Vlad Vasile-Voiculescu, propus ministru al Sănătăţii (fişă biografică)

Lista Cabinetului Florin Cîţu şi programul de guvernare sunt depuse la Parlament la 23 decembrie 2020. Vlad Vasile-Voiculescu a fost propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în viitorul guvern.
Vlad Vasile-Voiculescu s-a născut la 6 septembrie 1983. A absolvit University of Economics and Business Administration (WU) din Viena, Austria, cu specializări în: Management Strategic şi Sisteme de Control al Managementului şi Management Financiar, conform CV-ului postat pe site-ul www.ms.ro.
De asemenea, a urmat un Master Class Eastern Europe (High-Potentials 1year Program of Vienna University of Economics and BA) la Rolfes Schierenbeck Bank Management Control Academy (program de un an cu specializări în Bank Risk and Performance Management, ALM; Risk controlling; Strategic Controlling, etc.) şi Young Leaders Programme (Program de Leadership de un an pentru tinerii cu potenţial din regiunea Mării Negre) la Aspen Institute Romania.
În perioada decembrie 2005 - februarie 2007, a lucrat la Dexia Kommunalkredit Bank AG, Viena, Austria, unde s-a ocupat de Management Strategic (cu scop ţintit regional: România, Bulgaria, Ungaria), prin înfiinţarea şi dezvoltarea afacerilor a două filiale din ţări diferite, precum şi un proces de due diligence; monitorizarea afacerilor şi bugetului; proiectarea şi coordonarea implementării Sistemului de Management al Informaţiei în toate filialele grupului.
În 2008 a devenit membru al Societăţii Europene de Oncologie Medicală (European Society of Medical Oncology - ESMO) şi al Societăţii Europene de Radioterapie şi Oncologie (European Society of Radiotherapy and Oncology - ESTRO), în calitate de susţinător al drepturilor pacienţilor, membru al Grupurilor de Lucru de Susţinere a Drepturilor Pacienţilor pentru cele două societăţi profesionale oncologice din Europa.
De asemenea, a acumulat experienţă în domeniul finanţe-bănci. Din martie 2007 până în septembrie 2010, a lucrat la Volksbank International AG, Viena, Austria, ocupându-se de Holdings Management/Management Strategic - membru cu rol de consilier al Consiliului de Supraveghere, Comitetelor de Audit, Comitetelor de Strategii şi Buget din mai multe filiale.
În perioada octombrie 2010 - decembrie 2015, a fost vicepreşedinte al Diviziei de Finanţări de Infrastructură la Erste Group Bank AG, Viena, Austria, fiind responsabil pentru identificarea, structurarea, implementarea şi monitorizarea proiectelor de finanţări de infrastructură în Europa Centrală şi de Est, în special în sectoarele de sănătate şi eficienţă energetică. Totodată, a acordat consultanţă către consorţii private, precum şi autorităţi publice centrale şi locale sau Comisia Europeană cu privire la structurarea şi finanţarea proiectelor şi/sau Masterplan-urilor de infrastructură, precizează site-ul ms.ro.
Din iunie 2013 a devenit vicepreşedinte şi trezorier la European Cancer Patient Coalition (ECPC), Bruxelles, Belgia, cea mai importantă coaliţie a asociaţiilor de pacienţi cu cancer din Europa, reprezentând peste 350 de organizaţii de pe întregul continent. S-a ocupat de stabilirea strategiei organizaţiei şi coordonarea implementării acesteia.
În 2014, a fondat MagiCAMP, prima tabără rezidenţială specială de vară pentru copiii cu cancer din România, care a primit prima generaţie de copii în 2014. Tot în 2014 a fondat "Reţeaua Citostaticelor", o reţea informală având ca scop punerea la dispoziţia pacienţilor cu cancer a medicamentelor esenţiale în spitale, printr-o campanie media la scară largă, fiind printre finaliştii "Premiului pentru Sănătate în Jurnalism" al Comisiei Europene.
Din ianuarie până în mai 2016, a fost director de cabinet al ministrului Finanţelor Publice (în guvernul Dacian Cioloş - 17 noiembrie 2015 - 4 ianuarie 2017). În data de 20 mai 2016 a devenit ministru al Sănătăţii în acelaşi guvern, funcţie deţinută până la 4 ianuarie 2017.
A fost membru fondator al Mişcării România Împreună. Din decembrie 2018, este membru al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS).
Este copreşedinte al USR PLUS Bucureşti (alături de Claudiu Năsui), conform site-ului https://www.usr.ro/. A fost ales membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urma alegerilor locale din 2020.
În calitate de susţinător al drepturilor pacienţilor, a mai devenit membru în consiliile de administraţie ale: Asociaţiei Române Împotriva Leucemiei (ARIL), Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARDCEL). De asemenea, este membru fondator al Bucharest Global Shapers Hub - o iniţiativă a Forumului Economic Mondial (World Economic Forum). AGERPRES/Documentare - Marina Bădulescu, editor: Cristian Anghelache, editor online: Irina Giurgiu)
Citeşte şi:
Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Cîţu candidat la funcţia de prim-ministru
BPN al PNL a aprobat lista miniştrilor liberali din viitorul Guvern Cîţu
USR PLUS a aprobat lista miniştrilor Alianţei din viitorul Guvern Cîţu
Consiliul Permanent al UDMR a aprobat persoanele desemnate în viitorul Guvern Cîţu
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Cutremure cu magnitudinea peste 6 pe Richter produse în lume (cronologie 2024-2025)
Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs la 22 mai 2025, în largul coastei insulei Creta, în Grecia, la o adâncime de 77 km (47,85 mile), a anunțat Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ). Anterior, GFZ informase că seismul a avut o magnitudine de 6,5. Serviciul Geologic al SUA (USGS) a raportat că
PERSONALITATEA ZILEI: Poetul Dante Alighieri
Dante Alighieri, poet și filosof italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu, s-a născut între 21 mai și 20 iunie 1265, la Florența. (sursa: https://biblacad.ro) Autor al 'Divinei Comedii', capodoperă a literaturii universale, Dante este primul mare poet de limbă i
DOCUMENTAR: Manechinul, activista și omul de afaceri Naomi Campbell împlinește 55 de ani (22 mai)
Una dintre primele cinci supermodele ale industriei de fashion, activistă, actriță și om de afaceri, Naomi Elaine Campbell s-a născut la 22 mai 1970, în cartierul londonez Lambeth, potrivit naomicampbell.com. Este prima femeie de culoare care a pozat pentru coperțile revistelor 'Time' și 'Vogue France
PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Muntele Huangshan din China
Muntele Huangshan, capodoperă a naturii și obiectiv turistic de faimă internațională, se află în sudul provinciei Anhui din estul Republicii Populare Chineze. Fascinantele peisaje oferite de piscurile de granit ale 'celui mai îndrăgit munte din China' au inspirat generații întregi de artiști și scriitori, au născut legende și mitologii, dând n
22 mai - Ziua internațională a diversității biologice (ONU)
Ziua internațională a diversității biologice este marcată, în fiecare an, la 22 mai, fiind stabilită prin Rezoluția 55/201 din 20 decembrie 2000 a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Biodiversitatea este fundamentul întregii vieți de pe Pământ. Este fundamentală pentru bunăstarea umană, o planetă sănătoasă și prosperitatea economică a tutur
A patra ediție a Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook (22 mai)
În perioada 22-25 mai 2025, are loc cea de-a patra ediție a Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook, găzduită de Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, potrivit sepsibook.ro. Festivalul debutează cu activități dedicate adolescenților și copiilor, iar ceremonia de desch
CITATUL ZILEI
''Este mai dificil să nu ne lăsăm conduși decât să îi conducem noi pe alții.'' - La Rochefoucauld, ''Maxime'' (Trad. Cătălin Avramescu și Ștefan Vianu, Ediție bilingvă, Polirom, Iași, 2019)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 mai
Ortodoxe Sf. Mc. Vasilisc și Marcel; Sf. Părinți de la Sinodul al II-lea Ecumenic Greco-catolice Sf. m. Vasilisc; Sf. Rita de Cascia Romano-catolice Ss. Rita din Cascia, călug.; Emil, m. Sfântul Mucenic Vasilisc este pomenit în calendarul c
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 mai
Este a 142-a zi a anului 2025. Au mai rămas 223 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 42 m și apune la 20 h 44 m. Luna răsare la 02 h 57 m și apune la 15 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Cuviosul Sebastian Sihastrul, întemeietorul Schitului Sihastru - Tecuci (secolul XVIII)
Pustnicul Sebastian era cu metania din Mănăstirea Bogdana - Târgu Ocna, unde s-a nevoit în primii ani ai secolului XVIII. Apoi, dorind să se retragă la fericita liniște, s-a făcut sihastru în pădurile seculare ale Tecuciului, peste Valea Siretului. Iar nevoința lui era aceasta: noaptea se ruga în chilie cu priveghere și metanii, iar ziua lucra î
21 mai - Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare (ONU)
În fiecare an, la 21 mai, este marcată Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). În cadrul celei de-a 31-a sesiuni
Inaugurarea Cazinoului din Constanța, cu prilejul manifestării Zilele Constanței, 21-25 mai
În 2025, Zilele Constanței se sărbătoresc în perioada 21-25 mai printr-un program special, care îmbină tradiția cu spectacolul modern, și care are în centrul său redeschiderea Cazinoului, monument istoric, de patrimoniu și simbol al orașului, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța transmis AGERPRES și
Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST (21-30 mai)
Teatrul Evreiesc de Stat organizează cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în perioada 21-30 mai 2025. Teatrul Evreiesc de Stat celebrează identitatea culturii idiș marcând un moment important în acest an - aniversarea a 185 de ani de la nașterea lui Avram Goldfaden - fondatorul teatrului evreiesc profesion
21 mai - Ziua mondială a ceaiului (ONU)
Ziua internațională a ceaiului este sărbătorită la 21 mai, la recomandarea Națiunilor Unite, pentru a promova și a încuraja acțiuni colective de implementare a activităților în favoarea producției și consumului durabil de ceai și de conștientizare a importanței acestuia în combaterea foametei și a sărăciei, potrivit
Ziua maritimă europeană, marcată în perioada 21-23 mai
Ziua maritimă europeană (EMD) 2025 va avea loc la Cork, Irlanda, în perioada 21-23 mai, informează maritime-forum.ec.europa.eu. Manifestarea reprezintă ocazia de a aduce un omagiu 'Europei maritime' și de a pune în lumină toate sectoarele și activitățile maritime pen