Incendii, explozii la fabrici, combinate, rafinării, centre comerciale, depozite şi alte clădiri (cronologie 2021-2023)

Un incendiu a izbucnit, la 21 iunie 2023, la rafinăria Petromidia, la faţa locului fiind mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", se intervine cu nouă autospeciale de stingere, cinci ambulanţe SMURD, trei ambulanţe SAJ, două autoscări, alte cinci autospeciale urmând să sosească de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.
* * *
2022
4 noiembrie - Un incendiu a izbucnit la un centru de colectare şi reciclare deşeuri din Chitila, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.
19 octombrie - Un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată din fosta fabrică Independenţa din municipiul Sibiu, în apropierea clădirii în care se află Tribunalul şi Judecătoria. În urma incendiului izbucnit din cauza unei operaţiuni de utilizare a unui aparat de tăiere pe bază de combustibil gazos, fără a fi respectate normele de protecţie împotriva incendiilor, au ars deşeuri de mase plastice şi cauciucuri, pe aproximativ 50 metri pătraţi.
13 octombrie - Un incendiu s-a produs, la un depozit din Voluntari. Au fost afectate două corpuri de clădire, ambele pe structuri uşoare. Focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. În urma incendiului, s-au înregistrat degajări masive de fum, iar din interior s-au auzit mai multe explozii succesive. Focul s-a manifestat atât în interiorul depozitului, cât şi în exteriorul acestuia, unde se aflau paleţi cu marfă.
13 octombrie - Un incendiu a izbucnit, la o hală industrială din comuna Gălbinaşi, Buzău. Incendiul a afectat aproximativ 400 mp din acoperiş şi 150 de mp din interiorul halei.
12 octombrie - Un incendiu a avut loc la o habă de reziduuri de produse petroliere, evenimentul având loc pe amplasamentul unui operator economic din comuna Albeşti Paleologu, judeţul Prahova.
7 octombrie - Doi angajaţi ai unei societăţi comerciale din Piatra-Neamţ au suferit arsuri în urma unui incendiu care a izbucnit în hala unde îşi desfăşurau activitatea.
30 septembrie - Un incendiu a izbucnit la un magazin din localitatea Bolintin Deal, iar flăcările s-au extins pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi.
24 septembrie - Un incendiu a izbucnit în Parcul Industrial Tetarom din Cluj-Napoca, doi bărbaţi fiind transportaţi la spital cu arsuri.
11 septembrie - Un incendiu a izbucnit la un depozit din oraşul Pantelimon. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi.
6 septembrie - Un incendiu a izbucnit la un depozit de materiale pentru producţia de mobilier din localitatea Giarmata, limitrofă municipiului Timişoara. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 900 mp, la acoperiş şi în interiorul halei.
21 august - Un incendiu a izbucnit, la o hală de sortare a deşeurilor menajere din municipiul Slobozia. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă în interiorul unei hale metalice în suprafaţă de aproximativ 1.600 de metri pătraţi.
25 iunie - Un incendiu a izbucnit într-o construcţie a fostului CAP din comuna Becicherecu Mic. Suprafaţa afectată de incendiul a fost de 2.000 metri pătraţi de deşeuri plastice aflate pe platformă şi 500 metri pătraţi din acoperişul uneia din construcţii.
11 aprilie - Un incendiu a avut loc la un depozit de reciclare celuloză şi plastic din localitatea timişeană Sacoşu Turcesc.
30 martie - Un incendiu puternic a izbucnit la un centru de colectare şi reciclare de deşeuri din localitatea Glina. Au ars caroserii de autoturisme şi material lemnos. La faţa locului au acţionat nouă autospeciale de stingere.
22 martie - Un incendiu puternic a izbucnit la acoperişul magazinului Prosper din Calea 13 Septembrie. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 800 de metri pătraţi şi a fost alimentat şi de vântul puternic. Pentru stingerea incendiului au acţionat opt autospeciale de stingere şi două autoscări.
21 februarie - Un incendiu de proporţii a izbucnit, în noaptea de 21 spre 22 februarie 2022, la o fabrică de mezeluri din oraşul prahovean Mizil, flăcările afectând o suprafaţă de circa 7.000 de metri pătraţi. Două victime din rândul forţelor de intervenţie au fost transportate la spital. Ambele prezentau arsuri la nivel feţei.
2021
5 decembrie - Un incendiu a izbucnit în curtea unui operator economic din Popeşti Leordeni - Şoseaua de Centură a Capitalei, unde se aflau depozitate stive de materiale reciclabile. Nu au fost persoane rănite. Suprafaţa afectată a fost de 3.000 metri pătraţi - stivele exterioare şi hala.
29 noiembrie - Un incendiu a avut loc la un depozit de mobilă din municipiul Buzău, flăcările extinzându-se şi la o clădire învecinată în care erau depozitate materiale textile. Nu au fost victime.
14 noiembrie - Un incendiu a izbucnit la o hală a unei fabrici de produse din carne din comuna Valea Mare, judeţul Olt, şi a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din unitate, pentru stingerea flăcărilor intervenind peste 60 de pompieri din judeţele Olt, Argeş şi Vâlcea. Nu au fost victime.
3 octombrie - Cinci tone de şpan metalic, amestecat cu reziduuri de materiale reciclabile, au ars în urma unui incendiu la o societatea de colectare a materialelor reciclabile din Focşani.
21 septembrie - Un incendiu a izbucnit la Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti la instalaţia de cocsare, la mai multe reziduuri petroliere, fiind afectată de flăcări o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi.
21 septembrie - Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit în Parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca.
17 august - Un depozit de deşeuri reciclabile din Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câţiva kilometri distanţă.
14 august - Un incendiu a izbucnit la o hală în Mogoşoaia, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, la o firmă care desfăşura activităţi de procesare, prelucrare a unor componente metalice pentru mentenanţa avioanelor şi pentru procesarea răşinei. Nu au fost persoane rănite.
23 iulie - Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase pacienţi cu arsuri şi unul expus la fum în urma unui incendiu izbucnit la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni.
21 iulie - Un incendiu a izbucnit într-un complex din Piaţa Delfinului din Capitală, cu mari degajări de fum. Pompierii au intervenit cu 14 autospeciale, focul fiind localizat.
6/7 iulie - O explozie urmată de incendiu s-a produs la staţia de amoniac III din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. În urma exploziei a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conştientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Mureş.
2 iulie - O explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Au fost înregistrate cinci victime dintre care una decedată. Doi dintre răniţi a suferit arsuri pe 45%, respectiv 25% din suprafaţa corpului, fiind transportaţi cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală, în timp ce un alt rănit a fost operat fiind în afara oricărui pericol la Spitalul Judeţean din Constanţa. A patra victimă a suferit răni uşoare şi a fost externată. La 5 iulie, cei doi răniţi grav care au fost duşi la spitalul Floreasca, au fost transportaţi în Germania, cu o aeronavă militară, fiind stabili şi în comă indusă.
9 iunie - Un incendiu a izbucnit la un bazin de combustibil al unui operator economic de pe drumul 23 Bradu, din judeţul Argeş, o persoană suferind arsuri. Incendiul s-a manifestat la o hală de produse petroliere şi la o construcţie de aproximativ 170 metri pătraţi. Un bărbat a suferit arsuri de gradul I la mâini şi scalp.
8 iunie - Un incendiu a izbucnit în curtea unei firme din localitatea Bocşa, care se ocupă de colectarea deşeurilor, fără să fie înregistrate victime.
5 iunie - Un incendiu a izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor de pe strada Bârsăneşti, în sectorul 6 al Capitalei, fiind afectate mai multe containere şi o clădire cu etaj.
16 februarie - Un incendiu s-a produs la subsolul clădirii rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti. Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, într-o cameră tehnică.
5 februarie - Un incendiu s-a produs în incinta stadionului Giuleşti, la nivelul peluzelor, fără a fi înregistrate victime. Incendiul a afectat zona peluzelor, la etajul 1, unde a ars polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.
5 februarie - Un incendiu a avut loc la un atelier de mobilă pe strada Demetriade din Timişoara, flăcările cuprinzând o suprafaţă de aproximativ 700 metri pătraţi. Incendiul s-a manifestat cu ardere generalizată la o hală în care erau depozitate materiale lemnoase, vopseluri şi lacuri, cu degajări mari de fum. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan, editor: Cristian Anghelache, editor online: Adrian Dădârlat)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
FRAGMENT DE ISTORIE: S-a deschis Muzeul 'Casa Anne Frank' din Amsterdam (3 mai 1960)
Muzeul 'Casa Anne Frank' este situat în centrul orașului Amsterdam, pe Prinsengracht 263-267, la mică distanță de Dam Square. Casa Anne Frank este un muzeu cu o poveste, vizitatorii devenind parte a acesteia prin intermediul citatelor, fotografiilor, videoclipurilor și obiectelor originale. Atmosfera din muzeu este autentică și discretă, potrivit site-ului ofic
DOCUMENTAR: Actrița Andreea Bibiri împlinește 50 de ani (3 mai)
Actrița de teatru și film Andreea Bibiri s-a născut la 3 mai 1975. A absolvit Academia de Teatru și Film 'Ion Luca Caragiale' din București în 1996, la clasa profesorului Alexandru Repan. A mai participat la Școala de vară a Uniunii Teatrelor din Europa (1999, Bochum, Germania) sau la Întâlnirea Școlilor și Academiilor de Teatru (1993, Caracas, Vene
3 mai - Ziua mondială a libertății presei (ONU)
''Relatarea într-o lume curajoasă: Impactul Inteligenței Artificiale asupra libertății presei și a mass-media'' ('Reporting in the Brave New World: The Impact of Artificial Intelligence on Press Freedom and the Media'') este tema enunțată de UNESCO cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei în 2025. Libertatea de expri
CITATUL ZILEI
''Nu trebuie să te aperi numai de actele dușmanului, ci și de intențiile sale'' - Tucidide (Cugetări grecești, Colecția Cogito, Editura Albatros, 1981)
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 3 mai
Ortodoxe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici; Sf. Mc. Timotei și soția sa, Mavra Greco-catolice Sf. m. Timotei și Maura Romano-catolice SS. Filip și Iacob, ap. Sfântul Cuviosul Irodion s-a născut în București, în anul 1821. A intrat
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 3 mai
Este a 123-a zi a anului 2025. Au mai rămas 242 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 03 m și apune la 20 h 22 m. Luna răsare la 10 h 46 m și apune la 02 h 08 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Liviu Tatu)
PERSONALITATEA ZILEI: Fostul internațional de fotbal David Beckham
Fostul internațional de fotbal David Beckham s-a născut la 2 mai 1975, în zona Leytonstone din Londra, conform https://www.footballhistory.org/. Beckham a fost primul jucător de fotbal englez care a câștigat titlul de campion în campionate din patru țări diferite: Anglia, Spania,
DOCUMENTAR: Designerul Donatella Versace împlinește 70 de ani (2 mai)
Designerul Donatella Versace s-a născut la 2 mai 1955, la Reggio di Calabria. A absolvit cursurile Universității din Florența, specializarea limbi străine, potrivit www.biography.com. În anii '70, l-a urmat pe fratele ei, Gianni Versace, care își deschisese o afacere în domeniul des
2 mai - Ziua națională a tineretului
La 2 mai 2025 este marcată Ziua națională a tineretului. Aniversarea acestei zile se realizează prin textul Legii nr. 425/2004. Proiectul legislativ privind decretarea marcării acestei zile a fost inițiat în 2004, de 15 deputați din formațiunile politice parlamentare. Respinsă de Senat, la 1 aprilie 2004, propunerea legislativă a fost adoptată de plenul
2 mai - Ziua mondială a tonului (ONU)
Ziua mondială a tonului este marcată anual la data de 2 mai și a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, prin Rezoluția 71/124 din 7 decembrie 2016. Rezoluția 71/124 din 7 decembrie 2016 invită toate statele membre ONU, organizațiile internaționale și regionale dar și societatea civilă să acționeze pentru creșterea gradului de conștientizare a
CITATUL ZILEI
''Pe dușmanul puternic nu-l respingi numai când te atacă, ci îți iei și măsuri de prevedere'' - Tucidide (Cugetări grecești, Colecția Cogito, Editura Albatros, 1981)
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 2 mai
Ortodoxe Sf. Ier. Atanasie al III-lea (Patelarie), patriarhul Constantinopolului; Aducerea moaștelor Sf. Ier. Atanasie cel Mare; Sf. Matrona de la Moscova Greco-catolice Aducerea moaștelor Sf. Atanasie cel Mare al Alexandriei Romano-catolice Ss. Atanasiu, ep. înv.; Antonin din Florența, ep.
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 2 mai
Este a 122-a zi a anului 2025. Au mai rămas 243 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 05 m și apune la 20 h 21 m. Luna răsare la 09 h 33 m și apune la 01 h 21 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Liviu Tatu)
Barometrul statistic al lunii aprilie 2025
Banca Mondială estimează o încetinire a creșterii economice în economiile în curs de dezvoltare din regiunea Europa și Asia Centrală, pentru România previzionând o creștere economică de 1,2% în 2025 și de 1,9% în 2026. Totodată, instituția financiară estimează că reducerea creșterii economiei mondiale va duce la scăderea prețurilor m
DESTINAȚII DE WEEKEND: sfârșit de săptămână în București și în țară
*Peste 400 de piese arheologice, incluzând un tezaur monetar medieval, vor putea fi văzute la expoziția expoziția itinerantă 'De la Potaissa la Turda. Abordări contemporane în arheologia urbană', la Muzeul de Istorie Turda, deschisă în perioada 30 aprilie-14 iunie 2025. Pe lângă artefactele reprezentative, expoz