VIDEO LIVE UPDATE Prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti
România găzduieşte, marţi şi miercuri, Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, primul eveniment la nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a Alianţei, după agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.
Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a subliniat că Ministeriala de la Bucureşti este "oportunitatea de a repeta un mesaj clar din partea aliaţilor, inclusiv România", că Ucraina este susţinută. "Susţinem dreptul ucrainenilor de a se apăra şi trebuie să continuăm să acordăm sprijin atât militar, cât şi umanitar şi internaţional", a spus Stoltenberg.
Pentru România, momentul are şi o încărcătură simbolică aparte, având în vedere că în 2022 se împlinesc 20 de ani de la primirea de către ţara noastră a invitaţiei de aderare la NATO la Summitul de la Praga din 21 - 22 noiembrie 2002.
"Reuniunea de la Bucureşti reprezintă o expresie a solidarităţii aliate cu statele Flancului Estic, precum şi a angajamentului NATO de a continua susţinerea pentru Ucraina şi de a sprijini celelalte state partenere din regiune, precum Republica Moldova şi Georgia", a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, gazda Ministerialei.
Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 22:02 NATO2022Bucureşti/ Ministrul Aurescu a participat, în premieră, la o reuniune în format G7+, pe tema infrastructurii energetice a Ucrainei
Ministrul Bogdan Aurescu a participat, marţi, la reuniunea în format G7+ la nivel de miniştri de externe pe tema infrastructurii energetice a Ucrainei, desfăşurată în marja reuniunii ministeriale NATO organizate la Bucureşti.
Foto: (c) Ministerul Afacerilor Externe/facebook.com
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MA) transmis AGERPRES, este pentru prima oară când o reuniune G7 este găzduită de România şi, de asemenea, este prima oară când România este invitată să participe la o reuniune a G7, prin ministrul Aurescu, fiind astfel reconfirmat "rolul esenţial al României în facilitarea sprijinului acordat de comunitatea internaţională Ucrainei".
UPDATE ORA 20:21 NATO2022Bucureşti/NATO poate aduce forţe suplimentare în regiunea Mării Negre dacă este necesar, subliniază Stoltenberg
Ţările membre NATO au căzut de acord şi au pus în aplicare o prezenţă aliată crescută în regiunea Mării Negre chiar începând din 2014, după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia, iar înainte şi după ziua începerii invaziei ruse în Ucraina ne-am sporit prezenţa în mod semnificativ, a afirmat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul primei zile a reuniunii miniştrilor de externe din NATO, găzduită de Palatul Parlamentului.
''Când ne-am dat seama, în toamna trecută, că Rusia plănuieşte o invazie la scară mare a Ucrainei, am crescut prezenţa în regiunea Mării Negre. Am fost şi eu la baza Mihail Kogălniceanu din România, cred că în luna februarie, şi am văzut cum SUA şi aliaţii au adus mai multe trupe. Acum, Franţa conduce un grup de luptă şi s-a trecut de la patru la opt grupuri de luptă (în Polonia, Estonia, Letonia, Lituania plus Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria, n.red.). Înainte şi după ziua invaziei, am crescut prezenţa noastră în mod semnificativ, cu diverse tipuri de capacităţi şi am luat decizii importante din partea tuturor aliaţilor, ca şi la Madrid, pentru a ne creşte prezenţa, pentru a dedica trupe, echipamente prepoziţionate şi o combinaţie a unei prezenţe înaintate, a unor echipamente prerepoziţionate şi a unor trupe special alocate, astfel încât prezenţa noastră în regiunea Mării Negre să fie mai solidă. Lucrăm la detaliile multora dintre aceste decizii, dar deja s-au petrecut multe din aceste lucruri. Vreau să mai subliniez şi faptul că, fiind pregătiţi pentru invazie, chiar în dimineaţa invaziei, am activat planurile de apărare. Comandamentul Aliat Suprem a primit autoritatea de a deplasa forţe în această regiune atunci când este nevoie şi asta s-a făcut şi până acum în mare măsură, dar dacă este necesar pot fi aduse forţe suplimentare la sol şi pe mare'', a declarat înaltul oficial aliat într-o conferinţă de presă.
UPDATE ORA 19:52 NATO2022Bucureşti/Declaraţie comună a miniştrilor de externe ai statelor NATO: Susţinem cu fermitate angajamentul faţă de politica uşilor deschise
Miniştrii de externe din ţările NATO, reuniţi la Bucureşti, reafirmă, într-o declaraţie comună, angajamentele luate la Summitul NATO care a avut loc în urmă cu 14 ani, tot în capitala României, inclusiv "politica uşilor deschise".
"Reamintind că regiunea Balcanilor de Vest şi cea a Mării Negre sunt de importanţă strategică pentru Alianţă, salutăm întâlnirea cu miniştrii de externe din ţările noastre partenere - Bosnia şi Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova, în contextul în care NATO îşi consolidează ajutorul adaptat pentru integritatea, rezilienţa, dezvoltarea de capabilităţi şi susţinerea independenţei politice în aceste ţări. Susţinem cu fermitate angajamentul nostru faţă de politica uşilor deschise. Reafirmăm deciziile pe care le-am luat la Summitul din 2008 de la Bucureşti şi tot ce decurge din acestea, legat de Georgia şi Ucraina", arată documentul.
UPDATE ORA 19:15 NATO2022Bucureşti/Declaraţie comună a miniştrilor de externe ai statelor NATO: Rusia - exclusiv responsabilă pentru războiul din Ucraina
Rusia este exclusiv responsabilă pentru războiul din Ucraina, care reprezintă "o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a Cartei ONU", afirmă miniştrii de externe ai statelor membre NATO în declaraţia comună semnată la reuniunea de la Bucureşti.
"Ne-am adunat aici, aproape de ţărmul Mării Negre, într-un moment când invazia Rusiei din Ucraina, care este în curs de desfăşurare, ameninţă pacea, securitatea şi prosperitatea euroatlantică. Rusia este exclusiv responsabilă pentru acest război, o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a Cartei ONU. Agresiunea Rusiei, inclusiv atacurile repetate şi de neconceput asupra infrastructurii ucrainene, lipseşte milioane de cetăţeni ai Ucrainei de serviciile de bază", arată documentul semnat de reprezentanţii diplomaţiilor celor 30 de ţări membre NATO.
UPDATE ORA 19:01 NATO2022Bucureşti/Jens Stoltenberg: NATO nu este parte a războiului, dar va continua să sprijine Ucraina cât este necesar
NATO nu este parte a războiului, dar va continua să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul primei zile a reuniunii miniştrilor de externe din ţările aliate, desfăşurată la Palatul Parlamentului din Bucureşti.
''Miniştrii de externe din NATO tocmai au încheiat discuţii substanţiale despre războiul de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi despre sprijinul nostru pentru Ucraina. Forţele armate ucrainene au făcut progrese semnificative, eliberând teritorii şi respingând forţele ruse. În acelaşi timp, părţi întinse din Ucraina rămân ocupate. (...) Preşedintele (rus Vladimir) Putin foloseşte iarna ca pe o armă pentru a-i forţa pe ucraineni să îngheţe. El încearcă să spargă voinţa curajosului popor ucrainean. Dar întâlnirea noastră de astăzi de la Bucureşti trimite un mesaj puternic privind unitatea NATO şi sprijinul durabil pentru Ucraina'', a spus Jens Stoltenberg.
UPDATE ORA 18:22 NATO2022Bucureşti/Aniversarea a 20 de ani de la Summitul de la Praga - în marja Ministerialei NATO
Aniversarea a 20 ani de la Summitul de la Praga, când România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică, a constituit tema unui eveniment, care a avut loc în marja Ministerialei NATO, de la Palatul Parlamentului.
Au fost prezenţi şefi ai diplomaţiei din ţările care au fost invitate atunci alături de România, care au evocat momentul istoric din 2002 şi au amintit de provocările cu care se confruntă în prezent Alianţa Nord-Atlantică, în contextul războiului din Ucraina.
UPDATE ORA 18:14 NATO2022Bucureşti/Ministrul ucrainean de externe s-a întâlnit cu omologii din NATO, în pofida veto-ului ungar (MAE ucrainean)
Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a avut marţi la Bucureşti o reuniune cu omologii săi din ţările NATO, în pofida veto-ului Ungariei care împiedică din 2017 Ucraina să participe la reuniunile acestei alianţe, a declarat un purtător de cuvânt al MAE ucrainean, relatează agenţia EFE.
Purtătorul de cuvânt citat, Oleg Nikolenko, a precizat că este vorba despre o reuniune informală paralelă reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO.
UPDATE ORA 18:14 NATO2022Bucureşti/Întâlnire Aurescu - directorul AIEA: A condamnat atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice civile ucrainene
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut marţi o scurtă întrevedere cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, pentru a discuta subiecte de actualitate de pe agenda Agenţiei, în contextul prezenţei acestuia la Bucureşti.
Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii ministeriale NATO pe care ministrul Aurescu o găzduieşte la Bucureşti, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.
UPDATE ORA 15:57 NATO2022Bucureşti/Şeful diplomaţiei moldovene, prezent la două reuniuni ale miniştrilor afacerilor externe, la Bucureşti şi Lodz
Ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, vicepremierul Nicu Popescu, va participa la reuniunile miniştrilor afacerilor externe ai NATO de la Bucureşti şi ai OSCE, de la Lodz, Polonia, în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie.
Pe 29 - 30 noiembrie, şeful diplomaţiei de la Chişinău va fi prezent la Bucureşti unde are loc reuniunea miniştrilor afacerilor externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice găzduită la Bucureşti, fiind primul eveniment de nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic după declanşarea războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei şi cu participarea Finlandei şi Suediei, în proces de aderare la NATO.
UPDATE ORA 15:52 VIDEO NATO2022Bucureşti/Aurescu: Sprijinul pentru Ucraina este de fapt sprijinul pentru securitatea României
Sprijinul pentru Ucraina este de fapt sprijinul pentru securitatea României, siguranţa cetăţenilor români, a cetăţenilor Uniunii Europene, siguranţa regiunii euroatlantice, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul conferinţei de presă comune alături de omologul său american, Antony Blinken.
Vorbind de sprijinul acordat de ţara noastră Ucrainei, şeful diplomaţiei române a spus că "a fost un efort enorm".
UPDATE ORA 15:14 VIDEO NATO2022Bucureşti/Iohannis: Ne revine responsabilitatea comună de a implementa integral deciziile adoptate la Madrid
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că deciziile adoptate la summitul NATO de la Madrid din acest an, în special pe cele care privesc postura de pe Flancul Estic, trebuie cât mai curând implementate.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
"Întrucât ne pregătim pentru Summitul NATO din 2023, din Lituania, în perioada imediat următoare ne revine responsabilitatea comună de a implementa integral deciziile adoptate la Madrid, cât mai curând posibil, în special pe cele care privesc postura de pe Flancul Estic, inclusiv de la Marea Neagră. Cu această ocazie, doresc să transmit profunda recunoştinţă a României către toţi aliaţii care au decis dislocarea de trupe pe teritoriul nostru", a spus şeful statului la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO.
UPDATE ORA 15:08 NATO2022Bucureşti/Stoltenberg: NATO nu e parte din conflict, dar ne asumăm că vom susţine Ucraina cât timp va fi necesar
NATO nu este parte din conflict, dar ne asumăm că vom susţine Ucraina cât timp va fi necesar, a declarat marţi, la Bucureşti, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în debutul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO.
El a mulţumit României pentru găzduirea reuniunii NATO, menţionând că este vorba despre o întâlnire importantă, în contextul războiului din Ucraina.
UPDATE ORA 14:48 NATO2022Bucureşti/ Preşedintele Iohannis a ajuns la Palatul Parlamentului, unde are loc ministeriala NATO
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, marţi, la Palatul Parlamentului pentru a participa la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO.
Sursa foto: Administrația Prezidențială a României/Facebook.com
Şeful statului a fost întâmpinat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.
UPDATE ORA 14:32 NATO2022Bucureşti/Şefii diplomaţiilor din ţările membre NATO s-au reunit la Palatul Parlamentului
Şefii diplomaţiilor din ţările membre NATO s-au reunit, marţi, la Palatul Parlamentului, fiind întâmpinaţi de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.
Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO
În declaraţiile date la sosirea la Palatul Parlamentului, înalţii diplomaţi prezenţi la Bucureşti şi-au exprimat susţinerea faţă de Ucraina, împotriva căreia Rusia a declanşat un război, cu referire la gravitatea situaţiei umanitare, şi au apreciat în acelaşi context necesitatea şi unitatea parteneriatului NATO. Au fost menţionate îngrijorări legate de riscurile crizei energetice şi economice.
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat că desfăşurarea la Bucureşti a reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din ţările NATO este o premieră pentru România, dar şi pentru NATO.
UPDATE ORA 14:29 NATO2022Bucureşti/ Blinken: Când apără democraţia de pretutindeni, România poate conta pe faptul că SUA îi vor fi alături
Pe lungul său drum către democraţie şi acum, când apără democraţia de pretutindeni, România poate conta pe faptul că SUA îi vor fi alături, a declarat, marţi, secretarul de stat american Antony Blinken în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul român, Bogdan Aurescu.
UPDATE ORA 14:28 NATO2022Bucureşti/ Participanţii la ministeriala NATO promit că Alianţa va sprijini Ucraina în perioada următoare
Ţările membre ale NATO vor continua să sprijine Ucraina pe parcursul acestor luni dificile, a declarat marţi ministrul de externe britanic James Cleverly, la sosirea la reuniunea miniştrilor de externe din Alianţa Nord-Atlantică, organizată la Palatul Parlamentului.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 13.51 NATO2022Bucureşti/ Blinken: Regiunea Mării Negre - componentă critică a apărării NATO; peste 3.000 de militari în Români
Regiunea Mării Negre este o componentă critică a apărării NATO, a strategiei NATO, a declarat, marţi, la Bucureşti, secretarul de stat american Antony Blinken, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Statele membre ale NATO furnizează un ajutor fără precedent Ucrainei şi vor continua să îi sprijine pe ucraineni prin distribuirea de elemente de apărare antiaeriană puternice şi pentru reconstruirea infrastructurii de gaz şi a celei electrice, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la sosirea la reuniunea miniştrilor de externe din NATO, găzduită de Palatul Parlamentului.
* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.
Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO
Citeşte şi:
NATO2022Bucureşti/ Începe Ministeriala de la Bucureşti
NATO2022Bucureşti/ Reuniunile NATO la nivel de miniştri de externe: informaţii generale
NATO2022Bucureşti/ Reuniuni ale miniştrilor de externe ai NATO: cronologie 2020-2022
NATO2022Bucureşti/ Cronologia evenimentelor sub egida NATO în România
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Lasconi: Să ne amintim cuvintele lui Eminescu, pentru a ne păstra vii rădăcinile, valorile naționale, credința și tradițiile
Președinta USR, Elena Lasconi, pledează pentru respectarea și punerea în valoare a culturii, subliniind că aceasta reprezintă una dintre 'cele mai de preț moșteniri' pentru generațiile următoare. În contextul Zilei Culturii Na
Ciolacu: Vom începe o reorganizare și o comasare a agențiilor din cadrul SGG și a aparatului propriu de funcționare al Guvernului
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în cursul acestei luni va începe o reorganizare și o comasare a agențiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului și a aparatului propriu de funcționare al Guvernului.
Ciolacu: Guvernul va aproba în ședința de joi calendarul alegerilor prezidențiale
Guvernul va aproba în ședința de joi calendarul alegerilor prezidențiale, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a făcut precizarea după întâlnirea de lucru pe care a avut-o miercuri la Ministerul Finanțelor cu ministrul de resort, Tanczos Barna, întrebat în acest sens. Premierul a fost î
Ciolacu: Ziua Culturii Naționale este o responsabilitate de suflet, îndrumând tinerele generații spre cultură și educație
Ziua Culturii Naționale este nu doar despre patrimoniul cultural valoros de care ne bucurăm și cu care ne mândrim în toată lumea, este o responsabilitate de suflet să onorăm această moștenire îndrumând tinerele generații spre cultură și educație, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, miercuri, în mesajul adresat cu prilejul Zilei Cult
Ciolacu: Guvernul nu va mări TVA, o creștere a TVA cu un punct procentual aduce automat o creștere a inflației
Guvernul nu va lua măsura măririi cotei de TVA, o creștere a acesteia cu un punct procentual aduce automat o creștere a inflației cu 0,5 puncte procentuale, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. 'Noi avem o reformă fiscală de implementat pe care și-a asumat-o România, (...) ea a fost asumată în PNRR în cererea de plat
Predoiu: Includerea în Programul Visa Waiver - al doilea succes al MAI, după aderarea la Schengen
Includerea în Programul Visa Waiver reprezintă al doilea mare obiectiv și succes al Ministerului Afacerilor Interne din ultimele luni, după aderarea la Schengen, ambele contribuind la îmbunătățirea vieții cetățenilor și generând efecte pozitive semnificative în economia noastră, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predo
Ciolacu: Guvernul va lua măsuri ca zona de plafonare către consumatori și către economie să fie menținută
Guvernul va lua măsuri astfel încât zona de plafonare către consumatori și către economie să fie menținută, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a fost întrebat, după întâlnirea de lucru cu ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, dacă măsura plafonării prețurilor la energie și gaz s-ar putea extinde pentru o
VIDEO Ciolacu: Am stabilit foarte clar ca până la sfârșitul lunii să trecem Legea bugetului prin Guvern
Proiectul legii bugetului pe anul 2025 va fi aprobat în Guvern până la sfârșitul lunii ianuarie, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu după întâlnirea de lucru pe care a avut-o, miercuri, la sediul Ministerului Finanțelor, cu viceprim-ministrul Tanczos Barna, ministrul Finanțelor. 'Am avut o întâ
Ziua Culturii Naționale/Iohannis: Cultura este fundamentală pentru dezvoltarea unei națiuni
Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Naționale în care afirmă că această zi 'ne găsește într-un moment de răscruce pentru viitorul României' și își exprimă încrederea că în 'construcția acestui viitor, pe care ni-l dorim sub semnul echilibrului și al prosperității, cultur
Tîlvăr: Regiunea Mării Negre - rol crucial în asigurarea securității europene și transatlantice
Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere, marți, cu James O'Brien, asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, în cadrul căreia a evidențiat rolul 'crucial' al regiunii Mării Negre în asigurarea securității europene și transatlantice, în contextul continuării războ
Burduja: Din 280 de posturi ocupate în minister, între 10% și 20% dintre colegi vor pleca acasă
Reorganizarea la nivelul Ministerului Energiei a fost demarată săptămâna trecută iar din cele 280 de posturi ocupate în instituție, între 10% și 20% dintre angajați vor pleca acasă, în urma concursurilor pe care le vor susține, a anunțat, marți, ministrul de resort, Sebastian Burduja. 'Durează cam două luni, inclusiv adoptarea &icir
AUR solicită convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20 - 24 ianuarie, pentru 'a cere socoteală' Guvernului, care 's-a dovedit o simplă mascaradă a aceleiași guvernări nefaste PSD - PNL care a prăbușit România', dar și pentru a putea începe procedura de suspendare a pr
Hurezeanu - întrevedere cu un asistent al secretarului de stat al SUA: A apreciat contribuția americană la securitatea și apărarea Flancului estic
Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, l-a primit, marți, pe James O'Brien, asistent pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului american de stat, prilej cu care a apreciat contribuția SUA la securitatea și apărarea Flancului estic al NATO, precum și la dezvoltarea abordării strategice privind regiunea Mării Negre. Potriv
George Simion, ales vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR)
Președintele AUR, George Simion, a fost ales, marți, la Bruxelles, cu unanimitate de voturi, vicepreședinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR Party), în cadrul unui congres organizat de această formațiune politică, informează AUR. 'Am fost ales azi în calitate de vicepreședinte al European Conservativ
USR solicită Guvernului controale în echipe mixte medical-social, în centrele pentru copii cu dizabilități
USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să dispună de urgență ca Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să efectueze controale comune în toate centrele destinate copiilor cu dizabilități. 'Drame precum cea din centrele rezidențiale din Târgu Mureș, unde 63 de copii cu dizabilități au fost găsiți în condiții inuman