LIVE UPDATE A doua zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti
Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre NATO continuă miercuri, la Bucureşti.
Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
În cea de a doua zi a reuniunii, se va desfăşura o nouă sesiune a Consiliului Nord-Atlantic cu Finlanda şi Suedia, ţări invitate să adere la organizaţie, după care va avea loc o sesiune în care se vor alătura discuţiilor şi şefii diplomaţiilor din Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina, ţări partenere ale Alianţei Nord-Atlantice.
La finalul Ministerialei de la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice va susţine o conferinţă de presă.
Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 17:17 NATO2022Bucureşti/Aurescu: Rezolvarea conflictului din Ucraina - o premisă favorabilă şi pentru soluţionarea conflictului transnistrean
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a apreciat, miercuri, că rezolvarea conflictului din Ucraina va putea să fie o premisă favorabilă şi pentru soluţionarea conflictului transnistrean.
"În acest moment, reuniunile formatului '5+2', care gestionează soluţionarea conflictului transnistrean, au fost n-aş spune suspendate, dar amânate, pentru că este firesc ca în timpul acestui conflict să existe o anumită dificultate în a aşeza la aceeaşi masă Ucraina şi Rusia, care sunt implicate în acest format. Din punct de vedere al României, acest format rămâne în continuare cea mai bună formulă de discutare a elementelor care ţin de soluţionarea conflictului transnistrean", a afirmat Aurescu, întrebat, în conferinţa de presă de la finalul Reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre NATO, desfăşurată la Bucureşti, dacă Republica Moldova are mai multe şanse să rezolve paşnic conflictul transnistrean, după ce Ucraina va câştiga războiul.
UPDATE ORA 17:12 NATO2022Bucureşti/Aurescu: Ministeriala NATO înseamnă mult pentru prestigiul României, dar şi pentru securitatea ei
Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre NATO, desfăşurată la Bucureşti, înseamnă "foarte mult" pentru prestigiul României, dar şi pentru securitatea ei, a declarat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
"România îşi vede recunoscut la nivel internaţional profilul pe care îl are în Alianţa Nord-Atlantică şi care este un profil foarte bine conturat. România este un aliat foarte apreciat în interiorul NATO. În al doilea rând, este recunoscut angajamentul nostru puternic pentru valorile Alianţei Nord-Atlantice şi pentru obiectivele Alianţei. Aşa cum spunea şi domnul preşedinte, România a fost un participant extrem de activ, extrem de substanţial la foarte multe operaţii ale Alianţei, la foarte multe misiuni. România este un aliat pe care se poate conta. Aceasta este percepţia pe care în acest moment aliaţii o au faţă de România. (...) Eu cred că această reuniune înseamnă foarte mult pentru prestigiul României, dar înseamnă foarte mult, în termeni concreţi, pentru securitatea României. Eu cred că această reuniune aduce şi a adus deja mai multă securitate pentru România şi cetăţenii români", a precizat Aurescu, în conferinţa de presă susţinută la finalul Reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO, desfăşurată marţi şi miercuri la Bucureşti.
UPDATE ORA 16:50 NATO2022Bucureşti/ Aurescu: Este nevoie de o monitorizare şi mai atentă a situaţiei din Marea Neagră
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat miercuri că la Reuniunea ministerială a NATO a subliniat necesitatea monitorizării şi mai atente a situaţiei din Marea Neagră, având în vedere impredictibilitatea comportamentului Rusiei, şi a menţionat că există deschidere din partea aliaţilor de a pune în comun capabilităţile lor, astfel încât toate informaţiile să fie integrate şi utilizate într-un mod mai eficient decât în prezent.
UPDATE ORA 16:47 NATO2022Bucureşti: Ucraina va lucra pentru a convinge Germania să-i furnizeze sisteme Patriot (Kuleba)
Ucraina are nevoie de sistemele americane antiaeriene Patriot pentru a-şi proteja infrastructura civilă, supusă unor puternice atacuri de către Rusia, a declarat miercuri ministrul de externe Dmitro Kuleba, afirmând că va încerca să convingă Germania să permită livrarea lor, transmite Reuters.
Vorbind după o întâlnire cu miniştri de externe din NATO la Bucureşti, Kuleba a spus că are încredere în promisiunile aliaţilor că vor sprijini Ucraina oricât va fi necesar, dar că sprijinul militar şi asistenţa trebuie să vină mai repede.
Piese pentru repararea sectorului energetic, sisteme de apărare antiaeriană pentru prevenirea atacurilor şi tancuri de tip NATO sunt prioritare, a detaliat el.
UPDATE ORA 16:28 NATO2022Bucureşti/Geoană: Deciziile de a acorda echipamente militare Ucrainei aparţin ţărilor NATO şi partenerilor
Deciziile de a acorda echipamente militare Ucrainei aparţin ţărilor NATO şi partenerilor NATO, a declarat, miercuri, la Bucureşti, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană.
El a vorbit, într-un briefing de presă la finalul Reuniunii şefilor diplomaţiilor din ţările membre NATO, despre nevoia de a sincroniza sistemele de apărare antiaeriană cu reconstrucţia sistemului energetic Ucraina.
UPDATE ORA 16:04 NATO2022Bucureşti/ Geoană: Sunt convins că grupul de luptă din România va ajunge la nivel de brigadă
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a declarat convins, miercuri, că grupul aliat de luptă din România va ajunge la nivel de brigadă şi este încrezător că, până la summitul NATO de la Vilnius de anul viitor, ţara noastră şi ţările de pe Flancul estic vor avea "elemente suplimentare care să reconfirme că niciun centimetru pătrat din teritoriul aliat nu este lăsat în afara protecţiei".
"Este o întâlnire a miniştrilor de Externe, este evident o discuţie în principal politică, dar este foarte, foarte clar că suntem în curs de implementare a deciziilor de Madrid. Acolo, liderii noştri au decis că apărarea şi descurajarea pe Flancul estic, inclusiv în România, vor fi duse la nivelul următor. Ce înseamnă nivelul următor? Înseamnă că se poate ajunge şi sunt convins că România va ajunge la nivel de brigadă. Mulţumim Franţei şi ţărilor care participă la grupul de luptă din România pentru acest efort. De asemenea, observăm cum aliatul american continuă în plan bilateral şi în plan NATO să fie prezent în România", a spus oficialul NATO, într-un briefing de presă.
UPDATE ORA 15:27 NATO2022Bucureşti: Suedia şi Finlanda au făcut 'paşi pozitivi', însă Turcia aşteaptă 'măsuri concrete' (Cavusoglu)
Suedia şi Finlanda au făcut 'paşi pozitivi' în lupta împotriva terorismului, o condiţie pusă de Ankara pentru a aproba aderarea lor la NATO, a apreciat miercuri şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, transmit AFP şi Reuters.
'Noul guvern din Suedia este mai determinat decât precedentul şi noi primim acest lucru cu satisfacţie (...) Au făcut schimbări legislative şi toate acestea constituie paşi pozitivi', a declarat Cavusoglu într-o conferinţă de presă la Bucureşti, la finalul reuniunii miniştrilor de externe din statele NATO.
UPDATE ORA 15:07 NATO2022Bucureşti: Blinken califică drept ''barbare'' atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina
Secretarul de stat american Antony Blinken a denunţat miercuri atacurile "barbare" ale Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, la finalul reuniunii de două zile a miniştrilor de externe din cadrul NATO de la Bucureşti, potrivit Reuters şi AFP.
"În ultimele săptămâni, Rusia a bombardat peste o treime din sistemul energetic al Ucrainei, lăsând milioane de persoane în frig şi în întuneric", a spus el într-o conferinţă de presă.
"Acestea sunt noile ţinte ale preşedintelui (rus Vladimir) Putin. Le atacă puternic. Această brutalizare a poporului ucrainean este barbară", a declarat secretarul de stat al SUA.
UPDATE ORA 13:52 NATO2022Bucureşti/Stoltenberg: Dacă Ucraina nu va triumfa ca stat independent şi suveran, nu se va mai putea vorbi de aderarea la NATO
Ucraina a făcut progrese semnificative în faţa invaziei ruse, dar nu trebuie să subestimăm Rusia, ale cărei rachete şi drone continuă să atace oraşele, civilii şi infrastructura critică din Ucraina, a declarat miercuri, la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că, în cazul în care Ucraina nu va triumfa ca stat independent şi suveran, nu se va mai putea vorbi de aderarea la Alianţa Nord-Atlantică.
"Ucraina a făcut progrese semnificative, dar nu trebuie să subestimăm Rusia. Rachetele şi dronele ruseşti continuă să atace oraşele, civilii şi infrastructura din Ucraina. Asta produce o suferinţă umană enormă, în contextul venirii iernii", a spus el într-o conferinţă de presă la finalul reuniunii miniştrilor de externe din cadrul Alianţei.
"Miniştrii de externe din NATO au transmis clar că este esenţială continuarea sprijinului militar pentru Ucraina, în special printr-o apărare aeriană suplimentară", a mai afirmat Stoltenberg, adăugând că salută "noile angajamente făcute de Aliaţi".
UPDATE ORA 12:28 NATO2022Bucureşti/ Nicu Popescu: Neutralitatea Republicii Moldova nu implică indiferenţă faţă de războiul din Ucraina
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dat asigurări miercuri, la Bucureşti, că neutralitatea ţării sale, garantată prin Constituţie, nu implică "autoizolare, demilitarizare sau indiferenţă" faţă de evenimentele internaţionale, inclusiv invazia rusă din Ucraina, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
"Prin Constituţie, Moldova este o ţară neutră. Nu încearcă să adere la NATO ca ţară, din cauza prevederilor noastre constituţionale. În acelaşi timp, pentru Moldova neutralitatea nu înseamnă autoizolare, demilitarizare sau indiferenţă faţă de ceea ce se întâmplă în lume, inclusiv condamnarea de către noi a agresiunii ruse împotriva Ucrainei", a declarat şeful diplomaţiei de la Chişinău înaintea discuţiilor din ultima zi a reuniunii miniştrilor de externe din cadrul NATO de la Bucureşti, la care a fost invitat să participe alături de omologii săi din Bosnia-Herţegovina şi Georgia.
UPDATE ORA 12:26 NATO2022Bucureşti/ Ministrul Aurescu a discutat cu omologul ceh despre susţinerea pentru Schengen, Parteneriatul Estic, Ucraina
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu omologul ceh, Jan Lipavsky, în marja Reuniunii miniştrilor de externe din statele membre NATO de la Bucureşti, ocazie cu care au discutat despre rezultatele Cehiei la Preşedinţia Consiliului UE, aderarea României la spaţiul Schengen, viitorul formatului Parteneriatului Estic şi contextul actual generat de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina.
Conform unui comunicat de presă al MAE, Aurescu a mulţumit omologului ceh pentru participarea sa la Bucureşti nu doar la Ministeriala NATO, ci şi la Reuniunea Liderilor de la Munchen, pe care MAE român a găzduit-o şi co-organizat-o împreună cu Conferinţa de Securitate de la Munchen.
UPDATE ORA 10:54 NATO2022Bucureşti: Europa trebuie să limiteze influenţa Rusiei în Balcani, afirmă şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani
Europa ar trebui să îşi sporească prezenţa în Balcanii de Vest pentru a limita influenţa Rusiei, a declarat miercuri, la Bucureşti, şeful diplomaţiei italiene Antonio Tajani, înainte discuţiilor din a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din cadrul NATO.
"Stabilitatea în Balcanii de Vest este importantă pentru pace. Trebuie să îi oprim pe ruşi în Balcanii de Vest, avem nevoie de o prezenţă sporită a Europei", a declarat el, potrivit Reuters.
UPDATE ORA 10:31 NATO2022Bucureşti Stoltenberg: Aliaţii NATO sunt angajaţi să crească sprijinul pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova
Aliaţii NATO sunt "angajaţi să crească sprijinul pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova", parteneri "afectaţi de presiunea rusă", a declarat miercuri, la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.
"NATO şi aliaţii NATO oferă de mulţi ani sprijin pentru cei trei parteneri, inclusiv prin dezvoltarea de capacităţi, reforme şi instruire pentru întărirea instituţiilor lor de apărare şi de securitate", a spus Stoltenberg în deschiderea ultimei sesiuni de discuţii din cadrul celei de-a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă, la care au fost invitate să participe şi Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova.
UPDATE ORA 10:40 NATO2022Bucureşti/Kuleba: Aliaţii s-au angajat să ne susţină cât este nevoie; victoria Ucrainei asigură pacea tuturor
Ţările aliate s-au angajat să susţină Ucraina "atât cât este nevoie", afirmă şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, într-un mesaj publicat pe Twitter, după cina de lucru de marţi seară, cu miniştrii de externe ai ţărilor NATO.
"La invitaţia lui Jens Stoltenberg, m-am întâlnit cu miniştrii de externe NATO pentru a le împărtăşi nevoile Ucrainei în această iarnă grea. Aliaţii au anunţat noi livrări şi s-au angajat să ne susţină atât cât este nevoie. Victoria Ucrainei va asigura pacea şi securitatea tuturor", a spus oficialul ucrainean.
Kuleba a transmis şi mesaje legate de întrevederile pe care le-a avut cu miniştrii român şi polonez.
UPDATE ORA 10:04 NATO2022Bucureşti/ Aurescu: Moldova - pentru prima dată la o reuniune a miniştrilor de Externe ai NATO; o premieră binevenită
Republica Moldova participă pentru prima dată la o reuniune a miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, iar acest lucru reprezintă "o premieră binevenită", a subliniat, miercuri, ministrul Bogdan Aurescu.
Precizările au fost făcute înaintea celei de-a doua zile a reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, desfăşurată la Palatul Parlamentului. Miercuri dimineaţă are loc reuniunea Consiliului Atlanticului de Nord în sesiunea miniştrilor de Externe, cu Finlanda şi Suedia.
UPDATE ORA 09:44 NATO2022Bucureşti/Geoană: Sprijinul imediat pentru poporul ucrainean trebuie pe deplin pregătit şi susţinut
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, subliniază că sprijinul imediat pentru poporul ucrainean, care se apără împotriva agresiunii ruse, trebuie pe deplin pregătit şi susţinut.
Geoană aminteşte că prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti a fost dedicată discuţiilor despre unitatea din cadrul Alianţei şi continuarea sprijinului pentru Ucraina.
UPDATE ORA 09:39 NATO2022Bucureşti/Ministrul bosniac de externe: Prezenţa NATO - extrem de importantă pentru Bosnia-Herţegovina, este garanţia securităţii
Ministrul Afacerilor Externe din Bosnia-Herţegovina, Bisera Turkovic, a declarat, miercuri, că prezenţa NATO este extrem de importantă pentru ţara sa, garantându-i securitatea.
Demnitarul a arătat că Bosnia-Herţegovina este îngrijorată pentru viitor, iar reuniunea ministerială NATO de la Bucureşti este foarte importantă având în vedere situaţia din Balcanii de Vest şi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
UPDATE ORA 09:13 NATO2022Bucureşti/Ministrul suedez de externe: Suntem gata să furnizăm mai multă securitate în Europa şi în lume
Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, afirmă că ţara sa este pregătită să furnizeze mai multă securitate în Europa şi în lume, atunci când va deveni membru deplin al Alianţei Nord-Atlantice.
"Noi am arătat clar că suntem gata acum să înfruntăm toate provocările, suntem gata să furnizăm, când devenim membrii deplini, mai multă securitate pentru Europa, pentru lume dar, în mod deosebit, noi venim de asemenea cu echipament bun, cu trupe bine antrenate să întărim flancul nordic", a declarat oficialul suedez, miercuri, la Palatul Parlamentului, în ziua a doua a Ministerialei NATO.
UPDATE ORA 08:00 NATO2022Bucureşti/ Întrevedere Aurescu - Kuleba; oficialul român a solicitat Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei "limbi moldoveneşti"
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, prilej cu care oficialul român a reiterat sprijinul ferm al Bucureştiului pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, dar şi "solicitarea repetată" ca această ţară să recunoască inexistenţa aşa-zisei "limbi moldoveneşti".
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în cadrul întâlnirii, care a avut loc în marja Reuniunii miniştrilor afacerilor externe din ţările aliate NATO, Aurescu a exprimat solidaritatea României cu lupta poporului şi a armatei ucrainene în războiul de agresiune declanşat de către Federaţia Rusă.
În Declaraţia comună a miniştrilor de Externe din ţările membre NATO, semnată la Bucureşti, şefii diplomaţiilor din Alianţă subliniază că Rusia este exclusiv responsabilă pentru războiul din Ucraina. Ei arată că agresiunea rusă "a afectat aprovizionarea cu alimente din lumea întreagă şi a pus în pericol ţările şi popoarele cele mai vulnerabile". De asemenea, miniştrii de Externe vorbesc despre atitudinea "crudă" a Rusiei în Ucraina, cu deportări forţate, tortură şi "comportament barbar" faţă de femei şi copii.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Miniştrii Afacerilor Externe au salutat, în Declaraţia comună, prezenţa şefului diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, la Bucureşti, în prima zi a Ministerialei NATO, se angajează să nu recunoască aşa-zisele teritorii anexate de către Federaţia Rusă şi să continue să sprijine Ucraina.
De asemenea, miniştrii de Externe din ţările NATO, reuniţi la Bucureşti, reafirmă angajamentele luate la Summitul NATO care a avut loc în urmă cu 14 ani, tot în capitala României, inclusiv "politica uşilor deschise".
Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
"NATO nu este parte din conflict, dar ne asumăm că vom susţine Ucraina cât timp va fi necesar", a declarat marţi, la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în debutul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO. "Susţinerea noastră pentru Ucraina trebuie să continue. Armata rusă încă are capacităţi uriaşe şi foarte multe trupe. Strategia lor este să lase Ucraina pe întuneric şi în frig în iarna aceasta. Noi trebuie să ne păstrăm cursul şi să susţinem Ucraina în lupta de a rămâne o ţară suverană. NATO nu este parte din conflict, dar ne asumăm că vom susţine Ucraina cât timp va fi necesar. Vom continua să facem tot ce ţine noi pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat", a subliniat Jens Stoltenberg. AGERPRES
* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.
Citeşte şi:
VIDEO LIVE UPDATE Prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti
NATO2022Bucureşti/ Reuniunile NATO la nivel de miniştri de externe: informaţii generale
NATO2022Bucureşti/ Reuniuni ale miniştrilor de externe ai NATO: cronologie 2020-2022
NATO2022Bucureşti/ Cronologia evenimentelor sub egida NATO în România
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Claudiu Târziu: Victoria lui Trump în SUA dă un impuls extraordinar de important mișcărilor de tip conservator
Bruxelles - Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA dă un impuls extraordinar de important mișcărilor de tip conservator, a declarat președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, eurodeputatul Claudiu Târziu. Claudiu Târziu participă la dezbaterea
Senat: Titus Corlățean - ales reprezentant la Consiliul pentru Alegeri Democratice al Comisiei de la Veneția
Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a fost ales reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE la Consiliul pentru Alegeri Democratice al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția). Potrivit unui comunicat al Senatului transmis, marți, AGERPRES, această alegere
MAE: Ministrul Hurezeanu a subliniat, la Bruxelles, situația de securitate de la Marea Neagră, nevoia de susținere a Ucrainei
Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, a avut, marți, la Bruxelles, întâlniri cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene Roxana Mînzatu și cu Marta Kos, comisarul european pentru Extindere, context în care a evidențiat situația de securitate de la Marea Neagră și necesitatea susținerii Ucrainei. Potrivit MAE, la într
Președintele Camerei Deputaților: Au fost identificate 240 de posturi ce urmează a fi desființate
Președintele Camerei Deputaților, Ciprian-Constantin Șerban, a anunțat, marți, că, în urma procesului de analiză a organigramei acestui for, au fost identificate 240 de posturi ce urmează a fi desființate, precizând că propunerea de organigramă va fi supusă aprobării B
Cseke Attila: De astăzi, România are o hartă interactivă cu zonele vizate de risc seismic
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a lansat, miercuri, o hartă interactivă cu zonele vizate de risc seismic, care vine atât în sprijinul cetățenilor, cât și al autorităților locale pentru a accesa fonduri pentru consolidări. Guvernul a aprobat, în perioada 2022 - 2023, o serie de programe de investiții
George Simion: Soluția pentru a păstra în continuare libertatea de exprimare nu este de a interzice rețelele de socializare
Bruxelles - Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: Președintele AUR, George Simion, vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), a declarat că soluția pentru a păstra în continuare libertatea de exprimare nu este de a interzice rețelele de socializare, ci aceea ca decidenții politici și deținătorii rețelelor sociale să
USR: Proiect de modificare a Codului penal; cei care au luat mită să nu mai scape de răspunderea penală
Deputatul USR Alexandru Dimitriu a anunțat, marți, o propunere legislativă de modificare a Codului penal pentru a clarifica prevederile privind termenul de prescripție a răspunderii penale. El a precizat că modificările propuse sunt în contextul deciziei recente a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), prin care 'infracto
Conducerea UDMR va valida miercuri candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale
Conducerea UDMR va valida miercuri candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, a precizat miercuri ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. 'Mâine avem ședința, conform statutului UDMR, în care se va propune validarea candidatului comun al coaliției, domnul Crin Antonescu', a declarat Cseke Attila, într-o conferință de pres
Camera Deputaților/Șerban: Memorandumul privind restructurarea va avea și soluții la posturile cu concursuri în desfășurare; teoretic ar trebui să se sisteze
Președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, a declarat, marți, că memorandumul pentru reducerea cheltuielilor și a posturilor din forul legislativ va cuprinde și soluții în cazul posturilor vacante cu concursuri în desfășurare, la care procedura a fost declanșată de anul trecut, menționând că, teoretic, acestea ar trebui sistate.
Calendarul pentru alegerile locale parțiale, adoptat: candidaturile trebuie depuse până pe 14 aprilie
Guvernul a adoptat, marți, hotărârea privind calendarul electoral pentru alegerile locale parțiale din 4 mai. 'Vor avea loc și alegeri locale parțiale. S-a stabilit calendarul electoral și pentru aceste scrutine în 17 circumscripții electorale și pentru președintele Consiliului Județean Bihor - data 4 mai 2025 și avem următorul
VIDEO Guvern/Calendarul electoral pentru prezidențiale: Termenul de depunere a candidaturilor - 15 martie; campania începe pe 4 aprilie
Guvernul a adoptat, marți, hotărârea care stabilește calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale din 4 mai. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a declarat că, potrivit actului normativ, perioada electorală va începe pe 18 februarie cu aducerea la cunoștința publică a datei la care se va efectua tra
VIDEO Daniel David: Inevitabil vor fi restructurări, prin faptul că Ministerul Educației trebuie să preia Ministerul Cercetării
Ministrul Educației, Daniel David, a declarat marți că 'inevitabil' vor exista restructurări, în contextul în care Ministerul Educației va prelua fostul Minister al Cercetării, Inovării și Digitalizării și a detaliat că aceste restructurări nu înseamnă concedieri, ci asigurarea că funcțiile nu vor fi dublate. '&Ic
Constantin: Cel târziu vineri s-ar putea să avem proiectul legii bugetului aprobat de Guvern
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunțat marți că cel târziu vineri s-ar putea ca Executivul să aprobe proiectul legii bugetului de stat. 'Premierul a anunțat în această ședință de guvern de astăzi că nu se va încheia săptămână fără încă o ședință a Executivului, tocmai pentru a ap
Nicușor Dan: Anularea alegerilor, un uriaș eșec; Klaus Iohannis are o mare responsabilitate
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a apreciat marți că anularea alegerilor prezidențiale constituie 'un uriaș eșec', iar președintelui Klaus Iohannis îi revine 'o mare responsabilitate' din acest punct de vedere. Pe de altă parte, a opinat că schimbarea acestuia din funcție nu va grăbi 'lămurirea' aspectelor legate
Furt artefacte/ Marcel Ciolacu îi solicită ministrului Culturii măsuri 'dure', inclusiv demiteri
Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat, marți, ministrului Culturii, Natalia Intotero, 'măsuri dure, inclusiv demiteri, dacă este cazul', în cadrul instituțiilor responsabile pentru organizarea expoziției din Olanda de unde au fost furate artefacte dacice. Șeful Executivului a menționat, la începutul ședinței de Guvern, că