LIVE UPDATE VIDEO Vaccinarea anti-COVID-19 se extinde în ţară

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală sigură, eficientă şi rapidă prin care se poate reveni la normalitate.
"Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti", a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.
Conform unui comunicat transmis AGERPRES, vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare. Introducerea lichidului în fiola de vaccin conduce la creşterea presiunii, iar pentru a compensa acest lucru, procedura prevede ca, utilizând aceeaşi seringă de volum mare, să fie extraşi din fiolă 1,8 mililitri de aer. Cu seringa de volum mare este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii, precizează sursa citată.
UPDATE ORA 18.12 Campania de vaccinare anti-COVID/ 16.101 de persoane - imunizate în ultimele 24 de ore
Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 16.101 persoane, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, până în prezent, au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 41.609 de persoane.
UPDATE ORA 17.58 VIDEO Dr. Gheorghiţă: La transportul vaccinului anti-COVID este important să se respecte lanţul de frig
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că important la transportul dozelor de vaccin este să se respecte lanţul de frig.
Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă ştie despre situaţia de la Slobozia unde presa locală a relatat că vaccinul ar fi ajuns în cutii de pizza, Gheorghiţă a răspuns: "Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, dar conţin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate. Practic, un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze".
UPDATE ORA 17.32 VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri; numărul este foarte mic - 87
Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri, dar numărul este foarte mic, respectiv 87 de doze, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă.
"Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri, având în vedere că sunt vaccinuri multidoză, având în vedere că au o stabilitate limitată, şi acest risc practic este asumat din motive absolut neimputabile. Se pot sparge anumite flacoane, din momentul în care le reconstitui, se pot întâmpla evenimente care nu ţin neapărat de managementul activităţilor dintr-un centru de vaccinare", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
UPDATE ORA 16.38 VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, de la începutul lunii aprilie
Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, ar putea începe din luna aprilie, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă.
"În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, estimăm că la începutul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care îl putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem că folosim acest termen de estimare pentru că momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin şi de capacitatea de vaccinare. În momentul de faţă, pentru etapa unu sunt prevăzute 376 de centre de vaccinare pentru lucrătorii din sistemul medical şi social. În 251 de centre astăzi se vaccinează", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă susţinută la Palatul Victoria.
UPDATE ORA 16.03 VIDEO Dr. Valeriu Gheorghiţă: Miercuri urmează să vină a doua tranşă importantă de 150.000 de vaccinuri anti-COVID
A doua tranşă importantă de vaccinuri anti-COVID, de 150.000 de doze, urmează să vină miercuri în România, urmând ca în toată luna ianuarie ţara noastră să primească 600.000 de vaccinuri, a anunţat, într-o conferinţă de presă, dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
El a amintit că pe 26 decembrie 2020 au ajuns la Institutul 'Cantacuzino' aproape 10.000 de vaccinuri, care au reprezentat rata simbolică distribuită simultan în ţările membre ale Uniunii Europene.
UPDATE ORA 16.00 Galaţi: 289 de persoane vaccinate împotriva COVID-19, după prima zi de campanie
Un număr de 289 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în judeţul Galaţi după prima zi de campanie, informează, marţi, Prefectura Galaţi.
UPDATE ORA 15.27 Vrancea: Peste 50% din personalul secţiei de Boli Infecţioase a SJU Focşani s-a vaccinat împotriva COVID-19
Peste 50% din personalul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani s-a vaccinat împotriva COVID-19, au informat, marţi, reprezentanţii unităţii medicale.
UPDATE ORA 13.09 Neamţ: 140 de cadre medicale vaccinate în prima zi a campaniei de imunizare
În prima zi de vaccinare împotriva COVID-19, în judeţul Neamţ au fost imunizate cu 40% mai multe cadre medicale decât erau înscrise pe lista iniţială, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, Radu Firăstrău.
Astfel, luni erau programate 105 persoane şi au fost vaccinate până la sfârşitul zilei 140 de cadre medicale.
Majoritatea celor vaccinaţi - 85 - a fost de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, iar ceilalţi, de la spitalele din Roman, Târgu Neamţ, Bicaz şi Bisericani.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 12.31 Vrancea: Aproximativ 370 de cadre medicale din Spitalul Judeţean şi-au dat acordul pentru vaccinare
Aproximativ 370 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani şi-au exprimat acordul pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar numărul acestora este în creştere, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.
"Până luni, aproximativ 370 de cadre medicale din Spitalul Judeţean şi-au exprimat acordul pentru vaccinare, din circa 1.400 de angajaţi, dar solicitările au început să crească. Sperăm într-o rată de imunizare la nivelul SJU Focşani de circa 70%", a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.
Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 12.19 Harghita:173 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19 în prima zi;imunizarea începe în alte două centre
Un număr de 173 de cadre medicale din Harghita s-au vaccinat anti-COVID-19 în prima zi de lansare a campaniei, în cursul zilei de marţi urmând să înceapă imunizarea în alte două centre din judeţ.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, în cursul zilei de luni s-au vaccinat 128 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, 40 de la spitalul din Gheorgheni şi doar cinci la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc, care este unitate suport COVID-19.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat, pentru AGERPRES, că aproximativ 31% din personalul medical din judeţ s-a înscris până în prezent pentru vaccinare, iar după prima zi de administrare a vaccinului nu au fost semnalate reacţii adverse.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 11.45 Buzău: 55 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, vaccinate anti-COVID-19; imunizarea continuă
Un număr de 55 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au fost vaccinate până în prezent împotriva noului coronavirus, informează, marţi, conducerea instituţiei.
Potrivit sursei citate, în prima etapă de vaccinare anti-COVID-19 s-au înscris 341 de cadre medicale din totalul de 1.180, iar vaccinarea a început în cursul zilei de luni cu personalul de la secţia Boli Infecţioase şi va continua cu cei de la Pneumologie, ATI, UPU şi Dializă, apoi cu celelalte secţii.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
UPDATE ORA 11.35 Cluj: Spitalul Militar a început vaccinarea împotriva COVID-19
Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca a început vaccinarea anti-COVID-19 prin imunizarea celor 85 de cade medicale.
UPDATE ORA 11.29 Wiener (USR Arad), după ce s-a imunizat: Riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea
Sursa foto: Adrian Wiener / facebook.com
Deputatul Adrian Wiener (USR Arad) a anunţat, marţi, că s-a imunizat împotriva COVID-19 şi a explicat, într-o postare pe Facebook, că serul este unul eficient şi sigur, produs fără să se sară etapele de testare, iar "riscul cel mai mare nu este vaccinul, ci nevaccinarea".
UPDATE ORA 11.06 Suceava: 475 de persoane imunizate împotriva COVID-19 în prima zi de vaccinare; o singură reacţie adversă minoră
Un număr de 475 de angajaţi din sistemul sanitar din judeţ au fost vaccinaţi în prima zi de imunizare anti-COVID din acest an, fiind înregistrată o singură reacţie adversă minoră, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă.
Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
Potrivit acesteia, pe 4 ianuarie, în cadrul fazei I de vaccinare anti-COVID, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) au fost vaccinate 195 de cadre medicale, alte 15 la Spitalul Municipal Rădăuţi, câte 70 la spitalele municipale din Fălticeni şi Vatra Dornei, 25 la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, 55 la Spitalul Municipal Câmpulung şi 45 la Spitalul Orăşenesc Siret, unde s-a raportat şi o reacţie adversă minoră la una din persoanele vaccinate.
UPDATE ORA 11.04 Dr. Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare a început în condiţii normale, nu s-au înregistrat evenimente deosebite
Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în condiţii normale, nu s-au înregistrat evenimente deosebite şi au fost respectate procedurile, a declarat, marţi, la Spitalul Militar Central, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.
UPDATE ORA 10.29 Florentina Ioniţă Radu: Aproximativ 80% din personalul Spitalului Militar şi-a exprimat dorinţa de a fi vaccinat
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", Florentina Ioniţă Radu, a declarat marţi că aproximativ 80% din personal şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina anti-COVID.
Medicul militar a spus că este foarte important să fie respectate procedurile şi mult mai important este ca oamenii să fie informaţi.
UPDATE ORA 10.18 Botoşani: Prefectul anunţă constituirea a două noi centre de vaccinare pentru cadrele medicale
Două noi centre de vaccinare pentru cadrele medicale din judeţul Botoşani vor fi deschise în această săptămână în oraşele Darabani şi Săveni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.
Potrivit acestuia, măsura va fi luată pentru a veni în întâmpinarea cadrelor medicale de la secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", astfel încât acestea să nu fie nevoite să se deplaseze în municipiul Botoşani pentru a se vaccina.
UPDATE ORA 10.13 Tulcea: Campania de vaccinare împotriva COVID-19 se încheie în oraşul Măcin
Campania de vaccinare anti-COVID-19 în oraşul Măcin se va încheia marţi, a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Tulcea, Carmen Caloianu, care a adăugat că imunizarea în centrele din municipiul reşedinţă va continua până vineri.
În oraşul Măcin, campania a început luni, atunci când s-au vaccinat 65 de persoane, dintr-un total de 110 programate.
UPDATE ORA 10.03 Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea reprezintă măsura corectă, eficientă şi rapidă prin care putem reveni la normalitate
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală sigură, eficientă şi rapidă prin care se poate reveni la normalitate.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
Medicul primar de boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" s-a vaccinat marţi la Centrul de vaccinare amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC Bucureşti.
ORA 9.44 Vrancea: Peste 100 de cadre medicale imunizate împotriva COVID-19 dupã prima zi de campanie
Peste 100 de cadre medicale au fost imunizate împotriva COVID-19 după prima zi de vaccinare în judeţul Vrancea, dintre care 80 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sfântul Pantelimon" Focşani şi alte 25 la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu", a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
AGERPRES
* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.
Citeşte şi:
Evoluţia COVID-19 în România şi în lume până la 4 ianuarie 2021
INSP: Definiţiile de caz pentru COVID-19 - actualizate
VIDEO Arafat: În România noi am zis că nu vom aplica discriminări pentru cei care nu s-au vaccinat
RETROSPECTIVĂ/ Cod roşu în Sănătate; pandemia de COVID-19 - marea provocare a sistemului sanitar
LIVE UPDATE VIDEO Campania de vaccinare anti-COVID în România a început
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Președintele CNAS a prezentat posibilități de colaborare între medicii de medicina muncii și furnizorii de servicii medicale
Medicii de familie pot emite, în baza scrisorilor medicale eliberate de medicii de medicina muncii, rețete compensate pentru medicamentele recomandate angajaților, în limitele competențelor profesionale, informează Casa Națională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat remis presei. CNAS afirmă că în baza acestor scr
Gorj: Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean Târgu Jiu rămâne închisă
Activitatea Secției Obstetrică-Ginecologie, a blocului operator și blocului de nașteri din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu rămâne suspendată, a anunțat, vineri după-amiază, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Mihaela Țicleanu. 'În urma ședinței de astăzi cu reprezentanții Direcției de Să
Sibiu: Operație laparoscopică realizată în premieră la Spitalul Județean, la un pacient bolnav de cancer la colon
O echipă medicală a Spitalului Județean de Urgență Sibiu a realizat, în premieră pentru instituție, o intervenție chirurgicală în cadrul căreia a fost operat laparoscopic un pacient bolnav de cancer de colon, în vârstă de 80 de ani, informează, vineri, un comunicat de presă. 'O echipă mixtă din cadrul Spitalului Cli
Asociația Moașelor: Cursuri gratuite de educație prenatală și postnatală în București
Asociația Moașelor din România, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Primăria Capitalei, lansează o serie de cursuri gratuite de educație prenatală și postnatală dedicate gravidelor, viitorilor tați și proaspeților părinți din București. Potrivit unui comunicat de presă remis
Iași: Necesitatea unei strategii de stopare a declinului demografic, discutată la Conferința Națională 'Sănătatea Familiei și Natalitatea'
Specialiști din mai multe domenii discută, în cadrul celei de-a treia Conferințe Naționale 'Sănătatea Familiei și Natalitatea', eveniment care se desfășoară în această perioadă la Iași, despre necesitatea elaborării unei strategii naționale privind stoparea declinului demografic. Organizatorul Conferinței Naționale 'Sănătatea Fa
Harghita: Aproximativ 7.000 de intervenții de chirurgie toracică, efectuate în ultimii 15 ani la SJU Miercurea-Ciuc
Aproximativ 7.000 de intervenții de chirurgie toracică au fost efectuate în ultimii 15 ani la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Miercurea-Ciuc, de când aici funcționează un compartiment de chirurgie toracică, peste 1.500 fiind urgențe imediate. Cu ocazia împlinirii a 15 ani de chirurgie toracică la SJU Miercurea-Ciuc, jo
Iași: Provocările declinului demografic - dezbătute la a treia ediție a Conferinței Naționale 'Sănătatea Familiei și Natalitatea'
Specialiști din mai multe domenii de activitate se întâlnesc, în perioada 15-17 mai, la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iași, pentru a discuta, în cadrul celei de-a treia ediții a Conferinței Naționale 'Sănătatea Familiei și Natalitatea', despre provocările scăderii numărului populației și totodată p
INSP: 50.761 de cazuri de infecții respiratorii, în perioada 5 - 11 mai
Un număr de 50.761 de cazuri de infecții respiratorii - gripă clinică, IACRS și pneumonii - au fost raportate în săptămâna 28 aprilie - 4 mai, a informat, joi, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). În această perioadă, a fost comunicat un deces din cauza gripei. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei &ic
Rafila: Peste 2.500 de cabinete de medicină de familie vor fi modernizate cu electrocardiografe, ecografe
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că peste 2.500 de cabinete de medicină de familie vor fi modernizate în cel mult o lună și jumătate, astfel că pacienții vor putea face electrocardiograme și ecografii. 'Ministerul Sănătății face politici de sănătate și investiții în sistemul de sănătate. Și vreau doar să vă menționez că, &ic
Vâlcea: Compartimentul de Primiri Urgențe de la spitalul din Drăgășani, redeschis cu medici de specialitate de la alte spitale
Spitalul Municipal 'Costache Nicolescu' din Drăgășani intenționează să introducă și o linie de gardă pentru pediatrie, după ce în urmă cu câteva zile a redeschis Compartimentul de Primiri Urgențe, structură care a funcționat mulți ani în sistem de cameră de gardă din cauza lipsei de personal specializat. Potrivit mana
Gorj: Activitatea Secției Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Târgu Jiu rămâne suspendată
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a transmis că avizul de suspendare a activității Secției Obstetrică-Ginecologie, a blocului operator și blocului de nașteri din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu rămâne în continuare valabil, până la obținerea rezultatelor probelor recoltate de către personalul laboratorului DSP și re
Gorj: 11 medici și un asistent-șef, amendați în urma infecțiilor nosocomiale din Secția Obstetrică-Ginecologie
Un număr de 11 medici și un asistent au fost amendați de inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj cu amenzi în valoare totală de 85.600 de lei, pentru neconformitățile constatate până în prezent în Secția Obstetrică-Ginecologie, blocul operator și blocul de nașteri din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu.
Prahova: DSP a sesizat organele de cercetare penală în cazul apei de la Breaza contaminată cu bacteria clostridium perfringens
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a sesizat organele de cercetare penală cu privire la cazul apei de la Breaza contaminată cu bacteria clostridium perfringens, se arată într-un răspuns transmis de către această instituție unei localnice. Conform răspunsului DSP adresat Alexandrei Pavelescu, o localnică din Breaza, și transmis de
INSP: 58 de cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână, în creștere cu 21%
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a informat marți că, în perioada 5 - 11 mai, au fost înregistrate 58 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în creștere cu 21% față de săptămâna precedentă. Potrivit INSP, 14 dintre aceste cazuri noi sunt la pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de z
Gorj: Concluziile preliminare ale necropsiei fetiței decedate la SJU - suferință respiratorie supraacută cu detresă
Concluziile preliminare ale necropsiei fetiței de trei ani care a murit, duminică seara, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, arată o suferință respiratorie supraacută cu detresă respiratorie care a determinat stopul cardiorespirator ce a dus la decesul pacientei. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu Jiu,