Accidente rutiere grave produse în România (cronologie 2020-2023)

Trei tineri, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au murit, după ce au fost loviţi, la 27 august 2023, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, de un autoturism condus de un şofer de 19 ani, aflat sub influenţa alcoolului. Potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, în jurul orei 3,30, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant ar fi surprins şi accidentat un grup de şase persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au precizat că şoferul de 19 ani implicat în accident avea permis de conducere din decembrie anul trecut. Şoferul va fi reţinut pentru ucidere din culpă, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. Tânărul va fi reţinut pentru 24 de ore, urmând ca la 28 august să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.
***
Accidente rutiere similare soldate cu victime s-au produs în România în ultimii ani:
2023
6/7 iulie - Patru persoane, printre care un minor, au murit într-un accident rutier produs pe DN 7, în localitatea Bujoreni din judeţul Vâlcea, în care au fost implicate un autoturism, un microbuz şi un camion încărcat cu piese auto.
18 iunie - Două persoane au murit şi una a fost grav rănită într-un accident rutier care s-a produs în comuna Poienarii Burchii, judeţul Prahova. Şoferul care a produs accidentul mortal era urmărit de Poliţia din Dâmboviţa, fiind cercetat pentru violarea unei minore.
10 iunie - Trei persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite, într-un accident produs la 10 iunie 2023 pe DJ 106A, în judeţul Sibiu, în care au fost implicate două maşini.
7 martie - Patru persoane au murit şi alte trei au fost rănite după ce două autoturisme au intrat în coliziune pe DN 65, în localitatea Jitaru din judeţul Olt.
2022
25 iulie - Cinci persoane au murit, doi adulţi şi trei copii, într-un accident pe DN 6, între localităţile Văceni şi Vităneşti din judeţul Teleorman, după ce un autoturism a intrat în coliziune frontală cu un autotren. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto şi al pasagerilor din autoturism, respectiv o femeie de 38 de ani şi trei copii minori cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, toţi din oraşul Zimnicea.
29 iunie - Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost transportate la spital în urma unui accident produs de pe DN 2, în afara localităţii Sineşti, în care au fost implicate trei autoturisme şi nouă persoane.
13 februarie - Trei persoane, printre care un copil, au murit, iar alte trei persoane, printre care un copil, au fost transportate la spital, după un accident rutier la ieşirea din municipiul Tulcea. Accidentul s-a produs după ce un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Tulcea, care se îndrepta cu autoturismul spre municipiu a lovit un copac de pe marginea drumului.
1 februarie - Şapte persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN 28 Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Sârca din judeţul Iaşi, în care au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism. Iniţial au fost anunţate cinci victime din camion şi autoutilitară, după sosirea echipajelor au fost identificate şapte victime inconştiente care au fost declarate decedate.
2021
21 noiembrie - Trei persoane, doi copii şi un tânăr în vârstă de 23 de ani, au murit într-un accident rutier produs pe DN 2 - E 85 în afara localităţii Onişcani, judeţul Bacău, între un autoturism şi un TIR.
23 septembrie - Patru persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN 6, în localitatea Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş-Severin.
22 septembrie - Patru persoane au murit şi două au fost rănite în urma unui accident care a avut loc, pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, judeţul Ialomiţa, fiind implicate două autoutilitare şi un autoturism.
20/21 august - Trei tineri au murit în judeţul Vrancea după ce autoturismul în care se aflau s-a lovit de un copac.
5/6 august - Trei persoane au decedat, pe şoseaua de centură a municipiului Focşani, în urma impactului între autoturismul în care se aflau şi un TIR.
3 august - Trei persoane au murit, într-un accident rutier ce a avut loc în localitatea Albina din judeţul Timiş, fiind implicate patru autoturisme şi un autotren.
28 iulie - Trei persoane au murit într-un accident în localitatea băcăuană Iteşti, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac.
25 iulie - Şapte persoane au decedat în urma unui accident produs pe DN2 Bacău - Adjud.
23 iulie - Patru persoane au decedat în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici.
23 iunie - Trei persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN1/E60, intersecţie cu DC 126, între localităţile Morlaca şi Hodiş.
18 mai - Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.
14 mai - Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.
1 aprilie - Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.
23 martie - Trei persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident rutier produs între localităţile Cârligu Mic şi Glodeanu Siliştea, din judeţul Buzău.
21 ianuarie - Trei persoane au murit şi alte două au fost grav rănite într-un accident produs, între un autotren şi o maşină, pe Drumul Judeţean 246, la ieşirea din localitatea Scânteia.
11 ianuarie - Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, într-un accident produs pe Autostrada A1 în zona localităţii Sălişte, judeţul Sibiu.
2020
9 iulie - Patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite într-un accident de circulaţie produs între localităţile Zăuan şi Ip din judeţul Sălaj. Toate cele opt victime au fost încarcerate, la faţa locului intervenind câte o autospecială de la Garda de Pompieri Nuşfalău şi Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, o autospecială de descarcerare şi 11 ambulanţe. A fost activat Planul roşu de intervenţie.
6 iunie - Trei persoane au murit într-un accident ce a avut loc pe E70, între localităţile Văceni şi Vităneşti, din judeţul Teleorman, iar o a patra a fost grav rănită. Accidentul, în care au fost implicate patru autovehicule, s-a produs după ce un şofer ar fi ieşit din coloană şi a intrat în coliziune frontală cu o autospecială.
29 mai - Trei persoane au murit, între care şi un copil în vârstă de un an, într-un accident rutier care s-a produs pe drumul E 581, între localităţile Berheci şi Ireasca, din judeţul Galaţi, între un autoturism şi o autoutilitară de 7,5 tone.
14 martie - Patru persoane au murit în urma unui accident rutier care a avut loc pe DE 581, în apropierea municipiului Bârlad. În accident au fost implicate un autoturism şi o căruţă. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, editor: Suzana Cristache Drăgan)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Vechiul sat Holloko din Ungaria
Vechiul sat Holloko din nordul Ungariei a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1987, datorită modului excepțional în care a conservat arhitectura, cultura și particularitățile stilului de viață din mediul rural de dinaintea practicilor agricole moderne ale secolului XX, potrivit whc.unesco.org
Congresul ordinar al UEFA, la Belgrad (3 aprilie)
La 3 aprilie 2025 se desfășoară, la Belgrad, în Sava Congress Centar, cel de-al 49-lea Congres ordinar al UEFA, conform https://www.uefa.com/. Congresul UEFA este organismul suprem de control al UEFA și reunește președinții și secretarii generali care reprezintă fiecare dintre cele 55 de asociații membr
PERSONALITATEA ZILEI: Florentin Popescu, poet, prozator, critic și istoric literar
Florentin Popescu, poet, prozator, critic și istoric literar este autorul unor exegeze despre clasici și contemporani. S-a născut la 3 aprilie 1945, în localitatea Lera-Chiojdu, județul Buzău. Licențiat al Facultății de Limba și Literatura Română a Universității din București (1969), a lucrat ca reporter și redactor de carte la mai multe reviste, z
Marele festival de hipism din Marea Britanie Randox Grand National de la Aintree (3-5 aprilie)
Randox Grand National, cunoscutul festival de hipism din Marea Britanie, începe la 3 aprilie, la Aintree, în Merseyside, la 9,6 km nord-est de Liverpool, cel mai important eveniment, marea cursă de hipism, are loc la 5 aprilie, conform https://www.irishpost.com și
Conferința ''Moștenire culturală sigură - provocări europene în timp de război și criză'' (3-4 aprilie)
Conferința ''Moștenire culturală sigură - provocări europene în timp de război și criză'', desfășurată la Cracovia, pe 3-4 aprilie, servește drept platformă pentru schimbul de experiență și de bune practici între experții europeni în domeniul patrimoniului cultural, care este expus în continuare riscului de dezastre naturale și civile,
Summitul Global Inteligența Artificială în Africa, la Kigali (3-4 aprilie)
La 3 aprilie 2025, timp de două zile, la Kigali, în Rwanda, se desfășoară summitul inaugural cu caracter global dedicat inteligenței artificiale în Africa, potrivit https://www.techarena.co.ke și DPA. Lideri ai guvernelor lumii, importanți oameni de afaceri la nivel global, membri ai mediului academic și ai societății civile se întrunesc cu a
3 aprilie - Ziua Jandarmeriei Române
Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei 'Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi', în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial
CITATUL ZILEI
''Din punctul de vedere al istoriei, destinul este superior maladiilor de destin și el rămâne astfel câtă vreme timpul istoriei nu are un sfârșit al lui sau câtă vreme este postulată judecata finală a istoriei lumii. Dar dacă timpul istoriei are un sfârșit și nu există o judecată finală a istoriei lumii, atunci istoria devine la râ
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 3 aprilie
Ortodoxe Sf. Cuv. Nichita Mărturisitorul și Ilirie Greco-catolice Sf. cuv. Nichita Mărturisitorul Romano-catolice Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp. Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul este pomenit în calendarul creștin ortodox
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 3 aprilie
Este a 93-a zi a anului 2025. Au mai rămas 272 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 53 m și apune la 19 h 46 m. Luna răsare la 09 h 39 m și apune la 01 h 29 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Jozef Wojtyla) (1987-2005)
Karol Jozef Wojtyla a devenit papa Ioan Paul al II-lea din octombrie 1978, când a fost ales Episcop al Romei și lider al Bisericii Romano-Catolice. S-a născut la 18 mai 1920 în orășelul polonez Wadowice, aflat la 50 km de Cracovia. A fost cel mai mic copil al părinților săi, Karol Wojtyla și Emilia Kaczorowska. Mama lui a murit în 1929. Fratele său mai mare
2 aprilie - Ziua Instituției Prefectului
Ziua Instituției Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noțiunea de ''prefect''. Instituită prin Legea 348/2018, această zi se sărbătorește anual începând din 2019. Propunerea legislativă de instituire a zilei, inițiată de nouă deputați și senatori, a
2 aprilie - Ziua internațională de conștientizare a autismului (ONU)
La 2 aprilie este marcată Ziua internațională de conștientizare a autismului, care a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internațională de conștientizare a autismului ('World Autism Aware
2 aprilie - Ziua internațională a cărții pentru copii
În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.
Reuniune informală a miniștrilor apărării pe tema reînarmării Europei, la Varșovia (2-3 aprilie)
Miniștrii apărării ai Uniunii Europene (Consiliul Afaceri Externe) se întâlnesc într-o reuniune informală la Varșovia, în zilele de 2-3 aprilie 2025. Principalul subiect de discuție este reînarmarea Europei și rolul Uniunii Europene (UE) în ajungerea la o pace justă ca urmare a Războiului din Ucraina. Reuniunea este organizată sub egida pr