logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Târgul Naţional Imobiliar: Peste 30.000 de oferte imobiliare, cu preţuri între 4.500 şi 1,6 milioane de euro

Imagine din galeria Agerpres

Peste 30.000 de oferte imobiliare cu preţuri între 4.500 de euro şi 2,5 milioane euro vor fi prezentate în cadrul Târgului Naţional Imobiliar (TNI), care se desfăşoară, în perioada 4-6 octombrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

"Ediţia aniversară a Târgului Naţional Imobiliar TNI, 15 ani, reuneşte reprezentanţii a 107 de companii ce scot la vânzare peste 30.000 de oferte imobiliare: locuinţe noi, case de vacanţă, terenuri, spaţii de birouri din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Valea Prahovei, Cluj-Napoca, Bulgaria, dar şi din Spania şi SUA", susţin organizatorii TNI - BDOBC Business Center.

Potrivit sursei citate, brandul autohton TNI a devenit internaţional, întrucât actuala ediţie aniversară a Târgului Naţional Imobiliar are sprijinul celor mai importante organizaţii imobiliare din lume: FIABCI- Federaţia Internaţională Imobiliară şi NAR - National Association of Realtors, în calitate de Parteneri Internaţionali.

"Prin aceste colaborări ne dorim promovarea oportunităţilor de investiţii în afara ţării şi ridicarea standardelor pieţei imobiliare din România la nivel internaţional. FIABCI este o organizaţie multidisciplinară fondată în 1951, care include 40 de profesii din sfera imobiliară şi are prezenţă în peste 49 de ţări, pe toate continentele, iar NAR este asociaţia fondată în 1908 ce deserveşte mai mult de 1.200.000 de profesionişti imobiliari din Statele Unite şi din întreaga lume", se arată într-un comunicat al organizatorului TNI remis AGERPRES.

Târgul imobiliar a fost inaugurat de Walid Moussa, preşedintele Federaţiei Internaţionale Imobiliare - FIABCI, care este prezent pentru prima dată în Europa de Est pentru a stabili contacte cu profesioniştii din piaţa imobiliară autohtonă în vederea deschiderii pe viitor a unui chapter FIABCI în România. În plus, reprezentanţi ai asociaţiei NAR din România, Moldova, Spania, Ucraina, Georgia şi Statele Unite ale Americii vor prezenta oportunităţi de investiţii în străinătate şi vor relaţiona atât între ei, cât şi cu publicul larg.

Specialiştii în domeniu, precum şi publicul larg interesat pot participa gratuit la programul extensiv de prezentări şi conferinţe realizate cu ocazia ediţiei aniversare TNI 15.

"De 15 ani suntem alături de români în realizarea de alegeri imobiliare de succes, iar varietatea ofertelor prezentate în cadrul TNI şi selectarea proiectelor, astfel încât acestea să răspundă cerinţelor şi nevoilor cumpărătorilor actuali de imobile reprezintă lucruri esenţiale, pe care punem mare accent. Astfel, la ediţia aniversară TNI din 4-6 octombrie 2019, vizitatorii au acces la oferte imobiliare pe toate gusturile, buzunarele şi nevoile: apartamente premium în centrul capitalei, proprietăţi de tip boutique, imobile exclusive în nordul capitalei, locuinţe ce se încadrează în Programul Prima Casă, case din lemn, penthouse-uri, construcţii pe structură metalică, case din containere maritime, case din fibră de sticlă portabile, case de vacanţă la munte sau la mare şi oportunităţi de investiţii. În plus 70% dintre ansambluri sunt prezente în exclusivitate la TNI, iar 10 proiecte imobiliare noi se lansează în cadrul ediţiei aniversare a Târgului Naţional Imobiliar", a declarat Cristina Bercea, PR Managerul TNI.

Preţurile în nordul capitalei pornesc de la 65.238 euro pentru o garsonieră, 70.952 euro pentru un apartament cu 2 camere, 119.048 euro pentru un apartament cu 3 camere şi fac parte din proiectul Pipera Apartments 188.

Cele mai ieftine locuinţe noi din Bucureşti sunt amplasate în zona de sud şi au următoarele preţuri de pornire: 35.500 euro pentru o garsonieră, 43.000 euro pentru un apartament cu 2 camere, 56.100 euro pentru apartament cu 3 camere şi fac parte din portofoliul agenţiei Sud Rezidential.

În estul Bucureştiului, costurile pentru locuinţele noi pornesc de la 36.000 euro pentru o garsonieră, 49.800 euro un apartament cu 2 camere şi 79.600 euro pentru un apartament cu 3 camere, iar oferte fac parte din portofoliul agenţiei Estimobiliar.

În vest, garsonierele au preţul începând de la 42.100 euro, apartamentele cu 2 camere costă începând cu 64.000 euro, apartamentele cu 3 camere au preţul de la 88.600 euro şi se regăsesc în proiectul Plaza Residence.

"Preţul minim în cadrul târgului imobiliar este de 4.500 euro pentru un teren intravilan de 681 metri pătraţi situat în comuna Valea Doftanei, judeţ Prahova şi face parte din portofoliul agenţiei Mervani Invest, iar preţul maxim este de 1,6 milioane euro pentru o vilă de lux în Căciulaţi, judeţ Ilfov ce are suprafaţa de 860 mp şi este vândută direct de proprietar, Marian Mirea, în cadrul evenimentului", se arată în comunicat.

Potrivit raportului realizat de Analize Imobiliare şi Imobiliare.ro pentru trimestrul 2 al anului curent, preţurile au încetinit creşterea, iar 2019 se dovedeşte a fi prielnic pentru segmentul imobiliar.

"Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea din 2019, comparativ cu cel dintâi, în timp ce ritmul anual de cresştere a ajuns la 3,5%, faţă de 4,6% în cele trei luni anterioare. Sunt toate şansele ca în 2019 să fie finalizate peste 60.000 de locuinţe, ceea ce ar face ca acesta să fie cel mai bun an din 2009 până în prezent. În primul trimestru au fost livrate peste 12.700 de locuinţe, faţă de 10.200 în perioada similară a anului trecut. Este vorba despre unităţi locative în cadrul unor proiecte rezidenţiale noi, a căror construcţie a început în anii anteriori şi care au fost finalizate la începutul anului," declară Dorel Niţă, Head of Data and Research, Imobiliare.ro, partener al Târgului Naţional Imobiliar TNI.

La târgul imobiliar ce începe vineri vizitatorii pot discuta direct cu reprezentanţii OTP Bank, Raiffeisen Bank, Libra Bank şi Credit 24 pentru a primi soluţia optimă de finanţare.

În ultimii doi ani, piaţa imobiliară a caselor de vacanţă a revenit în interesul românilor, iar tranzacţiile pe acest segment s-au intensificat. În cadrul ediţiei TNI din 4-6 octombrie, vizitatorii vor găsi foarte multe oferte de case şi apartamente de vacanţă în zone turistice, cum ar fi Constanţa, Valea Prahovei, Braşov, Transilvania, Bulgaria, Spania, Ucraina, Georgia, Moldova, SUA.

Pentru că acest tip de locuinţe sunt din ce în ce mai atractive mai ales ca investiţie, dezvoltatorii imobiliari vin şi cu facilităţi suplimentare pentru investitori: "Aparthotelurile de 5 stele reprezintă noul trend apărut în industria turismului, iar Nordis, dezvoltator imobiliar de ansambluri premium în Bucureşti şi în ţară, a început un astfel de proiect amplu ce va fi prezentat cadrul ediţiei aniversare a Târgului Naţional Imobiliar. Nordis Residence Mamaia Beach are data de finalizare în sezonul 2020, se află în cea mai bună locaţie din Mamaia Nord si va fi cel mai mare hotel de pe litoralul românesc. În plus, Nordis oferă două variante atractive pentru investitori, cum ar fi garantarea unui randament din închiriere începând cu 8% pe an sau închirierea în regim hotelier ", menţionează Alina Enache, Marketing Coordinator Nordis.

Legat de piaţa imobiliară de pe Valea Prahovei, reprezentantul celei mai mari agenţii imobiliare din zonă, Mervani Invest, susţine că nişa apartamentelor de vacanţă se află pe un trend ascendent. "Motivul principal al creşterii cererii pe acest segment îl constituie preţurile care sunt foarte avantajoase în comparaţie cu piaţa din oraşele mari. Spre exemplu o garsonieră în zona pârtiei de ski din Azuga, situată la etajul 3 din 4 costă 18.000 de euro, un apartament de 2 camere situat în zona semicentrală din Sinaia are preţul de 29.000 de euro, în timp ce un teren de 2800 mp în Sinaia are preţul de 19 euro/mp, având toate utilităţile şi acces asfaltat. Pentru cei care caută o oportunitate de a investi în turism, ieşim pe piaţă cu o ofertă super avantajoasă, ce are o rata de amortizare foarte bună. Este vorba despre un hotel în Sinaia de 30 de camere, restaurant, sală de conferinţe şi alte facilităţi la preţul de 900.000 de euro. Faţă de anii precedenţi putem spune că şi segmentul proiectelor imobiliare noi s-a revigorat. Din portofoliul agenţiei Mervani Invest face parte un proiect imobiliar nou în Buşteni, zona Valea Albă, ce are ca termen de finalizare luna aprilie 2020, iar preţurile pornesc de la 750 de euro/mp construit, fiecare apartament având incluse boxa şi locul de parcare", a declarat Andrei Gornea, reprezentantul agenţiei imobiliare Mervani Invest.

Vizitatorii TNI au acces gratuit la târgul imobiliar din 4-6 octombrie cu aplicaţia de mobil "TNI" disponibilă pe Google Play şi App Store!. "TNI" este prima aplicaţie mobilă, dedicată unui eveniment imobiliar. AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Afisari: 17

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 24-04-2025 16:20

Bugetul AFM pentru 2025 depășește 16,42 miliarde de lei și include finanțarea a 7 noi programe (minister)

Bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), pentru anul 2025, va fi depăși 16,42 miliarde de lei, în creștere cu aproape 18% față de suma din anul anterior, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), transmis joi AGERPRES. 'Bugetul AFM aprobat astăzi (în ședința de Guvern, n.r.) este unul isto

Economic 24-04-2025 15:43

România va avea un Program Național de Achiziții Ecologice pentru perioada 2025-2030

Guvernul a aprobat, joi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Programul Național de Achiziții Ecologice (PNAE) 2025-2030, prin care va fi stimulată achiziționarea la nivel de administrație centrală și locală a produselor, serviciilor și lucrărilor cu un impact redus asupra mediului, informează ministerul de resort, într-un comunicat de presă

Economic 24-04-2025 15:16

Companiile, reticente să apeleze la transportul multimodal, din cauza infrastructurii de transport inadecvată și a lipsei de terminale moderne (studiu)

Companiile sunt reticente să apeleze la transportul multimodal, având în vedere infrastructura de transport inadecvată, lipsa unor terminale multimodale moderne conectate la toate modurile de transport, lipsa unor lanțuri logistice multimodale și a unor depozite pentru containere, costurile mari de transport și de transfer, timpul de tranzit ridicat și navigabili

Economic 24-04-2025 14:40

UPDATE Trafic feroviar reluat în condiții normale în gara Brașov

Circulația feroviară a fost reluată la ora 13:40, în condiții normale de trafic, pe raza stației CF Brașov, inclusiv pe intervalele CF Dârste - Brașov și Brașov - Bod, a anunțat joi CFR SA. 'Regretăm disconfortul creat și asigurăm călătorii de faptul că personalul feroviar al SRCF Brașov a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea operativă

Economic 24-04-2025 14:06

Burduja: Guvernul pregătește un sistem de compensații financiare ce vor fi acordate persoanelor vulnerabile pentru cheltuielile cu energia electrică

Guvernul României pregătește un sistem prin care persoanele vulnerabile vor primi compensații financiare directe pentru cheltuielile cu energia electrică după data de 1 iulie 2025 și, în același timp, românii pot beneficia deja de prețuri corecte prin piața concurențială, a scris joi ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare publicată pe p

Economic 24-04-2025 13:33

Leul s-a apreciat, joi, în raport cu euro, dar a scăzut față de dolarul american

Moneda națională s-a apreciat, joi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Națională a României (BNR) la 4,9772 lei, în scădere cu 0,03 bani (-0,01%) față de cotația precedentă, de 4,9775 lei. În schimb, leul a pierdut teren în fața dolarului american, care a fost cotat la 4,3734 lei, &i

Economic 24-04-2025 13:20

Akos Molnar (Tușnad): Reducerea valorii voucherelor de vacanță pune frână pe turismul intern

Măsurile de reducere a valorii voucherelor de vacanță pun frână pe turismul intern, iar diminuarea pieței interne ar putea fi compensată prin atragerea turiștilor străini, a afirmat, joi, directorul general al societății Tușnad SA, Akos Molnar, la un eveniment de specialitate. ''Cu măsurile de reducere a valorii voucherelor se pu

Economic 24-04-2025 13:05

Controale ANPC în sectorul 6: 55.000 de lei amenzi și două unități alimentare temporar închise

Comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat amenzi de 55.000 de lei în urma unor controale realizate miercuri la trei societăți cu puncte de lucru în Bulevardul Timișoara și, respectiv, Bulevardul Iuliu Maniu, și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor la Sushi Torry și Patiseria Ioanid.

Economic 24-04-2025 12:41

Plata taxei de pod de la Fetești - Cernavodă, disponibilă prin aplicația 24pay

Plata taxei de pod de la Fetești - Cernavodă este disponibilă prin aplicația 24pay, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES. ''24pay app vine cu o noutate îndelung așteptată de utilizatori, chiar înainte de începerea sezonului estival: de acum, plata taxei de trecere a podului de la Fetești - Cernavodă se poate fac

Economic 24-04-2025 12:36

Frăsineanu: Implementarea unui sistem ''Clearing House'' va ajuta la uniformizarea colectării separate a deșeurilor de ambalaje municipale

Implementarea unui sistem ''Clearing House'' va conduce la uniformizarea în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, generate în flux municipal, a declarat, joi, consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, Mihaela Frăsineanu, la conferința ''SGR în România''.

Economic 24-04-2025 12:01

Asociația Micilor Comercianți: Ar trebui introduse de urgență PET-urile de spirt, apă distilată și ambalajele de 5 litri în SGR

PET-urile de spirt, apă distilată și ambalajele de 5 litri trebuie introduse de urgență în Sistemul Garanție-Returnare (SGR) pentru o funcționare îmbunătățită a acestuia, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii (ANCMM), Feliciu Paraschiv. ''Recunosc că la început ne-am op

Economic 24-04-2025 11:46

Investiții de 169 milioane euro pe piața imobiliară din România, în primele trei luni

Piața imobiliară din România a consemnat un început de an pozitiv, cu un volum total al investițiilor de 169 milioane euro în primele trei luni, mai mult decât dublu față de trimestrul anterior și aproape la același nivel cu perioada similară a anului trecut, semnalând o revenire susținută a interesului investitorilor pentru active local

Economic 24-04-2025 11:40

Webb (RetuRo): Peste un miliard de ambalaje cu sigla SGR au fost colectate în primele trei luni ale acestui an

Peste un miliard de ambalaje SGR au fost colectate în primele trei luni ale acestui an, iar peste 90% dintre acestea au fost deja reciclate, a declarat, joi, la conferința ''SGR în România'', director general și președinte al RetuRO, Gemma Webb. ''Cu RetuRo, am început acum al doilea an de activi

Economic 24-04-2025 11:32

Popa (BNR): Birocrația este o taxă invizibilă pe competitivitate

Birocrația este o taxă invizibilă pe competitivitate și cu cât această ''taxă'' este mai mare, cu atât companiile sunt mai puțin competitive, susține Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), într-un articol de opinie postat pe Linkedin. ''Reg

Economic 24-04-2025 11:22

România, tranzacții cu proprietăți hoteliere de aproximativ 50 de milioane de euro, în 2024 (analiză)

România a înregistrat anul trecut un volum al tranzacțiilor cu proprietăți hoteliere de aproximativ 50 de milioane de euro, reprezentând 13% din volumul total de tranzacții înregistrat în țările Europei Centrală și de Est (ECE-6, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria), de 399 de milioane de euro, potrivit