DOCUMENTAR: Zodia Racului (22 iunie-22 iulie)

Al patrulea semn al zodiacului clasic european (care cuprinde 12 zodii), Racul, este asociat constelaţiei cu acelaşi nume, cu începere din 22 iunie, încheindu-se pe 22 iulie. Este prima zodie de vară, perioadă în care lumina Soarelui creşte tot mai mult, nopţile devin tot mai călduroase, întreaga natură este în plină expansiune, iar aceste evenimente au o influenţă în definirea caracterului celor născuţi în această perioadă.
Guvernată de Lună, zodia Rac - zodie feminină de apă - este cea mai dificilă şi cea mai sensibilă din zodiacul european. Nativul zodiei este cel mai sensibil, cel mai grijuliu dintre nativii celor 12 zodii ale zodiacului european, este atent şi plin de compasiune, generos cu dragostea lui, dar şi foarte uşor de rănit. Din acest motiv, se ascunde în spatele unei carapace dure, protejându-şi cu mare atenţie secretele, sentimentele şi gândurile.
Principala sa calitate este nevoia de a ocroti mereu pe cineva, fiind mereu gata să ofere o mână de ajutor. El îşi doreşte o viaţă de familie armonioasă, potrivit site-ului www.eastrolog.ro. Detestă singurătatea, căutând să se ataşeze de cineva sau de munca sa. Are o mare încăpăţânare şi perseverenţă în urmărirea scopurilor. Ştie să aştepte momentul favorabil şi să-l folosească. Nu suportă criticile, presiunile sentimentale şi opiniile contrare.
De la începuturile astrologiei, zodia Rac a fost asociată cu apa adâncă şi misterioasă şi cu Luna, când luminoasă, când întunecoasă, care reprezintă două simboluri primordiale, strâns legate de tradiţie, de suflet, de trăirile interne şi emoţiile puternice. Nativul are nevoie de protecţie şi dragoste mai mult decât orice alt semn al zodiacului, dar şi de un stil de viaţă echilibrat, de confort psihic şi financiar, fără de care devine irascibil şi capricios. Deoarece nu îşi arată adevăratele sentimente prea uşor, atitudinea nativului Rac este, de obicei, greu de înţeles sau chiar interpretată în mod greşit.
Tradiţionalist şi conservator, tendinţa lui este de a privi necontenit spre trecut. El respectă valorile morale autentice, dar cu toate acestea, dispoziţia de moment a nativului este schimbătoare, fapt care se datorează în bună parte astrului selenar, care trece prin numeroase faze luminoase.
Defectul celor născuţi în cadrul zodiei poate fi ataşamentul puternic şi rapid, fluctuaţii emoţionale puternice. Ei pot deveni negativişti sau extrem de suspicioşi.
Alimentele benefice racilor sunt: varza albă şi roşie, napii, peştele, lactatele, iar tarhonul face minuni ajutând la refacerea stocului de săruri minerale.
Bărbatul Rac este politicos şi galant, un fel de cavaler de modă veche. Se decide greu să facă primul pas într-o relaţie, fiindcă la început este nesigur şi oarecum timid, potrivit www.eastrolog.ro. Este dotat cu multă imaginaţie şi creativitate. Nu are o înclinaţie deosebită spre afaceri, dar în meseria pe care şi-o alege devine profesionist. Ţine foarte mult la siguranţă, la familie şi la valorile tradiţionale. Iubeşte viaţa de familie, este protector şi stabil. Trădarea îl răneşte cumplit şi chiar dacă în mod raţional iartă, emoţional nu va uita niciodată. Este un tată foarte bun şi se va mândri mereu cu copiii săi, cărora le este educator şi prieten.
Femeia Rac este poate cea mai feminină nativă din tot zodiacul, fiind una dintre cele mai iubite femei din zodiac. Pune mare accent pe confortul ei şi caută mereu susţinere în persoanele dragi din jurul ei. Este maternă, pasională şi blândă, plină de şarm şi sensibilă la orice compliment. Preferă să fie apreciată, tratată cu blândeţe şi acceptată totdeauna, notează site-ul www.venus.org.ro. Devotamentul ei pentru copii (adesea exagerat) include şi nevoia de a le oferi ceea ce ea apreciază atât de mult - stabilitatea. Şi e mult prea înţeleaptă pentru a nu înţelege că banii sunt un ingredient absolut necesar pentru asigurarea acesteia. Femeia Rac poate deveni o excelentă profesoară sau scriitoare, poate munci cu drag într-o librărie, într-o editură sau într-un muzeu de istorie.
Copilul Rac, drăguţ şi sensibil, va crea o legătură foarte puternică cu mama sa şi va plânge la cel mai mic semn de separare. Se simte cel mai bine acasă, înconjurat de familie şi de animale de companie, precum şi în locurile familiare, cu sunete şi mirosuri care îi sunt cunoscute, menţionează site-ul www.copilul.ro. Are o personalitate deosebită, este un copil emotiv şi foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în jur. Preferă jocurile liniştite, paşnice, evită violenţa sub orice formă. Îi place să meargă la şcoală, este perseverent şi prietenos.
Compatibilitatea cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Rac, Scorpion, Peşti
Bună (80%) - Fecioara, Taur
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Scorpion
Nerecomandabil (10%) - Leu, Gemeni
Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Rac: Jean Cocteau, Gina Lollobrigida, Alan Turing, Zinedine Zidane, Garou (Pierre Garand), Luigi Pirandello, Pamela Anderson, Pierre Cardin, Harrison Ford, Steve Forbes, Franz Kafka, Dusan Kovacevic, Irving Stone, Natalie Wood, Duffy (Aimee Anne Duffy), Emma Suárez, Claude Berri, Sean Hayes, Isabelle Adjani, Eva Green, Jean-Marie Poiré, Donald Sutherland.
Personalităţi de la noi născute în zodia Rac: Tania Filip, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Temistocle Popa, Paul Urmuzescu, Mircea Rusu, Aimée Iacobescu, Octavian Paler, Gheorghe Visu, Mihai Tatulici, Teodor Răducan, Dorin Anastasiu, Angela Marinescu, Anastasia Lazariuc, Margareta Pâslaru, Pepe, Angela Similea, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Mădălina Manole, Alina Sorescu, Ilie Năstase, Dan Chişu, Vasile Şeicaru. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Ionela Gavril, editor online: Alexandru Cojocaru)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
SĂRBĂTORI: Biserica Catolică sărbătorește Învierea Domnului (20 aprilie)
Duminică, 20 aprilie, este sărbătorită de Biserica Catolică, Duminica Paștelui: solemnitatea Învierii Domnului. Sfânta Liturghie este celebrată în Piața Sfântul Petru la ora 10.30, celebrarea euharistică fiind urmată de binecuvântarea 'Urbi et Orbi', conform calendarului slujbelor și ceremoniilor din Săptămâna Sfântă, publica
SĂRBĂTORI ORTODOXE: Învierea Domnului nostru Iisus Hristos (Sfintele Paști)
În Biserica Ortodoxă, anul acesta, la 20 aprilie, este Duminică Sfintelor Paști, sărbătoarea Învierii Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Numită în cântările Bisericii 'praznic al praznicelor și sărbătoare a sărbătorilor', Învierea Domnului este cel mai important eveniment care a avut loc &
CITATUL ZILEI
'Să vă mirați de negrăita înțelepciune a Ziditorului întregii făpturi, cum din nimic pe toate le-a adus întru a fi.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzută și îngrijită de Arhimandrit Petru Bălan; Ed. Mănăstirea Sihăstria, 201
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 19 aprilie
Ortodoxe Sfânta și Marea Sâmbătă; Sf. Cuv. Ioan de la Lavra Veche; Sf. Sfințit Mc. Pafnutie Greco-catolice Sfânta și Marea Sâmbătă. Sf. pr. m. Pafnutie; Sf. cuv. Ioan Paleolavritul Romano-catolice Sâmbăta Sfântă Sf. Leon al IX-lea,
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 19 aprilie
Este a 109-a zi a anului 2025. Au mai rămas 256 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 25 m și apune la 20 h 05 m. Luna răsare la 01 h 56 m și apune la 09 h 55 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
18 aprilie - Ziua internațională a monumentelor și a siturilor
În fiecare an, la 18 aprilie, este sărbătorită Ziua internațională a monumentelor și a siturilor, ce oferă o oportunitate unică de a crește gradul de conștientizare asupra Comitetului Internațional al Monumentelor și Siturilor - ICOMOS și a activității pe care membrii săi o desfășoară pentru a conserva și proteja resursele culturale importante ale lumii, sub amenințare
SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Vineri (Denia Prohodului Domnului)
În Sfânta și Marea Vineri se face pomenirea Sfintelor, Mântuitoarelor și înfricoșătoarelor Patimi ale Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Patimile sau Pătimirile Domnului sunt numite sfinte, mântuitoare și înfricoșătoare.
CITATUL ZILEI
'Arhieria Legii Noi este mai presus decât porunca Legii Vechi. Că acolo era ieșirea din Egipt, aici fugirea de păcat; acolo izbăvirea de tirania lui Faraon, aici izbăvirea sufletului de silnicia diavolului.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzu
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 18 aprilie
Ortodoxe Sfânta și Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului); Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sfântului Cuv. Grigorie Decapolitul Greco-catolice Sfânta și Marea Vineri (Pătimirea și moartea Domnului). Sf. cuv. m. Ioan, ucenicul Sf. Grigore Decapolitul Romano-c
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 18 aprilie
Este a 108-a zi a anului 2025. Au mai rămas 257 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 27 m și apune la 20 h 04 m. Luna răsare la 01 h 02 m și apune la 09 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
PERSONALITATEA ZILEI: Actorul Adrian Păduraru
Actorul Adrian Păduraru s-a născut la 17 aprilie 1960, la Iași. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în 1984. Colegii săi de promoție au fost Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Oana Pellea, Claudiu Istodor. Din clasa doamnei Olga Tudorache, colegii săi au
PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Fortificațiile de la Portobelo-San Lorenzo din Caraibe (Panama)
Fortificațiile din Caraibe, de la Portobelo-San Lorenzo, ale statului Panama reprezintă un exemplu de arhitectură militară de apărare specifică perioadei secolelor XVII-XVIII proiectat în zona de coastă de coroana spaniolă, cu rol de apărare pentru protejarea comerțului transatlantic, conform https://whc.unesco.org.
FRAGMENT DE ISTORIE: Înființarea Academiei de Științe Medicale din România (17 aprilie 1935)
Academia de Științe Medicale a fost și rămâne un for de consacrare pentru elita medicinei românești, așa cum a descris-o prof. dr. Irinel Popescu, în 2015, instituția fiind coordonatoarea cercetării medicale în România. Academia de Științe Medicale a fost înființată la 17 aprilie 1935 prin Legea nr. 91, aprobată de Senat și
FRAGMENT DE ISTORIE: 145 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României
Banca Națională a României s-a înființat în 17/29 aprilie 1880, prin publicarea, în 'Monitorul Oficial' nr. 90, a Legii pentru înființarea unei bănci de scont și circulațiune, luând astfel naștere Banca Națională a României, o instituție de credit, care deținea privilegiul exclusiv de a emite bancnote. Capitalul băncii era &i
SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Joi (Denie)
În această zi, la Cina cea de Taină, Domnul Iisus Hristos a întemeiat cea mai mare dintre Tainele creștinești: Taina împărtășaniei. Domnul Hristos a serbat cu ucenicii Săi Paștele vechi iudaic, care-L prefigura pe El, taina jertfei Lui, iar apoi a instituit Paștele cel nou, adică identificarea pâinii și vinului binecuvântate cu Tr