logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

INTERVIU Marcel Pavel - concert ''de suflet'' pe 11 decembrie: Se adresează oamenilor care iubesc muzica de calitate

Imagine din galeria Agerpres

Marcel Pavel va oferi publicului, pe 11 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti, "un concert de suflet", în care va avea alături familia şi prietenii.

Artistul a dezvăluit, într-un interviu acordat AGERPRES, ce înseamnă acest spectacol pentru el, cum a început acest proiect şi cu ce repertoriu va veni în faţa spectatorilor. ''Este un concert care impune decenţă şi se adresează în general oamenilor care iubesc muzica de calitate'', ne-a spus Marcel Pavel.

Este un concert care trezeşte foarte, foarte multe emoţii, mărturiseşte artistul, care va urca pe scenă alături de copiii săi, de fratele, sora şi nepotul său, dar şi de prietenii săi - Monica Anghel, Nico sau Sanda Ladoşi.

Acesta a arătat că o parte a fondurilor strânse la concert este destinată acţiunilor caritabile.

AGERPRES: Pe 11 decembrie veţi susţine, la Opera Naţională Bucureşti, concertul extraordinar de Crăciun "Marcel Pavel, Familia şi Prietenii". Cine sunt cei care vor urca alături de dumneavoastră pe scenă?

Marcel Pavel: Este un concert care trezeşte foarte, foarte multe emoţii datorită faptului că voi fi alături de întreaga mea familie, în afară de soţia mea. Alături de mine vor fi fiica mea, Iuvenalia Pavel, care va avea două roluri, de balerină şi pianistă, Sasha Pavel, băiatul meu cel mijlociu, va avea rolul de pianist, Richard Pavel, fiul meu cel mare, va avea tot rol de pianist, sora mea, Gina Pavel, va fi interpretă vocal, nepotul meu, Andrei (Timofte) Pavel, tot vocal va cânta, şi fratele meu cel mare, George Pavel, va interpreta la saxofon şi, bineînţeles, invitaţii de onoare, pe care îi stimez foarte mult - Monica Anghel, Nico, Sanda Ladoşi, Alexandra Crişan, Ionuţ Fulea, sunt foarte mulţi participanţi, ei sunt prietenii mei.

Este un concert de suflet, este un proiect pe care l-am lansat în anul 2000, la Ateneul Român. De atunci încerc să păstrez tradiţia atât cât se poate şi cât sunt posibilităţi de buget, încerc să ofer publicului nostru o alternativă la cultură, ca să zic aşa, dacă îmi daţi voie. Este un concert care impune decenţă şi se adresează în general oamenilor care iubesc muzica de calitate.

AGERPRES: Cât de uşor a fost să-i provocaţi pe membrii familiei să participe la concert?

Marcel Pavel: V-aţi exprimat greşit. Cum să fie uşor? N-are cum să fie uşor, credeţi-mă, e destul de delicat, în special cu cea mică. Ea mi-a spus: ''Tati, eu trebuie să mai cresc, de ce mă expui acum să cânt cu orchestra, am doar 11 ani''. Şi, într-adevăr, ea are dreptate pe undeva şi eu i-am spus: 'Dacă nu începi cu provocările de acum, mai târziu o să-ţi fie mai dificil, trebuie să fii obişnuită cu scena'. Oricum ea este obişnuită cu scena, este elevă a Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu", la clasa de pian, face balet de la 3 ani. A mai apărut pe scenă, dar acum, având dublu rol, e mai greu pentru ea şi probabil că şi emoţiile pe care cu siguranţă le va avea, probabil că aici a fost şi dificultatea de a o convinge să participe. Cu băieţii mei ceilalţi nu e o problemă, sunt obişnuiţi deja. Familia mea întregită, ca să spun aşa, mă refer la sora mea, la nepotul meu, la fratele meu, ei sunt şi ei obişnuiţi. Mai dificil a fost pentru fetiţă, fiind mai mică, dar este un concert de suflet, repet, decent.

Concertul va avea loc la Opera Naţională Bucureşti, vom fi acompaniaţi de Corul şi Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, dirijori Andrei şi Ionel Tudor, dar şi de "Tronos", Corul de Psalţi al Patriarhiei Române, iar diversitatea repertoriului cred că va atrage foarte mult simpatia publicului.

AGERPRES: Care va fi line-up-ul concertului, dacă puteţi să-l dezvăluiţi?

Marcel Pavel: Va fi un repertoriu divers, pornind de la clasic, pop clasic, pop, colinde, pentru că trebuie să simţim din plin magia Crăciunului, a sărbătorilor sfinte şi, bineînţeles, introduse câteva surprize pe care, dacă sunt surprize, nu le pot spune. Şi, ca să închei, nu cred că publicul meu s-ar aştepta la altceva, ceva şocant. Doresc din tot sufletul meu să promovez un concept de nişă, pe care nu-l întâlneşti la fiecare pas. Eu, venind din muzica pop, sunt printre primii artişti din România care a realizat un proiect de acest gen de pop clasic, reamintesc în anul 2000. Atunci încă nu se împământenise în România concerte de acest gen, dar după aceea iată am dat exemplu şi au preluat mai mulţi artişti, cei care şi-au permis, cei cărora le-a permis şi talentul, vocea, pregătirea şi bugetul, bineînţeles. Aici publicul trebuie să ştie să-şi plătească un bilet, adică să eliminăm partea aceasta de concerte gratuite cu mici şi bere. Spectatorii trebuie să înveţe că luând bilet respectă artistul. Eu consider că acest proiect cultural, pe care l-am iniţiat în anul 2000, este altceva decât ce se vede la TV sau într-un spectacol pe care lumea îl percepe ca obişnuit.

AGERPRES: Având în vedere că nu mai este mult până la Crăciun, dumneavoastră ce v-aţi dori să primiţi?

Marcel Pavel: Banala sănătate, pentru întreaga mea familie şi pentru mine, şi pentru toţi românii. Noi spunem că este banală, dar nu este aşa. A devenit banală această urare, dar sănătatea este cea mai importantă. Unitatea familială să rămână aceeaşi, un lucru la care ţin foarte mult şi, dacă se poate, să primesc nişte cozonaci şi nişte sarmale - eu o să fiu foarte mulţumit. Nişte ţuică fiartă, nişte vin fiert, asta vreau eu să primesc. Şi, repet, de la Dumnezeu vreau sănătate, fericire, noroc pentru familia mea. Asta îmi doresc.

AGERPRES: Cu siguranţă aveţi un cadou pe care nu l-aţi uitat niciodată. Care este acesta?

Marcel Pavel: Da. Mă obligaţi să devin nostalgic. Înainte de Revoluţie, eram copil prin '70, am primit în Ajun de Crăciun o portocală. În perioada aia stăteai ore întregi la coadă pentru câteva portocale. Şi am primit o portocală şi mi-a plăcut atât de mult mirosul ei, că nu văzusem până atunci. Am păstrat şi hârtia, pergamentul cu care era acoperită şi l-am pus pe plita de la sobă. Ştiţi poezia şi cântecul lui Adrian Păunescu, Dumnezeu să-l ţină în pace, "Galbenă gutuie". La mine a fost galbenă portocală sau, de fapt, portocalie portocală. Acum să primeşti o portocală este ceva banal, dar atunci a însemnat mult pentru mine cadoul acela.

AGERPRES: Spuneţi că o parte din fondurile de la concert vor merge către acţiuni caritabile. Care ar fi acestea?

Marcel Pavel: Da, o parte dintre fondurile care vor fi strânse la concert sunt destinate unor centre de copii neajutoraţi, unor azile de bătrâni, unei biserici. Eu nu prea fac cunoscute aceste lucruri pentru că fac aceste lucruri în fiecare an. De exemplu, merg la Biserica ''Sfântul Gheorghe Nou'', la părintele paroh şi duhovnicul meu Emil Cărămizaru. Avem întâlniri mai dese şi în special în preajma sărbătorilor dânsul are o cantină pentru săraci şi noi donăm tot timpul hăinuţe, mâncare, tot ceea ce înseamnă o ajutorare a oamenilor nevoiaşi. Eu o fac în fiecare an, dar este prima oară când o spun. AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Afisari: 652

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Cultura - Media 01-04-2025 17:55

Directorul general al AGERPRES: Rolul jurnalistului este de a păstra istoria și de a transmite realitatea generațiilor viitoare

Rolul unui jurnalist este de a păstra istoria și de a transmite realitatea generațiilor viitoare, a declarat directorul general al AGERPRES, Claudia Nicolae, în cadrul unei conferințe desfășurate marți la Clubul Național de Presă al BTA din București, în cadrul proiectului 'Europa în Balcani: capacitatea de coeziune', derulat de agenția bulg

Cultura - Media 01-04-2025 15:07

Covasna: Mircea Cărtărescu și scriitorii finlandezi Sofi Oksanen și Timo Parvela, invitați la târgul de carte SepsiBook

Mircea Cărtărescu și scriitorii finlandezi Sofi Oksanen și Timo Parvela se numără printre invitații speciali ai celei de-a patra ediții a Târgului de carte și festivalului de literatură contemporană SepsiBook, ce va avea loc în perioada 22-25 mai la Arena Sepsi din municipiul Sfântu Gheorghe, au anunțat, marți, organizatorii.

Cultura - Media 01-04-2025 14:11

Timiș: Muzeul Satului Bănățean se redeschide publicului; biserica arsă rămâne închisă

Muzeul Satului Bănățean (MSB) din Timișoara se va redeschide pentru public, de miercuri, după ce a fost închis, pe 26 martie, în urma unui incendiu care a mistuit biserica din lemn de la Topla, monument istoric construit în anul 1746, amplasată în centrul civic al MSB. Muzeul Satului Bănățean va funcționa după programul

Cultura - Media 01-04-2025 13:49

Dolj: Muzeul Olteniei Craiova sărbătorește 110 ani de la înființare

Muzeul Olteniei Craiova, fondat la 1 aprilie 1915, sărbătorește în aceste zile 110 ani de la înființare, prilej cu care a inaugurat, marți, o expoziție aniversară în care sunt prezentate documente fondatoare, dar și imagini din timpul unor cercetări arheologice și obiecte de referință. 'Fondat la 1 aprilie 1915, prin ordi

Cultura - Media 01-04-2025 13:46

Vizite ghidate gratuite - în aprilie, la Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) va organiza, începând cu luna aprilie, o serie de vizite ghidate gratuite în galeriile permanente și în muzeele satelit, menite să ofere publicului o experiență culturală captivantă. Programul vizitelor ghidate include atât Galeria Națională, cât și Galeria Eu

Cultura - Media 01-04-2025 13:34

Iași: Cristal de Heliodor de 980 de carate, provenit din Ucraina, expus la Palatul Culturii

Un cristal de Heliodor de 980 de carate, provenit din Ucraina, va putea fi admirat în cadrul 'Minerale Expo', eveniment care se va desfășura în perioada 4 - 6 aprilie, în holul Muzeului Științei și Tehnicii 'Ștefan Procopiu' din cadrul Palatului Culturii. Potrivit reprezentanților Palatului Culturii, piesa centrală a e

Cultura - Media 01-04-2025 11:41

Spectacolul 'Perspective grandioase' de Bess Wohl - premieră pe 5 aprilie, la Teatrul Nottara

Spectacolul 'Perspective grandioase' de Bess Wohl, în regia lui Cristi Juncu, va fi prezentat în premieră națională, pe 5 aprilie, la Sala 'George Constantin' a Teatrului Nottara. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, 'Perspective grandioase' este o piesă provocatoare, dulce-amară despre comunicare și i

Cultura - Media 01-04-2025 10:36

Dirijorul Ion Marin și pianista Martha Argerich - joi și vineri, în concert la Paris

Dirijorul Ion Marin va conduce Orchestre Philharmonique de Radio France, joi și vineri, la Paris, având-o drept solistă pe legendara pianistă Martha Argerich. Potrivit unui comunicat al Corului Național de Cameră 'Madrigal - Marin Constantin' transmis, marți, AGERPRES, desfășurate în impunătorul spațiul al Auditoriumului Ra

Cultura - Media 01-04-2025 10:00

VIDEO INTERVIU Valentin Jucan (CNA): Jurnalismul autentic trebuie protejat, în perioada următoare

Valentin Jucan, vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului, a subliniat, într-un interviu acordat AGERPRES, necesitatea protejării, în perioada următoare, a actului jurnalistic, în condițiile creșterii influenței platformelor digitale și a inteligenței artificiale. 'Trebuie protejat, trebuie foarte bine pro

Cultura - Media 01-04-2025 09:00

Bacău: Un tipar creștin vechi de 1.500 ani, exponatul lunii aprilie la Complexul Muzeal 'Iulian Antonescu'

Un tipar creștin datând din secolul al șaselea este exponatul lunii aprilie în cadrul Complexului Muzeal 'Ion Antonescu' Bacău, au anunțat, marți, reprezentanții instituției de cultură. Descoperit în anul 1961 în satul Zăpodia, punctul 'Movilă', din comuna Traian, obiectul are o lungime de 8,9 centimetri

Cultura - Media 01-04-2025 08:42

Hooverphonic concertează, pe 9 aprilie, la Arenele Romane

Trupa Hooverphonic revine în formula originală la București, unde va susține, pe 9 aprilie, un concert la Arenele Romane, în cort încălzit. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, trupa sărbătorește în turneu 25 de ani de la lansarea albumului 'The Magnificent Tree', care a dat hituri precum: 'Mad About

Cultura - Media 31-03-2025 19:00

Hunedoara: CJ solicită reclasificarea Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva în unul de interes național

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara solicită Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor reclasificarea Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva la statutul de interes național. Documentația necesară acestui demers, de trecere de la statutul de muzeu regional la cel de muzeu de interes național, a fost semnată, luni, de președintele C

Cultura - Media 31-03-2025 18:37

Dragoș Buhagiar (UNITER): Teatrul a fost și va fi un loc de dezbateri care ne dau forță și ne eliberează de traume moștenite

Uniunea Teatrală din România - UNITER a tras un semnal de alarmă, luni, în legătură cu 'linșajul mediatic' din jurul spectacolului 'Proorocul Ilie', o producție a TNB, arătând că 'toată avalanșa de remarci răuvoitoare despre acest spectacol riscă să se transforme într-un atac la cultură, pe cât de nefondat, pe at&acir

Cultura - Media 31-03-2025 18:17

Severin (CNA) despre eliminarea clipului video al lui Marius Tucă: Nu ar trebui sancționate opinii jurnalistice

Georgică Severin, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a transmis, luni, o opinie separată față de decizia CNA referitoare la eliminarea materialului audiovizual intitulat 'Democrația a fost călcată în picioare', publicat pe canalul MariusTucaShow de pe platforma YouTube. Severin, care declară că susține 'o inte

Cultura - Media 31-03-2025 17:32

VIDEO Jucan (CNA) despre eliminarea clipului video al lui Marius Tucă: Discutăm de lege, despre deontologie

Valentin Jucan, vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului, a declarat, luni, într-un interviu acordat AGERPRES, că va semna ordinul de eliminare a clipului video în care jurnalistul Marius Tucă afirma că decizia Biroului Electoral Central de a nu-i permite lui Călin Georgescu să candideze la alegerile prezidențiale din luna mai a fost o lo