logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Festivalul mondial de la Cannes privind inteligența artificială (13-15 februarie)

Image

La 13 februarie 2025, Palatul Festivalurilor de la Cannes devine, timp de trei zile, capitala mondială a inteligenței artificiale, într-un eveniment reper dedicat acestei ramuri a tehnologiei, reunind actori și factori decizionali implicați într-o succesiune de prezentări și dezbateri dedicate acestui domeniu captivant al dezvoltării societății umane.

Festivalul de la Cannes este organizat cu aprobarea oficială a guvernului Franței, fiind parte a Summitului de acțiune privind inteligența artificială, desfășurat la Paris în perioada 10-11 februarie, conform https://en.palaisdesfestivals.com și https://www.worldaicannes.com.

Experți renumiți în domeniul inteligenței artificiale, factori de decizie la nivel guvernamental, reprezentanți ai companiilor din tehnologie care propun inovații promițătoare și tehnologii în acest segment vor participa la prezentări dedicate, sesiuni de workshopuri și la expoziții pentru prezentarea unor proiecte în acest domeniu al inteligenței artificiale. Vor avea loc prezentări cu tehnologii inovative pentru ilustrarea unor soluții cu aplicabilitate în realitatea înconjurătoare, menționează sursa citată anterior.

Cuvântul de deschidere al festivalului va fi rostit de ministrul delegat pentru inteligență artificială și pentru economie digitală al guvernului Franței Clara Chappaz și de ministrul de finanțe al executivului din Luxemburg Gilles Roth.

Festivalul, eveniment expozițional ajuns la cea de-a patra ediție, este organizat la inițiativa primarului orașului Cannes Mayor David Lisnard, a Institutului EuropaIE, dar și cu sprijinul RX, companie specializată în dezvoltarea afacerilor, comunităților și persoanelor. Compania specializată RX îmbină evenimentele organizate online cu formatul fizic pentru a susține o mai bună înțelegere a piețelor, a produselor de cercetare, prin implicarea unui mare număr de actori de pe mapamond, potrivit https://en.palaisdesfestivals.com și https://www.worldaicannes.com.

În cadrul festivalului, pe lângă componenta expozițională de prezentare a diferitelor demersuri inovative propuse în domeniu, sunt organizate numeroase conferințe cu tematici diferite. Elementul central al ediției este orientat pe componenta inteligenței artificiale dedicată sănătății, piața serviciilor de sănătate pentru anul 2025 fiind prognozată la un cuantum de 36,1 miliarde de dolari. Utilizarea inteligenței artificiale în domeniul sănătății vizează îmbunătățirea serviciilor de sănătate și îngrijire prin detecție incipientă, tratamente personalizate și precizie medicinală pentru rezultate optimizate, potrivit site-ului evenimentului. Producție, retail, servicii bancare și financiare sunt celelalte domenii cu vastă aplicabilitate a tehnologiilor din domeniul inteligenței artificiale.

În cadrul summitului investitorilor, reprezentanți ai companiilor din domeniul capitalului, ai fondurilor specializate și investitori ai mediului de afaceri relaționează cu acest prilej, schimbă opinii și explorează tendințele la nivelul spectrului start-up-urilor din inteligență artificială.

Alan Turing Agora este secțiunea festivalului dedicată conferințelor tematice în care oameni ai mediului de afaceri, reprezentanți ai sectoarelor publice și ai instituțiilor abilitate dezbat asupra temelor stabilite de organizatori. Printre temele dezbaterilor se numără: transformarea sistemului de sănătate, problematica securității naționale cu provocările și oportunităților erei inteligenței artificiale, achizițiile publice, soluții responsabile practice, organizațiile și relațiile de muncă, impactul asupra tranziției digitale, fuziunea nucleară, metamorfoza democrației în era inteligenței artificiale, sunt premiate start-up-urile selectate pentru inovare în anumite domenii, este acordat de asemenea Premiul Institutului EuropIA.

Salonul expozițional aduce laolaltă companii din domeniul inteligenței artificiale, institute și centre de cercetare și educație în domeniu, asociații și organizații care își desfășoară activitatea în acest segment tehnologic, oferind perspective amănunțite asupra inteligenței artificiale în societatea prezentă.

Prima ediție a Festivalului mondial al inteligenței artificiale de la Cannes a fost organizată la 10-12 februarie 2022, potrivit https://www.actuia.com/. AGERPRES/(Documentare - Liviu Tatu, editor: Horia Plugaru, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: www.worldaicannes.com

Afisari: 220

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 19-04-2025 03:30

CITATUL ZILEI

'Să vă mirați de negrăita înțelepciune a Ziditorului întregii făpturi, cum din nimic pe toate le-a adus întru a fi.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzută și îngrijită de Arhimandrit Petru Bălan; Ed. Mănăstirea Sihăstria, 201

Documentare 19-04-2025 03:15

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 19 aprilie

Ortodoxe Sfânta și Marea Sâmbătă; Sf. Cuv. Ioan de la Lavra Veche; Sf. Sfințit Mc. Pafnutie Greco-catolice Sfânta și Marea Sâmbătă. Sf. pr. m. Pafnutie; Sf. cuv. Ioan Paleolavritul Romano-catolice Sâmbăta Sfântă Sf. Leon al IX-lea,

Documentare 19-04-2025 03:00

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 19 aprilie

Este a 109-a zi a anului 2025. Au mai rămas 256 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 25 m și apune la 20 h 05 m. Luna răsare la 01 h 56 m și apune la 09 h 55 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 18-04-2025 10:00

18 aprilie - Ziua internațională a monumentelor și a siturilor

În fiecare an, la 18 aprilie, este sărbătorită Ziua internațională a monumentelor și a siturilor, ce oferă o oportunitate unică de a crește gradul de conștientizare asupra Comitetului Internațional al Monumentelor și Siturilor - ICOMOS și a activității pe care membrii săi o desfășoară pentru a conserva și proteja resursele culturale importante ale lumii, sub amenințare

Documentare 18-04-2025 08:00

SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Vineri (Denia Prohodului Domnului)

În Sfânta și Marea Vineri se face pomenirea Sfintelor, Mântuitoarelor și înfricoșătoarelor Patimi ale Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Patimile sau Pătimirile Domnului sunt numite sfinte, mântuitoare și înfricoșătoare.

Documentare 18-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Arhieria Legii Noi este mai presus decât porunca Legii Vechi. Că acolo era ieșirea din Egipt, aici fugirea de păcat; acolo izbăvirea de tirania lui Faraon, aici izbăvirea sufletului de silnicia diavolului.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzu

Documentare 18-04-2025 07:30

SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 18 aprilie

Ortodoxe Sfânta și Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului); Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sfântului Cuv. Grigorie Decapolitul Greco-catolice Sfânta și Marea Vineri (Pătimirea și moartea Domnului). Sf. cuv. m. Ioan, ucenicul Sf. Grigore Decapolitul Romano-c

Documentare 18-04-2025 05:30

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 18 aprilie

Este a 108-a zi a anului 2025. Au mai rămas 257 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 27 m și apune la 20 h 04 m. Luna răsare la 01 h 02 m și apune la 09 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)

Documentare 17-04-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Actorul Adrian Păduraru

Actorul Adrian Păduraru s-a născut la 17 aprilie 1960, la Iași. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în 1984. Colegii săi de promoție au fost Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Oana Pellea, Claudiu Istodor. Din clasa doamnei Olga Tudorache, colegii săi au

Documentare 17-04-2025 10:45

PATRIMONIUL MONDIAL UNESCO: Fortificațiile de la Portobelo-San Lorenzo din Caraibe (Panama)

Fortificațiile din Caraibe, de la Portobelo-San Lorenzo, ale statului Panama reprezintă un exemplu de arhitectură militară de apărare specifică perioadei secolelor XVII-XVIII proiectat în zona de coastă de coroana spaniolă, cu rol de apărare pentru protejarea comerțului transatlantic, conform https://whc.unesco.org.

Documentare 17-04-2025 08:45

FRAGMENT DE ISTORIE: Înființarea Academiei de Științe Medicale din România (17 aprilie 1935)

Academia de Științe Medicale a fost și rămâne un for de consacrare pentru elita medicinei românești, așa cum a descris-o prof. dr. Irinel Popescu, în 2015, instituția fiind coordonatoarea cercetării medicale în România. Academia de Științe Medicale a fost înființată la 17 aprilie 1935 prin Legea nr. 91, aprobată de Senat și

Documentare 17-04-2025 08:30

FRAGMENT DE ISTORIE: 145 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României

Banca Națională a României s-a înființat în 17/29 aprilie 1880, prin publicarea, în 'Monitorul Oficial' nr. 90, a Legii pentru înființarea unei bănci de scont și circulațiune, luând astfel naștere Banca Națională a României, o instituție de credit, care deținea privilegiul exclusiv de a emite bancnote. Capitalul băncii era &i

Documentare 17-04-2025 08:00

SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Joi (Denie)

În această zi, la Cina cea de Taină, Domnul Iisus Hristos a întemeiat cea mai mare dintre Tainele creștinești: Taina împărtășaniei. Domnul Hristos a serbat cu ucenicii Săi Paștele vechi iudaic, care-L prefigura pe El, taina jertfei Lui, iar apoi a instituit Paștele cel nou, adică identificarea pâinii și vinului binecuvântate cu Tr

Documentare 17-04-2025 07:45

CITATUL ZILEI

'Poporul nostru creștin este foarte iubitor de Dumnezeu, de adevăr, de dreptate, însă fiecare i-a pipăit numai buzunarul. Rar s-a găsit câte unul ici-colo ca să-1 ajute, să-1 călăuzească și să-l îndemne cu adevărat la cele bune, la mântuire.' - Protosinghelul Nicodim Măndiță ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; edi

Documentare 17-04-2025 07:30

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 17 aprilie

Ortodoxe Sfânta și Marea Joi (Denie); Sf. Sfințit Mc. Simeon, episcopul Persiei Greco-catolice Sfânta și Marea Joi. Sf. ep. m. Simeon din Persia și cei împreună cu el; Sf. cuv. Acachie al Melitinei; Sf. papă Agapet. Denia celor 12 Evanghelii Romano-catolice