Parlament/Şerban Nicolae (PSD): Am un mesaj pentru semnatarii maculaturii de cenzură: v-aţi adunat, dar aritmetica râde

Toatele datele statistice din ''maculatura de cenzură'' sunt din luna mai cel târziu, a afirmat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, care l-a ironizat în acest context pe preşedintele Klaus Iohannis.
"N-ai cum să ai un cap limpede când ai în frunte un cap tulbure. Primul lucru care iese în evidenţă este mărimea acestui text. Am senzaţia - dacă toţi parlamentarii şi membrii Guvernului făceau greşeala de a imprima pe hârtie tot acest text s-ar fi tăiat păduri cam cât taie sponsorii unora dintre semnatari. O altă chestiune care sare în evidenţă este autorul - am încercat să înţeleg cine a scris acest text, pentru că pare un personaj schizoid. E o minte colectivă sau folosesc un neuron în grup? (...) Toate datele statistice din această maculatură de cenzură sunt din luna mai cel târziu. Şi am spus: de ce au scris un text în mai pe care să îl depună în iunie? După care mi-am dat seama că, de fapt, l-au trimis la citit până când l-a înţeles. Durează ceva, pentru că mai intervine o bicicletă, mai intervine o vacanţă, mai pleacă un consilier prezidenţial - ăla responsabil cu cititul, probabil a rămas ăla doar responsabil cu înţelesul", a afirmat Şerban Nicolae, la dezbaterea moţiunii de cenzură intitulate ''Demiterea Guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgenţă naţională!'', semnată de PNL, USR şi PMP.
El a ironizat apoi criticile aduse în moţiunea de cenzură referitoare la creşterea economică.
"De un an şi jumătate auzim că guvernarea PSD aduce o creştere economică nesănătoasă. 7% este o creştere economică nesănătoasă pentru că e bazată pe consum. Prima întrebare e cine consumă dacă nu românii? Probabil că lucrul ăsta e rău. Dar să vedem care este alternativa - e mai sănătoasă, îşi doresc românii o descreştere sănătoasă, o criză sănătoasă aşa cum au avut sau o creştere nesănătoasă aşa cum face PSD? Pentru că asta înseamnă mai mulţi bani în buzunarele românilor şi lucrul ăsta s-a simţit. (...) Bănuiesc că nu vă deziceţi de Udrea, că doar era idol politic. (...) Apropo, pe cine trimitea Băsescu la Consiliul JAI din partea Ministerului Justiţiei? Pe Bica! Pe Alina Bica! Asta apropo de cine ajunge să reprezinte România în Consiliile Europene", a spus Şerban Nicolae.
Senatorul PSD a trecut apoi la criticile opoziţiei privind domeniul sănătăţii, precum şi la pilonul II de pensii.
"S-a vorbit aici, în maculatura de cenzură, de chestiuni legate de sănătate. Cel mai bun produs în materie de ministru al Sănătăţii al semnatarilor acestei moţiuni este nepotul mafiei medicamentelor, este cel care a blocat programul de transplant trimiţându-i pe români să îşi caute şansele de supravieţuire în străinătate. Ar trebui să vă fie ruşine pentru faptul că v-aţi opus şi atunci când s-au realizat sub guvernarea PSD şi din insistenţa PSD primele forme de transplant pulmonar. Probabil că nepotul mafiei, care ţopăie prin piaţă, şi-a dorit să nu supravieţuiască pacienţii, ca să aibă dreptate. E adevărat, aţi închis spitale, aţi tăiat salarii şi asta s-a văzut mai ales în domeniul sănătăţii. Puneţi pe seama Guvernului şi lucruri care nu fac parte din atributele guvernării - inflaţia, indicele ROBOR şi altele, dar haideţi să luăm şi cifre din maculatură. (...) Pilonul II - 43 de miliarde de lei economisiţi de 7 milioane de români în 10 ani. Să presupunem că astăzi 7 milioane de români ies la pensie. În următorii 10 ani, pe calculele maculaturii de cenzură, primesc pe lună 51 de lei şi 20 de bani. Ăştia sunt banii cu care credeţi că ar trebui să trăiască cineva la pensie din banii economisiţi până acum", a declarat social-democratul.
În ceea ce priveşte învăţământul, Şerban Nicolae a avut "o veste bună" pentru semnatarii moţiunii: "Editura Didactică, aia pe care o urâţi cu atâta furie, probabil că există nişte tare din copilărie, din tinereţe, a început să distribuie în premieră pentru România post-decembristă manualele de clasa a VI-a pentru anul şcolar următor. Se pare că aveţi mare nevoie de ele!".
Şerban Nicolae a trecut apoi la agricultură, capitol nemenţionat în moţiune. "Stimaţi bugetari pe bani publici (...), vă informez că în agricultură peste 3 miliarde de euro s-au dat, pe an, fermierilor români la începutul lucrărilor, atunci când e nevoie, nu după ce se îndatorează. De asemenea, 300.000 de hectare au fost contractate la irigaţii anul trecut şi peste un milion de hectare în anul acesta. După cum vă uitaţi la mine se pare că n-aţi prins nimic în maculatura de cenzură, pentru că idolul dvs este Cioloş, fost comisar european, care pe lângă Petre Daea e un fel de sculer-matriţer, împingător la tractor", a susţinut el.
Liderul senatorilor PSD a vorbit şi despre "reformele în justiţie" făcute de reprezentanţii opoziţiei atunci când erau la putere.
"În 2005, legile justiţiei au fost modificate prin asumarea răspunderii de către bătrâna procuroare ceauşistă Macovei - era garantată Soros, merge! Codurile penale au fost date de grupul de somităţi în materie juridică Boc - Predoiu - Bica prin asumarea răspunderii. Era bine, erau garantaţi - nu mai spun numele să-mi ceară replică. De asemenea, în 2016, Prună (...) a modificat peste 150 de articole din legislaţia penală prin OUG, bineînţeles dată seara ca cinstiţii, fiind vară era însă ora mai târzie. Şi atunci era bine că era garantată de protocoalele secrete. Şase luni de dezbateri în Parlament, cu televiziuni, transmisii în direct şi pe internet, cu CMS-ul şi Ministerul Public de faţă, cu asociaţiile judecătorilor şi procurorilor de faţă - astea au fost "pe repede înainte" şi "în forţă". Exemplele dvs sunt cele corecte", a afirmat senatorul PSD.
Şerban Nicolae s-a mai referit la "un domeniu în care este posibil ca semnatarii să fie mai pricepuţi" - contractele part-time: "Păi cine să ştie mai bine cum e cu munca invizibilă şi de la distanţă ca Ludovic Orban? De altfel, avem şi în Parlament pe unii care nu fac nimic în afară de circ, dar de acum nu fac decât circ cu banderolă pe mână. Această grevă maidaneză este un fel de protest de stil nou, pe care nu l-am putut înţelege. Nu fac grevă şi la deconturi pe bani publici. Fac naveta la ţară cu avionul, pentru că au primit vot. (...) Am să zic ceva legat de transporturi - vă spun ceva numele Băsescu, Boagiu, Dobre, Berceanu, Orban? Kilometri şi kilometri de autostradă în fişete, pe hârtie".
Senatorul PSD şi-a încheiat discursul cu o paralelă între unul dintre prenumele premierului şi cele ale "eroilor anticorupţie".
"Mi se pare de foarte prost gust această, nu ştiu, autosatisfacţie pe care o încearcă semnatarii moţiunii legându-se de prenumele doamnei prim-ministru (Vasilica - n.r.). În România centenară pe care o vreţi dvs, vreţi să fie reprezentată de Werner Iohannis, Orban Ludovic, Kovesi, Gushet şi Cioloş. E foarte bine, sunt cetăţeni români şi noi îi tratăm cu respect, dar idolii dvs, luptătorii anticorupţie, bravi procurori, au şi renumele pe măsură care să arate poporului român cât de eroici şi de dârji sunt în lupta anticorupţie. Şi şi-au dat singuri aceste supranume - Portocală, Veveriţa, Cucuveaua Mov, Zdreanţă. Tractoristul. De fapt, am un mseaj pentru semnatarii maculaturii: vă asemănaţi şi v-aţi adunat, dar pentru că aritmetica râde, aşa cum vă adunaţi sunteţi din ce în ce mai puţini şi din ce în ce mai... Mulţumesc!", a încheiat social-democratul. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
SOS România anunță o moțiune simplă, la Senat, împotriva ministrului Sănătății
Senatorii SOS România vor depune, săptămâna viitoare, la Parlament, o moțiune simplă prin care cer demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, din cauza 'gestionării iresponsabile a politicii de vaccinare din România', a anunțat joi Ninel Peia, chestor al Senatului din partea acestui partid. Potrivit senatorului
Camera Deputaților/ Moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe - restituită inițiatorilor
Biroul permanent al Camerei Deputaților a restituit, marți, inițiatorilor o moțiune simplă depusă împotriva ministrului Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu. Moțiunea simplă inițiată de AUR și POT împotriva ministrului Emil Hurezeanu a fost depusă marți la Camera Deputaților, iar Biroul permanent a decis că textul nu respectă prevede
Cazanciuc, după întâlnirea cu delegația SUA: Am discutat cu harta strategică pe masă rolul și locul României în Europa
Robert Cazanciuc (PSD), vicepreședinte al Senatului, a afirmat marți că a prezentat delegației de congresmeni din SUA prezentă la București o hartă cu rolul și locul României în Europa și că discuțiile au avut loc cu harta strategică pe masă. El a explicat, după întâlnirea de la Parlament cu cei opt membri ai Congresulu
Suciu, după întâlnirea cu delegația SUA: Anularea alegerilor, ca o discuție liberă despre situația politică
Discuțiile senatorilor și deputaților români cu delegații Congresului SUA au vizat aspecte ale diplomației parlamentare, iar tema anulării alegerilor prezidențiale de anul trecut a fost abordată ca 'o discuție liberă despre situația politică din România', a declarat la finalul discuțiilor vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu.
Cameră/ Comisia pentru cultură: Anul 2027 se instituie ca 'Anul Ion I.C. Brătianu'
Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților a dat, marți, cu unanimitate de voturi, raport de adoptare unui proiect de lege care prevede instituirea anului 2027 ca 'Anul Ion I.C. Brătianu'. 'Se instituie anul 2027 ca 'Anul Ion I.C. Brătianu' în România. Cu prilejul sărbătoririi 'Anului Ion I.C. Brătianu'
Senat: Legea privind pedepsirea șoferilor drogați, adoptată
Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă privind pedepsirea celor care conduc vehicule după ce au consumat droguri sau alte substanțe psihoactive, medicamentele pe baza unei prescripții medicale fiind excluse. Au fost înregistrate 85 de voturi ''pentru'', 3 ''împotrivă''
Centrele de plasament au obligația să instaleze sisteme de supraveghere video - proiect adoptat de Senat
Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect legislativ inițiat de parlamentari de la USR care vizează protecția și promovarea drepturilor copilului, în sensul instituirii în sarcina serviciilor de tip rezidențial și a furnizorilor de servicii sociale a obligației de a instala sisteme de supraveghere video și de menținere a acestora în stare de func
Senat: Emanuel-Gabriel Botnariu, numit președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități
Plenul Senatului l-a numit, luni, pe Emanuel-Gabriel Botnariu președinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități începând din 27 aprilie, pentru un mandat de patru ani. S-au înregistrat 89 de voturi ''pentru'' și 21 ''împotrivă'
Senat/ Abrudean, în vizită oficială în Azerbaidjan: Țările noastre, unite printr-un Parteneriat strategic
Președintele interimar al Senatului, Mircea Abrudean, a efectuat, în perioada 12-14 aprilie, o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația președintei Sahiba Gafarova a Parlamentului azer (Milli Majlis). Potrivit unui comunicat al Senatului, Abrudean a abordat, în cadrul întrevederii oficiale cu Sahiba Gafaro
Cazanciuc: Vizita congresmenilor americani în România - un mesaj de parteneriat strategic între cele două țări
Vizita în România a unei delegații a Congresului SUA reprezintă un mesaj de ''parteneriat strategic'' între cele două țări, a declarat, luni, vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc, care a susținut că Statele Unite s-au bazat ''întotdeauna'', în Europa, ''pe doi piloni strategici - Polonia și
Ștefan Pălărie: USR solicită reînființarea comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea cazului Nordis
USR propune reînființarea comisiei parlamentare de anchetă care să se ocupe de cazul Nordis, în condițiile în care cea aprobată anul trecut în luna noiembrie nu a lucrat ''nici măcar o dată''. Liderul senatorilor USR, Ștefan Pălărie, a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că se vor relua toate proced
Senat/Comisii: Raport de admitere pentru legea privind pedepsirea șoferilor drogați
Comisiile juridică și de sănătate din Senat au acordat, luni, raport de admitere cu amendamente propunerii legislative privind pedepsirea celor care conduc vehicule după ce au consumat droguri sau alte substanțe psihoactive, medicamentele pe baza unei prescripții medicale fiind excluse. Proiectul a fost amânat de două ori în Comisia juridică pentru
Camera Deputaților/ Institutul Național de Formare în Sectorul Public va fi înființat prin comasarea a patru instituții (proiect)
Deputatul PSD Mihai Ghigiu a depus la Parlament un proiect de lege care propune înființarea Institutului Național de Formare în Sectorul Public, prin comasarea a patru instituții publice. ''Se înființează Institutul Național de Formare în Sectorul Public, instituție publică de interes național, cu personalitate
Parlament/ Sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, obligatorie (proiect)
Sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, dacă patrupedele nu au acte de pedigree, va fi obligatorie, prevede o propunere legislativă pentru modificarea și completarea OUG nr.155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, depusă la Parlament. 'Este obligatorie sterilizarea câinilo
Diana Buzoianu (USR): Calitatea aerului va fi trecută ca un criteriu specific când se calculează prejudiciile infracțiunilor de mediu
Președintele Comisiei pentru mediu din Camera Deputaților, Diana Buzoianu (USR), a declarat marți că, în sfârșit, calitatea aerului va fi trecută ca un criteriu specific care poate să fie luat în considerare de procurori atunci când calculează prejudiciile infracțiunilor de mediu. 'Eu am atras atenția că, în legea inițială, &i