logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

LIVE UPDATE VIDEO De luni, vaccinarea anti-COVID-19 se extinde în ţară în 90% din cele 370 de centre destinate personalului medical

Imagine din galeria Agerpres

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

 

 

 

* UPDATE ORA 21.38 Vaslui: 135 de cadre medicale au fost imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare

 

Foto: (c) SILVIUI MATEI / AGERPRES FOTO

 

Un număr de 135 de cadre medicale din judeţul Vaslui au fost imunizate împotriva SARS-CoV-2, luni, în prima zi a campaniei de vaccinare, potrivit datelor furnizate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

 

"55 de persoane au fost vaccinate în cele două centre amenajate în municipiul Bârlad, 35 au fost imunizate la Spitalul Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi, 15 la Spitalul Murgeni şi 30 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui", a declarat directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

 

* UPDATE ORA 21.07 Vâlcea: Campania de vaccinare a început pentru angajaţii din spitale şi personalul DGASPC

 

Vaccinarea anti-COVID a personalului medical şi a personalului din centrele Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea a început luni, în patru centre din unităţi sanitare, prima persoană vaccinată fiind directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul Dan Ponoran.

 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, în această săptămână se vor administra în judeţ 975 de doze de vaccin pentru angajaţi ai unităţilor medicale şi personal medico-sanitar din cadrul DGASPC şi al centrelor private de îngrijire.

 

* UPDATE ORA 21.03 Alba: O pierdere de vaccin şi fără reacţii adverse raportate în prima zi a campaniei de imunizare împotriva COVID-19

 

Nicio reacţie adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale, fiind înregistrată şi o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni seara, AGERPRES de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

"În prima zi de vaccinare anti-COVID, în judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar şi faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacţii adverse şi a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-COVID în judeţul Alba poate fi considerată un succes", se menţionează în comunicatul citat.

 

* UPDATE ORA 20.07 Olt: A început campania de vaccinare în spitalele din judeţ; 975 de doze de vaccin - distribuite

 

Campania de vaccinare anti-COVID a început luni în spitalele din judeţul Olt, fiind vizat personalul medical din Slatina, Caracal, Corabia şi Balş.

 

Primii vaccinaţi au fost medicul epidemiolog Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, chirurgul Radu Ene, precum şi directorul de îngrijiri de la aceeaşi unitate sanitară, Mirela Stăncioiu.

 

* UPDATE ORA 19.09 MApN: Vaccinarea anti-COVID se desfăşoară de luni în toate spitalele militare din ţară

 

 

 În toate spitalele militare din ţară se realizează, începând de luni, vaccinarea cadrelor medicale, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

 

MApN aminteşte, într-un comunicat transmis AGERPRES, că prima fază de vaccinare anti-COVID pentru personalul medical din unităţile sale sanitare a debutat miercurea trecută la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara, iar joi - la Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov şi la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Augustin" din Sibiu. De luni, imunizarea a început şi la celelalte spitale militare din ţară.

 

* UPDATE ORA 18:01 Campania de vaccinare anti-COVID/ 11.912 de persoane - imunizate în ultimele 24 de ore

 

 

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

 

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 25.508 de persoane.
 

La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10 reacţii comune şi minore, dintre care o reacţie de tip local şi nouă reacţii generale.

 

* UPDATE ORA 18:01 Centrul de vaccinare COVID-19 din Spitalul Militar Central este operaţional

 

Foto: (c)  Col. Oana Ciobanu, Col. Daniel Iancu/ scumc.ro


 

 

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) din Capitală a devenit operaţional începând de luni, iar conform datelor colectate până în prezent, peste 70% din personalul unităţii medicale optează pentru a se vaccina.

 

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei medicale, primele 30 de doze de vaccin au sosit deja şi sunt planificate pentru administrare.

 

* UPDATE ORA 17:17 Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de jumătate dintre angajaţii de la Ambulanţă au anunţat că se vaccinează anti-COVID

 

Mai puţin de jumătate dintre cei 170 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud şi-au exprimat, până în prezent, acordul de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit datelor comunicate luni de către managerul acestei instituţii, Annabella Muzsi.

 

Este vorba despre 74 de salariaţi, care reprezintă 43,5% din totalul personalului, primii opt fiind vaccinaţi în data de 31 decembrie 2020, iar restul urmând să se vaccineze în această săptămână.
 

Printre cei care şi-au dat acordul pentru a primi vaccinul anti-COVID se numără şi salariaţi care în trecut au fost testaţi pozitiv la SARS-CoV-2.

 

* UPDATE ORA 16:47 Covasna: 375 de doze de vaccin anti-COVID-19, distribuite celor cinci spitale din judeţ

 

Un număr de 375 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns luni în judeţul Covasna şi au fost distribuite celor cinci spitale în care au fost înfiinţate centre de vaccinare pentru imunizarea cadrelor medicale. Potrivit sursei citate, prima persoană vaccinată a fost Halász Csilla, asistentă medicală în cadrul secţiei UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

 

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


 

* UPDATE ORA 16:17 Bistriţa-Năsăud: Procesul de vaccinare anti-COVID, reluat luni; anterior s-au vaccinat 250 de persoane

 

Procesul de vaccinare anti-COVID a fost reluat, luni, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, după primirea unei noi tranşe de vaccinuri ce constă într-un număr de 440 de doze, potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului.

 

Noua tranşă de vaccinuri a fost distribuită la centrele de vaccinare din Bistriţa, Năsăud şi Beclean.

 

 

* UPDATE ORA 16:17 A început vaccinarea anti-COVID la Spitalul Colentina

 

Vaccinarea anti-COVID a început, luni, la Spitalul Colentina, 890 dintre cei 1.400 de angajaţi optând pentru imunizare, a declarat managerul instituţiei medicale, Victor Cauni.

 

El şi-a exprimat speranţa ca o parte cât mai mare din personalul spitalului să se vaccineze. "Chiar sper şi la nivel naţional ca în această campanie să se vaccineze cât mai mulţi, sper ca oamenii să nu creadă toate aceste teorii ale conspiraţiei, pentru că noi am văzut într-adevăr ce face acest virus şi noi credem că acest vaccin va fi o soluţie la această problemă", a afirmat managerul Spitalului Colentina.

 

Potrivit lui Victor Cauni, în această unitate medicală au fost trataţi aproximativ 3.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cu cazuri medii şi severe.

* UPDATE ORA 16:06 Constanţa: Aproape 1.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 distribuite în şase centre de vaccinare

 

 

Aproape 1.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost distribuite luni în şase centre de vaccinare înfiinţate în judeţul Constanţa, pentru demararea primei etape a campaniei de vaccinare, urmând să fie imunizate peste 4.000 de persoane din domeniile medical şi social, a informat Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, sunt centre de vaccinare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", Spitalul Municipal Mangalia, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Militar de Urgenţă "Al. Gafencu" - SMMIT.

 

* UPDATE ORA 15:30 Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit 125 de doze de vaccin pentru imunizarea cadrelor medicale

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit luni 125 de doze de vaccin anti-COVID-19, iar prima angajată vaccinată a fost o asistentă medicală de la secţia de Urgenţă.

 

"Azi dimineaţă la ora 8,30 am primit dozele, la ora 12 am început vaccinarea, nu au fost niciun fel de probleme. Până acum au fost vaccinate 23 de persoane, iar prima vaccinată a fost Halasz Csilla, în vârstă de 45 de ani, asistentă în cadrul secţiei de Urgenţă. (...) Ea s-a numărat printre primele cadre medicale care s-au programat pentru vaccinare", a declarat, pentru AGERPRES, Andras Nagy Robert.

 

 

* UPDATE ORA 15:20 Sibiu: 1.103 persoane vaccinate în judeţ, din 31 decembrie 2020

 

Sursa citată a precizat că pentru activitatea de vaccinare sunt vizate 8.585 de persoane din rândul personalului medic-sanitar, la nivelul judeţului Sibiu fiind incluse în faza întâi de vaccinare un număr de zece centre.

Un număr de 1.103 persoane, din rândul personalului medico-sanitar, s-au vaccinat în judeţul Sibiu, începând din data de 31 decembrie 2020, când a fost administrată prima doză din vaccinul Pfizer BioNTech, a informat Instituţia Prefectului.

 

* UPDATE ORA 15:08 Neamţ: O singură reacţie adversă după vaccinarea a 73 de cadre medicale împotriva COVID-19

 

O singură reacţie adversă a fost înregistrată după vaccinarea a 73 de cadre medicale împotriva COVID-19, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, doctorul Daniela Marcoci din cadrul DSP Neamţ.

Potrivit sursei citate, reacţia s-a înregistrat la nivelul palmelor şi a dispărut în circa 20 de minute.

 

* UPDATE ORA 14:11 Bacău: A început vaccinarea împotriva COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă

 

Sursa foto: Spitalul Judetean de Urgenta Bacau / Facebook


 

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, acolo unde au ajuns 300 de doze de vaccin, potrivit unui comunicat de presă al unităţii sanitare.

Centrul de vaccinare este amenajat în clădirea secţiei Dermato-venerologie şi va funcţiona cu un program de 12 ore pe zi.

 

* UPDATE ORA 13:57  Satu Mare: 615 doze de vaccin distribuite în centrele din judeţ; campania de vaccinare începe marţi

 

Centrele de vaccinare din judeţul Satu Mare vor fi aprovizionate luni cu un număr 615 doze de vaccin, iar campania de vaccinare din judeţ va începe marţi, 5 ianuarie, a anunţat Instituţia Prefectului.

 

"Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va debuta în judeţul Satu Mare începând cu data de 05 ianuarie, de la ora 08,00, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. Astăzi, centrele de vaccinare vor fi aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marţi, miercuri şi joi. În funcţie de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat - respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile", precizează Prefectura Satu Mare.
 

 

* UPDATE ORA 13:55  Gorj: Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 în judeţ - directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu

 

Prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în judeţul Gorj a fost directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, Constantin Dinu.

 

"Am venit cu încredere şi cu speranţa într-o viaţă normală, nu a fost deloc dureros, avem încredere în acest vaccin, este practic ştiinţă, nu putem să nu avem încredere în ştiinţă şi cred că în momentul ăsta, pe lângă carantină, este singura variantă pentru o viaţă normală. Eu am avut încredere deplină în acest vaccin şi nu cred că putem contesta noi studiile făcute până la acest moment. Ce-i drept, aşa este, vaccinul este inventat de puţin timp şi de aceea şi colegii noştri au unele semne de întrebare vizavi de faptul că studiile sunt începute de puţin timp şi de aceea şi oarece lipsă de încredere", a spus luni, la începerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în Gorj, Dinu.

 

* UPDATE ORA 12:45 Tulcea: A început campania de vaccinare anti-COVID-19

 

Circa 1.000 de cadre medicale din judeţul Tulcea sunt vaccinate anti-COVID-19, începând de luni, în cele patru centre amenajate în municipiul Tulcea şi în oraşul Măcin.

 

Imunizarea personalului medical se derulează fără probleme şi se va încheia vineri, potrivit autorităţilor.

 

Foto: (c) Luisiana Bîgea/AGERPRES


"Vaccinul a ajuns la ora 8.00, în centru, iar debutul a fost cu emoţii, din cauză că trebuie să ne bazăm pe tehnologie şi nu am putut face simulări. Totul funcţionează însă bine. Programările s-au respectat şi nu au existat întârzieri", a declarat pentru AGERPRES coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID-19 amenajat în Spitalul de psihiatrie din municipiul Tulcea, medicul Eugen Iorga.

 

* UPDATE ORA 12:38  Galaţi: Medicul aflat de gardă când a fost confirmat primul caz COVID-19 în judeţ, prima persoană vaccinată

 

Doctorul Manuela Arbune, care a fost de gardă în noaptea în care a fost confirmat primul caz de COVID-19 în judeţul Galaţi, în urmă cu nouă luni, a fost prima persoană vaccinată împotriva acestei boli din judeţ, informează, luni, Prefectura Galaţi.

 

"Ne reîntâlnim după nouă luni după ce am dat o declaraţie despre primul caz COVID-19 la Galaţi. La acel moment era o provocare, o curiozitate, ceva nou, dar era şi teama de necunoscut, de posibile scenarii ale acestei pandemii. Vaccinul pe care îl avem la dispoziţie este benefic şi foarte necesar şi este singura soluţie în acest moment. Nu am niciun fel de emoţii, eu am încredere în vaccin şi pot să dau un mesaj al onestităţii, al sincerităţii şi al încrederii în acest mijloc de prevenţie, şi îi îndemn şi pe alţii să aibă curaj", a declarat Arbune.

Potrivit Prefecturii Galaţi, campania de vaccinare din judeţ a început la Spitalul de Boli Infecţioase "Cuvioasa Parascheva" din Galaţi, prin imunizarea a cinci medici de la această unitate, prima persoană vaccinată fiind doctorul Manuela Arbune.

 

* UPDATE ORA  12:31  Buzău: 975 de doze de vaccin anti-COVID-19 distribuite în cinci centre de vaccinare

 

 

Un număr de 975 de doze de vaccin anti-COVID-19 au sosit în judeţul Buzău, fiind distribuite către cinci centre de vaccinare amenajate în unităţi spitaliceşti, informează Instituţia Prefectului.

 

"În cursul nopţii trecute, în judeţul Buzău au ajuns 975 de doze de vaccin anti-COVID. Astăzi, dozele sunt distribuite către cele 5 centre de vaccinare amenajate la nivelul unităţilor sanitare, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Spitalul Râmnicu Sărat, Spitalul de Boli Cronice Smeeni, Spitalul de Psihiatrie Săpoca şi Spitalul Orăşenesc Nehoiu. Până vineri toate dozele vor fi utilizate pentru imunizarea cadrelor medicale", a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Potrivit acesteia, până în prezent circa 600 de cadre medicale din judeţ s-au înscris pe listele de vaccinare.

 

* UPDATE ORA 11:43  Harghita:Medicul epidemiolog al SJU Miercurea Ciuc şi managerul spitalului, primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 în judeţ

 

Medicul epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, Sergiu Sîngeorzan, şi managerul unităţii medicale, Konrad Judit, sunt primele două persoane din judeţul Harghita care au fost vaccinate împotriva COVID-19.

 

Foto: (c) Gina Ştefan/AGERPRES

Campania de vaccinare din Harghita a început, luni dimineaţa, în centrul amenajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, acolo unde primul vaccinat a fost medicul epidemiolog al unităţii, Sergiu Sîngeorzan, care este şi coordonatorul centrului.

 

Foto: (c) Gina Ştefan/AGERPRES
 

* UPDATE ORA 11:21 Prahova: Primele 975 de doze de vaccin anti-COVID au fost epuizate; o nouă tranşă, primită luni

 

 

Primele 975 de doze de vaccin anti-COVID care au ajuns în judeţul Prahova au fost epuizate, o nouă tranşă fiind primită luni, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Liliana Minculescu Maxim.

Conform acesteia, în cea de-a doua tranşă au fost primite tot 975 de doze, ele urmând să fie distribuite în cele 14 centre de vaccinare organizate pentru faza I.

 

* UPDATE ORA 11:15 Peste 70% din personalul de la Spitalul "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" au optat pentru a se vaccina anti-COVID-19

 

Vaccinarea anti-COVID-19 a început luni la Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", peste 70% din personalul unităţii medicale optând pentru a se vaccina, a declarat directorul instituţiei, medicul Alida Moise.

 


 

"În următoarele zile se va vaccina aproape întreg personalul Spitalului Gerota - 271 de persoane - ceea ce înseamnă mai mult de 71% din personalul angajat al spitalului. În următoarele zile, colegii care acum sunt în concediu sau sunt în primele trei luni după boală ni se vor adăuga şi ei. Începem cu vaccinarea personalului propriu, dar nouă ne sunt repartizaţi angajaţii de la SMURD, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi paramedici pe care îi vaccinăm împreună cu Policlinica Kretzulescu, cealaltă unitate medicală din Bucureşti a MAI. Încă de când eram aici în carantină am sperat că într-o zi vaccinul acesta va fi gata, lucru care s-a întâmplat astăzi şi aţi observat că m-am şi vaccinat", a spus reprezentantul unităţii medicale.

 

* UPDATE ORA 11:10  Buzău: Şeful secţiei Boli Infecţioase, primul medic vaccinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă

 

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au demarat, luni, campania de vaccinare împotriva COVID-19, iar primul medic imunizat a fost şeful secţiei Boli Infecţioase, a anunţat conducerea instituţiei.

 

 

"Astăzi a început campania de vaccinare la SJU Buzău. Primul medic care s-a vaccinat este şeful secţiei Boli Infecţioase, Micu Bogdan. Tot astăzi vor mai fi vaccinate 50 de cadre medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adriana Bunila.

Potrivit acesteia, până în prezent, 341 de cadre medicale din cadrul spitalului, din totalul celor aproximativ 1.400, s-au înscris pe liste pentru a se vaccina.

 

* UPDATE ORA 10:58  Vrancea: Directorul adjunct al DSP, prima persoană vaccinată în judeţ împotriva COVID-19

 

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr, a fost prima persoană din judeţ care s-a vaccinat, luni, împotriva virusului SARS-CoV-2.

 

"Am decis să fac acest vaccin pentru siguranţa mea şi pentru siguranţa familiei mele, dar şi pentru că îmi doresc să revin la o viaţă normală, aşa cum era înainte de pandemie. Recomand tuturor vrâncenilor să se vaccineze pentru a ne desfăşura activităţile în linişte, pentru a putea călători în siguranţă, pentru a fi protejaţi de infecţia cu SARS-CoV-2", a declarat Janina Lazăr.

În Vrancea au ajuns, în noaptea de duminică spre luni, 975 de doze de vaccin, care au fost repartizate către SJU Focşani şi Spitalul Militar Focşani şi vor fi inoculate în următoarele cinci zile.

 

* UPDATE ORA 10:55  Vaslui: A demarat campania de vaccinare a cadrelor medicale; în primele trei zile vor fi imunizate 400 de persoane

 

Campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 a demarat, luni, la nivelul judeţului Vaslui, în perioada 5 - 7 ianuarie urmând să fie administrate cele 400 de doze de vaccin care au ajuns în judeţ, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

 

 

Potrivit directorului executiv al instituţiei, Mihaela Vlada, luni, în intervalul orar 8,00 - 9,00 au fost vaccinate un număr de 28 de cadre medicale, campania de imunizare fiind în derulare.

"În primă fază, la nivelul judeţului Vaslui au sosit 400 de doze de vaccin şi în perioada următoare, în funcţie de numărul cadrelor medicale care îşi vor manifesta dorinţa de a se vaccina, vom face o evaluare şi vom lansa o nouă comandă, urmând ca apoi să se treacă la imunizare în cea de-a doua etapă", a declarat, pentru AGERPRES, Mihaela Vlada.

 

* UPDATE ORA 10:43  Alba: 350 de cadre medicale vaccinate în prima zi a campaniei de imunizare în judeţ

 

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Dan Crainic, şeful UPU, Aurel Crişan, şi asistenta-şefă a Secţiei de Boli Infecţioase, Marcela Vîlcan, se numără printre primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Alba, judeţ în care campania a debutat luni, zi în care vor fi în jur de 350 de cadre medicale imunizate.

Prima persoană căreia i s-a administrat vaccinul a fost directorul medical al celui mai mare spital din Alba, medic primar în radiologie şi imagistică medicală, Dan Crainic, care face parte din echipa de coordonare a activităţii de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Medicul a afirmat că vaccinarea propriu-zisă este o "manevră simplă" şi că s-a simţit bine după administrarea dozei.

 

 

* UPDATE ORA 9:49  Arad: Primul medic imunizat - Am sperat la acest vaccin, nu am nicio îndoială că e eficient

 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început, luni dimineaţă, în judeţul Arad în cinci centre special amenajate, iar primul cadru medical imunizat este Dana Olar, medic pneumolog de peste 40 de ani, aflat în linia întâi în lupta cu virusul încă de la apariţia primelor cazuri de îmbolnăvire.

 

 

Dana Olar a declarat că a avut speranţe să apară un vaccin încă de la primul pacient pe care l-a tratat şi a spus că nu a avut nicio reţinere să accepte imunizarea cu serul apărut recent.

"De la primul pacient COVID-19 pe care l-am tratat, am sperat la acest vaccin. Nu am nicio îndoială că e eficient. A fost o simplă înţepătură, nimic deosebit faţă de un vaccin antigripal. Acum nu putem decât să sperăm că se va sfârşi această pandemie, care ne-a bulversat vieţile. Chiar dacă ne vaccinăm, vom păstra toate măsurile de siguranţă, mască, distanţare, dezinfecţie cât mai frecventă", a spus medicul pneumolog.

 

* UPDATE ORA 9:44  Botoşani: Directorul DSP, prima persoană din judeţ care s-a vaccinat împotriva COVID-19

 

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei, s-a vaccinat, luni dimineaţa, împotriva virusului SARS-CoV-2, fiind prima persoană din judeţ căreia i se administrează serul pentru imunizare.

 

Oficialul DSP, care este şi medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Mavromati", s-a vaccinat la Centrul de vaccinare pentru cadrele medicale, deschis la SJU.

 

 

* * * 

 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.


"Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare. Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (...) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi", a precizat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă.

 


El a adăugat că astfel se creează posibilitatea ca din a doua jumătate a lunii ianuarie să înceapă deja vaccinarea pentru etapa a doua din strategia de vaccinare, destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale.

 


Col dr Gheorghiţă a arătat că este prevăzut ca din a doua etapă să fie accelerat şi mai mult ritmul vaccinărilor, care va depinde însă şi de cantitatea de doze care vor fi disponibile.

 


"Trebuie să ţinem cont pe de-o parte de disponibilitatea vaccinurilor. Se poate accelera, pentru că în etapa a doua sunt prevăzute circa 900 de centre de vaccinare. Ori aceste 900 de centre de vaccinare sunt special destinate pentru etapa a doua şi ulterior, bineînţeles, pentru etapa a treia, dar mare parte din centrele în momentul de faţă înfiinţate în unităţile medicale vor rămâne mai departe active şi vor deservi personalul cu boli cronice, persoanele vulnerabile în imediat ce urmează etapa a doua. Deci, din acest punct de vedere, ritmul de vaccinare ar trebui să fie unul satisfăcător. Important este să avem o disponibilitate suficient de mare a vaccinului, pentru că avem un calendar de livrare săptămânal, cel puţin pentru vaccinurile de la compania Pfizer. S-au contractat din partea României circa 8,5 milioane de doze pentru prima etapă, practic pentru primul contract", a mai specificat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

 


Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că duminică, 3 ianuarie, a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ.  

 


"Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES, de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 


Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri şi centrele de vaccinare. AGERPRES

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

Citeşte şi:

 

LIVE UPDATE VIDEO Vaccinarea anti-COVID-19 se extinde în ţară în 90% din cele 370 de centre destinate personalului medical

 

Evoluţia COVID-19 în România şi în lume până la 4 ianuarie 2021

 

INSP: Definiţiile de caz pentru COVID-19 - actualizate

 

VIDEO Arafat: În România noi am zis că nu vom aplica discriminări pentru cei care nu s-au vaccinat

 

VIDEO Valeria Herdea (CMR): Imunitatea oferită de vaccinare este superioară celei obţinute de trecerea prin boală

 

VIDEO Mesaj pro-vaccinare al preşedintelui Colegiului Medicilor: Populaţia să se informeze corect şi să se vaccineze

 

RETROSPECTIVĂ/ Cod roşu în Sănătate; pandemia de COVID-19 - marea provocare a sistemului sanitar

 

Campania de vaccinare anti-COVID/ Livrările săptămânale către România - atât prin transport aerian, cât şi terestru

 

LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început

Afisari: 30

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Sanatate 10-02-2025 13:47

Galați: A fost inaugurat sediul Ambulanței Tecuci, complet reabilitat și modernizat cu peste 3 milioane de lei

Sediul Ambulanței Tecuci, complet reabilitat și modernizat cu fonduri europene și de la bugetul Consiliului Județean Galați în valoare de peste 3 milioane lei, a fost inaugurat luni. 'Este o zi importantă pentru Tecuci și pentru toți cei care intervin pentru a salva vieți. Modernizarea acestui sediu nu este doar o investiție în

Sanatate 10-02-2025 12:41

MS: Peste 3.100 de pacienți cu AVC ischemic acut au fost tratați în 2024 prin tromboliză intravenoasă

Un număr de 3.161 de pacienți cu accidente vasculare cerebrale ischemice acute au fost tratați anul trecut în România prin tromboliză intravenoasă. Potrivit Ministerului Sănătății, anual, în România, peste 50.000 de persoane suferă un accident vascular cerebral, 85% dintre acestea fiind accidente vasculare cerebrale isc

Sanatate 10-02-2025 11:14

Timiș: Înlăturarea polipilor din colon se face gratuit pentru pacienții oncologici, în clinica universitară OncoHelp

Centrul universitar de oncologie OncoHelp din Timișoara a primit în dotare un dispozitiv pentru înlăturarea polipilor din colon, investigația fiind gratuită pentru pacienții oncologici, pe baza trimiterii de la medicul de familie și a unui consult făcut de medicul gastroenterolog. Dr. Răzvan Diaconescu, medic primar gastroenterolog

Sanatate 10-02-2025 08:30

Gabriela Zboiu (psihoterapeut): Persoanele greu de mulțumit tind să proiecteze propriile nesiguranțe și conflicte interne asupra celorlalți

Unii oameni par să navigheze prin viață cu o ușurință remarcabilă, demonstrând competență și eficiență în tot ceea ce fac, iar cei din jur îi văd ca pe niște persoane fără probleme reale, însă, paradoxal, tocmai succesul și realizările lor îi pot face să își minimalizeze sau să își ignore propria suferință.

Sanatate 09-02-2025 10:12

Mureș: Dintre cele 30 de persoane ajunse la CPU Reghin de la Balul Însuraților, una a rămas internată

Dintre cele 30 de persoane ajunse, sâmbătă seară, la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Reghin cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la Balul Însuraților din Reghin, doar una a rămas internată, au precizat surse medicale. Toate cele 30 de persoane au fost investigate medical, iar perso

Sanatate 08-02-2025 23:11

VIDEO Mureș: Aproape 30 de persoane, la CPU Reghin cu toxiinfecție alimentară, după Balul Însuraților

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a anunțat, sâmbătă seara, că la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Reghin s-au prezentat 29 de persoane care au participat la Balul Însuraților, cu simptome de toxiinfecție alimentară. 'Până în acest moment, știu că la Spital

Sanatate 08-02-2025 10:03

Neamț: O ambulanță a luat foc în garajul unității din Târgu Neamț

O ambulanță a luat foc, sâmbătă, în garajul unității din orașul Târgu Neamț, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț. 'Până la sosirea pompierilor, autospeciala a fost evacuată din garaj de către personalul de la locul de muncă, ce a și acționat pentru localizarea incendiului. Pompierii au intervenit pentru s

Sanatate 07-02-2025 17:25

Vaslui: Creștere cu 20% a numărului de bolnavi de cancer la nivelul județului, în cursul anului 2024

Numărul bolnavilor înregistrați de cancer a crescut la nivelul județului Vaslui cu circa 20% în cursul anului 2024, comparativ cu cifra înregistrată în anul anterior, conform datelor prezentate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. Potrivit autorităților sanitare, dintre cazurile noi de cancer &i

Sanatate 07-02-2025 15:29

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate va fi indisponibilă vineri seară

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) va fi indisponibilă vineri seară în vederea efectuării unor lucrări de mentenanță, a informat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). 'În data de 7 februarie 2025, între orele 18,00 - 21,00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) va fi indisp

Sanatate 07-02-2025 10:54

Vaslui: 21 de medici de familie din județ au vârsta de peste 70 de ani

Un număr de 21 de medici de familie, dintre cei 132 care își desfășoară activitatea la nivelul județului Vaslui, au vârsta de peste 70 de ani continuând să lucreze cu avizul Colegiului Medicilor și al Direcției de Sănătate Publică, potrivit datelor centralizate de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui.

Sanatate 07-02-2025 10:04

SJU Piatra-Neamț, premiu internațional pentru rezultatele obținute în tratarea pacienților cu accident vascular cerebral

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț a fost premiat, la nivel internațional, pentru rezultatele obținute în tratarea pacienților cu accident vascular cerebral (AVC), a informat, vineri, Consiliul Județean (CJ) Neamț. 'Iată că accidentele vascular cerebrale nu doar că sunt tratate acum, la noi, ca în orice alte clinic

Sanatate 06-02-2025 16:58

Mureș: Asistenta interzisă la donare, după ce a donat 63 de litri de sânge, invitată la CRTS pentru clarificarea situației

Asistenta de laborator Camelia Săbădean, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, care a donat de 140 de ori, aproape 63 de litri de sânge, dar care a fost interzisă la donare la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Mureș din motive nemedicale, a fost invitată la sediul CRTS ''pentru clarificarea situației'

Sanatate 06-02-2025 16:06

Brăila: Sute de participanți la o campanie de măsurare a densității osoase organizată de Fundația ''Ana Aslan''

Sute de persoane din Brăila au participat la o campanie gratuită de măsurare a densității minerale osoase, organizată de Fundația ''Ana Aslan'', în perioada 5-6 februarie, în Casa Memorială Ana Aslan din municipiul Brăila. Potrivit președintelui Fundației ''Ana Aslan'', Speranța Prada, prezența brăil

Sanatate 06-02-2025 15:15

VIDEO Rafila: Monitorizăm în permanență stocurile de medicamente din întreaga țară

Autoritățile monitorizează în permanență stocurile de medicamente din întreaga țară și urmează ca, în curând, să publice o listă emisă de Ministerul Sănătății împreună cu Agenția Națională a Medicamentului cu medicamente critice, care să beneficieze de condiții preferențiale și care să nu dispară de pe piața farmaceutică, a declarat, joi

Sanatate 06-02-2025 15:13

VIDEO Rafila: Trend ascendent al cazurilor de viroză și gripă; peste 170.000 - înregistrate într-o săptămână

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, un număr ''record'' de cazuri de viroze respiratorii și gripă, care au ajuns la un total de peste 170.000, în perioada 27 ianuarie - 2 februarie.