PERSONALITATEA ZILEI: Actrița Drew Barrymore

Drew Barrymore a devenit una dintre cele mai apreciate actrițe ale generației sale, deși viața i-a adus multe provocări încă din copilărie. A fost distinsă în 1999 cu Premiul ''Former Child Star Lifetime Achievement' din partea Fundației Young Artist, pentru realizările ei ca actriță în copilărie.
Drew Blythe Barrymore s-a născut pe 22 februarie 1975, în Culver City, California. Tatăl, John Drew Barrymore, și mama ei, Ildiko Jaid, s-au despărțit cu două luni înainte ca ea să se nască, iar Jaid a rămas să o crească pe micuța Drew. Cariera actriței în devenire a început cu o reclamă TV realizată înainte ca ea să împlinească primul an, iar, la vârsta de patru ani, a jucat în Altered States alături de câștigătorul premiului Oscar, William Hurt, amintește revista Hello.
''ET Extraterestrul''
Steven Spielberg şi Drew Barrymore
Nașul ei, nimeni altul decât regizorul Steven Spielberg, a făcut-o celebră cu rolul din ''ET Extraterestrul'' (1972), iar trei ani mai târziu a jucat în ''Cat's Eye'' de Stephen King, un rol scris special pentru ea.
În 1984, Drew Barrymore a primit o nominalizare la premiile Golden Globe, pentru rolul jucat în pelicula 'Irreconcialable Differences'.
Totuși după ce mama sa a început să o ia pe Drew cu ea la petrecerile de la Hollywood când era încă un copil, viața ei a intrat în declin, fiind copleșită de consumul de alcool și droguri. Mama ei a internat-o într-un centru de reabilitare, iar după o tentativă de sinucidere, Drew a reușit să se repună pe picioare la vârsta de 14 ani. Această perioadă dificilă din viața ei a fost descrisă în autobiografia lansată în 1990, denumită 'Little Girl Lost'.
În adolescența târzie, Drew Barrymore și-a creat o nouă imagine, jucând rolul unei tinere adolescente seducătoare în pelicula 'Poison Ivy' (1992).
Barrymore a obținut, în 1993, o a doua nominalizare la premiile Golden Globe, pentru rolul jucat în serialul TV, 'Guncrazy'.
''Charlie's Angels''
A co-fondat Flower Films în 1995 și de atunci a reușit să-și recâștige succesul ca actriță talentată, producător și femeie de afaceri, jucând în filme precum ''The Wedding Singer'' (1998), ''Charlie's Angels'' (2000), ''Confessions of a Dangerous Mind'' (2002) și ''Music and Lyrics'' (2007), notează www.biography.com.
La 3 februarie 2004 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. În 2006, a fost declarată una dintre actrițele cele mai bine plătite de la Hollywood.
În februarie 2007, Barrymore a găzduit emisiunea 'Saturday Night Live', pentru a cincea oară, fiind cea de-a doua gazdă feminină, care a făcut acest lucru, după Candice Bergen, și rămânând cea mai tânără celebritate ce a apărut în cadrul show-ului, prima sa apariție având loc la vârsta de șapte ani. În același an, a ocupat primul loc în clasamentul People din luna aprilie, cu cei mai frumoși oameni din lume.
Tot în 2007 a devenit Ambasadoare ONU Împotriva Foametei în cadrul programului 'World Food' al Națiunilor Unite, iar la 3 martie 2008, a donat 1 milion de dolari pentru acest program.
În 2009, Barrymore și-a făcut debutul în regie cu filmul ''Whip It'', în care a avut și un rol secundar alături de Elliot Page și Marcia Gay Harden. În 2011, a regizat videoclipul pentru melodia 'Our Deal', interpretată de Best Coast.
În 2010 a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriță dintr-o mini-serie sau film TV, pentru interpretarea din ''Grey Gardens''.
A continuat să joace în filme - Going the Distance (2011), Big Miracle (2012), Blended (2014), Miss You Already (2015). Intrând în industria micului ecran, a devenit producător executiv și protagonistă a serialului de comedie horror de pe Netflix, ''Santa Clarita Diet'' (2017-2019), alături de Timothy Olyphant.
În 2019, Barrymore s-a alăturat juriului competiției de talente ''The World's Best'', din care au mai făcut parte RuPaul și Faith Hill.
''The Drew Barrymore Show'' a debutat în septembrie 2020 și de atunci emisiunea sindicalizată de tip talk-show a ajuns la 410 episoade difuzate, conform https://www.imdb.com/.
Actrița are două fiice - Olive (născută în 2012) și Frankie (născută în 2014). AGERPRES/(Documentare - Roxana Losneanu, editor: Suzana Cristache Drăgan, editor online: Andreea Preda)
Sursa fotografiilor: Drew Barrymore/Facebook
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
15 mai - Ziua internațională a bujorului, floarea națională a României
Bujorul, decretat din 2022 floare națională a României, este celebrat la mijlocul lunii mai, perioada sa de înflorire, ziua de 15 mai devenind Ziua internațională a bujorului, potrivit informațiilor publicate de Facultatea de Horticultură București din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, pe site-ul oficial (
A murit actrița Cristina Deleanu (fișă biografică)
Actrița Cristina Deleanu a murit, a anunțat, la 15 mai, realizatoarea de televiziune Marina Almășan. *** Actrița Cristina Deleanu s-a născut la 22 decembrie 1940, la Ploiești. Se mută împreună cu mama sa, la București, unde urmează cursurile primare ale Școlii nr. 33 și studiile liceale la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. De
15 mai - Ziua Poliției Militare
La 15 mai 2025 este marcată Ziua Poliției Militare. În 1990, a fost emis Ordinul ministrului Apărării Naționale prin care s-au înființat unitățile și subunitățile de poliție militară din Armata României. Poliția militară este o structură specializată a Statului Major General care desfășoară activități privind disciplina militar
15 mai - Ziua națională a medicului veterinar
La 15 mai 2025 este sărbătorită Ziua națională a medicului veterinar, instituită cu prilejul celui de-al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară (1994), potrivit www.cmvro.ro. În 15 mai 1861, printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a început să funcționeze Școala de Medicină Ve
15 mai - Ziua internațională a familiei (ONU)
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a decis, în 1993, printr-o rezoluție (A/RES/47/237), ca în data de 15 mai a fiecărui an să fie marcată Ziua internațională a familiei (IDF). Această zi oferă o oportunitate de a promova conștientizarea problemelor legate de familii și de a spori cunoștințele despre procesele sociale, economice și demografice care afectează fam
15 mai - Ziua chimiștilor militari
La 15 mai 2025 este marcată Ziua chimiștilor militari sau Ziua trupelor de apărare NBC (Apărare Nucleară, Biologică și Chimică). Marcarea acestei zile face trimitere la înființarea în anul 1923, la nivelul Ministerului de Război, a unui Comitet Consultativ pe probleme privind războiul chimic. În anii Primului Război Mondial (1914-1918) a apăr
15 mai - Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu
La 15 mai 2025 este marcată Ziua națională a pictorului Nicolae Grigorescu, potrivit Legii 289 din 2021. Eforturile pentru marcarea acestei zile, avansate inițial în cadrul Proiectului de Lege privind declararea zilei de 15 mai ca 'Ziua picturii naționale', au aparținut deputaților PSD Marcel Ciolacu și Alfred Simonis pentru aniversarea la nivel
Prezidențiale2025/ Nicușor Dan, candidat independent (fișă biografică)
Nicușor Dan, candidat independent la alegerile prezidențiale, s-a calificat pentru cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 18 mai, după ce, în primul tur al alegerilor, organizat pe 4 mai 2025, a obținut 20,99% din voturile exprimate. Nicușor Dan s-a născut la 20 decembrie 1969, la Făgăraș. În liceu, a făcut parte din Lo
Prezidențiale2025/ George Simion, candidat din partea Alianței pentru Unirea Românilor (fișă biografică)
George Simion, candidat din partea Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile prezidențiale, s-a calificat pentru cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 18 mai, după ce, în primul tur al alegerilor, organizat pe 4 mai 2025, a obținut 40,96% din voturile exprimate. George Simion s-a născut la 21 septembrie 1986, la Focșani.
CITATUL ZILEI
'Răbdarea, numai ea, face să înduri mai lesne tot ce nu poți schimba.' - 'Horațiu, către Virgiliu' ('Buna-cuviință oglindită în proverbe și maxime din toată lumea', culese de Gh. Paschia, Editura Albatros, 1970)
Consiliul Afaceri Externe al UE pe tema relațiilor comerciale UE-SUA (15 mai)
Consiliul Afaceri Externe (CAE) al Uniunii Europene (UE), în configurația Comerț, se reunește la 15 mai 2025, la Bruxelles, pe ordinea de zi aflându-se, în principal, o dezbatere de orientare privind relațiile comerciale UE-SUA, informează site-ul https://www.consilium.europa.eu/.
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 15 mai
Ortodoxe Sf. Ier. Iacob Putneanul, mitropolitul Moldovei; Sf. Cuv. Pahomie cel Mare Greco-catolice Sf. cuv. Pahomie cel Mare; Sf. aep. Ahile al Larissei, Taumaturgul Romano-catolice Sf. Isidor Plugarul Sfântul Iacob de la Putna a intrat &
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 15 mai
Este a 135-a zi a anului 2025. Au mai rămas 230 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 05 h 48 m și apune la 20 h 36 m. Luna răsare la 23 h 52 m și apune la 06 h 58 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
DOCUMENTAR: 70 de ani de la semnarea Tratatului de la Varșovia (14 mai 1955)
Încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial a determinat transformări politice pe continentul european în sfera relațiilor internaționale. Influența sovietică în statele din centrul și estul Europei a reprezentat o îngrijorare profundă pentru Statele Unite ale Americii și pentru țările din Europa occidentală încă de la finalul ră
Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO, în Antalya (14-15 mai)
La 14-15 mai 2025, se desfășoară, la NEST Convention Center din Belek, Antalya (Turcia), reuniunea informală a miniștrilor de externe ai NATO, întâlnirea fiind condusă de secretarul general al Alianței, Mark Rutte, conform https://www.nato.int/ și https://www.aa.c