acestei zodii nu suportă să fie umilit, şi dacă acest lucru se întâmplă, se transformă fie într-un copil retras, închis în sine, fie într-un rebel fără cauză. Fetiţele sunt cochete şi îşi petrec multă vreme în faţa oglinzii.
Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Balanţă, Vărsător, Gemeni
Bună (80%) - Săgetător, Leu
Delicată, riscantă (60%) - Capricorn, Rac
Dificilă, dar interesantă (50%) - Berbec
Nerecomandabil (10%) - Scorpion, Fecioară
Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Balanţă: Julio Iglesias, F. Scott Fitzgerald, Linda McCartney, Michael Douglas, William Faulkner, Catherine Zeta-Jones, Lynn Anderson, Melissa Sue Anderson, T.S. Eliot, George Gershwin, Linda Hamilton, Olivia Newton-John, Brigitte Bardot, Al Capone, Hilary Duff, Marcello Mastroianni, Jennifer Rush, Miguel de Cervantes, Julie Andrews, Mahatma Gandhi, Sting (Gordon Sumner), Armand Assante, Toni Braxton, Simon Cowell, Vladimir Putin, John Lennon, Giuseppe Verdi, Luciano Pavarotti, Margaret Thatcher, Sarah Ferguson, Jean-Claude Van Damme, Benjamin Netanyahyu, Alfred Nobel, Catherine Deneuve, Franz Liszt.
Personalităţi din România născute în zodia Balanţă: Sofia Vicoveanca, George Mihăiţă, Aurel Giroveanu, Nicolae Licareţ, Panait Cerna, Maria Tănase, Nicolae Mărgineanu, Dorin Liviu Zaharia, Dan Botta, Dumitru Dorin Prunariu, Dem Rădulescu, Teodora Enache, Gheorghe Vitanidis, Dan Spătaru, Gheorghe Ţiţeica, Mircea Albulescu, Florian Pittiş, Diana Lupescu, Luminiţa Anghel, Simona Amânar, Adela Popescu, Adrian Pintea, Catrinel Dumitrescu, Ştefan Bănică jr. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Ionela Gavril)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 25 aprilie
Este a 115-a zi a anului 2025. Au mai rămas 250 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 15 m și apune la 20 h 13 m. Luna răsare la 04 h 55 m și apune la 17 h 24 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
PERSONALITATEA ZILEI: Elisabeta Polihroniade, mare maestră internațională a șahului
Elisabeta Polihroniade, legendă a șahului românesc, s-a născut la București, în ziua de 24 aprilie 1935. Licențiată a Facultății de Filosofie din cadrul Universității din București, Elisabeta Polihroniade este singura româncă ce deține zece medalii olimpice cucerite la Olimpiadele de Șah, individual sau cu echipa, potrivit 'Enciclopediei
24 aprilie - Ziua mondială a protecției animalelor de laborator
La 24 aprilie este marcată anual Ziua mondială a protecției animalelor de laborator, o zi ce comemorează și evidențiază suferința animalelor din laboratoarele din întreaga lume. Pe lângă expunerea tratamentului la care sunt supuse aceste animale, această zi reprezintă o oportunitate de a arăta că există o cale mai bună, de a evidenția metodele științifice avansat
24 aprilie - Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace (ONU)
La 24 aprilie 2025 este marcată, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace, conform https://www.un.org/. Ziua internațională a multilateralismului și a diplomației pentru pace recunoaște utilizarea deciziilor multilaterale și a dip
24 aprilie - Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor (ONU)
Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor este sărbătorită în fiecare an în a patra zi de joi din luna aprilie. Anul acesta, ziua va fi marcată la 24 aprilie. 'Fetele în tehnologia informației și comunicațiilor - ICT pentru transformarea digitală incluzivă' ('Gi
Săptămâna mondială a imunizării (24-30 aprilie)
Săptămâna mondială a imunizării, celebrată în ultima săptămână a lunii aprilie (24-30 aprilie), își propune să evidențieze necesitatea acțiunii colective și să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. Prin puterea sa de mobilizare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) colaborează cu
CITATUL ZILEI
'Jertfele oamenilor sunt florile care se aruncă în calea dreptății' - Al. Vlahuță (Dicționar de Maxime comentat, Ed. Științifică, 1962) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Liviu Tatu)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 aprilie
Ortodoxe Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei; Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul din Maramureș; Sf. Mc. Pasicrat și Valentin; Sf. Cuv. Elisabeta Greco-catolice Sf. m. Sava Stratilat; Sf. cuv. Elisabeta Romano-catolice Ss. Fidel di
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 aprilie
Este a 114-a zi a anului 2025. Au mai rămas 251 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 17 m și apune la 20 h 11 m. Luna răsare la 04 h 34 m și apune la 16 h 04 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
Cutremure cu magnitudinea peste 6 pe Richter produse în lume (cronologie 2024-2025)
Un puternic seism, cu magnitudinea 6,2, s-a produs la 23 aprilie 2025, la ora 12:49 (09:49 GMT) în Turcia. Epicentrul cutremurului a fost în zona Silivri, la aproximativ 80 de kilometri vest de Istanbul, la o adâncime de 6,92 kilometri, a anunțat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) din Turcia. Acesta a
PERSONALITATEA ZILEI: Istoricul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române
Georgeta Filitti, istoric, editor, cercetător, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut la București la 1 iunie 1938. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1961. A devenit doctor în istorie la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității ''Babeș-Bolyai'' din Cluj-Napoca, în 197
DOCUMENTAR: 20 de ani de la încărcarea primului videoclip pe YouTube (23 aprilie)
În ziua de 23 aprilie 2005, a fost încărcat primul clip video pe platforma YouTube. Intitulată 'Me at the zoo' ('Eu la grădina zoologică'), filmarea durează 19 secunde și îl are în prim-plan pe Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube. Aflat la Grădina Zoologică din San Diego, California, Jawed Karim, pe atunci î
23 aprilie - Ziua limbii engleze (ONU)
Ziua internațională a limbii engleze este marcată în fiecare an la 23 aprilie, ca urmare a unei inițiative din 2010 a Departamentului de Informații Publice a ONU, care stabilește astfel de zile internaționale pentru fiecare dintre cele șase limbi oficiale ale organizației, potrivit site-ului https://www.un.org/. De
23 aprilie - Ziua limbii spaniole (ONU)
Pe 23 aprilie este sărbătorită 'Ziua Limbii Spaniole în cadrul Națiunilor Unite' ('Día del Idioma Espanol en las Naciones Unidas'), cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul personalului ONU și al lumii, în general, cu privire la istoria, cultura și utilizarea limbii spaniole ca limbă oficială, evidențiază
23 aprilie - Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor (UNESCO)
Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor este marcată, anual, la data de 23 aprilie, începând cu 1996. Este o inițiativă UNESCO, cu scopul de a promova cărțile și plăcerea lecturii, potrivit https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday. În întreaga lume au loc