A FOST HIT: "Iarna" ("Milioane")

Melodia "Iarna" ("Milioane") a fost lansată în 2000 şi a apărut pe albumul "Turquoise" al Nicolei, fiind promovată ca single. Muzica este compusă de Mihai Alexandru, iar versurile sunt semnate de Nicola.
Albumul include nouă melodii, între care "Vamos a Mamaia", "Ce mult te vreau", "I Feel Good" (cu care a participat la selecţia Eurovision din 2000), "Turquoise".
Nicola s-a născut la 5 noiembrie 1968, în Bucureşti. A făcut primii paşi importanţi în muzica românească începând cu anul 1985. La Festivalul Mamaia 1985, a obţinut premiul Teatrului ''Fantasio'' şi premiul Cel mai bun prieten al carului 5 TVR alături de grupul muzical Forte. În 1986, după destrămarea grupului, Cristina Fronea şi Nicola au format împreună grupul Adaggio şi au susţinut, până în 1988, peste 200 de recitaluri alături de trupa Holograf.
În 1988 a început cariera alături de trupa sibiană Riff sub numele Nicoleta Nicola şi a participat la mai multe festivaluri muzicale din ţară. În 1992 a participat la selecţia concursului Eurovision cu piesa "Balerina" compusă de Mihai Alexandru.
Primul ei single - "Cu tălpile goale" - a apărut în 1999, iar în 2000 a apărut albumul ''Turquoise''. În 2002 a participat cu piesa "Lângă mine" la Festivalul Mamaia, unde a câştigat locul al doilea la secţiunea Creaţie, precum şi Premiul Presei. La începutul lunii octombrie a finalizat înregistrările pentru albumul "Lângă mine", piesele fiind compuse de Mihai Alexandru. Pe album se află piesa "I Do", care a participat la preselecţia pentru Eurovision 2002.
În regia lui Petre Năstase a filmat videoclipul piesei "Lângă mine" la Muzeul Naţional de Istorie a României. La 1 martie 2003, după succesul piesei "Don't Break My Heart", Nicola a câştigat selecţia naţională şi a participat la Eurovision Song Contest de la Riga, capitala Republicii Letonia, unde s-a calificat pe locul 10. În acelaşi an a lansat "Best of Nicola", care a primit Discul de platină pentru numărul de exemplare vândute.
În 2005 a lansat albumul "De mă vei chema" ce conţine hit-urile "De mă vei chema" şi "Honey". Odată cu lansarea albumului, Nicola a început apariţiile alături de noua sa trupă formată din Mihai Alexandru, Cătălin Dâlvărea, Andrei Stanoevici şi Ştefan Corbu. În acelaşi an a fost nominalizată la MTV România Music Awards, potrivit site-ului www.nicola.ro.
În vara anului 2007, Nicola a lansat piesa "Doar noi doi" cu un videoclip filmat în Barcelona. Tot în 2007, cu single-ul "Fairytale Story", Nicola a participat la selecţia naţională pentru Eurovision. În 2008, colaborând cu Thomas Nichols, compozitor pentru mai multe nume sonore (All Saints, Celine Dion), a lansat single-ul "Leave no Heart Behind".
În 2009, Nicola a lansat albumul ''Thank You", cu un nou single - "My Love" - şi două mix-uri semnate de trupa Kord, cu care Nicola a colaborat şi pentru remixul de la "Don't Break My Heart". "My Love" a fost difuzată şi în SUA. O surpriză pentru fanii săi a fost lansarea, în 2012, a unei piese dedicată prietenilor de pe Facebook, titlul acesteia fiind "Good Morning Facebook Friends'' ("Bună dimineaţa, prieteni de pe Facebook'').
Compozitorul, chitaristul şi producătorul Mihai Alexandru s-a născut la 9 noiembrie 1965. A absolvit Liceul de Artă "George Enescu", secţia violoncel, iar apoi Conservatorul de stat "Ciprian Porumbescu", la secţia Pedagogie Muzicală, în paralel urmând cursuri de Dirijat de Orchestră şi canto clasic.
A debutat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, iar apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a înregistrat două albume. În calitate de compozitor a scris foarte mult pentru Nicola, în perioada 1989-2005. Dintre succesele celor doi mai amintim: "Lângă mine" (2002), "Dincolo de noapte e zi" (2003), "Don't Break My Heart" (2003), "Îţi mulţumesc" (2004), "Honey" (2005), "De mă vei chema" (2005).
A avut colaborări cu numeroşi artişti şi trupe muzicale: Laura Stoica, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vlădescu, Aurelian Temişan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, Iris, Proconsul, Leo Iorga şi Pacifica, Body&Soul, No Comment, No Name, Blondy, Morometzii.
Membru în juriile celor mai importante festivaluri cum ar fi Eurovision, Mamaia, Cerbul de aur etc. A participat în numeroase emisiuni TV ca artist şi compozitor, fiind totodată realizator de generice.
În 2017, Mihai Alexandru a participat la Eurovision cu melodia ''Yodel It!'', cântată de Ilinca Băcilă şi Alex Florea.
AGERPRES/(Documentare - Marina Bădulescu, editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Săptămâna mondială a imunizării (24-30 aprilie)
Săptămâna mondială a imunizării, celebrată în ultima săptămână a lunii aprilie (24-30 aprilie), își propune să evidențieze necesitatea acțiunii colective și să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. Prin puterea sa de mobilizare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) colaborează cu
CITATUL ZILEI
'Jertfele oamenilor sunt florile care se aruncă în calea dreptății' - Al. Vlahuță (Dicționar de Maxime comentat, Ed. Științifică, 1962) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Liviu Tatu)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 aprilie
Ortodoxe Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei; Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul din Maramureș; Sf. Mc. Pasicrat și Valentin; Sf. Cuv. Elisabeta Greco-catolice Sf. m. Sava Stratilat; Sf. cuv. Elisabeta Romano-catolice Ss. Fidel di
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 aprilie
Este a 114-a zi a anului 2025. Au mai rămas 251 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 17 m și apune la 20 h 11 m. Luna răsare la 04 h 34 m și apune la 16 h 04 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
PERSONALITATEA ZILEI: Istoricul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române
Georgeta Filitti, istoric, editor, cercetător, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut la București la 1 iunie 1938. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1961. A devenit doctor în istorie la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității ''Babeș-Bolyai'' din Cluj-Napoca, în 197
DOCUMENTAR: 20 de ani de la încărcarea primului videoclip pe YouTube (23 aprilie)
În ziua de 23 aprilie 2005, a fost încărcat primul clip video pe platforma YouTube. Intitulată 'Me at the zoo' ('Eu la grădina zoologică'), filmarea durează 19 secunde și îl are în prim-plan pe Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube. Aflat la Grădina Zoologică din San Diego, California, Jawed Karim, pe atunci î
23 aprilie - Ziua limbii engleze (ONU)
Ziua internațională a limbii engleze este marcată în fiecare an la 23 aprilie, ca urmare a unei inițiative din 2010 a Departamentului de Informații Publice a ONU, care stabilește astfel de zile internaționale pentru fiecare dintre cele șase limbi oficiale ale organizației, potrivit site-ului https://www.un.org/. De
23 aprilie - Ziua limbii spaniole (ONU)
Pe 23 aprilie este sărbătorită 'Ziua Limbii Spaniole în cadrul Națiunilor Unite' ('Día del Idioma Espanol en las Naciones Unidas'), cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul personalului ONU și al lumii, în general, cu privire la istoria, cultura și utilizarea limbii spaniole ca limbă oficială, evidențiază
23 aprilie - Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor (UNESCO)
Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor este marcată, anual, la data de 23 aprilie, începând cu 1996. Este o inițiativă UNESCO, cu scopul de a promova cărțile și plăcerea lecturii, potrivit https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday. În întreaga lume au loc
23 aprilie - Ziua Forțelor Terestre
Ziua Forțelor Terestre este marcată la 23 aprilie, odată cu sărbătoarea creștină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, patronul spiritual și ocrotitorul acestei categorii de forțe ale armatei. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, reprezentat în iconografie călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur, a rămas peste
CITATUL ZILEI
'Bătrânețea e și trebuie să fie suprema realizare a înțelepciunii.' - Nicolae Mărgineanu (Omul și conviețuirea socială - 'Cugetări și reflecții', Ed. Albatros, 1975 )
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 aprilie
Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință; Sf. Mc. Valerie Greco-catolice Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință Romano-catolice Ss. Gheorghe, m.; Adalbert, ep. m. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sărbătorit de Bis
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 23 aprilie
Este a 113-a zi a anului 2025. Au mai rămas 252 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 19 m și apune la 20 h 10 m. Luna răsare la 04 h 13 m și apune la 14 h 45 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
Ritualuri funerare - funeraliile papei emerit Benedict al XVI-lea și ale papei Ioan Paul al II-lea
Papa Francisc a prezidat, în 2023, funeraliile predecesorului său, papa emerit Benedict al XVI-lea. *** Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022, la vârsta de 95 de ani. În zilele premergătoare funeraliilor, aproape 200.000 de persoane au trecut pe la catafalcul său în interiorul Bazilicii San
Ritualurile funerare pentru Suveranul Pontif
Funeraliile Papei Francisc vor avea loc sâmbătă 26 aprilie la ora 10:00 a.m. (8:00 GMT), la Bazilica Sfântul Petru, a anunțat Vaticanul într-un comunicat. Ceremonia, la care se așteaptă să participe șefi de stat din întreaga lume, va fi oficiată de decanul Colegiului Cardinalilor, Giovanni Battista Re. La final sicriul va fi dus la Bazilica Sa