DOCUMENTAR: Zodia Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Zodia Săgetător, a noua din zodiacul clasic european, începe la 22 noiembrie şi se încheie pe 21 decembrie.
Este o zodie masculină de foc, predominant activă, guvernată de planeta Jupiter, planetă care sporeşte generozitatea, spiritualitatea, firea filosofică şi religioasă, altruismul, demnitatea şi corectitudinea, moralitatea, bunul simţ, echitatea, înţelepciunea, respectul pentru lege şi autoritatea. Zodia Săgetator este simbolul evoluţiei intelectuale şi spirituale a omului, simbolul libertăţii depline, potrivit site-ului www.eastrolog.ro.
Săgetătorul este un individ cu o personalitate puternică, independentă, greu de supus, în permanentă mişcare şi activitate. Oricât de dificile ar fi experienţele prin care trece, un Săgetător nu îşi pierde optimismul, este o persoană veselă, jovială, care trăieşte viaţa din plin. Este un om corect, de o înaltă ţinută morală, nu va încerca să înşele cu nimic pe nimeni, urmează căile legale şi corecte, fără a se abate de la lege.
Simbolul Săgetătorului este Arcaşul, reprezentat de figura binecunoscută în mitologie a centaurului - o fiinţă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea instinctuală, dornică de libertate, dar încadrată ritmurilor naturale ale naturii, şi cea umană, care poartă emblema zodiei (tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al unei zodii). Talentul său organizatoric e remarcabil, potrivit site-ul amintit. E neclintit în principiile sale fundamentale, care sunt adevărul şi dreptatea. Nativul Săgetător e un luptător cinstit, care iubeşte sportul şi natura, mărinimos faţă de sine şi faţă de ceilalţi.
Cuvintele cheie pentru cei născuţi în această zodie sunt: prietenia, independenţa, oportunitatea. Nativul din Săgetător este intelectual şi are o extraordinară dorinţă de deschidere către lume şi mondenitate. Este atras de valorile înalte, profund morale şi este convins că oamenii îşi pot depăşi condiţia prin educaţie. Viaţa nativului din Săgetător este presărată cu tot felul de obstacole, dar energia de care dispune îl ajută să le depăşească. În general, este un om norocos, dar trebuie să dea dovadă de prudenţă şi perseverenţă.
Piatra mistică - turcoaz
Ziua norocoasă - joi
Numerele norocoase - 5 şi 7
Culori norocoase - albastru
Simţul cel mai dezvoltat - văzul
Alimentele benefice: are nevoie de proteine şi vitamine, de carne şi alimente energizante.
Bărbatul Săgetător are o fire independentă, liberă şi nu îi place deloc constrângerea. Preţuieşte libertatea mai mult decât orice şi cu toate că poate dovedi o prietenie de nădejde, iubirea unui astfel de bărbat nu pare deloc "stabilă". Tipul introvertit poate fi destul de conformist şi nu pune în discuţie structura societăţii în care trăieşte. Faţă de copiii săi, bărbatul Săgetător are un comportament ciudat. Când aceştia sunt mici, aproape că nu există pentru el. Când copiii încep să-i pună întrebări, să-şi manifeste inteligenţa, este încântat să discute cu ei, să-i instruiască, să-i îndrume şi ca urmare este ascultat şi iubit de copii.
Femeia Săgetător, sigură pe ea şi pe săgeţile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soţie, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activităţi extracasnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor. Ca mamă, are răbdare cu copiii săi şi îi va creşte în spiritul independenţei pe care ea însăşi o iubeşte. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor, potrivit site-ului www. eastrolog.ro. În mod normal, este o persoană calmă, însă dacă e jignită, se poate transforma brusc, devenind asemeni unui dragon care aruncă flăcări, potrivit site-ului www.venus.org.
Copiii născuţi în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. O educaţie prea severă poate să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să înveţe, informaţiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu, menţionează site-ul copilul.ro. Aceşti copii au foarte mare nevoie de mişcare atât pentru sănătatea emoţională, cât şi pentru cea fizică. Ei se plictisesc foarte uşor şi au nevoie mereu de jucării noi.
Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Berbec, Leu
Bună (80%) - Vărsător, Balanţă
Delicată, riscantă (60%) - Peşti, Fecioară
Dificilă, dar interesantă (50%) - Rac, Taur
Nerecomandabil (10%) - Capricorn, Scorpion
Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Săgetător: Benedict Spinoza, Toulouse-Lautrec, Winston Churchill, Walt Disney, Olivia Cole, Frank Sinatra, Brad Pitt, Gianni Versace, Edith Piaf, Tina Turner, Rudyard Kipling, Aleksandr Soljeniţîn, Rainer-Maria Rilke, William Blake, Jacques Chirac, Jeff Bridges, Alain Tanner, Franco Nero, Kayvan Novak, Carlo Collodi, Emir Kusturica, Joe DiMaggio, William Amstrong, Mark Twain, Jonathan Swift, Maria Callas (Maria Calogeropoulos), Ozzy Osbourne, Billy Idol, Christina Aguilera.
Personalităţi din România născute în zodia Săgetător: Johnny Răducanu, Florenţa Albu, Dan Marţian, Ionel Pop, Victor Iliu, Mihail Drumeş, Emil Hossu, Mitică Popescu, Cornel Fugaru, Ivan Patzaichin, Radu Beligan, Grigore Antipa, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Colea Răutu, Mariana Nicolesco, Traian T. Coşovei, Nicolae Labiş, Leo Iorga, Cătălin Botezatu, Ştefan Hruşcă, Leopoldina Bălănuţă, Aura Urziceanu. AGERPRES/(Documentare - Marina Bădulescu, Daniela Dumitrescu, editor: Ionela Gavril, editor online: Andreea Preda)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
PERSONALITATEA ZILEI: Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Jozef Wojtyla) (1987-2005)
Karol Jozef Wojtyla a devenit papa Ioan Paul al II-lea din octombrie 1978, când a fost ales Episcop al Romei și lider al Bisericii Romano-Catolice. S-a născut la 18 mai 1920 în orășelul polonez Wadowice, aflat la 50 km de Cracovia. A fost cel mai mic copil al părinților săi, Karol Wojtyla și Emilia Kaczorowska. Mama lui a murit în 1929. Fratele său mai mare
2 aprilie - Ziua Instituției Prefectului
Ziua Instituției Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noțiunea de ''prefect''. Instituită prin Legea 348/2018, această zi se sărbătorește anual începând din 2019. Propunerea legislativă de instituire a zilei, inițiată de nouă deputați și senatori, a
2 aprilie - Ziua internațională de conștientizare a autismului (ONU)
La 2 aprilie este marcată Ziua internațională de conștientizare a autismului, care a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internațională de conștientizare a autismului ('World Autism Aware
2 aprilie - Ziua internațională a cărții pentru copii
În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.
Reuniune informală a miniștrilor apărării pe tema reînarmării Europei, la Varșovia (2-3 aprilie)
Miniștrii apărării ai Uniunii Europene (Consiliul Afaceri Externe) se întâlnesc într-o reuniune informală la Varșovia, în zilele de 2-3 aprilie 2025. Principalul subiect de discuție este reînarmarea Europei și rolul Uniunii Europene (UE) în ajungerea la o pace justă ca urmare a Războiului din Ucraina. Reuniunea este organizată sub egida pr
CITATUL ZILEI
''Libertatea unui individ este mai întâi rezultatul dialogului cu propriile lui limite interioare, capacitatea lui de a trăi în destin sau într-o maladie de destin. Gradul de libertate al unei comunități depinde de capitalul de destin sau de maladii de destin acumulat în istoria ei prin raport cu viața celor care vin și trec.'' -
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 2 aprilie
Ortodoxe Sf. Cuv. Tit, făcătorul de minuni; Sf. Mc. Amfian și Edesie (Denia Canonului Mare) Greco-catolice Sf. cuv. Tit, făcătorul de minuni. Canonul cel Mare al Sf. Andrei din Creta Romano-catolice Sf. Francisc de Paola, pustnic Sf&acir
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 2 aprilie
Este a 92-a zi a anului 2025. Mai sunt 273 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 55 m și apune la 19 h 44 m. Luna răsare la 08 h 50 m și apune la 00 h 10 m. AGERPRES (Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Wangari Maathai, prima femeie din Africa laureată a Premiului Nobel pentru Pace
Wangari Maathai a fondat organizația de mediu Green Belt Movement (Mișcarea Centura Verde) în 1977 și a fost laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2004. A scris patru cărți: ''The Green Belt Movement'', ''Unbowed: A Memoir'', ''The Challenge for Africa'' și ''Replenishing the Earth''. ''N
FRAGMENT DE ISTORIE: 55 de ani de la semnarea de către președintele SUA a Legii Sănătății Publice privind Fumatul (1 aprilie)
La începutul anilor 1960, o comisie înființată de secretarul american al sănătății Luther L. Terry pentru studierea efectelor țigaretelor asupra sănătății a stabilit o legătură între fumat și boli. Drept răspuns, Congresul a aprobat Legea federală privind publicitatea și etichetarea țigaretelor (FCLAA) din 1965, cerând tuturor producătorilor de țigare
Târgul de ceasuri Watches and Wonders de la Geneva (1-7 aprilie)
În intervalul 1-7 aprilie 2025, are loc Salonul de orologerie Watches and Wonders de la Geneva, Elveția, unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate pasionaților de ceasuri din întreaga lume. Locul de desfășurare este centrul de conferințe Palexpo, aflat în apropierea aeroportului Geneva Internațional. Timp de o
1 aprilie - Ziua internațională a păcălelilor
Ziua internațională a păcălelilor, cunoscută și ca Ziua păcălitului sau Ziua nebunilor (April Fools' Day), este marcată în fiecare an la 1 aprilie, când fiecare încearcă să facă o farsă unui apropiat, fie el coleg, prieten, vecin sau membru al familiei, potrivit www.euronews.com. Vechi
Barometrul statistic al lunii martie 2025
Productivitatea în România a crescut de la 26% în 2008 la 44% în 2024, femeile având o contribuție remarcabilă, potrivit unei analize publicate de Alpha Bank România. Germania, Franța și Statele Unite ale Americii ocupă primele trei locuri în topul țărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, conform
CITATUL ZILEI
''Mi-a luat o viață să descopăr care este generatorul ideii mele. Acesta este: favorizăm vizibilul, înnăscutul, personalul, povestitul și tangibilul; abstractul, îl disprețuim. Tot ce este bun (estetica, etica) și greșit (Păcălit de hazard) la noi pare să decurgă de aici.'' - Nassim Nicholas Taleb (''Păcălit de hazard: Rolul ascuns al noro
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 1 aprilie
Ortodoxe Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Cuv. Macarie Mărturisitorul; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv Varsanufie de la Optina Greco-catolice Sf. cuv. Maria Egipteanca Romano-catolice Sf. Hugo, ep. Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca este pomenită