DOCUMENTAR: Zodia Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)

Zodia Scorpion, din zodiacul clasic european (care cuprinde 12 zodii), reprezintă al optulea semn zodiacal originar din constelaţia Scorpionului. Soarele tranzitează acest semn în medie între 23 octombrie şi 21 noiembrie.
Conform mitologiei greceşti, reprezentarea sa ca scorpion este legată de legenda greacă a lui Orion şi de modul în care un scorpion l-a înţepat provocându-i moarte (se spune că este motivul pentru care Orion apune când Scorpius se ridică pe cer). Un alt mit grecesc povesteşte cum un scorpion a făcut ca caii Soarelui să nu poată fi controlaţi, când au fost mânaţi de tânărul fără experienţă, Phaethon, potrivit www.britannica.com.
Este o zodie feminină de apă, alături de Rac şi Peşti, predominant emoţională, guvernată de două planete puternice Marte (zeul războiului) şi Pluto (zeul misterelor, al subteranelor).
Este semnul cel mai ambiţios din zodiac. Cel născut sub acest semn are o fire profundă căreia nu-i place superficialitatea, mai ales când miza este legată de interesele sale. Scorpionul are o nelinişte permanentă, fiind o persoană plină de susceptibilităţi şi bănuieli. Îl atrag lucrurile misterioase, făcute în umbra întunericului, potrivit www.eastrolog.ro. Are o putere magnetică considerabilă, fiind printre cei mai buni hipnotizatori.
Ei nu renunţă la scopurile şi planurile lor, oricâte obstacole ar întâlni în cale. Nimic nu pare să-i intimideze, reuşind să-şi păstreze cumpătul şi mimica impenetrabilă în orice condiţii.
Majoritatea problemelor de sănătate cu care se confruntă aceşti nativi vin din faptul că acumulează resentimente, gelozie şi furie. Ei trebuie să înveţe să se elibereze de aceste emoţii negative, prin tehnici de relaxare care rezonează cu ei.
Zonele sensibile pentru Scorpioni sunt: tractul urinar, organele reproducătoare şi colonul. Au o mare putere de regenerare, motiv pentru care, chiar dacă se îmbolnăvesc, se refac foarte repede.
Piatra mistică - topaz
Ziua norocoasă - marţi
Numerele norocoase - 2,4
Culori norocoase - roşu, violet
Simţul cel mai dezvoltat - gustul
Alimentele benefice: ceapa, urzica, spanacul, leurda, salata, prazul şi ardeii capia. Adoră peştele, fructele de mare şi bucătăria complexă. Inconsecvenţi şi gurmanzi, cei născuţi sub acest semn mănâncă atunci când le este foame, dar şi atunci când li se face poftă. Nativii sunt atraşi de bucătăria orientală şi pot fi unii dintre cei mai buni bucătari, pentru că spiritul inventiv îi îndeamnă spre combinaţii neobişnuite, speciale şi deosebit de gustoase.
Bărbatul Scorpion pare să ştie totul despre sentimentele celorlalţi, dar foarte rar şi le dezvăluie pe ale sale. Este destul de misterios, foarte precaut, se implică cu greu din punct de vedere emoţional, dar când o face, o face cu toată fiinţa şi cu toată pasiunea de care este în stare. Are un magnetism extraordinar şi o strategie imbatabilă, cu care acţionează atunci când doreşte să cucerească. Poate fi foarte loial, foarte dedicat, dar şi extrem de posesiv şi gelos, potrivit www.astrocafe.ro/zodiac. Relaţiile emoţionale sunt foarte intense când este vorba de propria familie. Îşi va creşte cu autoritate copiii, cultivând în ei trăsăturile unui caracter puternic.
Femeia Scorpion are o personalitate foarte puternică şi numeroase ambiţii personale. Temperamentală şi sentimentală, deschisă şi fără prea multe complexe, se străduieşte să fie mereu în centrul atenţiei. Are un farmec aparte pe care ştie să-l pună mereu în valoare, potrivit www.venus.org.ro. Este o femeie energică. Ştie foarte bine ce vrea şi îşi urmăreşte cu tenacitate scopurile. În ceea ce priveşte educaţia copiilor, îi va creşte cu afecţiune şi va încerca să le imprime propria concepţie despre viaţă.
Copiii născuţi în zodia Scorpionului au o mare putere de intuiţie şi de analiză, fapt care îi va uimi şi impresiona în mod plăcut pe părinţi. Sunt foarte inteligenţi. Gândesc mult, intens asupra fiecărui lucru, analizează tot ce cade în sfera interesului lor şi trag propriile concluzii, surprinzător de mature pentru vârsta lor, potrivit www.copilul.ro. Le plac jocurile riscante şi este bine să li se tempereze agresivitatea şi chiar brutalitatea de care dau uneori dovadă. Sunt foarte dotaţi pentru studiu şi ajung adesea primii în clasă, fără prea mari eforturi. Apreciază lecturile de orice fel, dar mai ales cărţile de aventuri ori de istorie, pentru că setea lor de cunoaştere este deosebit de mare.
Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Scorpion, Peşti
Bună (80%) - Capricorn, Fecioară
Delicată, riscantă (60%) - Vărsător, Leu
Dificilă, dar interesantă (50%) - Taur
Nerecomandabil (10%) - Săgetător, Balanţă
Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Scorpion: Albert Camus, Feodor Dostoievski, Indira Gandhi, Andre Malraux, Niccolo Paganini, Pablo Picasso, Georges Bizet, John Keats, Johann Strauss - fiul, Bill Gates, Armando Diego Maradona, Benvenuto Cellini, Ethan Green Hawke, Alain Delon, Margaret Mitchell, Richard Burton, Jack Scalia, Neil Young, Auguste Rodin, Whoopy Goldberg, Eros Ramazzotti, Claude Monet, Robert Fulton, Rock Hudson etc.
Personalităţi din România născute în zodia Scorpion: Duiliu Zamfirescu, Eugen Lovinescu, Ovidiu Bojor, Gabriel Cotabiţă, Iulia Haşdeu, Marcel Anghelescu, Mihail Sadoveanu, Aurel Vlaicu, Luminiţa Huţupan-Dinu, Mariana Mihuţ, Nicolae C. Paulescu, Lucian Pintilie, Nicolae Florei, Mircea Dinescu, Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Emil Racoviţă, Draga Olteanu-Matei, Tia Şerbănescu, Magda Catone, Marcel Dragomir, Corneliu Baba, Ioan Chirilă, Teodora Mareş, Radu Cosaşu etc. AGERPRES/ (Documentare - Daniela Dumitrescu; editor: Suzana Cristache Drăgan, editor online: Alexandru Cojocaru)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 mai
Este a 142-a zi a anului 2025. Au mai rămas 223 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 42 m și apune la 20 h 44 m. Luna răsare la 02 h 57 m și apune la 15 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Cuviosul Sebastian Sihastrul, întemeietorul Schitului Sihastru - Tecuci (secolul XVIII)
Pustnicul Sebastian era cu metania din Mănăstirea Bogdana - Târgu Ocna, unde s-a nevoit în primii ani ai secolului XVIII. Apoi, dorind să se retragă la fericita liniște, s-a făcut sihastru în pădurile seculare ale Tecuciului, peste Valea Siretului. Iar nevoința lui era aceasta: noaptea se ruga în chilie cu priveghere și metanii, iar ziua lucra î
21 mai - Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare (ONU)
În fiecare an, la 21 mai, este marcată Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). În cadrul celei de-a 31-a sesiuni
Inaugurarea Cazinoului din Constanța, cu prilejul manifestării Zilele Constanței, 21-25 mai
În 2025, Zilele Constanței se sărbătoresc în perioada 21-25 mai printr-un program special, care îmbină tradiția cu spectacolul modern, și care are în centrul său redeschiderea Cazinoului, monument istoric, de patrimoniu și simbol al orașului, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța transmis AGERPRES și
Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST (21-30 mai)
Teatrul Evreiesc de Stat organizează cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în perioada 21-30 mai 2025. Teatrul Evreiesc de Stat celebrează identitatea culturii idiș marcând un moment important în acest an - aniversarea a 185 de ani de la nașterea lui Avram Goldfaden - fondatorul teatrului evreiesc profesion
21 mai - Ziua mondială a ceaiului (ONU)
Ziua internațională a ceaiului este sărbătorită la 21 mai, la recomandarea Națiunilor Unite, pentru a promova și a încuraja acțiuni colective de implementare a activităților în favoarea producției și consumului durabil de ceai și de conștientizare a importanței acestuia în combaterea foametei și a sărăciei, potrivit
Ziua maritimă europeană, marcată în perioada 21-23 mai
Ziua maritimă europeană (EMD) 2025 va avea loc la Cork, Irlanda, în perioada 21-23 mai, informează maritime-forum.ec.europa.eu. Manifestarea reprezintă ocazia de a aduce un omagiu 'Europei maritime' și de a pune în lumină toate sectoarele și activitățile maritime pen
SĂRBĂTORI: Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena
Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sunt sărbătoriți de Biserică în ziua de 21 mai. Sfântul Împărat Constantin cel Mare (306-337) s-a născut în cetatea Naissus (astăzi, Niș, în Serbia), din provincia romană Moesia Superior. Tatăl său, Constanțiu Chlor, care la
CITATUL ZILEI
''Există o infinitate de conduite ce par ridicole, dar ale căror motive ascunse sunt foarte înțelepte și foarte solide.'' - La Rochefoucauld, ''Maxime'' (Trad. Cătălin Avramescu și Ștefan Vianu, Ediție bilingvă, Polirom, Iași, 2019)
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 21 mai
Ortodoxe Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena Greco-catolice Sfânta Împărăteasă Elena și fiul ei, Împăratul Constantin Romano-catolice Ss. Cristofor Magallanes, pr. și îns., m.; Elena, mama împ
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 21 mai
Este a 141-a zi a anului 2025. Au mai rămas 224 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 42 m și apune la 20 h 43 m. Luna răsare la 02 h 37 m și apune la 13 h 44 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Compozitorul de muzică de film Zbigniew Preisner
Zbigniew Preisner, considerat unul din cei mai importanți compozitori de muzică de film din Polonia, s-a născut la 20 mai 1955. A colaborat îndeaproape cu regizorul Krzysztof Kieslowski și cu scenaristul său Krzysztof Piesiewicz. Compozițiile pentru filmele lui Kieslowski 'No end' (1985), 'Dekalog' (1989), 'The Double Life of Veroniqu
DOCUMENTAR: 35 de ani de la primele alegeri libere din România postcomunistă (20 mai)
La 20 mai 1990, în urmă cu 35 de ani, aveau loc primele alegeri prezidențiale și parlamentare din România, după căderea regimului comunist și după Revoluția din decembrie 1989. Alegerile prezidențiale și cele parlamentare s-au desfășurat în baza Decretului-lege nr. 92/1990, votat la 14 martie 1990 de Consiliul Provizoriu de Uniune Națională - organism provi
Ceremonia de decernare a Premiului International Booker 2025
Ceremonia de decernare a International Booker Prize 2025 are loc la muzeul Tate Modern din Capitala Regatului Unit, la 20 mai 2025. Ediția din 2025 a premiului a fost deschisă operelor de ficțiune de mari dimensiuni, precum și colecțiilor de povestiri traduse în limba engleză și publicate în Regatul Unit și în Irlanda în perioada 1 mai 2024 - 30 april
Reuniunea juriului pentru desemnarea Premiului Prințesa de Asturia pentru Științe Sociale (20-21 mai)
Juriul responsabil pentru acordarea Premiului Prințesa de Asturia pentru Științe Sociale din 2025 se va întruni în zilele de 20 și 21 mai la Oviedo. Acesta este al treilea dintre cele opt premii internaționale conferite de Fundația Prințesa de Asturia în acest an. Pentru competiția din 2025, aflată la a 45-a ediție, s-au depus 40 de candidatu