DOCUMENTAR: Zodia Vărsătorului (20 ianuarie - 18 februarie)
Zodia Vărsător (Aquarius în limba latină) reprezintă cel de-al 11-lea semn astrologic din zodiacul european (care cuprinde 12 zodii), originar din constelația Vărsător. Sub zodiacul tropical, Soarele se află în zodia Vărsător între aproximativ 20 ianuarie și 18 februarie, potrivit www.britannica.com.
Dominată de planetele Saturn și Uranus este o zodie de aer. Este simbolul prieteniei și al fraternității, întotdeauna nativii fiind dispuși să dea o mână de ajutor. Au calitatea de a ști cum să-și apropie semenii și de a-i transforma în buni prieteni.
Planeta Uranus, care îi patronează, le conferă vioiciune și originalitate.
Le place să fie adulați și reușesc prin simplitate, bucurându-se de o dotare nativă în acest sens. În relațiile de prietenie pot deveni obositori și sufocanți, întrucât au tendința de a cere mult prea mult. În același timp, sunt persoane extrem de intuitive, simt apropierea unui pericol și au o antipatie instinctivă pentru cei care le-ar putea face rău, exprimată ferm și direct.
Timiditatea și implicarea emoțională sunt pregnante. Morala lor este rigidă puritană, iar vederile lor pot fi foarte înguste.
Piatra mistică - ametistul, granit
Metal - bronz, uraniu, argint
Ziua norocoasă - miercuri, sâmbătă
Numerele norocoase - 4, 8 și 7
Culori norocoase - tentele pastelate de albastru și gri
Simțul cel mai dezvoltat - mirosul
Anotimpul caracteristic - primăvara
Bărbatul Vărsător este nobil, original și de aceea adesea de neînțeles. Are principii puternice și un dezvoltat simț al altruismului, este un intelectual din fire și un neconvențional prin definiție, căutând o permanentă legatură cu lumea. Se implică emoțional în munca sa, este exigent cu el dar și cu cei din jurul său. Poate fi un lider și un organizator excelent. Dragostea are un rol foarte important în viața unui Vărsător. Sentimentele sunt sincere și profunde iar firea lui caldă și pasională are nevoie întotdeauna de afecțiune, fiind incapabil sa trăiască singur, potrivit site-ului zodii.ro.
Femeia Vărsător imprevizibilă, inteligentă, este definită de îndemânare și simte permanent nevoia de a face ceva util și pe măsura aptitudinilor pe care le are. Drăguță, amabilă și miloasă, extrem de prietenoasă și, în același timp, extrem de independentă. Este mai atrasă de compania bărbaților decât de cea a femeilor și, cu toate acestea, se căsătorește destul de târziu, potrivit www.venus.org.ro. Își crește foarte bine copiii, acordându-le o mare libertate, înțelegere și blândețe.
Copiii născuți în Vărsător sunt liniștiți și dificili în același timp. Au o personalitate puternică și deosebită. Sunt vorbăreți, foarte inteligenți, chiar strălucitori. Le place compania celorlalți copii, contrar aparențelor. Deși sociabili, aceștia au nevoie și de intimitate, după cum se menționează pe site-ul copilul.ro. Sunt copii veseli și fascinanți. Nu sunt întotdeauna ușor de înțeles și au tendința de a se izola de părinți, neavând încredere în capacitatea adulților de a le înțelege gândurile. Își doresc să ajungă exploratori pe tărâmuri necunoscute, arheologi, astrologi, de regulă în domenii de avangardă.
Alimente benefice - fructe, ceaiuri din frunze și fructe, carne de pasăre, carne din zona membrelor inferioare ale unor animale, crudități. Are nevoie de o dietă bogată în apă, legume, verdeață și fructe. Îi sunt prielnice plimbările lungi în spații deschise. Iubitor de apă, adoră marea.
Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Vărsător, Gemeni, Balanță
Bună (80%) - Berbec, Săgetător
Delicată, riscantă (60%) - Taur, Scorpion
Dificilă, dar interesantă (50%) - Leu
Dificilă, cu datorii karmice (20%) - Fecioară, Rac
Nerecomandabil (10%) - Pești, Capricorn
Personalități de la noi născute în zodia Vărsător: istoricul Gheorghe I. Brătianu, scriitorul Petru Creția, actrița Dorina Chiriac, scriitoarea Dora D'Istria (pseudonimul literar al Elenei Ghica), scriitorul Mircea Streinul, compozitoarea și profesoara de canto Camelia Dăscălescu, actorul Grigore Vasiliu Birlic, criticul literar și prozatorul Silviu Angelescu, scriitorul Ion Luca Caragiale, actorul Florin Piersic, actorul Victor Rebengiuc, actorul Ștefan Iordache, sportivul Mihai Leu, fostul internațional Gheorghe Hagi.
Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Vărsător: designer-ul francez Christian Dior, actorul american Telly Savalas (Aristotelis Savalas), actorul englez Benny Hill, tenorul spaniol Placido Domingo, actrița americană Karina Lombard, filosoful și eseistul englez Francis Bacon, poetul englez Lord George Gordon Byron, actorul american John Belushi, actrița germană Nastassia Kinski, pictorul italian Giovanni Lanfranco, regele Ludovic al XV-lea, președintele american Ronald Reagan, regina Beatrix a Olandei, prințesa Caroline de Monaco, președintele rus Boris Elțîn, compozitorul german W.A. Mozart, scriitoarea engleză Virginia Woolf, muzicianul englez Phil Collins, cântăreața și actrița columbiană Shakira, actrița și regizoarea americană Jennifer Aniston. AGERPRES /(Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Ruxandra Bratu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
DOCUMENTAR: Luna februarie
Anul 2025 este un an normal, cu 365 de zile (după anul 2024, cu 366 de zile), în care luna februarie are 28 de zile (față de 29 de zile, câte are într-un an bisect). Februarie este cea mai scurtă lună a anului. Luna februarie este a doua lună a anului în Calendarul Gregorian. Ziua are 11 ore, iar noaptea are 13 ore. Ziua (partea ilumina
1 februarie - Ziua intendenței militare
Ziua intendenței militare este sărbătorită, în fiecare an, la data de 1 februarie. În 1861, la această dată, a fost emis Înaltul Ordin de Zi nr. 29, actul de constituire a intendenței armatei, prin care s-a format corpul ofițerilor de intendență militară, condus de intendentul general al armatei, subordonat Ministerului de Război, potrivit site-ului
CITATUL ZILEI
'Cine are idei limpezi le transmite ușor celorlalți.' - Helvetius, 'Texte pedagogice alese', citat în 'Cugetări și reflecții despre cultură și civilizație', Ed. Albatros, București, 1984.
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 1 februarie
Ortodoxe Înainte-prăznuirea Întâmpinării Domnului; Sf. Mc. Trifon; Sf. Mc. Perpetua și Felicitas Greco-catolice Sf. m. Trifon Romano-catolice Sf. Veridiana, fc. Sfântul Mucenic Trifon este pomenit în calendarul creș
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 1 februarie
Este a 32-a zi a anului 2025. Au mai rămas 333 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 07 h 34 m și apune la 17 h 25 m. Luna răsare la 09 h 12 m și apune la 21 h 07 m. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cerasela Bădiță)
Săptămâna europeană 27-31 ianuarie 2025
Instituțiile europene au marcat Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, membrii Comisiei Europene au depus jurământul în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, Bruxellesul și Washingtonul au convenit asupra necesității de a menține 'presiune maximă' asupra Moscovei, Comisia Europeană a adoptat cel de-al cincilea program anual de
Retrospectiva evenimentelor interne 27-31 ianuarie 2025
Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția privind posibilitatea de anulare a alegerilor în context comparat, adoptarea de către guvern a Hotărârii prin care s-a stabilit calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale din 4/18 mai 2025, evoluțiile pe marginea dosarului furtului pieselor din tezaurul dacic în Olanda și încetarea din viață a lui
CITATUL ZILEI
'Civilizația este averea colectivă a omenirii și ca atare merge încet, dar sigur, într-o continuă ascensiune.' - C. Rădulescu-Motru, 'Vocația', citat în 'Cugetări și reflecții despre cultură și civilizație', Ed. Albatros, București, 1984.
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 31 ianuarie
Ortodoxe Sf. Mc. doctori fără de arginți Chir și Ioan Greco-catolice Sf. m. Chir și Ioan, doctori fără plată; Sf. Ioan Bosco Romano-catolice Ss. Ioan Bosco, pr.; Marcela, văduvă Sfinții Mucenici doctori fără de arginți Chir și Ioan sunt pomeniț
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 31 ianuarie
Este a 31-a zi a anului 2025. Au mai rămas 334 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 07 h 35 m și apune la 17 h 24 m. Luna răsare la 08 h 50 m și apune la 19 h 49 m. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Liviu Tatu)
PERSONALITATEA ZILEI: Fosta tenismenă Virginia Ruzici
Fosta jucătoare profesionistă de tenis Virginia Ruzici, dublă câștigătoare a turneului de la Roland Garros, s-a născut la 31 ianuarie 1955, la Câmpia Turzii, județul Cluj, conform www.itftennis.com. Este absolventă a IEFS București, actuala Universitate de Educație Fizică și Sport, promoția 197
FRAGMENT DE ISTORIE: Edward Bransfield a descoperit Antarctica (30 ianuarie 1820)
Irlandezul Edward Bransfield, fost ofițer în Marina Regală engleză, este considerat prima persoană care a văzut continentul Antarctic, la 30 ianuarie 1820, și a cartografiat o parte a acestuia. Descoperirea lui Edward Bransfield a pus în mișcare următorii 200 de ani de explorare a Antarcticii, care au avut ca rezultat o serie de fapte epice și au s
A 52-a ediție a Festivalului de Benzi Desenate de la Angouleme
Între zilele de 30 ianuarie și 2 februarie 2025, este programată cea de-a 52-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate de la Angouleme, Franța, potrivit bdangouleme.com. Juriul competiției, pentru prestigiosul premiu Fauve d'Or, este prezidat de actrița și regizoarea Zabou Breit
DOCUMENTAR: 140 de ani de la nașterea cardinalului Iuliu Hossu (30 ianuarie)
Intelectual de înaltă ținută, unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1918, dar și autor al unor cutremurătoare memorii, cardinalul Iuliu Hossu s-a născut la 30/31 ianuarie 1885, în comuna Milașul Mare (astăzi Milaș), județul Bistrița-Năsăud. A fost al treilea din cei șase fii ai preotului Ioan, parohul de Milaș, și ai soției sale, Victoria, potrivit site-ului
CITATUL ZILEI
'Filosoful nu poate fi decât democrat.' - Antonio Gramsci, 'Opere alese', citat în 'Cugetări și reflecții despre cultură și civilizație', Ed. Albatros, București, 1984.