logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

contact@agerpres.ro

#VieţiReinventate Ionuţ Rada, fotbalistul care şi-a găsit menirea - propovăduitor al sportului

Image

Acolo unde foştii fotbalişti au întâmpinat dificultăţi, în găsirea unui drum la final de carieră, Ionuţ Rada a ales să depăşească obstacolul tocmai prin ceea ce ştie să facă - sport. Şi a găsit şi modalitatea prin care să devină un adevărat apostol al mişcării, online-ul.

E greu să te vezi într-o zi, tânăr fiind, la un capăt de drum care a însemnat tot până atunci. Ce faci? Unde te duci? Cu ce te ocupi? Ghetele sunt agăţate în cui.

Cu două antrenamente pe zi, cu program strict de cantonamente care îţi ocupă tot timpul, viaţa de fotbalist presupune dedicare totală dacă îţi doreşti performanţă. Aşa a decurs activitatea profesională a lui Ionuţ Rada, fost internaţional care a jucat pentru echipe precum Rapid, Steaua, CFR Cluj, Karlsruhe sau Bari.

 


Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


Apoi şi-a pus problema retragerii, cu care nu s-a obişnuit nici acum, la 39 de ani. Nu poate concepe ideea că nu mai este fotbalist. A vrut să devină conducător în fotbal, dar şi-a dat seama că nu e pregătit, a făcut cursuri de management, de personal trainer, de scouting, până şi de dicţie.

"Nu a fost uşor când m-am retras. Cam de un an şi jumate - doi deja mă gândeam ce aş vrea să fac, îmi doream să rămân pe partea de sport. Gândul meu au fost acela de a intra la un club, pe partea de management, dar nu aveam niciun fel de cunoştinţă. Una este să fii jucător, alta este să fii manager sau pe partea de conducere a unui club. Aşa că am început să merg la cursuri. Unul dintre acele cursuri a fost la Sport Business Academy, şi particip pentru al treilea an consecutiv acum, unde am încercat să învăţ cât mai multe lucruri pentru a mă dezvolta şi pentru a înţelege ce înseamnă partea asta de management. După care am făcut cursurile de personal trainer şi sunt acreditat în acest moment la nivelul Uniunii Europene, unde pot să antrenez în orice sală de fitness. Şi acolo, cu toată experienţa pe care o aveam a fost cu totul şi cu totul diferit. Noi, fotbaliştii, avem impresia că dacă am făcut 30 de ani de sport le ştii şi deja îţi este uşor, dar sunt atât de multe lucruri pe care nu le ştii. Apoi am mers la cursuri de dicţie, am făcut cursuri de vorbit în public cu Oana Pellea. Am încercat să mă dezvolt cât mai mult, mai ales în perioada de pandemie. Am încercat să particip la cât mai multe cursuri, am făcut şi cursuri de scouting cu echipă din Anglia prin antrenorul Mario Marinică, care este şi el parte în acest program. Şi în acelaşi timp am dezvoltat proiectul The Rada Way", a povestit Rada pentru AGERPRES.

Dar ce e The Rada Way, care este drumul pe care a ales să meargă fostul fotbalist? Şi mai ales, cum i-a venit ideea de a începe un nou proiect, să păşească pe un nou drum?

"Eu am început din Italia să dezvolt The Rada Way, practic din bugetul meu, să fac acele întâlniri, cu fotograf după mine, să merg pe la şcoli, pe la licee, pe la academii de sport şi să le vorbesc oamenilor despre povestea mea, despre experienţele mele, tot ce înseamnă momente bune şi rele, ce simţi când eşti accidentat. Şi pentru că feedback-ul a fost atât de bun în Italia, am spus că atunci când mă întorc în România vreau să fac acelaşi lucru. Surpriza mea a fost una plăcută, pentru că am început în Cluj, la foarte multe licee şi şcoli, am ajuns apoi la instituţii şi feedback-ul a fost foarte bun. După care a venit pandemia şi m-am gândit cum pot ajuta comunitatea mea, care deja începuse să crească. Am zis că fiecare în domeniul lui trebuie să dea o mână de ajutor şi am zis că vreau să fac aceste antrenamente. Am vrut să le fac live, fiind convins că mulţi au nevoie, ţinând cont de perioada prin care treceam atunci. Am făcut antrenamente de luni până vineri, comunitatea a crescut, oamenii au apreciat acest lucru şi pe mine m-a bucurat să împărtăşesc din experienţa mea. După care am început să fac acele interviuri, podcasturi, încercam să vin cu lucruri noi, inedite, venite de la un fotbalist, chiar dacă, ştii bine, imaginea noastră nu este întotdeauna una tocmai bună", a completat Rada.

 


Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


Popularitatea dobândită pe terenul de fotbal l-a ajutat pe fostul jucător să-şi crească numărul de urmăritori pe reţelele de socializare, dedicând o mare parte din timp acestei activităţi: ''Din cursurile de la Sport Business Academy mi-am dat seama că nu este totul întâmplător să fii pe social media. Totul trebuie gândit, programat, şi am început să cunosc diferite echipe de oameni pe partea de social media, de PR, de marketing, am început să dezvolt brandul şi încet, încet au început să apară diferite colaborări. Şi de curând am lansat şi platforma The Rada Way, cu antrenamentele online, acolo fiind trei tipuri de antrenamente, unde oamenii pot avea acelaşi tip de pregătire pe care l-am avut în pandemie, plus partea de yoga şi pilates, cu sfaturi ale mele sau ale altor profesionişti, care să-i ajute. Eu îmi doresc prin această platformă în primul rând să îi ajut să îşi schimbe stilul de viaţă, nu neapărat de a slăbi un kilogram, două, cinci, ci pur şi simplu să înţeleagă cât de important este să faci sport în fiecare zi''.

Dar poţi trăi dintr-o activitate online? Cât de profitabil este sportul, un domeniu poate mai puţin atrăgător pentru mase, când vine vorba despre influencerii din online? Ionuţ Rada a încercat să nu se abată de la propriile reguli, dorindu-şi să rămână la fel de serios în noua meserie, ca şi pe terenul de fotbal.

"Eu sunt la început, încerc să vin pe fiecare platformă cu conţinut diferit, de la Tik-Tok, până la Twitter şi Facebook, YouTube sau Instagram. Depinde foarte mult ce îţi doreşti. Nu îmi dau seama dacă este un business, poate că este un cuvânt destul de mare, dar e clar că mă duc în direcţia bună. E nevoie de multă muncă şi răbdare. Asta e clar. Dacă îţi doreşti dintr-o dată, e clar că trebuie să ieşi mult în afara a ceea ce eşti tu obişnuit să faci, să te prosteşti, să faci un conţinut total diferit, poate unul agresiv, să te prosteşti. într-un cuvânt. Dar să spui aia se vinde. Eu sunt adeptul unui proiect construit bine, care va fi de durată. Şi cred că se poate câştiga, pentru că până la urmă ăsta este viitorul, oamenii sunt conectaţi din ce în ce mai mult la online, acolo este foarte multă informaţie şi conţinut, iar omul trebuie să ştie să aleagă. Poate că ne place spectacolul, ne place entertainment, dar nu ştiu cu ce mă ajută pe mine. Asta nu înseamnă că eu nu mă uit la astfel de conţinut, mă uit şi pentru a învăţa, şi pentru a mă distra, dar asta nu înseamnă că procentul este mai mare decât conţinutul de care eu am nevoie pentru a dezvolta. Dar, repet, cred că este un domeniu în care se pot câştiga bani. Avem exemple destule de vloggeri sau YouTuberi care câştigă sume importante, dar la fel ca în orice meserie depinde ce îţi doreşti, cât de repede vrei să ajungi acolo, ce sume vrei să câştigi şi ce eşti dispus să faci", povesteşte Rada.

Promovarea sportului în societate este considerată de Rada ca pe o obligaţie a celor care activează în domeniu. El a ales să promoveze sportul în cadrul şcolilor şi liceelor din întreaga ţară, construindu-şi totodată o comunitate a mişcării sale, fiind convins că activitatea fizică ajută nu doar profesioniştilor.

 

Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


"Oamenii trebuie să înţeleagă importanţa sportului în viaţa lor şi nu atunci când îţi spune doctorul că trebuie să o faci. Am mâncat, m-am odihnit, am făcut sport, aceste lucruri nu trebuie să lipsească din activitatea zilnică a unui om normal. Şi nu este vorba doar de sport, eu cred că în felul acesta am rezolva şi problemele din spitale, am rezolvat problemele noii generaţii, pentru că sunt sigur că mulţi copii din noua generaţie s-ar dezvoltat mult mai armonios, mai sănătos, toate aceste lucruri s-ar lega. Mi-ar plăcea să facem o dată front comun, sportivi sau foşti sportivi, să dăm ceva din experienţa noastră, pentru că nouă ne vine mult mai uşor şi mai natural faţă de un om pe care l-am lua acum şi l-am pune să promoveze sportul. Eu sunt convins că sunt încă mulţi sportivi care împreună cu Guvernul sau oameni care şi-ar dori să rezolve aceste probleme, ar putea face aşa ceva. Eu văd asta în comunitatea mea de la The Rada Way, pentru că merg prin şcoli. Am fost la Oradea de curând şi am ţinut prezentările despre importanţa de a face sport, după care, a treia zi am fost de antrenament împreună şi au nevoie copiii, simt nevoia să facă sport, trebuie doar ajutaţi şi încurajaţi. Oamenii au nevoie în general de încurajări, sportul nu trebuie să fie ceva de speriat, nu trebuie să fii cu puls de 200%, şi nu este doar pentru cei care vor să facă performanţă. Mi-aş dori ca acest tip de evenimente să ajungă la nivel naţional, pentru că eu sunt bucuros de felul în care sunt primite aceste evenimente. Cei care doresc îmi poţi scrie mie, directori de şcoli sau profesori, şi de acolo putem începe organizarea următorului eveniment. La fel se întâmplă şi cu firmele, acolo unde clar este nevoie şi de latura aceasta, de conştientizare, atunci când vine vorba de sănătate, de sport, de mişcare, afirmă fostul fotbalist".

Ionuţ Rada spune că visează în fiecare seară că intră pe terenul de fotbal, neputând încă accepta că a renunţat la cariera sa. Pasiunea pentru sport a rămas la fel de prezentă în mintea sa şi singurul gând este că trebuie să transmită şi altora această stare: "Eu îmi doresc să devină din ce în ce mai cunoscută această mişcare, The Rada Way. Eu mi-aş dori ca prin brandul The Rada Way să motivez cât mai mulţi oameni. Să înţeleagă cât de mult de important este să facă sport şi, dacă reuşesc să fac asta, eu sunt mulţumit. Când lumea mă întreabă de ce fac lucrul acesta, poate că răspunsul este sau sună un pic mai pompos, dar visul acesta aşa a început, după activitatea profesionistă, cred că a doua parte a vieţii mele este menită să încerc să fac cât mai multă lume să facă sport. Eu le-am spus tot timpul oamenilor că tot ceea ce câştigă după un antrenament, nu trebuie pierdut niciodată, vibe-ul, energia sportului. Îmi doresc acest proiect să devină din ce în ce mai cunoscut, să fiu cât mai prezent în şcoli, în licee, instituţii. Pentru că, aşa cum am mai spus, este nevoie de încurajare, este nevoie să împărtăşim pasiunea pentru sport în continuare. Eu visez în fiecare seară că sunt pe terenul de fotbal. Lumea mă întreabă dacă am terminat, dar le spun că eu oficial nu am spus stop fotbal. Eu mental nu sunt pregătit să spun că m-am lăsat. Nu sunt ca alţi fotbalişti care au anunţat pe paginile lor că au încheiat. Nu sunt pregătit. Pasiunea pentru sport rămâne toată viaţa asta, îmi doresc să fac asta, şi din pasiune o voi face şi voi încerca să le ofer această încredere şi altora".

 


Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


Finalul carierei a reprezentat şi pentru el, ca şi pentru mulţi alţi sportivi, o perioadă foarte grea, chiar şi din punct de vedere financiar, câştigurile fiind net inferioare celor din anii de profesionism: "Este o trecere foarte grea, eu am simţit-o pe pielea mea. Au fost perioade în care tânjeam să fac sport, tânjeam să joc fotbal, tânjeam să fiu în lumina reflectoarelor, tânjeam după atenţie, nu este deloc uşor. Pentru orice sportiv este important şi ce persoane are în jurul lui, pentru că sunt importante şi sfaturile pe care le primeşti. Dar contează foarte mult ce îţi doreşti la finalul carierei, cât de mult îţi doreşti să rămâi la un nivel şi câştig salarial. Foarte mulţi se duc în partea de antrenorat, dar nu ştiu cât de mult le place sau nu, dar o fac pentru că asta ştiu. Apoi descoperă dacă le place sau nu. Sunt foarte mulţi antrenori care rămân pe lângă, pentru că nu sunt atât de multe echipe şi nu au cum să antreneze şi există probabil şi această teamă de a încerca ceva nou. Eu cum mă întâlneam cu foşti colegi mă întrebau direct dacă câştig ceva din chestia asta. Le spuneam că nu câştig mare lucru comparativ cu salariile de fotbalist. Dar dacă mă uit în spate, când am început fotbalul, eu nu câştigam sumele astea. Au fost ani de zile în care am muncit, au fost ani de muncă până am ajuns să câştig atât. Acum este un domeniu complet nou. Şi la fotbal am continuat până când am prins echipa, am jucat bine, mi s-a mărit contractul şi tot aşa. Mulţi îmi spun ce lucruri frumoase fac, dar imediat mă întrebă: 'Dar tu câştigi ceva din chestia asta?' Cu siguranţă câştig mult sub salariul de la Steaua sau de la CFR Cluj, dar se vede o creştere şi se vede că acest nume creşte încet, încet şi se vede că feedbacck-ul este unul pozitiv".

Pentru viitorul apropiat, fostul fotbalist îşi doreşte să dezvolte conceptul The Rada Way şi cel de echipament sportiv şi să scrie o carte.

 


Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


"Nu este deloc uşor şi sunt exemple şi în străinătate, spre exemplu în Premier League fotbalişti cu câştiguri foarte mari, care în primii 3-5 ani după ce s-au lăsat, au dat faliment, au rămas total fără bani. Sunt şi foarte mulţi care intrat în tot felul de business-uri având încredere în tot felul de persoane pe care le văd abilitate sau cu anumite experienţă. Clar, aici intervine şi educaţia şi oamenii care sunt pe lângă tine. Mie întotdeauna mi-au plăcut provocările, nu mi-a fost teamă. Şi poate se întâmplă fel la fel şi acum, am plecat de la nişte hobby-uri, de la ideea de a face sport, de a împărtăşi cu cineva acest lucru şi restul le descoperi. Pentru că, nu ştiu, dacă peste doi ani va fi o colaborare cu o firmă de echipamente şi va vinde echipamentul tău cu The Rada Way, spre exemplu. Asta descoperi. Eu am trei lucruri în cap pe care vreau să le dezvolt, platforma, echipamentul şi, în viitor sper să urmeze şi o carte. Aşa le am văzut întotdeauna, două dintre ele sunt cumva deja pe piaţă, sunt sigur că o să urmeze şi a treia. Şi când eram copil, mă gândeam cum ar fi să joc pe Central în Craiova, părea aşa de necrezut. Apoi mi-am spus cum ar fi să joc în Champions League, şi am ajuns acolo. Cumva de necrezut, dar am muncit pentru asta. Şi acum pare cumva de necrezut, nu se ştie, dar eu fac lucrul ăsta", a afirmat Rada.

 


Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


Întrebat dacă educaţia şi fotbalul pot merge mână în mână, Ionuţ Rada a fost cât se poate de categoric, da. Şi a dat chiar exemplul concret al unei zile cu două antrenamente pe zi din viaţa unui fotbalist profesionist: "Cu siguranţă poţi face şi fotbal şi educaţia în acelaşi timp. Eu ştiu exact programul unui fotbalist. Să luăm o zi cu două antrenamente, unul de la 11:00, se termină peste o oră sau două şi începe al doilea antrenament după amiază. După primul antrenament, mergi te odihneşti şi ai un calup de două ore, din care o jumătate de oră sau 40 de minute, fie că citeşti ceva în plus, fie că urmezi un curs, să studiezi adversarul, să citeşti ceva. Fiind vicepreşedinte la AFAN (sindicatul fotbaliştilor români, n. red.) şi vorbind cu foarte mulţi sportivi, am rămas surprins să aflu că foarte puţini îşi doresc lucrul ăsta, se bazează foarte mult pe banii pe care îi câştigă atunci, pe moment, şi vor vedea ei ce o să fie după. Mă transfer la Barcelona şi prind contractul vieţii ... Dar dacă se întâmplă o accidentare? De asta eu am spus tot timpul că avem nevoie de educaţie cât timp trăim. Nu sunt de acord cu cei care spun că nu este timp. Este timp şi sunt sigur că mulţi dintre ei poate stau cu orele la jocuri pe calculator. Şi nu toţi vor fi norocoşi să aibă pe cineva în familie să îi ajute cu business-ul, nu sunt toţi norocoşi să câştige milioane, e o rată foarte mică a celor care reuşesc după fotbal să îşi gestioneze banii. Şi atunci ai nevoie de educaţie. Eu când fac semnul brandului meu The Rada Way cu cele trei degete în formă de w, este vorba şi de cele trei lucruri de care eu sunt convins că avem mare nevoie, educaţie, disciplină şi sport".

 


Sursa foto: Ionuţ Rada / Arhiva personală


Ionuţ Alin Rada (39 ani) şi-a început cariera la Universitatea Craiova, iar în 2004 a plecat la Rapid, după ce a jucat pentru scurt timp şi la Rocar Bucureşti. Au urmat apoi FC Naţional, Steaua, CS Otopeni, Al-Nasr Dubai, iar în 2010 ajungea la CFR Cluj, unde a petrecut aproape cinci ani, cu o experienţă la Karlsruher SC. A evoluat apoi câţiva ani în Italia, la FC Bari şi Fidelis Andria, iar ultima oară a jucat la Sănătatea Cluj, în liga a treia. Rada a are şi 2 selecţii în echipa naţională a României.

AGERPRES difuzează în cadrul proiectului #VieţiReinventate o serie de materiale prin care îşi propune să aducă în atenţia publicului larg problematica reconversiei profesionale în rândul sportivilor români şi dificultăţile întâmpinate la schimbarea carierei. AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto deschidere: Ionut Rada / Facebook


Citeşte şi:

 

#VieţiReinventate INTERVIU Victor Hănescu: Prin academia de tenis vreau să dau ceva înapoi României

 

#VieţiReinventate Samuel Mariş, pilierul care a lăsat noroiul terenurilor de rugby pentru o carieră în peisagistică

 

#VieţiReinventate Virgil Stănescu: Nu există o criză în reconversia sportivilor, pentru că nu am început un astfel de program

 

#VieţiReinventate Narcis Răducan: Reconversia profesională şi educaţia sportivilor reprezintă armele pentru o nouă etapă a vieţii

 

#VieţiReinventate Gheorghe Popescu: La Viitorul încercăm să facem educaţie prin sport, asta ne diferenţiază

 

#VieţiReinventate INTERVIU Gabriela Szabo: 90% dintre sportivi nu conştientizează că va veni vremea retragerii din activitate

 

#VieţiReinventate INTERVIU Răzvan Raţ: În România nimeni nu se ocupă de educarea sportivilor, au doar şcoala vieţii

 

#VieţiReinventate Fostul rugbyst Stelian Burcea: Statul este repetent la a ajuta foştii sportivi în reconversia profesională

 

#VieţiReinventate Portretul fotbalistului român după ''pensionare'' - între o viaţă de lux şi taximetrie sau ospătărie

 

#VieţiReinventate INTERVIU Eduard Novak (MTS): Sportivii să fie pregătiţi şi pentru o a doua carieră

Afisari: 38

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.


Alte știri din categorie

Sport Intern 14-04-2025 17:03

Haltere: Cristian Luca, medaliat cu argint la Europenele de la Chișinău

Sportivul român Cristian Luca (CS Dinamo București) a obținut medalia de argint la categoria 55 kg, la stilul smuls, luni, cu 110 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Chișinău, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Haltere. Luca a fost al patrulea la aruncat, cu 132 kg, iar la total s-a clasat tot pe patru, c

Sport Intern 14-04-2025 13:12

Hochei: Pregătirea echipei naționale pentru Campionatul Mondial de la Sfântu Gheorghe intră în linie dreaptă

Pregătirea echipei naționale a României, care va participa la Campionatul Mondial de hochei pe gheață, Divizia I, Grupa A, la masculin, programat în perioada 27 aprilie - 3 mai, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, intră în linie dreaptă, a anunțat, luni, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG), Attila-Ferenc Nagy.

Sport Intern 14-04-2025 12:14

Hochei: Balaurul Dezi, mascota Campionatului Mondial de la Sfântu Gheorghe, prezentat oficial

Organizatorii Campionatului Mondial de hochei pe gheață, Divizia A, Grupa I, masculin, care se va desfășura în perioada 27 aprilie-3 mai, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, au prezentat, luni, mascota evenimentului: balaurul Dezi. Aceasta a fost realizată de artista Bocskai Gyopar, originară din Sfântu Gheorghe, iar numele D

Sport Intern 14-04-2025 00:17

Gimnastică artistică: Ana Maria Bărbosu a obținut două medalii de argint la 'Trofeo Citta' di Jesolo'

Sportiva română Ana Maria Bărbosu, medaliată cu bronz la sol la JO 2024, a cucerit două medalii de argint la concursul internațional de gimnastică artistică 'Trofeo Citta' di Jesolo', desfășurat sâmbătă și duminică în Italia. Bărbosu a obținut argint la bârnă, cu 13,750 puncte, fiind devansată doar de italia

Sport Intern 14-04-2025 00:05

Înot: David Popovici, Daria Silișteanu și CSA Steaua, performerii Campionatelor Naționale

David Popovici, Daria Silișteanu și CSA Steaua sunt performerii Campionatelor Naționale de înot în bazin de 50 m, încheiate duminică în Complexul Sportiv de Natație din Otopeni. Popovici (CS Dinamo) a ocupat primul loc în clasamentul pe puncte, la masculin, cu 943 de puncte, urmat de Andrei Theodor Proca (CSM Pite

Sport Intern 13-04-2025 23:11

Fotbal: Universitatea Craiova - FCSB 0-0, în play-off

Universitatea Craiova a terminat la egalitate cu FCSB, 0-0, duminică seara, în Bănie, într-un meci din etapa a patra a a fazei play-off a Superligii de fotbal. Universitatea a avut prima mare ocazie de gol, dar Ștefan Baiaram (5) a fost blocat de Siyabonga Ngezana.

Sport Intern 13-04-2025 22:04

Haltere: Mihaela Cambei a câștigat trei medalii de aur la Europenele de la Chișinău

Vicecampioana olimpică Mihaela Cambei a cucerit trei medalii de aur la cat. 49 kg, duminică, în prima zi a Campionatelor Europene de haltere de la Chișinău (Rep. Moldova). Mihaela Cambei (CS Dinamo) a obținut aurul la stilul smuls cu 85 kg, s-a impus la aruncat cu 85 kg, iar la total cu 190 kg, potrivit paginii de Facebook a Federației R

Sport Intern 13-04-2025 20:51

Handbal feminin: România s-a calificat la Campionatul Mondial 2025

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul Mondial 2025, după ce a învins echipa Italiei, cu scorul de 31-18 (14-11), duminică seara, la Bistrița, în manșa secundă a play-off-ului. Tricolorele au câștigat și prima manșă, cu 30-21. Doar primele șase minute ale meciului de la Bistr

Sport Intern 13-04-2025 20:21

Fotbal: Unirea Slobozia - UTA 2-1, în play-out

Unirea Slobozia a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 2-1 (0-0), duminică seara, pe teren propriu, la Clinceni, într-un meci din etapa a patra a Superligii de fotbal. Slovacul Jakub Vojtus (48) a deschis scorul cu un șut din marginea careului. Georgianul Baceana Arabuli (66) a majorat avantajul echipei ialomițene, după ce anterior tr

Sport Intern 13-04-2025 19:14

Auto: Andrei Gîrtofan a câștigat Raliul Harghitei

Pilotul Andrei Gîrtofan a câștigat, duminică, Raliul Harghitei, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri. Echipajul Andrei Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally2 RS), la prima lor colaborare, s-au impus după 14 probe speciale cu timpul de 01 h 08 min 39 sec 1/10. Campionul național en titre, Simo

Sport Intern 12-04-2025 23:39

Înot: David Popovici a renunțat la finala probei de 100 m liber la Naționale

Campionul olimpic David Popovici a renunțat la finala probei de 100 de metri liber, sâmbătă, la Campionatele Naționale de înot în bazin de 50 m, găzduite de Complexul Sportiv de Natație din Otopeni, din cauza unei probleme medicale. El fusese cel mai rapid din serii, cu timpul de 47 sec 30/100. ''Astăzi

Sport Intern 12-04-2025 22:57

Volei masculin: SCM 'U' Craiova a câștigat medaliile de bronz în Divizia A1

SCM ''U'' Craiova a câștigat medaliile de bronz în Divizia A1 la volei masculin, după ce a învins-o pe SCM Zalău cu scorul de 3-0 (26-24, 25-19, 25-23), sâmbătă, în Sala Polivalentă ''Gheorghe Tadici'', în al treilea meci al seriei pentru locul al treilea. Echipa din Bănie s-a

Sport Intern 12-04-2025 22:41

Baschet feminin: Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în finala Ligii Naționale

ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet feminin, după ce s-a impus cu scorul de 59-52 (14-16, 17-10, 11-10, 17-16) în meciul al treilea al semifinalei cu FCC Baschet UAV Arad, sâmbătă, pe teren propriu. Sepsi-SIC a câștigat seria cu scorul general de 2-1, după 74-66 î

Sport Intern 12-04-2025 22:13

Fotbal: Dinamo, la prima sa victorie în play-off-ul Superligii, 4-2 cu 'U' Cluj

Dinamo București a obținut prima sa victorie din play-off-ul Superligii de fotbal, 4-2 (3-2) cu Universitatea Cluj, sâmbătă seara, pe Cluj Arena, în etapa a patra. ''U'' a deschis scorul prin ivorianul Issouf Macalou (14), cu șut la colțul scurt, la capătul unui contraatac. Dinamo a reușit să în

Sport Intern 12-04-2025 20:12

Auto: Simone Tempestini, lider în Raliul Harghitei, după prima zi

Pilotul Simone Tempestini, cu nouă titluri de campion național, este lider în Raliul Harghitei, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri, după cele cinci probe speciale desfășurate sâmbătă. Echipajul Simone Tempestini/Carmen Poenaru (Porsche 997 RGT) a fost cronometrat cu timpul de 28 min 17 sec 4/10, fiind urmat de Andrei G