logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Târgurile de Crăciun din ţară atrag anul acesta 73% dintre români

Imagine din galeria Agerpres

Aproape trei sferturi dintre români (73%) vor vizita un târg de Crăciun din România în perioada sărbătorilor de iarnă, printre preferatele românilor aflându-se cele din Braşov, Oradea, Craiova şi Sibiu, relevă datele unui sondaj realizat de o platformă hotelieră online.

"Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru români o perioadă cu adevărat specială, o oportunitate de a îmbina farmecul tradiţiilor strămoşeşti cu momentele de linişte petrecute în familie. Cei mai mulţi dintre ei profită de zilele libere de la finalul anului pentru a-şi încărca bateriile şi pentru a se bucura de atmosfera festivă fie acasă, fie în ţară, în staţiunile montane sau alte destinaţii pitoreşti din România", se arată într-un comunicat al Travelminit.ro, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sondajului, cei mai mulţi români vor petrece sărbătorile în familie sau cu partenerul de viaţă şi au în plan să viziteze şi un târg de Crăciun cu această ocazie, mai ales că cele organizate în marile oraşe ale ţării îşi vor extinde programul şi după Crăciun.

Astfel, pentru 68% dintre români, sărbătorile de iarnă înseamnă acasă, unde vor petrece alături de cei dragi. Cei mai mulţi dintre ei au ales să plece într-o scurtă escapadă în ţară de revelion, pe când Crăciunul este sărbătorit adesea în familie.

Important de remarcat este şi faptul că târgurile de Crăciun au început să fie tot mai populare în rândul românilor, motiv pentru care, în ultimii ani, au început să fie organizate atât în oraşele mari, cât şi în localităţile mai mici. Potrivit Travelminit.ro, 73% dintre români vor vizita un târg de Crăciun din România în perioada sărbătorilor de iarnă.

Iarna aceasta, mai multe oraşe se întrec în cursa pentru cel mai frumos târg de Crăciun din România: Craiova (15 noiembrie - 5 ianuarie), de exemplu, s-a poziţionat pe locul al doilea în topul celor mai frumoase târguri din Europa, top realizat de European Destinations. De câţiva ani, autorităţile din Craiova investesc constant în dezvoltarea acestui proiect, care atrage tot mai mulţi turişti, atât din ţară, cât şi din afară.

Un târg cu tradiţie în România este cel de la Sibiu (15 noiembrie - 5 ianuarie), vizitat anual de zeci de mii de români şi străini şi cunoscut în special pentru standurile cu produse handmade realizate de artizanii locali.

În Bucureşti vor fi organizate mai multe târguri de Crăciun în diferite zone ale oraşului, cele mai populare fiind cel din Piaţa Constituţiei şi West Side Christmas Market, din cartierul Drumul Taberei, care vor fi deschise până la finalul lunii decembrie.

Târguri de Crăciun vor fi organizate şi în Braşov (30 noiembrie - 7 ianuarie), Timişoara (30 noiembrie - 5 ianuarie), Cluj-Napoca (22 noiembrie - 1 ianuarie), astfel că acestea vor fi o atracţie pentru români şi în timpul vacanţei de revelion, multe dintre ele fiind deschise şi în ianuarie.

În ceea ce priveşte destinaţia de vacanţă aleasă, se pare că staţiunile montane câştigă detaşat, cu 51% dintre voturi. Restul procentelor a fost împărţit în mod egal între zonele rustice, marile oraşe, staţiunile balneare din România.

Nu în ultimul rând, cei mai mulţi dintre români (35,4%) preferă să ia cazare la hotel, unitatea de cazare favorită de turişti pentru sărbătorile de iarnă, urmată de pensiuni, cabane, apartamente care oferă intimitate deplină. De asemenea, aceştia intenţionează să petreacă, în medie, 2-3 nopţi la destinaţie.

La capitolul buget, lucrurile sunt destul de clare: 43.6% dintre români sunt dispuşi să aloce între 1.000 şi 3.000 de lei pentru vacanţa de iarnă, 23,1% dintre ei au votat o sumă între 3.000 şi 5.000 de lei, 22,1% merg pe varianta unui sejur de sub 1.000 de lei, pe când 11,3% susţin că ar aloca peste 5.000 de lei pentru o astfel de distracţie, arată sondajul.

"De asemenea, cei care nu au apucat încă să rezerve un sejur de Crăciun sau de revelion, trebuie să ştie că încă mai sunt locuri disponibile atât la hotelurile cu o capacitate mare de cazare, cât şi în pensiunile şi vilele mai mici, unde pot merge cu familia şi prietenii. Preţurile în marile oraşe pornesc de la 1.000 - 1.200 de lei pentru 2-3 nopţi de cazare de Crăciun sau revelion, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei tarifele pornesc de la 1.500 - 2.000 de lei pentru un sejur de sărbători, iar în staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane) un sejur porneşte de la 1.200 - 1.500 de lei. Acestea sunt preţurile de start, dar costurile pentru aceste pachete cresc pe măsură ce sunt adăugate mese festive sau alte facilităţi", arată reprezentanţii Travelminit.ro.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7/500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în centrul şi estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia. AGERPRES/(AS - autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Afisari: 80

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 09-04-2025 19:59

Burduja: Încă 20 MW pentru energia României, din PNRR; o confirmare că banii europeni pot fi folosiți cu cap

Fondurile din PNRR energizează România, peste 600 MW noi pentru producția de energie verde fiind deja finalizați și puși în funcțiune pentru sistemul energetic românesc, a anunțat, miercuri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'Astăzi a fost inaugurat unul dintre aceste proiecte, cu totul și cu totul special: un nume r

Economic 09-04-2025 19:00

Fechet: Și persoanele mai puțin familiarizate cu calculatorul trebuie să aibă o șansă de a beneficia de 'Casa Verde Fotovoltaice'

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vrea ca înscrierea în Programul 'Casa Verde Fotovoltaice' să fie accesibilă și persoanelor mai puțin familiarizate cu laptopul sau calculatorul. El a menționat, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că până acum înscrierea în program a fost 'mai mult

Economic 09-04-2025 18:00

Boloș: Asigurăm continuarea a 18 proiecte esențiale care vor aduce gaz în locuințele a peste 44.000 de familii

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a semnat miercuri cu reprezentanții autorităților locale actele adiționale la 18 proiecte aferente sistemelor de transport al gazelor naturale, de care vor beneficia peste 44.000 de familii. 'Peste 44.000 de familii vor avea gaz în casă datorită faptului că am reușit, după un an și jumăta

Economic 09-04-2025 16:57

Bușoi (Ministerul Energiei): Prin PNRR am finanțat 269 de proiecte pentru producție de electricitate din surse regenerabile

Ministerul Energiei este extrem de hotărât să susțină dezvoltarea capacităților de producție din surse regenerabile și dezvoltarea tehnologiilor verzi în România, o bună parte din aceste proiecte fiind finanțate cu bani europeni, a afirmat miercuri Cristian-Silviu Bușoi, secretar de stat în cadrul ministerului de resort, cu ocazia deschiderii

Economic 09-04-2025 16:29

CNIR: Progres la realizarea studiului geotehnic al A13 Brașov - Bacău

Lucrările pentru realizarea forajelor geotehnice incluse în studiul de fezabilitate al autostrăzii A13 Brașov - Bacău se derulează conform graficului, iar prestatorul a ajuns la 7.236 de metri liniari forați, un progres de peste 1.700 de metri față de raportarea anterioară, din luna martie, informează, miercuri, Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR).

Economic 09-04-2025 15:04

FIC: România poate crește nivelul de competitivitate în regiune cu ajutorul jucătorilor mari din economie

România poate crește nivelul de competitivitate în regiune cu ajutorul jucătorilor mari din economie dacă sunt luate măsuri strategice pentru a stimula investiții majore cu scopul final de a reduce presiunea asupra bugetului de stat pe termen mediu-lung, susțin reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini (FIC). 'Înt

Economic 09-04-2025 13:53

Românii pregătesc, în medie, un buget de 800 de lei pentru Paște și preferă să susțină producătorii locali (studiu)

Românii alocă, în medie, 800 de lei pentru masa și pregătirile de Paște și spun că alegerea produselor este influențată de dorința de a susține producătorii locali, conform unui studiu realizat de Raiffeisen Bank, dat miercuri publicității. Cercetarea relevă că pentru opt din zece români petrecerea timpului în familie e

Economic 09-04-2025 13:34

Borbely: Vom avea un centru de excelență pentru administrația publică în domeniul dezvoltării durabile, în a doua jumătate a anului

Un centru de excelență pentru administrația publică în domeniul dezvoltării durabile va fi înființat în a doua jumătate a acestui an, a anunțat miercuri Laszlo Borbely, consilier de stat în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, la deschiderea expoziției Green Energy Expo & Romenvirotec. 'Vom avea un

Economic 09-04-2025 13:19

Datoria guvernamentală a crescut ușor în ianuarie, la 964,38 miliarde lei (minister)

Datoria administrației publice (datoria guvernamentală) a urcat ușor în ianuarie 2025, până la 964,382 miliarde lei, de la 964,345 miliarde de lei în luna precedentă, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor (MF) și consultate de AGERPRES. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală s-a menținut la nivelul de 54,6% (

Economic 09-04-2025 12:40

Burduja: Interconectorul Est-Vest intră în faza următoare

Studiul de fezabilitate pentru interconectorul de înaltă tensiune în curent continuu (HVDC) care va traversa România de la țărmul Mării Negre până la granița cu Ungaria a fost finalizat și confirmă fezabilitatea tehnică și viabilitatea economică a proiectului, a anunțat Ministerul Energiei. Proiectul, dezvoltat de Trans

Economic 09-04-2025 12:18

ANCOM face precizări în legătură cu depunerea și soluționarea plângerilor privind campania electorală desfășurată online

Persoanele care identifică, atât pe perioada campaniei electorale, cât și în preziua și în ziua votului, materiale publicitare politice online neconforme pe platformele online foarte mari pot transmite o plângere către Biroul Electoral Central (BEC), iar dacă solicitarea este întemeiată, tot BEC emite o decizie de a acționa î

Economic 09-04-2025 12:03

ASF: Avizul formal al OCDE în domeniul guvernanței corporative este o etapă esențială în procesul de aderare

România a primit Avizul formal din partea Comitetului Guvernanță Corporativă al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), marcând o etapă esențială în procesul de aderare la organizație, informează un comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) transmis, miercuri, AGERPRES. La sesiunea Comite

Economic 09-04-2025 12:01

DISB2025/Cristea (DNSC): Companiile trebuie să înțelegă că securitatea lanțului de aprovizionare se află în prima linie de protecție a afacerii

Companiile trebuie să înțeleagă faptul că securitatea cibernetică nu mai este doar o problemă tehnică, iar securitatea lanțului de aprovizionare se află în prima linie de protecție a afacerii, a declarat, miercuri, la Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2025, directorul adjunct al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Stelian Cr

Economic 09-04-2025 11:40

Fechet: Voi trimite propunerile de ecotichete pentru 2025; 7.500 euro, noua valoare a ecotichetului la Rabla Electric

Ministerul Mediului va trimite la Monitorul Oficial, în perioada imediat următoare, propunerile de ecotichete pentru programul 'Rabla 2025', a anunțat miercuri ministrul de resort, Mircea Fechet, la deschiderea expoziției Green Energy Expo & Romenvirotec. 'Despre programul Rabla, așa cum am anunțat în trecut, urma s

Economic 09-04-2025 11:30

DISB2025/Florin Spătaru: Guvernul are în plan crearea unui registru privind competențele digitale ale românilor

Crearea unui un registru prin care dezvoltăm, identificăm și standardizăm competențele digitale ale românilor este unul dintre jaloanele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce urmează a fi atinse, a declarat, miercuri, la Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2025, Florin Spătaru, consilier de stat la Cancelaria prim-minist