Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autobuze şi autocare, produse în perioada august-decembrie 2018 (cronologie)

Patru persoane, printre care şi un copil, au fost rănite, iar un bărbat a murit, la 29 decembrie 2018, într-un accident petrecut la intersecţia DN1 cu DJ108 C, între Cluj-Napoca şi Huedin. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, şoferul unui autoturism înmatriculat în Botoşani a intrat în coliziune cu un microbuz provenit din judeţul Mureş. ''Din primele cercetări, se pare că şoferul autoturismului este posibil să fi adormit la volan sau să fi pierdut controlul din cauza vitezei şi a carosabilului umed. A intrat pe contrasens şi a lovit frontal microbuzul care circula regulamentar. Şoferul autoturismului din Botoşani a decedat'', a afirmat Traian Morar.
***
Evenimente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare sau autobuze soldate cu victime:
28 decembrie 2018 - Patru persoane au fost rănite, în urma unei coliziuni între un autoturism şi un microbuz, care circulau pe drumul naţional DN 24, pe raza judeţului Vaslui. Accidentul a avut loc în localitatea Sălcioara, autorităţile judeţene activând Planul roşu de intervenţie. În urma impactului, microbuzul, în care se aflau 17 persoane, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, fără a fi înregistrate victime încarcerate. Trei dintre răniţi erau pasageri în microbuz, iar cea de-a patra era şoferul autoturismului.
16 decembrie 2018 - O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite, dintre care unul grav într-un accident produs pe DN1 la Avrig, în judeţul Sibiu, în care au fost implicate două microbuze şi două autoturisme.
10 noiembrie 2018 - Un accident produs pe DN 65, în localitatea argeşeană Lunca Corbului, s-a soldat cu un mort şi patru răniţi. În accident a fost implicat un autocar ce a intrat în coliziune cu un autocamion.
29 octombrie - O femeie a murit şi 32 de persoane au fost rănite în urma unui accident de autocar pe DN 7, între localităţile Tătărăşti şi Gothatea, în judeţul Hunedoara. Din cauza numărului mare de răniţi, autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie.
28 octombrie - O persoană a murit, alte şapte fiind transportate la spital, după producerea unui accident rutier, pe DN6 (E70) Caransebeş - Lugoj, din judeţul Caraş-Severin, în care au fost implicate un microbuz şi trei autoturisme.
25 octombrie - O persoană a murit în urma unui accident rutier petrecut pe raza judeţului Brăila, pe şoseaua dig Brăila - Galaţi (DN 22B), în care a fost implicat un microbuz de călători. Şoferul microbuzului, care se deplasa dinspre Galaţi spre Brăila, s-a angajat într-o depăşire fără se se asigure şi a intrat în coliziune frontală cu un Logan care circula din sens opus, acroşând şi autoturismul pe care încerca să îl depăşească. În urma impactului, a rezultat decesul şoferului Loganului, în vârstă de 40 de ani, din Brăila, care se afla singur în autoturism, şi vătămarea corporală a singurului pasager din microbuz.
14 octombrie - Patru copii din Franţa, aflaţi în vizită în România, dintre care unul în stare gravă, au fost răniţi după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-un cap de pod, în localitatea Acăţari, judeţul Mureş, pe DN 13 E60.
7 octombrie - O persoană a murit, iar alte opt au necesitat îngrijiri medicale, după ce un microbuz cu 16 persoane s-a răsturnat, la, pe DJ 245, între localităţile Floreni şi Moreni, judeţul Vaslui. A fost activat Planul roşu de intervenţie.
24 septembrie 2018 - O persoană a decedat şi alte două au fost rănite, în urma unui accident în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism, în localitatea Cristur, pe drumul judeţean care face legătura între municipiile Deva şi Hunedoara, judeţul Hunedoara.
13 septembrie - Un grav accident rutier, soldat cu 13 răniţi, s-a produs pe DN7, la Câineni, în judeţul Vâlcea. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie. În accident au fost implicate patru maşini, între care şi un microbuz cu o capacitate de nouă locuri.
7 septembrie - Unsprezece persoane au fost rănite într-un accident produs pe DN2, în localitatea Soci, comuna Mirosloveşti, din judeţul Iaşi, în care au fost implicate un microbuz înmatriculat în Republica Moldova şi o autoutilitară. Un microbuz în care se aflau 10 persoane a pătruns pe contrasens şi a lovit o autoutilitară. Toate persoanele au fost lovite uşor şi s-au evacuat singure din autovehicule.
30 august - Un microbuz, în care se aflau opt persoane, a fost lovit de tren, în gara Roşieşti, judeţul Vaslui, două dintre victime fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Microbuzul înmatriculat în Republica Moldova a fost acroşat de trenul Inter-Regio Iaşi-Mangalia, accidentul fiind produs la o trecere de cale ferată care era semnalizată cu crucea Sfântului Andrei.
27 august - Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce vehiculele în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier petrecut pe DE 583, la intrarea în oraşul Podu Iloaiei, dinspre localitatea Budăi, judeţul Iaşi. În accidentul rutier au fost implicate un microbuz şi un autoturism.
2 august - Şase persoane au fost rănite grav, cu traumatisme multiple, în urma unui accident petrecut pe DN2C, pe raza oraşului Pogoanele din judeţul Buzău, după o coliziune între un microbuz de călători şi un tractor, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. În accident a mai fost implicat şi un al treilea autovehicul, un autoturism. AGERPRES/(Documentare - Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu, editor online: Gabriela Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
SĂRBĂTORI: Biserica Catolică sărbătorește Învierea Domnului (20 aprilie)
Duminică, 20 aprilie, este sărbătorită de Biserica Catolică, Duminica Paștelui: solemnitatea Învierii Domnului. Sfânta Liturghie este celebrată în Piața Sfântul Petru la ora 10.30, celebrarea euharistică fiind urmată de binecuvântarea 'Urbi et Orbi', conform calendarului slujbelor și ceremoniilor din Săptămâna Sfântă, publica
SĂRBĂTORI ORTODOXE: Învierea Domnului nostru Iisus Hristos (Sfintele Paști)
În Biserica Ortodoxă, anul acesta, la 20 aprilie, este Duminică Sfintelor Paști, sărbătoarea Învierii Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Numită în cântările Bisericii 'praznic al praznicelor și sărbătoare a sărbătorilor', Învierea Domnului este cel mai important eveniment care a avut loc &
CITATUL ZILEI
'Să vă mirați de negrăita înțelepciune a Ziditorului întregii făpturi, cum din nimic pe toate le-a adus întru a fi.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzută și îngrijită de Arhimandrit Petru Bălan; Ed. Mănăstirea Sihăstria, 201
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 19 aprilie
Ortodoxe Sfânta și Marea Sâmbătă; Sf. Cuv. Ioan de la Lavra Veche; Sf. Sfințit Mc. Pafnutie Greco-catolice Sfânta și Marea Sâmbătă. Sf. pr. m. Pafnutie; Sf. cuv. Ioan Paleolavritul Romano-catolice Sâmbăta Sfântă Sf. Leon al IX-lea,
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 19 aprilie
Este a 109-a zi a anului 2025. Au mai rămas 256 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 25 m și apune la 20 h 05 m. Luna răsare la 01 h 56 m și apune la 09 h 55 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
18 aprilie - Ziua internațională a monumentelor și a siturilor
În fiecare an, la 18 aprilie, este sărbătorită Ziua internațională a monumentelor și a siturilor, ce oferă o oportunitate unică de a crește gradul de conștientizare asupra Comitetului Internațional al Monumentelor și Siturilor - ICOMOS și a activității pe care membrii săi o desfășoară pentru a conserva și proteja resursele culturale importante ale lumii, sub amenințare
SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Vineri (Denia Prohodului Domnului)
În Sfânta și Marea Vineri se face pomenirea Sfintelor, Mântuitoarelor și înfricoșătoarelor Patimi ale Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Patimile sau Pătimirile Domnului sunt numite sfinte, mântuitoare și înfricoșătoare.
CITATUL ZILEI
'Arhieria Legii Noi este mai presus decât porunca Legii Vechi. Că acolo era ieșirea din Egipt, aici fugirea de păcat; acolo izbăvirea de tirania lui Faraon, aici izbăvirea sufletului de silnicia diavolului.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzu
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 18 aprilie
Ortodoxe Sfânta și Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului); Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sfântului Cuv. Grigorie Decapolitul Greco-catolice Sfânta și Marea Vineri (Pătimirea și moartea Domnului). Sf. cuv. m. Ioan, ucenicul Sf. Grigore Decapolitul Romano-c
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 18 aprilie
Este a 108-a zi a anului 2025. Au mai rămas 257 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 27 m și apune la 20 h 04 m. Luna răsare la 01 h 02 m și apune la 09 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
PERSONALITATEA ZILEI: Actorul Adrian Păduraru
Actorul Adrian Păduraru s-a născut la 17 aprilie 1960, la Iași. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în 1984. Colegii săi de promoție au fost Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Oana Pellea, Claudiu Istodor. Din clasa doamnei Olga Tudorache, colegii săi au
PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Fortificațiile de la Portobelo-San Lorenzo din Caraibe (Panama)
Fortificațiile din Caraibe, de la Portobelo-San Lorenzo, ale statului Panama reprezintă un exemplu de arhitectură militară de apărare specifică perioadei secolelor XVII-XVIII proiectat în zona de coastă de coroana spaniolă, cu rol de apărare pentru protejarea comerțului transatlantic, conform https://whc.unesco.org.
FRAGMENT DE ISTORIE: Înființarea Academiei de Științe Medicale din România (17 aprilie 1935)
Academia de Științe Medicale a fost și rămâne un for de consacrare pentru elita medicinei românești, așa cum a descris-o prof. dr. Irinel Popescu, în 2015, instituția fiind coordonatoarea cercetării medicale în România. Academia de Științe Medicale a fost înființată la 17 aprilie 1935 prin Legea nr. 91, aprobată de Senat și
FRAGMENT DE ISTORIE: 145 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României
Banca Națională a României s-a înființat în 17/29 aprilie 1880, prin publicarea, în 'Monitorul Oficial' nr. 90, a Legii pentru înființarea unei bănci de scont și circulațiune, luând astfel naștere Banca Națională a României, o instituție de credit, care deținea privilegiul exclusiv de a emite bancnote. Capitalul băncii era &i
SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Joi (Denie)
În această zi, la Cina cea de Taină, Domnul Iisus Hristos a întemeiat cea mai mare dintre Tainele creștinești: Taina împărtășaniei. Domnul Hristos a serbat cu ucenicii Săi Paștele vechi iudaic, care-L prefigura pe El, taina jertfei Lui, iar apoi a instituit Paștele cel nou, adică identificarea pâinii și vinului binecuvântate cu Tr