Parlament/Şerban Nicolae (PSD): Am un mesaj pentru semnatarii maculaturii de cenzură: v-aţi adunat, dar aritmetica râde

Toatele datele statistice din ''maculatura de cenzură'' sunt din luna mai cel târziu, a afirmat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, care l-a ironizat în acest context pe preşedintele Klaus Iohannis.
"N-ai cum să ai un cap limpede când ai în frunte un cap tulbure. Primul lucru care iese în evidenţă este mărimea acestui text. Am senzaţia - dacă toţi parlamentarii şi membrii Guvernului făceau greşeala de a imprima pe hârtie tot acest text s-ar fi tăiat păduri cam cât taie sponsorii unora dintre semnatari. O altă chestiune care sare în evidenţă este autorul - am încercat să înţeleg cine a scris acest text, pentru că pare un personaj schizoid. E o minte colectivă sau folosesc un neuron în grup? (...) Toate datele statistice din această maculatură de cenzură sunt din luna mai cel târziu. Şi am spus: de ce au scris un text în mai pe care să îl depună în iunie? După care mi-am dat seama că, de fapt, l-au trimis la citit până când l-a înţeles. Durează ceva, pentru că mai intervine o bicicletă, mai intervine o vacanţă, mai pleacă un consilier prezidenţial - ăla responsabil cu cititul, probabil a rămas ăla doar responsabil cu înţelesul", a afirmat Şerban Nicolae, la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulate ''Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!'', semnată de PNL, USR şi PMP.
El a ironizat apoi criticile aduse în moţiunea de cenzură referitoare la creşterea economică.
"De un an şi jumătate auzim că guvernarea PSD aduce o creştere economică nesănătoasă. 7% este o creştere economică nesănătoasă pentru că e bazată pe consum. Prima întrebare e cine consumă dacă nu românii? Probabil că lucrul ăsta e rău. Dar să vedem care este alternativa - e mai sănătoasă, îşi doresc românii o descreştere sănătoasă, o criză sănătoasă aşa cum au avut sau o creştere nesănătoasă aşa cum face PSD? Pentru că asta înseamnă mai mulţi bani în buzunarele românilor şi lucrul ăsta s-a simţit. (...) Bănuiesc că nu vă deziceţi de Udrea, că doar era idol politic. (...) Apropo, pe cine trimitea Băsescu la Consiliul JAI din partea Ministerului Justiţiei? Pe Bica! Pe Alina Bica! Asta apropo de cine ajunge să reprezinte România în Consiliile Europene", a spus Şerban Nicolae.
Senatorul PSD a trecut apoi la criticile opoziţiei privind domeniul sănătăţii, precum şi la pilonul II de pensii.
"S-a vorbit aici, în maculatura de cenzură, de chestiuni legate de sănătate. Cel mai bun produs în materie de ministru al Sănătăţii al semnatarilor acestei moţiuni este nepotul mafiei medicamentelor, este cel care a blocat programul de transplant trimiţându-i pe români să îşi caute şansele de supravieţuire în străinătate. Ar trebui să vă fie ruşine pentru faptul că v-aţi opus şi atunci când s-au realizat sub guvernarea PSD şi din insistenţa PSD primele forme de transplant pulmonar. Probabil că nepotul mafiei, care ţopăie prin piaţă, şi-a dorit să nu supravieţuiască pacienţii, ca să aibă dreptate. E adevărat, aţi închis spitale, aţi tăiat salarii şi asta s-a văzut mai ales în domeniul sănătăţii. Puneţi pe seama Guvernului şi lucruri care nu fac parte din atributele guvernării - inflaţia, indicele ROBOR şi altele, dar haideţi să luăm şi cifre din maculatură. (...) Pilonul II - 43 de miliarde de lei economisiţi de 7 milioane de români în 10 ani. Să presupunem că astăzi 7 milioane de români ies la pensie. În următorii 10 ani, pe calculele maculaturii de cenzură, primesc pe lună 51 de lei şi 20 de bani. Ăştia sunt banii cu care credeţi că ar trebui să trăiască cineva la pensie din banii economisiţi până acum", a declarat social-democratul.
În ceea ce priveşte învăţământul, Şerban Nicolae a avut "o veste bună" pentru semnatarii moţiunii: "Editura Didactică, aia pe care o urâţi cu atâta furie, probabil că există nişte tare din copilărie, din tinereţe, a început să distribuie în premieră pentru România post-decembristă manualele de clasa a VI-a pentru anul şcolar următor. Se pare că aveţi mare nevoie de ele!".
Şerban Nicolae a trecut apoi la agricultură, capitol nemenţionat în moţiune. "Stimaţi bugetari pe bani publici (...), vă informez că în agricultură peste 3 miliarde de euro s-au dat, pe an, fermierilor români la începutul lucrărilor, atunci când e nevoie, nu după ce se îndatorează. De asemenea, 300.000 de hectare au fost contractate la irigaţii anul trecut şi peste un milion de hectare în anul acesta. După cum vă uitaţi la mine se pare că n-aţi prins nimic în maculatura de cenzură, pentru că idolul dvs este Cioloş, fost comisar european, care pe lângă Petre Daea e un fel de sculer-matriţer, împingător la tractor", a susţinut el.
Liderul senatorilor PSD a vorbit şi despre "reformele în justiţie" făcute de reprezentanţii opoziţiei atunci când erau la putere.
"În 2005, legile justiţiei au fost modificate prin asumarea răspunderii de către bătrâna procuroare ceauşistă Macovei - era garantată Soros, merge! Codurile penale au fost date de grupul de somităţi în materie juridică Boc - Predoiu - Bica prin asumarea răspunderii. Era bine, erau garantaţi - nu mai spun numele să-mi ceară replică. De asemenea, în 2016, Prună (...) a modificat peste 150 de articole din legislaţia penală prin OUG, bineînţeles dată seara ca cinstiţii, fiind vară era însă ora mai târzie. Şi atunci era bine că era garantată de protocoalele secrete. Şase luni de dezbateri în Parlament, cu televiziuni, transmisii în direct şi pe internet, cu CMS-ul şi Ministerul Public de faţă, cu asociaţiile judecătorilor şi procurorilor de faţă - astea au fost "pe repede înainte" şi "în forţă". Exemplele dvs sunt cele corecte", a afirmat senatorul PSD.
Şerban Nicolae s-a mai referit la "un domeniu în care este posibil ca semnatarii să fie mai pricepuţi" - contractele part-time: "Păi cine să ştie mai bine cum e cu munca invizibilă şi de la distanţă ca Ludovic Orban? De altfel, avem şi în Parlament pe unii care nu fac nimic în afară de circ, dar de acum nu fac decât circ cu banderolă pe mână. Această grevă maidaneză este un fel de protest de stil nou, pe care nu l-am putut înţelege. Nu fac grevă şi la deconturi pe bani publici. Fac naveta la ţară cu avionul, pentru că au primit vot. (...) Am să zic ceva legat de transporturi - vă spun ceva numele Băsescu, Boagiu, Dobre, Berceanu, Orban? Kilometri şi kilometri de autostradă în fişete, pe hârtie".
Senatorul PSD şi-a încheiat discursul cu o paralelă între unul dintre prenumele premierului şi cele ale "eroilor anticorupţie".
"Mi se pare de foarte prost gust această, nu ştiu, autosatisfacţie pe care o încearcă semnatarii moţiunii legându-se de prenumele doamnei prim-ministru (Vasilica - n.r.). În România centenară pe care o vreţi dvs, vreţi să fie reprezentată de Werner Iohannis, Orban Ludovic, Kovesi, Gushet şi Cioloş. E foarte bine, sunt cetăţeni români şi noi îi tratăm cu respect, dar idolii dvs, luptătorii anticorupţie, bravi procurori, au şi renumele pe măsură care să arate poporului român cât de eroici şi de dârji sunt în lupta anticorupţie. Şi şi-au dat singuri aceste supranume - Portocală, Veveriţa, Cucuveaua Mov, Zdreanţă. Tractoristul. De fapt, am un mseaj pentru semnatarii maculaturii: vă asemănaţi şi v-aţi adunat, dar pentru că aritmetica râde, aşa cum vă adunaţi sunteţi din ce în ce mai puţini şi din ce în ce mai... Mulţumesc!", a încheiat social-democratul. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Senat/Abrudean, la întâlnirea cu președinta Parlamentului European: România este guvernată cu responsabilitate, chiar și în această perioadă complicată
Președintele interimar al Senatului, Mircea Abrudean, a evidențiat, luni, la Budapesta, la o discuție cu președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, că 'angajamentul' României pentru stabilitate, reforme și parcurs european rămâne 'la fel de ferm și de actualitate'. 'Discuție cu doamna Roberta Metsola,
Camera Deputaților/Demnitarii să-și poată rezerva posturile didactice din învățământ doar 5 ani - adoptare tacită
Camera Deputaților a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă care prevede limitarea la cel mult cinci ani consecutivi a dreptului cadrelor didactice de rezervare a postului sau catedrei pe durata ocupării de către acestea a unor demnități sau funcții publice, termenul de adoptare și vot fiind depășit. Proiectul merge la Senat, care este f
Parlament: 20 mai - ședință solemnă consacrată marcării Zilei Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel
O ședință solemnă a Senatului și Camerei Deputaților consacrată marcării Zilei Solidarității și Prieteniei dintre România și Statul Israel va avea loc pe 20 mai, au decis, luni, prin aprobarea unui Memorandum intern, Birourile permanente reunite ale celor două Camere. 'În contextul relațiilor privilegiate româno israelien
Camera Deputaților/ Ministrul Sănătății nu participă la 'Ora Guvernului'; are alt program
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu va fi prezent luni la dezbaterea 'Ora Guvernului' din plenul Camerei Deputaților, deoarece are alt program. Dezbaterea a fost programată săptămâna trecută, la solicitarea grupului parlamentar al USR, tema propusă fiind 'Situația catastrofală din sistemul sanitar cu privire la investiț
Senat/ Moțiunea simplă împotriva lui Rafila - scoasă de pe ordinea de zi a plenului de luni
Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, inițiată de SOS România, AUR și POT, programată inițial a fi dezbătută și votată luni, a fost scoasă de Biroul permanent de pe ordinea de zi a plenului Senatului. Motivul invocat a fost similar celui de la Camera Deputaților, unde moțiunea simplă împotriva min
Camera Deputaților: Evaluarea judecătorilor de la ICCJ - reintrodusă în legislație (proiect)
Deputatul USR Oana Murariu a depus la Parlament un proiect de lege care are ca principală prevedere reintroducerea evaluării judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Oana Murariu precizează în expunerea de motive a proiectului că reintroducerea evaluării judecătorilor de la ÎCCJ este 'absolut firească'
Senat: Moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila; dezbatere și vot, luni
O moțiune simplă intitulată 'Vaccinuri, minciuni și tăcere. Ministrul Rafila trebuie să plece' a fost depusă, miercuri, în plenul Senatului, de senatorul S.O.S. România Ninel Peia, chestor al Senatului din partea acestui partid. Președintele interimar al Senatului, Mircea Abrudean, care a condus ședința de plen de miercuri, a anunțat că, î
Camera Deputaților/Ziua națională a gastronomiei și vinului românesc - sărbătorită și în plan internațional, prin evenimente de diplomație
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, un proiect care prevede ca Ziua națională a gastronomiei să fie sărbătorită și în plan internațional, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, prin organizarea de evenimente de diplomație publică și culturală care să pună în valoare specificul gastronomiei și vinului românesc.
Camera Deputaților: Măsuri mai stricte pentru combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care se instituie măsuri mai stricte pentru combaterea spălării banilor și
Ciubuc: Ne aflăm într-o criză constituțională; avem un președinte interimar care nu poate numi un prim-ministru interimar
Deputatul S.O.S. România Ciprian Ciubuc a declarat miercuri că în România este 'o criză constituțională', deoarece președintele interimar, conform Constituției, nu poate numi un prim-ministru interimar. 'Cu toții sper că ne-am revenit după șocul unora care au primit o lovitură din partea votului românilor și
Camera Deputaților/Maria Cernit: Ziua de 8 mai ar trebui să ne amintească cât de greu se trăiește în lipsa egalității și a corectitudinii
Ziua de 8 mai, în care se marchează egalitatea de șanse între bărbați și femei, ar trebui să ne amintească cât de greu se trăiește în lipsa egalității și a corectitudinii, a afirmat, miercuri, în plen, deputata POT Maria Cernit. 'Pe 8 mai marcăm Ziua egalității de șanse între femei și bărbați, un prilej
Senat - Comisia de cultură: 'De la Podul de flori la Muzeul Presei - pagini de istorie', eveniment de diplomație culturală
Comisia pentru cultură și media a Senatului a organizat marți, la Galeriile Madrigal ale Palatului Parlamentului, un eveniment de diplomație culturală, memorie colectivă și afirmare identitară, intitulat 'De la Podul de Flori la Muzeul Presei - Pagini de Istorie', care marchează 35 de ani de la acel moment emoționant.
Abrudean: 'De la Podul de Flori la Muzeul Presei', eveniment cu multiple semnificații culturale pentru relațiile româno-moldovene
'De la Podul de Flori la Muzeul Presei - Pagini de Istorie' este un eveniment cu multiple semnificații pentru relațiile dintre România și Republica Moldova, un drum al 'recun
Gavrilă (POT): Dorin Popa manipulează opinia publică prin minciuni și victimizare; a comis fals în declarații
Anamaria Gavrilă, președinta Partidului Oamenilor Tineri (POT), a respins, marți, afirmațiile deputatului Dorin Popa potrivit cărora ea l-ar fi amenințat și a susținut că acesta a semnat documente oficiale în numele partidului fără a avea împuternicire și a încasat nelegal indemnizația de revoluționar. 'Este regretabil că domnul Dorin Pop
Senat/Comisia pentru cercetarea abuzurilor (dezbatere): ANAF să comunice cu debitorul înainte de emiterea titlului executoriu
Anunțarea debitorului despre datoriile acumulate printr-un telefon sau SMS înaintea aplicării popririi de către ANAF ar conduce, în cele mai multe cazuri, la acoperirea datoriilor și la economii financiare și de timp, este concluzia participanților la dezbaterea organizată, marți, de Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Senat. La dezbaterea int