Bucharest Twin Cup 2024 – Viitorul roboticii prinde viață la București
![Image](https://agerpres.ro/data/stiri/145643128_245615790460563_3914873992700438309_o.jpg)
Comunicat de Presă:
București, 15 august 2024
Campionii mondiali din acest an la competiția de robotică First Tech Challenge, alături de echipe din Galați, Focșani, Pitești, Iași, Ploiești, București, Botoșani, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Craiova, Râmnicu Sărat, Buzău, Vaslui, Vrancea, Suceava, Brăila precum și din Lituania, sunt prezente la competiția Bucharest Twin Cup ediția a-2-a, cu premii totale de 4000 de euro.
În acest weekend, Bucureștiul devine centrul inovației tehnologice, găzduind cea mai mare competiție internațională invitațională de robotică pentru elevi din Europa – Bucharest Twin Cup (BTC) - ediția II. Tinerii din România au șansa de a viziona în competiție echipa campioană mondială la First Tech Challege, titlu obținut în aprilie 2024 la Houston, SUA, alături de cele mai bune 33 de echipe din România și Lituania.
Evenimentul, care se desfășoară între 16 și 18 august la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București Colentina, va aduna peste 400 de tineri talentați din România și Lituania cu vârste cuprinse între 13 si 18 ani, pentru a concura în cadrul unei competiții intense și pline de creativitate.
Bucharest Twin Cup este posibil cu sprijinul sponsorului principal ROEL, ROEL.Solar, alături de partenerii competiției: Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, precum și Integraledu, PLEX Robotics, Pieserobotica, REV Robotics și AndyMark, care susțin premiile jurizate.
Despre Bucharest Twin Cup 2024
Bucharest Twin Cup este cea mai mare competiție off-season de robotică pentru liceeni din Europa, organizată pe formatul FIRST Tech Challenge – o competiție internațională de robotică ce pune accent pe inovație, colaborare și dezvoltarea abilităților STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), care este organizată în România de asociația Nație prin Educație. La această ediție BTC vor participa 34 de echipe de robotică. De-a lungul celor trei zile de competiție, echipele vor concura în alianțe de câte două, în peste 100 de meciuri, pentru a câștiga marele premiu de 1500€, parte dintr-un fond total de premii de 4000€.
Bucharest Twin Cup 2024 introduce un format inovator, în care echipele își aleg partenerii de alianță înainte de începerea competiției, permițând astfel dezvoltarea unor strategii unice și personalizate. Alianțele sunt împărțite în două grupe – Velocity și Serenity – iar cele mai bune alianțe vor avansa în etapele finale pentru a concura pentru titlul de campion.
Competiția se desfășoară pe un teren de joc inspirat din lumea teatrului și a cinematografiei. În cadrul acestui joc tematic de 2 minute si 30 secunde, roboții trebuie să colecteze "pixeli" colorați și să îi plaseze cu precizie pe un panou vertical, formând astfel desene și acumulând punctaje în funcție de numărul lor și modelele obținute. Pe lângă această provocare creativă, la finalul fiecărui meci, roboții trebuie să demonstreze abilități de precizie, lansând avioane de hârtie în afara terenului de joc și/sau agățându-se de un suport în interiorul terenului.
Suplimentar competiției din teren, echipele vor fi evaluate de un juriu pentru o serie de premii speciale, menite să recunoască excelența atât în aspectele tehnice, cât și în cele creative:
- Strategie & Sinergie – TeleOp: Premiul recunoaște alianța cu cea mai bună strategie și complementaritate a roboților în perioada controlată de șoferi.
- Strategie & Sinergie – Auto: Onorează alianța cu cea mai eficientă programare și strategie în perioada autonomă.
- Identitate & Coeziune: Celebrează alianța care își prezintă cel mai bine identitatea de echipă, arătând unitate și creativitate.
- Funcționalitate & Formă: Premiul este acordat alianței cu cea mai organizată și estetică zonă de stand, echilibrând funcționalitatea cu aspectul vizual.
- Precizie & Scop: Recunoaște excelența în inginerie pentru un subsistem specific al robotului, demonstrată printr-un poster creat de echipa.
- Software & Senzori: Premiul onorează echipa cu cel mai inovator și fiabil design software, evidențiat printr-un poster creat de echipă.
Aceste premii, oferite de partenerii BTC, includ vouchere valorice, piese pentru construcția roboților și servicii specializate.
„Suntem mândri să găzduim echipe de elită, inclusiv campioni mondiali, și ne propunem să extindem această competiție pentru a atrage cele mai bune echipe din Europa și din lume, consolidând astfel spiritul de colaborare și excelență în STEM. Sperăm să atragem sponsori care apreciază excelența în educație și să promovăm împreună această competiție, ce combină performanța, tehnologia și spiritul de echipă cu sportul, emoțiile și distracția”, spune Andrei Preda, fost campion mondial la robotică cu echipa României și acum unul din organizatorii competiției.
Oportunități pentru Presă și Public
Bucharest Twin Cup 2024 reprezintă o oportunitate unică pentru presă de a surprinde imagini spectaculoase și de a relata povești despre tinerii inovatori care își demonstrează abilitățile pe teren. Accesul la eveniment este liber, permițând publicului să exploreze fascinanta lume a roboticii, să viziteze standurile echipelor și să asiste la meciurile oficiale.
Nu ratați această ocazie de a vedea viitorul roboticii la Bucharest Twin Cup 2024 – un eveniment ce aduce tehnologia și creativitatea în prim-plan!
Pentru mai multe detalii, vizitați www.bucharesttwincup.com sau contactați-ne la [email protected].
Persoană de Contact:
Eliza Constantinescu
Telefon: 0737 308 377
---
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Mureș: Încep lucrările de renovare și extindere la Ansamblul Memorial Petőfi Sándor din Albești (GALERIE FOTO)
Muzeul Județean Mureș a anunțat, joi, că a fost dat acordul oficial pentru începerea lucrărilor de renovare și extindere la Ansamblul Memorial Petőfi Sándor din Albești, o investiție în valoare de 6,4 milioane de lei, finanțată prin Consiliul Județean Mureș și prin Fondul Cultural Național Maghiar - Proiectul ''Petőfi200''.
Cluj: Superstarul american Post Malone va concerta la Untold, în premieră în România
Superstarul american Post Malone, câștigător al premiilor Billboard și nominalizat la Grammy, va concerta în august la Untold, pe Cluj-Arena, în premieră pentru România, anunță organizatorii festivalului. 'Artistul american care a colaborat cu Taylor Swift și Beyonce va concerta la ediția aniversară Untold. (...) Post Malone, una di
Mini-festival de traduceri literare - în februarie, la Centrul Cultural Maghiar București
Un mini-festival de traduceri literare, organizat de Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București și Institutul Cultural Român, va avea loc în zilele de 6, 12 și 13 februarie, la sediul celor două instituții. Manifestarea, care sărbătorește pentru a treia oară Ziua Culturii Naționale din România și Ziua Culturii Maghiare prin
'Women crafting the future' - expoziție dedicată creativității feminine, din 11 februarie, la Muzeul Literaturii Române
Expoziția 'Women crafting the future', un concept unic, dedicat creativității și puterii feminine, va fi prezentată, în perioada 11-22 februarie, la sediul din Calea Griviței, nr. 64-66 al Muzeului Național al Literaturii Române. Cu această ocazie vor fi expuse colecții de pictură, bijuterii, decorațiuni și piese vestimentare realizate de a
Iași: Conducerea Palatului Culturii vrea înapoi tezaurul princiar getic de la Cucuteni-Băiceni
Managerul Palatul Culturii din Iași - Complexul Muzeal Național 'Moldova', Andrei Apreotesei, vrea să să readucă în Iași tezaurul princiar getic de la Cucuteni-Băiceni, un tezaur asemănător cu cel furat din muzeul din Olanda. Andrei Apreotesei a declarat, pentru AGERPRES, că tezaurul princiar getic de la Cucuteni-Băiceni, a
Picturi de Adrian Ghenie și două portrete-surpriză cu Ion Iliescu - la Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană
O importantă pictură de tinerețe a lui Adrian Ghenie, 'Untitled', și două portrete-surpriză cu Ion Iliescu vor fi scoase la licitație în noul eveniment al Casei A10 by Artmark, Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană. Potrivit unui comunicat al Casei de Licitație Artmark transmis, joi, AGERPRES, pictura 'Untitled a lui Adrian Ghenie - a
Ministrul Intotero a discutat cu managerii muzeelor și sindicate despre inventarierea bunurilor de patrimoniu și salarizare
Inventarierea patrimoniului mobil și eliminarea inechităților salariale se numără printre temele discutate, miercuri, de ministrul Culturii, Natalia Intotero, cu reprezentanții sindicatelor și managerii muzeelor aflate în subordinea instituției pe care o conduce. 'Astăzi, așa cum am promis, împreună cu colegii mei din minister,
Sinod: Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nectarie Clinci - ales Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului
Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nectarie Clinci este noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmis, miercuri, AGERPRES. Noul episcop-vicar a fost ales în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, desfășurată în Aula Magna '
Mureș: Cufărul lui Mihai Eminescu, în expoziția permanentă a Muzeului UMFST, de Ziua Cititului Împreună
Cufărul poetului Mihai Eminescu, care a fost achiziționat de omul de afaceri Cosmin Pop de la cea mai mare casă de licitații din țară, în anul 2017, a fost expus, începând de miercuri, în expoziția permanentă a Muzeului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureș, în cadru
Timiș: Picturile Sofiei Dorogostaisky, pe simezele Muzeului Satului Bănățean
Muzeul Satului Bănățean (MSB) din Timișoara a vernisat, miercuri, expoziția 'Satele bănățene în viziunea artistei Sofia Dorogostaisky', în semn de omagiu adus unui talent desăvârșit și unei vieți dedicate artei. Expoziția prezintă o selecție de zeci de piese din lucrările de acuarelă și pictură inspirate din peisajele
Bihor: Spectacol 'Dragobete caritabil', susținut de studenți la Muzică și actorul Sebastian Lupu, pe 24 februarie
Un spectacol de muzică și poezie intitulat 'Iubirea de ieri și de azi' - 'Dragobete caritabil' va fi organizat în data de 24 februarie de Rotary Club Oradea Art Nouveau, în colaborare cu Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, Universitatea Oradea, cu participarea actorului Sebastian Lupu, cunoscut recitator, mai ales în mediu
MNIR: Piesele din expoziția 'First Royals of Europe' de la Canadian Museum of History s-au întors în România
Bunurile culturale din patrimoniul național care au făcut parte din expoziția 'First Royals of Europe' s-au întors în țară, în siguranță, marți seară, anunță Muzeul Național de Istorie a României (MNIR). Transportul, atât pe teritoriul canadian, cât și în Europa, a fost efectuat de companii int
'Patenta de desființare a iobăgiei' din 22 august 1785, expusă la MNU Alba Iulia
'Patenta de desființare a iobăgiei' în Transilvania dată de către împăratul Iosif al II-lea în urma răscoalei lui Horea, Cloșca și Crișan a fost expusă miercuri la Muzeul Național al Unirii (MNU) Alba Iulia. Potrivit tradiției, 'Exponatul lunii februarie' la MNU Alba Iulia este o piesă din patrimoniul instituției muzeale care
ICR: Apel la candidaturi pentru bursele dedicate jurnaliștilor culturali străini
Institutul Cultural Român anunță lansarea unui apel la candidaturi pentru a oferi în anul 2025 trei burse pentru jurnaliști culturali străini. 'Invităm jurnaliștii interesați să trimită dosarele de candidatură până la data de 19 martie 2025, ora 16:00, ora României, la adresa de email [email protected]', transmite, mierc
Buzău: Paginile Wikipedia ale Mihaelei Runceanu, Dumitru Dan și George Emil Palade - completate de bibliotecari
Bibliotecari din cadrul Bibliotecii Județeane 'V.Voiculescu' Buzău s-au alăturat unei campanii internaționale, inițiată de Wikipedia Library și Wikimendians of Romania and Moldova, cu scopul de contribui semnificativ la îmbunătățirea și îmbogățirea informațiilor din platforma online, în special cele legate de zona etnogeografică a Buzăului și de per