logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Lansarea albumului ''Providenţa'' al artistei Margareta Pâslaru

Image

La 29 martie 2018 are loc lansarea albumului de autor ''Providenţa'' al îndrăgitei şi apreciatei soliste de muzică uşoară Margareta Pâslaru, prilej cu care artista aniversează 60 de ani de activitate. Evenimentul are loc la Magazinul Muzica, la ora 13.00. Albumul aniversar este realizat în beneficiul Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Muzica şi o parte din texte sunt semnate de Margareta Pâslaru. Versurile altor piese cuprinse în album sunt semnate de Ana Blandiana, George Bacovia, George Ţărnea, Oscar Wilde, Marius Tucă, Elena Farago, Constanţa Buzea. Înregistrările au fost realizate în Studioul Jolt Kerestely - 2017, potrivit https://margaretapaslaru.blogspot.ro/.

''Numeroase CD-uri au inclus compilaţii cu piesele celor 65 de compozitori care m-au solicitat, sute de piese. Prin urmare, la aniversare 2018 vă dăruiesc proprii compoziţii izvorâte din preaplinul frământărilor'', spune îndrăgita artistă, potrivit sursei citate. ''Desigur, cel mai longeviv şlagăr componistic 'Lasă-mi, toamnă, pomii verzi" va fi prezent şi prin glasul valoroşilor actori care mi s-au alăturat. Desigur, nu putea lipsi 'Tatăl nostru' compusă în amintirea bunicii care m-a învăţat rugăciunea şi semnul crucii'', menţionează, de asemenea, Margareta Pâslaru.

***

Margareta Pâslaru, una dintre cele mai apreciate soliste de muzică uşoară din România, compozitoare şi textieră, care s-a remarcat de la început prin vocea sa inconfundabilă, se implică în mod constant, de mulţi ani, în acţiuni umanitare, participând în calitate de voluntar al Crucii Roşii Române şi fiind iniţiatoarea unui proiect denumit Banca de Alimente.

În 2000 şi-a lansat, la Bucureşti, albumul ''40 de ani de la primul disc'', drepturile de autor încasate din vânzarea albumului fiind donate prin Crucea Roşie unor orfelinate şi azile de bătrâni.

Albumul ''Margareta Forever'', cuprinzând 26 dintre cele mai frumoase melodii ale artistei, a fost lansat în 2006, drepturile de autor şi de interpret rezultate din vânzarea acestuia fiind donate de Margareta Pâslaru Crucii Roşii Române.

În 2008, Margareta Pâslaru şi-a lansat albumul "Bucuria de a cânta", dedicat dirijorului şi compozitorului Sile Dinicu, sub bagheta căruia artista a înregistrat sute de piese în radio şi televiziune, cât şi muzica filmelor în care a jucat. Margareta Pâslaru a dorit ca drepturile de autor şi de interpret să fie cedate, în semn de apreciere, instrumentiştilor pensionari, foşti membri ai Orchestrei de Estradă Radio.

La 20 noiembrie 2010 artista a sărbătorit 50 de ani de la lansarea primului său disc, printr-o altă lansare, un CD de autor intitulat ''Lasă-mi, toamnă, pomii verzi'', care conţine 25 de piese.

Un nou album, "Margareta 70", produs de Fundaţia Radio România, a fost lansat în anul 2013. Margareta Pâslaru şi artiştii care au participat la realizarea albumului au cedat drepturile din vânzarea acestuia către Crucea Roşie, toate încasările fiind donate programului Banca de alimente.

În mai 2014 a fost lansat albumul de autor "Actorii cântă", un cadou al artistei şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională "Artiştii pentru Artişti" şi UNITER. Încasările din vânzarea albumului au fost donate în Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special deschis la UNITER. "Acţiunile umanitare ale Margaretei Pâslaru sunt multe şi se nasc din dorinţa nestăvilită de a ajuta. Motto-ul 'În tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim 'numele' spre binele altora' e un mod de viaţă pentru artistă. Pe care-l trăieşte intens zi de zi", sublinia un comunicat de la acea dată al UNITER.

La 23 noiembrie 2015 a avut loc, la Magazinul Muzica din Bucureşti, lansarea albumului ''Stelele filmului cântă'', un nou proiect muzical cu scop caritabil iniţiat de Margareta Pâslaru şi produs de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), toate încasările rezultate din vânzarea acestuia fiind destinate ajutorării artiştilor vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului. Albumul ''Stelele filmului cântă'' cuprinde 21 de compoziţii proprii semnate Margareta Pâslaru.

La 30 mai 2016, Margareta Pâslaru a lansat albumul de autor "Cum să te las?", în beneficiul supravieţuitorilor incendiului care a avut loc la clubul "Colectiv" în anul 2015. Artista a afirmat că a lansat acest album din dorinţa de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei care au supravieţuit tragediei şi care au în continuare nevoie de medicamente şi tratamente.

Margaretei Pâslaru i-a fost decernat la cea de-a cincea ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, în 2007, Premiul de excelenţă. La 12 mai 2013 a fost decorată, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia, cu Ordinul ''Coroana României'' în grad de Cavaler, decoraţia fiind înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I.

În 2016, la Gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF) i-a fost decernată placheta "Artist plurivalent" UARF, Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, potrivit https://margaretapaslaru.blogspot.ro.

La 7 mai 2012, Margareta Pâslaru şi-a lansat volumul "Eu şi Timpul. Viaţă, vocaţie, viziune", editat la Curtea Veche Publishing. În această carte, artista redă cu sensibilitate momente din viaţa şi din cariera sa, întregite de intensitatea trăirilor şi determinarea care au caracterizat-o întotdeauna, toate acestea însoţite de aproape 100 de ilustraţii din arhiva personală, multe dintre ele prezentate pentru prima dată publicului. AGERPRES/(Documentare - Ruxandra Bratu; editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: margaretapaslaru.blogspot.ro

Afisari: 13

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 02-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Jozef Wojtyla) (1987-2005)

Karol Jozef Wojtyla a devenit papa Ioan Paul al II-lea din octombrie 1978, când a fost ales Episcop al Romei și lider al Bisericii Romano-Catolice. S-a născut la 18 mai 1920 în orășelul polonez Wadowice, aflat la 50 km de Cracovia. A fost cel mai mic copil al părinților săi, Karol Wojtyla și Emilia Kaczorowska. Mama lui a murit în 1929. Fratele său mai mare

Documentare 02-04-2025 10:00

2 aprilie - Ziua Instituției Prefectului

Ziua Instituției Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noțiunea de ''prefect''. Instituită prin Legea 348/2018, această zi se sărbătorește anual începând din 2019. Propunerea legislativă de instituire a zilei, inițiată de nouă deputați și senatori, a

Documentare 02-04-2025 09:00

2 aprilie - Ziua internațională de conștientizare a autismului (ONU)

La 2 aprilie este marcată Ziua internațională de conștientizare a autismului, care a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internațională de conștientizare a autismului ('World Autism Aware

Documentare 02-04-2025 08:30

2 aprilie - Ziua internațională a cărții pentru copii

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Documentare 02-04-2025 08:00

Reuniune informală a miniștrilor apărării pe tema reînarmării Europei, la Varșovia (2-3 aprilie)

Miniștrii apărării ai Uniunii Europene (Consiliul Afaceri Externe) se întâlnesc într-o reuniune informală la Varșovia, în zilele de 2-3 aprilie 2025. Principalul subiect de discuție este reînarmarea Europei și rolul Uniunii Europene (UE) în ajungerea la o pace justă ca urmare a Războiului din Ucraina. Reuniunea este organizată sub egida pr

Documentare 02-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

''Libertatea unui individ este mai întâi rezultatul dialogului cu propriile lui limite interioare, capacitatea lui de a trăi în destin sau într-o maladie de destin. Gradul de libertate al unei comunități depinde de capitalul de destin sau de maladii de destin acumulat în istoria ei prin raport cu viața celor care vin și trec.'' -

Documentare 02-04-2025 07:30

SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 2 aprilie

Ortodoxe Sf. Cuv. Tit, făcătorul de minuni; Sf. Mc. Amfian și Edesie (Denia Canonului Mare) Greco-catolice Sf. cuv. Tit, făcătorul de minuni. Canonul cel Mare al Sf. Andrei din Creta Romano-catolice Sf. Francisc de Paola, pustnic Sf&acir

Documentare 02-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 2 aprilie

Este a 92-a zi a anului 2025. Mai sunt 273 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 55 m și apune la 19 h 44 m. Luna răsare la 08 h 50 m și apune la 00 h 10 m. AGERPRES (Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)

Documentare 01-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Wangari Maathai, prima femeie din Africa laureată a Premiului Nobel pentru Pace

Wangari Maathai a fondat organizația de mediu Green Belt Movement (Mișcarea Centura Verde) în 1977 și a fost laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2004. A scris patru cărți: ''The Green Belt Movement'', ''Unbowed: A Memoir'', ''The Challenge for Africa'' și ''Replenishing the Earth''. ''N

Documentare 01-04-2025 09:30

FRAGMENT DE ISTORIE: 55 de ani de la semnarea de către președintele SUA a Legii Sănătății Publice privind Fumatul (1 aprilie)

La începutul anilor 1960, o comisie înființată de secretarul american al sănătății Luther L. Terry pentru studierea efectelor țigaretelor asupra sănătății a stabilit o legătură între fumat și boli. Drept răspuns, Congresul a aprobat Legea federală privind publicitatea și etichetarea țigaretelor (FCLAA) din 1965, cerând tuturor producătorilor de țigare

Documentare 01-04-2025 09:00

Târgul de ceasuri Watches and Wonders de la Geneva (1-7 aprilie)

În intervalul 1-7 aprilie 2025, are loc Salonul de orologerie Watches and Wonders de la Geneva, Elveția, unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate pasionaților de ceasuri din întreaga lume. Locul de desfășurare este centrul de conferințe Palexpo, aflat în apropierea aeroportului Geneva Internațional. Timp de o

Documentare 01-04-2025 08:30

1 aprilie - Ziua internațională a păcălelilor

Ziua internațională a păcălelilor, cunoscută și ca Ziua păcălitului sau Ziua nebunilor (April Fools' Day), este marcată în fiecare an la 1 aprilie, când fiecare încearcă să facă o farsă unui apropiat, fie el coleg, prieten, vecin sau membru al familiei, potrivit www.euronews.com. Vechi

Documentare 01-04-2025 08:00

Barometrul statistic al lunii martie 2025

Productivitatea în România a crescut de la 26% în 2008 la 44% în 2024, femeile având o contribuție remarcabilă, potrivit unei analize publicate de Alpha Bank România. Germania, Franța și Statele Unite ale Americii ocupă primele trei locuri în topul țărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, conform

Documentare 01-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

''Mi-a luat o viață să descopăr care este generatorul ideii mele. Acesta este: favorizăm vizibilul, înnăscutul, personalul, povestitul și tangibilul; abstractul, îl disprețuim. Tot ce este bun (estetica, etica) și greșit (Păcălit de hazard) la noi pare să decurgă de aici.'' - Nassim Nicholas Taleb (''Păcălit de hazard: Rolul ascuns al noro

Documentare 01-04-2025 07:30

SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 1 aprilie

Ortodoxe Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Cuv. Macarie Mărturisitorul; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv Varsanufie de la Optina Greco-catolice Sf. cuv. Maria Egipteanca Romano-catolice Sf. Hugo, ep. Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca este pomenită