logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Tehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de muncă în următorii 8 ani (analiză)

Image

Tehnologia blockchain va crea peste 40 de milioane de noi locuri de muncă în următorii 8 ani, aducând economiei globale un plus de până la 1,76 trilioane dolari, susţine, într-un comunicat, Stakeborg, pe baza unui raport PwC.

Potrivit sursei citate, în ultimii doi ani, tehnologia blockchain a devenit, la nivel internaţional, cea mai căutată competenţă de către angajatori, conform datelor LinkedIn. Chiar dacă, în medie, salariile oferite programatorilor blockchain ajung la 10.0000 de euro pe lună, numărul specialiştilor disponibili nu acoperă nevoile companiilor.

"Cele mai mari branduri din lume au început să-şi concentreze atenţia pe tehnologia blockchain. Fie că vorbim de instituţii financiare ca JP Morgan sau Goldman Sachs, platforme de socializare ca Facebook sau Twitter ori branduri de echipamente sportive precum Nike şi Adidas, jucătorii importanţi investesc masiv în cercetare şi dezvoltare de noi produse care folosesc, la bază, tehnologia blockchain. Doar în cazul programatorilor blockchain, cererile de angajare au crescut de 33 de ori în 2020, dar partea cu adevărat bună este că aproape 40% din joburile create în această zonă sunt non-tehnice, deci oricine poate decide să urmeze o carieră centrată în jurul acestei tehnologii, în specializări precum Marketing, Vânzări, Customer Support, Design, Community sau Project Management", afirmă Evelyne Vîlcu, Head of Business Development în cadrul Stakeborg.

Unele dintre cele mai importante universităţi din plan internaţional, printre care Oxford, MIT, Columbia sau Princeton au dezvoltat cursuri sau chiar centre întregi dedicate cercetării industriilor blockchain şi crypto.

"În plan intern, în zona academică, lucrurile nu se mişcă la fel de rapid pe cât ne-am dori. Cu toate acestea, ne-am propus să nu aşteptăm de pe margine ca lucrurile să se schimbe. Misiunea principală a Stakeborg este aceea de educare a opiniei publice, astfel încât, pe lângă canalele de Youtube Stakeborg şi StakeborgDAO, dar şi al Newsletterului The Crypto Insider, am hotărât să construim Stakeborg Academy, un curs de iniţiere în tehnologia blockchain, inspirat din programul de Strategie Blockchain din cadrul Universităţii Oxford", adaugă Evelyne Vîlcu.

În doar 12 ore de studiu online, atât cei care nu au mai avut contact cu tehnologia blockchain, precum şi cei obişnuiţi cu anumite concepte de bază, vor putea căpăta o imagine de ansamblu asupra acestei tehnologii, odată cu parcurgerea celor patru capitole: înţelegerea banilor; introducere în Bitcoin; componente ale tehnologiei blockchain şi utilizări în domeniul financiar; utilizări ale tehnologiei blockchain.

În următorii 8 ani, tehnologia blockchain poate genera până la 40 de milioane de noi locuri de muncă, în acelaşi timp aducând economiei globale un plus de până la 1,76 trilioane dolari, potrivit raportului "Time for Trust", realizat de PwC în anul 2020.

Printre industriile care au găsit cel mai rapid aplicabilitate tehnologiei blockchain se numără serviciile financiare, producţie şi produse industriale, energie, sănătate, retail şi entertainment.

Dintr-un total de 1.488 de directori generali intervievaţi de Deloitte în anul 2020, 39% dintre aceştia implementaseră deja tehnologia blockchain în produsele sau serviciile pe care le oferă, o creştere de 16% faţă de anul precedent. Mai mult decât atât, în cazul companiilor cu venituri anuale de peste 100 de milioane $, creşterea este de aproximativ 41%. Potrivit fondului de investiţii Leadblock Partners, principalele beneficii pentru care antreprenorii implementează tehnologia blockchain în produsele şi serviciile pe care le oferă, se numără: reducerea costurilor (42%), imutabilitatea informaţiilor (28%), încredere (23%), digitalizare (22%), integritate (21%).

Fondat în România la începutul anului 2020, Stakeborg este un startup care promovează aplicabilitatea tehnologiei blockchain, asumându-şi un rol de educare a opiniei publice prin intermediul canalelor de Youtube Stakeborg, StakeBorgDAO, al newsletterului The Crypto Insider şi al cursului de alfabetizare cu tehnologia blockchain - Stakeborg Academy. Totodată, Stakeborg a dezvoltat prima organizaţie autonomă descentralizată din România - StakeborgDAO, cu peste 1000 de membri, care îşi propune să susţină proiecte inovative din industria crypto. În trezoreria StakeborgDAO există aproximativ 37 de milioane de $, care vor fi folosiţi în dezvoltarea ecosistemului, deciziile fiind luate cu ajutorul voturilor exprimate de membrii comunităţii. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Anda Badea)

Afisari: 3

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 14-01-2025 15:43

Echipamentul electric al Unității 0 de la Cernavodă, afectat de un incendiu minor, este izolat și se fac investigații; fără impact pe partea nucleară (Nuclearelectrica)

Echipamentul electric al Unității 0 (sistem auxiliar), situat în partea clasică a CNE Cernavodă, afectat marți de un incendiu minor, este în prezent izolat și se fac investigații pentru i

Economic 14-01-2025 14:39

Arcada și Alstom, câștigătoarele licitației pentru modernizarea infrastructurii CF dintre stațiile București Nord-Jilava-Giurgiu Nord-Frontieră-lot 2

Asocierea Railworks, formată din Arcada Company (lider asociere) și Alstom Transport (asociat), a câștigat procedura de licitație publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii de cale ferată dintre stațiile București Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră - lot 2, informează, marți, CFR SA. Oferta finan

Economic 14-01-2025 14:32

Izvoranu (Confederația 'Patronatul Român'): Abordarea asta rigidă de înăsprire a mediului fiscal este cea mai proastă opțiune

Abordarea rigidă, de înăsprire a mediului fiscal, este cea mai proastă opțiune pe care o poate lua la ora actuală Guvernul, a declarat, marți, Adrian Izvoranu, vicepreședinte al Confederației 'Patronatul Român'. 'În general, abordarea asta rigidă, de înăsprire a mediului fiscal, este cea mai proastă opțiune pe care o poate l

Economic 14-01-2025 14:04

Wizz Air reîncepe să opereze curse regulate de pe Aeroportul Băneasa

Wizz Air reia, de miercuri, operarea curselor regulate de pasageri de pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, a anunțat, marți, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Primele zboruri au ca destinații Napoli și Cracovia. Wizz Air urmează să deschidă operarea de pe AIBB-AV și către Varșovia și Abu Dhabi, preci

Economic 14-01-2025 13:30

Vânzările de locuințe au crescut în 2024 cu 7,6% în București și Ilfov și cu 6,6% la nivel național (analiză)

Vânzările de case și apartamente au crescut anul trecut cu 7,6% în București și Ilfov față de rezultatul înregistrat în 2023, în timp ce la nivel național s-au vândut cu 6,6% mai multe locuințe, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară SVN România, pe baza statisticilor oficiale, remisă marți AGER

Economic 14-01-2025 13:14

Contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2A Ditrău - Grințieș, A8, a fost publicat în SEAP

Contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2A Ditrău - Grințieș, cel mai lung lot al Autostrăzii Unirii (A8), a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea acestuia fiind cuprinsă între 64 și 75 milioane lei (fără TVA), a informat marți Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), pe pagina de Facebook.

Economic 14-01-2025 12:47

Chisăliță (AEI): Ofertele de preț pentru energie electrică sunt de până la 13 ori mai mari după 1 aprilie

Consumatorii de energie electrică sunt invitați să încheie contracte avantajoase pe platforma ANRE - Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice, însă aceștia riscă să încheie contracte păguboase accesând această platformă, susține președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), Dumitru Chisăliță. Potrivi

Economic 14-01-2025 12:00

Grupul DIGI, contribuție de peste 1,3 miliarde de lei la bugetul de stat în anul 2024

Grupul DIGI a virat în cursul anului 2024 la bugetul de stat peste 1,3 miliarde de lei, reprezentând taxele, contribuțiile și impozitele aferente activităților desfășurate de toate entitățile sale din România. 'Compania pune în practică o strategie de business bazată pe investiții sustenabile și tehnologii avansate,

Economic 14-01-2025 11:12

Cererile de rambursare a ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură se depun până pe 31 ianuarie (APIA)

Potențialii beneficiari ai ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în agricultură pot depune, până la data de 31 ianuarie 2025 inclusiv, cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile aferente trimestrului IV al anului 2024, a anunțat marți Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

Economic 14-01-2025 11:01

Serviciile poștale, margarina și fructele proaspete, în topul scumpirilor din decembrie 2024

Serviciile poștale, fructele proaspete și margarina se află în topul scumpirilor înregistrate în decembrie 2024, comparativ cu aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS). Astfel, tariful serviciilor poștale a urcat luna trecută cu 17,82%, comparativ cu decembrie

Economic 14-01-2025 10:36

CCIB: Firmele bucureștene au derulat operațiuni de comerț internațional de peste 40 miliarde de euro, în opt luni din 2024

Firmele cu sediul social în Municipiul București au derulat, în primele opt luni ale anului 2024, operațiuni de comerț internațional în valoare de 40,1 miliarde de euro, reprezentând 28% din comerțul exterior al României, fiind astfel pe primul loc la nivel național. Potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și

Economic 14-01-2025 09:47

APCE: ANAF aplică un tratament discriminatoriu pentru achiziția de baterii de stocare de către prosumatori

Asociația Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE) atrage atenția asupra tratamentului fiscal discriminatoriu aplicat de Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru achiziția de baterii de stocare de către prosumatori. 'Deciziile contradictorii ale agențiilor ANAF din diferite județe creează con

Economic 14-01-2025 09:24

Rata anuală a inflației a urcat la 5,14%, în decembrie 2024

Rata anuală a inflației a urcat, în luna decembrie 2024, la 5,14%, de la 5,11% în noiembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,09%, cele nealimentare cu 4,38%, iar serviciile cu 7,10%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS). 'Indicele prețurilor de cons

Economic 13-01-2025 21:12

Uzura avansată a șinei de cale ferată, cauza accidentului feroviar în care 11 vagoane au deraiat (raport)

Uzura avansată a șinei de cale ferată și utilizarea acesteia cu mult peste limita sa de funcționare reprezintă cauzele principale a accidentului feroviar produs în data de 16 ianuarie 2024, când 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două vagoane s-au răsturnat, pe secția de circulație Craiova - Caracal, la intrarea

Economic 13-01-2025 20:36

O'Brien: Dezvoltarea infrastructurii de transport din România, Republica Moldova și Ucraina, oportunitate de dezvoltare economică a regiunii

Chișinău - Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Dezvoltarea infrastructurii de transport din România, Republica Moldova și Ucraina va crea o nouă oportunitate de dezvoltare economică a celor trei state, a declarat luni, la Chișinău, asistentul Secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice al Statelor Unite ale Americii (SUA), Ja