logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Zodia Fecioară (23 august - 22 septembrie)

Image

Pe 23 august începe Zodia Fecioară, care se încheie pe 22 septembrie şi reprezintă a şasea zodie pe cercul zodiacului european, care cuprinde 12 zodii.

Constelaţia Fecioarei are ca simbol o fată tânără, cu aripi de înger, ţinând în mână un spic de grâu, ceea ce nu este altceva decât o aluzie făcută la steaua cea mai strălucitoare, pe care o găsim în această constelaţie, şi anume Spica.

Zodia Fecioară este guvernată de planeta Mercur, considerată planeta inteligenţei, deci persoanele născute sub acest semn sunt inteligente, strălucitoare în conversaţii, învaţă foarte repede, fiind perseverente şi ingenioase. Ele au darul unic de a înţelege şi a asimila orice idee nouă.

Nativii zodiei vădesc adesea dualitatea semnului lor: sunt înzestraţi cu harurile savantului sau filosofului, dar în acelaşi timp sunt şi practici. Dacă manifestă perseverenţă în atingerea scopurilor, această combinaţie de calităţi complementare şi opuse va face din cei născuţi în această zodie persoane superioare.

Despre energia Fecioarei se pot spune foarte multe, calităţile fundamentale ale nativilor fiind atenţia la detalii şi ordinea. Cu Soarele în Fecioară, vorbim despre mai multă energie în a ne pune în ordine anumite aspecte din vieţile noastre.

Nativii acestei zodii ştiu cel mai bine să compare, să evalueze, să sistematizeze şi să califice. Îşi controlează foarte bine emoţiile şi nu acţionează decât extrem de rar din impuls, toate acţiunile lor fiind trecute prin excelentul filtru al stăpânirii de sine. Metodic şi capabil să reziste muncilor de rutină, nativul din această zodie se poate impune în lumea afacerilor şi poate fi un pedagog foarte bun, potrivit site-ului www.eastrolog.ro. Astfel, simţul profund al responsabilităţii şi dorinţa de a se pune în serviciul celorlalţi, care contrastează cu aprecierea la rece a faptelor şi judecarea lipsită de emoţie a celor apropiaţi, rămân greu de înţeles pentru cei din jurul lor.

La fel ca în orice zodie, are şi trăsături negative, între acestea evidenţiindu-se spiritul critic, pe care-l aplică cu consecvenţă asupra activităţilor sale şi asupra persoanelor cunoscute.

Piatra mistică - agat
Ziua norocoasă - miercuri
Numerele norocoase - 3, 5
Culori norocoase - albastru închis, culori ruginii de toamnă
Simţul cel mai dezvoltat - pipăitul

Alimentele benefice: cartofii, guliile, ţelina şi alimentele menţionate în zodia Gemenilor, deoarece au acelaşi guvernator - planeta Mercur.

Bărbatul născut în zodia Fecioară este foarte echilibrat şi meticulos. Uneori poate fi cuprins de furii violente, dar se linişteşte repede. Este prea susceptibil. Nu îi plac misterele. Preferă femeile echilibrate şi constante, lângă care poate avea un confort paşnic. Nu este bărbatul marilor pasiuni, dar ştie să iubească sincer şi profund. Are însă tendinţa să-şi neglijeze partenera, preocupat fiind de carieră şi de câştigurile materiale.

Femeia Fecioară este sociabilă, plăcută, surâzătoare, ştiind să-şi ascundă tristeţea, dotată cu spirit practic şi gusturi simple. Este perfecţionistă, trăsătură ce uneori ajunge să devină un defect. Ţine enorm la promptitudine şi la sinceritate. O caracterizează timiditatea, dar când îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte un nou partener care i se pare fără cusur nu va ezita să taie legăturile vechi, potrivit aite-ului www.venus.org.ro. Deşi pare liniştită şi calmă, nu este deloc aşa, pentru că are o activitate interioară foarte intensă şi tinde să-şi facă griji din orice. Ca mamă este foarte atentă cu tot ce înseamnă cămin, familie şi mai ales copii.

Copilul Fecioară dă dovadă de timiditate şi nesiguranţă în relaţiile cu copii de vârsta lui, simţindu-se bine în compania adulţilor. Copilul din această zodie va fi în continuă mişcare, atât fizică, cât şi mentală, după cum menţionează site-ul www.copilul.ro. Are un simţ critic dezvoltat, lucru care nu e pe placul prietenilor lui şi nici al părinţilor sau rudelor care pot deveni agasate de criticile lui. Părinţii sau educatorii trebuie să îndrepte de timpuriu tendinţa de critică a copilului spre latura constructivă. Devine sârguincios dacă este convins că face un lucru util.

Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Fecioară, Capricorn, Taur
Bună (80%) - Scorpion, Rac
Delicată, riscantă (60%) - Săgetător, Gemeni
Dificilă, dar interesantă (50%) - Peşti
Nerecomandabil (10%) - Balanţă, Leu

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Fecioară: Paulo Coelho, Maurice Maeterlinck, Cameron Diaz, Rishi Kapoor, Johann Schweigger, Luigi Galvani, James Duval, John Douglas Cockcroft, Kristen Johnston, Albert Claude, Herbert Kroemer, George Hoyt Whipple, Michael Jackson, Lenny Henry, Frederick "Freddie" Mercury, Richard Gere, Giuliano Gemma, Tommaso Campanella, Susan Blakely, Oscar Luigi Scalfaro, Cesare Pavese, Keanu Reeves, Noah Baumbach, George Lazenby, Susumu Tonegawa, Pink (Alecia Beth Moore Hart).

Personalităţi din România născute în zodia Fecioară: Anna Széles, Camil Baltazar, Sebastian Papaiani, Mihai Mălaimare, Irina Begu, Emil Hurezeanu, Claudiu Bleonţ, Horia Brenciu, Luminiţa Gheorghiu, Ioan Isaiu, Nicolae Dobrin, Mircea Zaciu, Mihai Cafriţa, Dana Dogaru, Ioan Gyuri Pascu, Maria Ciobanu, Marina Voica, Claudiu Istodor, Angela Gheorghiu, Ion Agârbiceanu, Ilie Balaci, Ileana Stana-Ionescu, Dida Drăgan, Fărâmiţă Lambru, Anca Parghel, Marius Popp, Ducu Bertzi. AGERPRES/ (Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Marina Bădulescu, editor onlineŞ Andreea Preda)

Afisari: 29

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 24-04-2025 08:30

24 aprilie - Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor (ONU)

Ziua internațională a fetelor care activează în tehnologia informației și comunicațiilor este sărbătorită în fiecare an în a patra zi de joi din luna aprilie. Anul acesta, ziua va fi marcată la 24 aprilie. 'Fetele în tehnologia informației și comunicațiilor - ICT pentru transformarea digitală incluzivă' ('Gi

Documentare 24-04-2025 08:00

Săptămâna mondială a imunizării (24-30 aprilie)

Săptămâna mondială a imunizării, celebrată în ultima săptămână a lunii aprilie (24-30 aprilie), își propune să evidențieze necesitatea acțiunii colective și să promoveze utilizarea vaccinurilor pentru a proteja oamenii de toate vârstele împotriva bolilor. Prin puterea sa de mobilizare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) colaborează cu

Documentare 24-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Jertfele oamenilor sunt florile care se aruncă în calea dreptății' - Al. Vlahuță (Dicționar de Maxime comentat, Ed. Științifică, 1962) AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiță, editor: Liviu Tatu)

Documentare 24-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 aprilie

Ortodoxe Sf. Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții Transilvaniei; Sf. Ier. Iosif Mărturisitorul din Maramureș; Sf. Mc. Pasicrat și Valentin; Sf. Cuv. Elisabeta Greco-catolice Sf. m. Sava Stratilat; Sf. cuv. Elisabeta Romano-catolice Ss. Fidel di

Documentare 24-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 aprilie

Este a 114-a zi a anului 2025. Au mai rămas 251 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 17 m și apune la 20 h 11 m. Luna răsare la 04 h 34 m și apune la 16 h 04 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 23-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Istoricul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române

Georgeta Filitti, istoric, editor, cercetător, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut la București la 1 iunie 1938. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității din București în anul 1961. A devenit doctor în istorie la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității ''Babeș-Bolyai'' din Cluj-Napoca, în 197

Documentare 23-04-2025 10:00

DOCUMENTAR: 20 de ani de la încărcarea primului videoclip pe YouTube (23 aprilie)

În ziua de 23 aprilie 2005, a fost încărcat primul clip video pe platforma YouTube. Intitulată 'Me at the zoo' ('Eu la grădina zoologică'), filmarea durează 19 secunde și îl are în prim-plan pe Jawed Karim, unul dintre fondatorii YouTube. Aflat la Grădina Zoologică din San Diego, California, Jawed Karim, pe atunci î

Documentare 23-04-2025 09:30

23 aprilie - Ziua limbii engleze (ONU)

Ziua internațională a limbii engleze este marcată în fiecare an la 23 aprilie, ca urmare a unei inițiative din 2010 a Departamentului de Informații Publice a ONU, care stabilește astfel de zile internaționale pentru fiecare dintre cele șase limbi oficiale ale organizației, potrivit site-ului https://www.un.org/. De

Documentare 23-04-2025 09:00

23 aprilie - Ziua limbii spaniole (ONU)

Pe 23 aprilie este sărbătorită 'Ziua Limbii Spaniole în cadrul Națiunilor Unite' ('Día del Idioma Espanol en las Naciones Unidas'), cu scopul de a crește gradul de conștientizare în rândul personalului ONU și al lumii, în general, cu privire la istoria, cultura și utilizarea limbii spaniole ca limbă oficială, evidențiază

Documentare 23-04-2025 08:30

23 aprilie - Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor (UNESCO)

Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor este marcată, anual, la data de 23 aprilie, începând cu 1996. Este o inițiativă UNESCO, cu scopul de a promova cărțile și plăcerea lecturii, potrivit https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday. În întreaga lume au loc

Documentare 23-04-2025 08:00

23 aprilie - Ziua Forțelor Terestre

Ziua Forțelor Terestre este marcată la 23 aprilie, odată cu sărbătoarea creștină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, patronul spiritual și ocrotitorul acestei categorii de forțe ale armatei. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, reprezentat în iconografie călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur, a rămas peste

Documentare 23-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Bătrânețea e și trebuie să fie suprema realizare a înțelepciunii.' - Nicolae Mărgineanu (Omul și conviețuirea socială - 'Cugetări și reflecții', Ed. Albatros, 1975 )

Documentare 23-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 aprilie

Ortodoxe Sf. Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință; Sf. Mc. Valerie Greco-catolice Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință Romano-catolice Ss. Gheorghe, m.; Adalbert, ep. m. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sărbătorit de Bis

Documentare 23-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 23 aprilie

Este a 113-a zi a anului 2025. Au mai rămas 252 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 19 m și apune la 20 h 10 m. Luna răsare la 04 h 13 m și apune la 14 h 45 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 22-04-2025 12:06

Ritualuri funerare - funeraliile papei emerit Benedict al XVI-lea și ale papei Ioan Paul al II-lea

Papa Francisc a prezidat, în 2023, funeraliile predecesorului său, papa emerit Benedict al XVI-lea. *** Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022, la vârsta de 95 de ani. În zilele premergătoare funeraliilor, aproape 200.000 de persoane au trecut pe la catafalcul său în interiorul Bazilicii San