logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Zodia Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Image

Simbolul Săgetătorului este Arcaşul, reprezentat de figura, binecunoscută în mitologie, a centaurului, o fiinţă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea animală, instinctuală, dornică de libertate, dar încadrată ritmurilor naturale ale naturii şi partea umană, cea care poartă de fapt emblema zodiei (tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al unei zodii).

Zodia Săgetător reprezintă a 9-a zodie pe cercul zodiacal clasic european (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 noiembrie, încheindu-se pe 21 decembrie. Este o zodie masculină de foc, guvernată de planeta Jupiter, care conferă nativilor înţelepciune, generozitate, spiritualitate, altruism, un puternic spirit filosofic, demnitate şi noroc. Săgetătorul este simbolul hibernării naturii, al evoluţiei intelectuale şi spirituale a omului, simbolul libertăţii depline.

Asocierea cu planeta Jupiter, îl face să fie considerat filosoful zodiacului. Pe de altă parte, Jupiter fiind considerat ca deschizător al marilor oportunităţii, se spune despre nativ că este cel care păşeşte în viaţă cu un "start norocos".

Cei născuţi în această perioadă zodiacală sunt atraşi de valorile înalte, profund morale şi sunt convinşi că oamenii îşi pot depăşi condiţia prin educaţie. Sunt în permanenţă deschişi spre studiu, a învăţa constituie pentru nativi o preocupare continuă. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor, potrivit site-ului www.eastrolog.ro.

Nativii au un talent organizatoric remarcabil. Sunt de neclintit în principiile fundamentale, care sunt adevărul şi dreptatea. Sunt luptători cinstiţi, care iubesc sportul şi natura, mărinimoşi faţă de sine şi faţă de ceilalţi. Relaţiile cu ceilalţi semeni reprezintă ''cheia de boltă'' a existenţei lor, nativii din Săgetător fiind ''croiţi astral'' să trăiască în colectivitate şi în tumultul ei, indiferent de consecinţe. Le place să exploreze, să călătorească, să descopere.

Piatra mistică - turcoaz
Ziua norocoasă - joi
Numerele norocoase - 5 şi 7
Culori norocoase - albastru
Simţul cel mai dezvoltat - văzul

Alimentele benefice: are nevoie de proteine şi vitamine, de carne şi alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură: legume, fructe, zarzavaturi, vânat, peşte, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea.

Bărbatul Săgetător preţuieşte libertatea mai mult decât orice şi cu toate că poate dovedi o prietenie de nădejde, e greu ca iubirea unui astfel de bărbat să pară "stabilă". Tipul introvertit poate fi destul de conformist şi nu pune în discuţie structura societăţii în care trăieşte. În relaţie cu copiii săi, bărbatul Săgetător devine idolul lor când aceştia încep să-i pună întrebări, să-şi manifeste inteligenţa. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume şi ca urmare este ascultat şi iubit de copii.

Femeia Săgetător, sigură pe ea şi pe săgeţile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soţie, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activităţi extra-casnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor. Ca mamă, are răbdare cu copiii săi, va fi o mamă minunată şi îi va creşte în spiritul independenţei pe care ea însăşi o iubeşte. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor, potrivit site-ului eastrolog.ro. În mod normal, este o persoană calmă, însă dacă cineva o va jigni se poate transforma brusc în ceea ce ar putea să semene cu un dragon care scuipă foc, potrivit site-ului venus.org.

Copiii născuţi în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. O educaţie prea severă poate să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să înveţe, informaţiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu, după cum menţionează site-ul copilul.ro. Aceşti copii au foarte mare nevoie de mişcare atât pentru sănătatea emoţională cât şi pentru cea fizică. Ei se plictisesc foarte uşor şi au nevoie mereu de jucării noi.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) - Berbec, Leu
Bună (80%) - Vărsător, Balanţă
Delicată, riscantă (60%) - Peşti, Fecioară
Dificilă, dar interesantă (50%) - Rac, Taur
Nerecomandabil (10%) - Capricorn, Scorpion

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Săgetător: Benedict Spinoza, Toulouse-Lautrec, Winston Churchill, Walt Disney, Olivia Cole, Frank Sinatra, Brad Pitt, Gianni Versace, Edith Piaf, Tina Turner, Rudyard Kipling, Aleksandr Soljeniţîn, Rainer-Maria Rilke, William Blake, Jacques Chirac, Jeff Bridges, Alain Tanner, Franco Nero, Kayvan Novak, Carlo Collodi, Emir Kusturica, Joe DiMaggio, William Amstrong, Mark Twain, Jonathan Swift, Maria Callas (Maria Calogeropoulos), Ozzy Osbourne, Billy Idol, Christina Aguilera.

Personalităţi din România născute în zodia Săgetător: Johnny Răducanu, Florenţa Albu, Dan Marţian, Ionel Pop, Victor Iliu, Mihail Drumeş, Emil Hossu, Mitică Popescu, Cornel Fugaru, Ivan Patzaichin, Radu Beligan, Grigore Antipa, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Colea Răutu, Mariana Nicolesco, Traian T. Coşovei, Nicolae Labiş, Leo Iorga, Cătălin Botezatu, Ştefan Hruşcă, Leopoldina Bălănuţă, Aura Urziceanu. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cristian Anghelache, editor online: Alexandru Cojocaru)

Afisari: 21

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 04-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 4 aprilie

Este a 94-a zi a anului 2025. Au mai rămas 271 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 51 m și apune la 19 h 47 m. Luna răsare la 10 h 39 m și apune la 02 h 36 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)

Documentare 03-04-2025 12:00

PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Vechiul sat Holloko din Ungaria

Vechiul sat Holloko din nordul Ungariei a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1987, datorită modului excepțional în care a conservat arhitectura, cultura și particularitățile stilului de viață din mediul rural de dinaintea practicilor agricole moderne ale secolului XX, potrivit whc.unesco.org

Documentare 03-04-2025 11:30

Congresul ordinar al UEFA, la Belgrad (3 aprilie)

La 3 aprilie 2025 se desfășoară, la Belgrad, în Sava Congress Centar, cel de-al 49-lea Congres ordinar al UEFA, conform https://www.uefa.com/. Congresul UEFA este organismul suprem de control al UEFA și reunește președinții și secretarii generali care reprezintă fiecare dintre cele 55 de asociații membr

Documentare 03-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Florentin Popescu, poet, prozator, critic și istoric literar

Florentin Popescu, poet, prozator, critic și istoric literar este autorul unor exegeze despre clasici și contemporani. S-a născut la 3 aprilie 1945, în localitatea Lera-Chiojdu, județul Buzău. Licențiat al Facultății de Limba și Literatura Română a Universității din București (1969), a lucrat ca reporter și redactor de carte la mai multe reviste, z

Documentare 03-04-2025 10:30

Marele festival de hipism din Marea Britanie Randox Grand National de la Aintree (3-5 aprilie)

Randox Grand National, cunoscutul festival de hipism din Marea Britanie, începe la 3 aprilie, la Aintree, în Merseyside, la 9,6 km nord-est de Liverpool, cel mai important eveniment, marea cursă de hipism, are loc la 5 aprilie, conform https://www.irishpost.com și

Documentare 03-04-2025 10:00

Conferința ''Moștenire culturală sigură - provocări europene în timp de război și criză'' (3-4 aprilie)

Conferința ''Moștenire culturală sigură - provocări europene în timp de război și criză'', desfășurată la Cracovia, pe 3-4 aprilie, servește drept platformă pentru schimbul de experiență și de bune practici între experții europeni în domeniul patrimoniului cultural, care este expus în continuare riscului de dezastre naturale și civile,

Documentare 03-04-2025 09:00

Summitul Global Inteligența Artificială în Africa, la Kigali (3-4 aprilie)

La 3 aprilie 2025, timp de două zile, la Kigali, în Rwanda, se desfășoară summitul inaugural cu caracter global dedicat inteligenței artificiale în Africa, potrivit https://www.techarena.co.ke și DPA. Lideri ai guvernelor lumii, importanți oameni de afaceri la nivel global, membri ai mediului academic și ai societății civile se întrunesc cu a

Documentare 03-04-2025 08:00

3 aprilie - Ziua Jandarmeriei Române

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei 'Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi', în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial

Documentare 03-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

''Din punctul de vedere al istoriei, destinul este superior maladiilor de destin și el rămâne astfel câtă vreme timpul istoriei nu are un sfârșit al lui sau câtă vreme este postulată judecata finală a istoriei lumii. Dar dacă timpul istoriei are un sfârșit și nu există o judecată finală a istoriei lumii, atunci istoria devine la râ

Documentare 03-04-2025 07:30

SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 3 aprilie

Ortodoxe Sf. Cuv. Nichita Mărturisitorul și Ilirie Greco-catolice Sf. cuv. Nichita Mărturisitorul Romano-catolice Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp. Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul este pomenit în calendarul creștin ortodox

Documentare 03-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 3 aprilie

Este a 93-a zi a anului 2025. Au mai rămas 272 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 53 m și apune la 19 h 46 m. Luna răsare la 09 h 39 m și apune la 01 h 29 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)

Documentare 02-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Jozef Wojtyla) (1987-2005)

Karol Jozef Wojtyla a devenit papa Ioan Paul al II-lea din octombrie 1978, când a fost ales Episcop al Romei și lider al Bisericii Romano-Catolice. S-a născut la 18 mai 1920 în orășelul polonez Wadowice, aflat la 50 km de Cracovia. A fost cel mai mic copil al părinților săi, Karol Wojtyla și Emilia Kaczorowska. Mama lui a murit în 1929. Fratele său mai mare

Documentare 02-04-2025 10:00

2 aprilie - Ziua Instituției Prefectului

Ziua Instituției Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noțiunea de ''prefect''. Instituită prin Legea 348/2018, această zi se sărbătorește anual începând din 2019. Propunerea legislativă de instituire a zilei, inițiată de nouă deputați și senatori, a

Documentare 02-04-2025 09:00

2 aprilie - Ziua internațională de conștientizare a autismului (ONU)

La 2 aprilie este marcată Ziua internațională de conștientizare a autismului, care a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internațională de conștientizare a autismului ('World Autism Aware

Documentare 02-04-2025 08:30

2 aprilie - Ziua internațională a cărții pentru copii

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.