logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Zodia Leului (23 iulie - 22 august)

Image

Zodia Leului, o zodie masculină de foc, este a 5-a pe cercul zodiacal european (care cuprinde 12 zodii), începând din 23 iulie şi încheindu-se pe 22 august.

În astrologie, un semn al zodiacului se referă la una dintre cele 12 constelaţii specifice zodiacului prin care trece Soarele. Semnul zodiacal al unei persoane este cel în care se află Soarele când s-a născut.

Semnul zodiei Leul este guvernat de Soare, care sporeşte şansa şi norocul în viaţă, şi îl face pe nativ încrezător în propriile forţe. Are o nobleţe sufletească şi un profund sentiment al justiţiei. Este ambiţios şi creativ, potrivit www.eastrolog.ro., dar poate fi şi impulsiv şi îndrăzneţ.

Are un statut regal: vioi, teatral şi pasional, îi place să se bucure de lumina reflectoarelor şi să se sărbătorească. Este un lider natural şi îi place să cultive prietenii şi relaţii în care se dedică cu toată iubirea de care dispune. Este renumit pentru stabilitatea, loialitatea şi consecvenţa ce îl caracterizează.

Cei născuţi în această zodie, cunoscuţi pentru ambiţia şi determinarea lor, sunt celebraţi pentru curajul lor remarcabil. Pot fi persoane foarte plăcute, afectuoase, sincere şi hotărâte. Orgoliul acestor nativi este cea mai mare ameninţare la adresa fericirii lor.

Piatra mistică - diamant, rubin
Ziua norocoasă - duminica
Numerele norocoase - 8, 9
Culori norocoase - roşu, portocaliu
Simţul cel mai dezvoltat - văzul

Alimentele benefice - cafea, alimente de culoare galbenă şi portocalie: ouă, morcovi, cartofi, mere, gutui, pere, portocale, smochine, lămâi, porumb, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, pepene galben, portocale, mălai, vanilie, caise, piersici.

Bărbatul Leu este greu de ghicit cu adevărat, el fiind generos sau periculos, bun sau egoist, idealist sau cusurgiu. El este câte puţin din toate acestea. Simte nevoia de a prelua comanda, dar şi nevoia de a fi iubit de cei pe care-i conduce. Teama lui cea mai acută este teama de eşec, de insucces, aceasta fiind cauza reală a vulnerabilităţii şi vanităţii sale. Bărbatul Leu este romantic şi generos, iar una dintre modalităţile prin care-şi demonstrează generozitatea este de a-şi copleşi iubita cu daruri. El adoră dragostea şi adoră să fie îndrăgostit. Îi plac lucrurile strălucitoare, neobişnuite şi are tendinţa de a fugi de obişnuit, care îl plictiseşte. Poate tolera multe defecte ale femeii pe care o iubeşte, însă nu va accepta niciodată să fie dominat, jignit sau subapreciat.

Femeia Leu îşi iubeşte cu ardoare copiii, dar fiind prea independentă nu are răbdarea necesară să se ocupe tot timpul de ei. Femeia Leu are nevoie de o profesie care să-i dea satisfacţii, să-i asigure măcar în parte nevoia de independenţă. În general, relaţiile ei cu oamenii se bazează pe instinct, potrivit www.venus.org.ro. Femeia Leu va juca întotdeauna cu succes rolul marilor iubiri sau al artistei neînţelese, de la ipostaza de mamă devotată până la aceea de amantă ideală. Natura este extrem de generoasă cu ea, înzestrând-o cu vivacitate, inteligenţă, graţie, frumuseţe şi senzualitate.

Copilul Leu este vesel, exuberant, foarte activ, îşi ascunde cu abilitate emotivitatea şi teama că ceilalţi s-ar putea îndoi de calităţile sale. Sensibili, mândri şi uneori un pic orgolioşi, copiii Leu par să fie foarte curajoşi, însă de fapt ei sunt chiar vulnerabili din punct de vedere emoţional. Este inutil ca părinţii să încerce să-l educe folosind forţa, pentru că se va încăpăţâna şi mai mult în convingerile sale şi atunci dintr-un copil drăguţ şi afectuos se va transforma într-un rebel de nestăpânit, cum menţionează www.copilul.ro. Dacă este înconjurat de afecţiune şi tratat cu înţelegerea pe care crede el că o merită are toate şansele să-şi pună în valoare calităţile. Copilul trebuie să înveţe şi să împartă atenţia cu altcineva.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Berbec, Săgetător
Bună (80%) - Balanţă, Gemeni
Delicată, riscantă (60%) - Scorpion, Taur
Dificilă, dar interesantă (50%) - Vărsător
Nerecomandabil (10%) - Fecioară, Rac

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Leu: Simón Bolívar, Alexandre Dumas, Jennifer Lopez, Elias Canetti, Carl Gustav Jung, Bourvil (Andre Rainbourg), Emily Brontë, Herman Melville, Peter O'Toole, Louis Armstrong, Barack Obama, Ilia Repin, Guy de Maupassant, Nikolaus Lenau, Alfred Hitchcock, Sarah Brightman, Halle Berry, Jean de La Bruyere, Robert Redford, Dorothy Parker, Tory Amos, Kenny Rogers, Gottlieb Eliel Saarinen, Roger Wolcott Sperry, Robert Plant, Coco Chanel, Claude Dauphin, Billy J. Kramer, Roman Polanski, Robert de Niro, Shimon Peres, Madonna (Louise Veronica Ciccone), Alejandro González Ińárritu, Jean Borotra, Wolfgang Paul.

Personalităţi din România născute în zodia Leu: George Ivaşcu, Iulia Vântur, Cezar Baltag, Dan Condurache, Smiley (Andrei Tiberiu Maria), Maricica Puică, Nicu Constantin, Gellu Naum, Valeria Seciu, Dana Dogaru, Stere Gulea, Marcel Iureş, Cezara Dafinescu, Rodica Popescu Bitănescu, Răzvan Vasilescu, Florin Bogardo, Ovidiu Ioncu, Ion Gheorghe, Marian Zidaru, Sorin Adam, Valentin Păunescu, Marcel Lupşe, Mihai Constantinescu, Ion Raţiu, Andrei Ţugulea, Ioan Adam, Aurel Bulacu, Ştefan Pelmuş, Beatrice Rancea, Mihai Ciucă, Sorin Alexandrescu, Simona Măicănescu, Mirela Zeţa, Daniel Gabriel Pancu, Herta Müller, Alexandru Hurmuzachi, Mihai Călin, Ion Buzea, Andrei Finţi, Răzvan Vasilescu, Ion Lăncrănjan, Micaela Caracaş. AGERPRES/ (Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Ionela Gavril, editor online: Alexandru Cojocaru)

Afisari: 241

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 23-05-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 23 mai

Este a 143-a zi a anului 2025. Au mai rămas 222 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 41 m și apune la 20 h 45 m. Luna răsare la 03 h 17 m și apune la 16 h 18 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Suzana Cristache Drăgan)

Documentare 22-05-2025 11:05

Cutremure cu magnitudinea peste 6 pe Richter produse în lume (cronologie 2024-2025)

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs la 22 mai 2025, în largul coastei insulei Creta, în Grecia, la o adâncime de 77 km (47,85 mile), a anunțat Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ). Anterior, GFZ informase că seismul a avut o magnitudine de 6,5. Serviciul Geologic al SUA (USGS) a raportat că

Documentare 22-05-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Poetul Dante Alighieri

Dante Alighieri, poet și filosof italian, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu, s-a născut între 21 mai și 20 iunie 1265, la Florența. (sursa: https://biblacad.ro) Autor al 'Divinei Comedii', capodoperă a literaturii universale, Dante este primul mare poet de limbă i

Documentare 22-05-2025 10:00

DOCUMENTAR: Manechinul, activista și omul de afaceri Naomi Campbell împlinește 55 de ani (22 mai)

Una dintre primele cinci supermodele ale industriei de fashion, activistă, actriță și om de afaceri, Naomi Elaine Campbell s-a născut la 22 mai 1970, în cartierul londonez Lambeth, potrivit naomicampbell.com. Este prima femeie de culoare care a pozat pentru coperțile revistelor 'Time' și 'Vogue France&#

Documentare 22-05-2025 09:00

PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Muntele Huangshan din China

Muntele Huangshan, capodoperă a naturii și obiectiv turistic de faimă internațională, se află în sudul provinciei Anhui din estul Republicii Populare Chineze. Fascinantele peisaje oferite de piscurile de granit ale 'celui mai îndrăgit munte din China' au inspirat generații întregi de artiști și scriitori, au născut legende și mitologii, dând n

Documentare 22-05-2025 08:30

22 mai - Ziua internațională a diversității biologice (ONU)

Ziua internațională a diversității biologice este marcată, în fiecare an, la 22 mai, fiind stabilită prin Rezoluția 55/201 din 20 decembrie 2000 a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Biodiversitatea este fundamentul întregii vieți de pe Pământ. Este fundamentală pentru bunăstarea umană, o planetă sănătoasă și prosperitatea economică a tutur

Documentare 22-05-2025 08:00

A patra ediție a Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook (22 mai)

În perioada 22-25 mai 2025, are loc cea de-a patra ediție a Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook, găzduită de Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, potrivit sepsibook.ro. Festivalul debutează cu activități dedicate adolescenților și copiilor, iar ceremonia de desch

Documentare 22-05-2025 07:45

CITATUL ZILEI

''Este mai dificil să nu ne lăsăm conduși decât să îi conducem noi pe alții.'' - La Rochefoucauld, ''Maxime'' (Trad. Cătălin Avramescu și Ștefan Vianu, Ediție bilingvă, Polirom, Iași, 2019) 

Documentare 22-05-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 mai

Ortodoxe Sf. Mc. Vasilisc și Marcel; Sf. Părinți de la Sinodul al II-lea Ecumenic Greco-catolice Sf. m. Vasilisc; Sf. Rita de Cascia Romano-catolice Ss. Rita din Cascia, călug.; Emil, m. Sfântul Mucenic Vasilisc este pomenit în calendarul c

Documentare 22-05-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 mai

Este a 142-a zi a anului 2025. Au mai rămas 223 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 42 m și apune la 20 h 44 m. Luna răsare la 02 h 57 m și apune la 15 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)

Documentare 21-05-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Cuviosul Sebastian Sihastrul, întemeietorul Schitului Sihastru - Tecuci (secolul XVIII)

Pustnicul Sebastian era cu metania din Mănăstirea Bogdana - Târgu Ocna, unde s-a nevoit în primii ani ai secolului XVIII. Apoi, dorind să se retragă la fericita liniște, s-a făcut sihastru în pădurile seculare ale Tecuciului, peste Valea Siretului. Iar nevoința lui era aceasta: noaptea se ruga în chilie cu priveghere și metanii, iar ziua lucra î

Documentare 21-05-2025 10:00

21 mai - Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare (ONU)

În fiecare an, la 21 mai, este marcată Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). În cadrul celei de-a 31-a sesiuni

Documentare 21-05-2025 09:30

Inaugurarea Cazinoului din Constanța, cu prilejul manifestării Zilele Constanței, 21-25 mai

În 2025, Zilele Constanței se sărbătoresc în perioada 21-25 mai printr-un program special, care îmbină tradiția cu spectacolul modern, și care are în centrul său redeschiderea Cazinoului, monument istoric, de patrimoniu și simbol al orașului, potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța transmis AGERPRES și

Documentare 21-05-2025 09:15

Festivalul Internațional de Teatru Idiș TES FEST (21-30 mai)

Teatrul Evreiesc de Stat organizează cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST, în perioada 21-30 mai 2025. Teatrul Evreiesc de Stat celebrează identitatea culturii idiș marcând un moment important în acest an - aniversarea a 185 de ani de la nașterea lui Avram Goldfaden - fondatorul teatrului evreiesc profesion

Documentare 21-05-2025 09:00

21 mai - Ziua mondială a ceaiului (ONU)

Ziua internațională a ceaiului este sărbătorită la 21 mai, la recomandarea Națiunilor Unite, pentru a promova și a încuraja acțiuni colective de implementare a activităților în favoarea producției și consumului durabil de ceai și de conștientizare a importanței acestuia în combaterea foametei și a sărăciei, potrivit