logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

DOCUMENTAR: Cântăreaţa Patricia Kaas împlineşte 55 de ani (5 decembrie)

Image

Renumită cântăreaţă dar şi talentată actriţă, Patricia Kaas s-a născut la 5 decembrie 1966, în orăşelul Forbach (Lorraine), în estul Franţei, fiind cel de-al şaptelea copil al unei familii modeste, tatăl său fiind miner iar mama sa, de origine germană, casnică. Părinţii săi, observându-i talentul şi vocea, au încurajat-o să cânte la diferite festivităţi şi petreceri. A interpretat o serie de melodii ale artiştilor francezi consacraţi, precum Sylvie Vartan, Claude François şi Mireille Mathieu, dar şi cântece renumite de peste Ocean, cum ar fi "New York, New York" sau "Just A Gigolo", notează https://www.thefamouspeople.com/ şi https://www.edrmartin.com/.

De la vârsta de 13 ani a început să cânte la Clubul Rumpelkammer din Saarbrucken, Germania, unde, de-a lungul a şapte ani, şi-a perfecţionat un stil distinct actualizând şansoneta franceză cu elemente de pop, blues şi jazz. În timp ce încerca să aibă succes în industria muzicii, a fost remarcată de arhitectul Bernard Schwartz care a prezentat-o la rândul său, compozitorului François Bernheim, actorul francez Gerard Depardieu fiind de acord să susţină financiar înregistrarea primei melodii. Intitulată "Jalouse", piesa scrisă de Elisabeth Depardieu, soţia actorului, împreună cu compozitorul François Bernheim, nu a avut un prea mare succes.

 



Doi ani mai târziu, recunoaşterea sa a venit o dată cu lansarea cântecului "Mademoiselle chante le blues" (1987), scris de compozitorul Didier Barbelivien şi integrat pe albumul cu acelaşi nume lansat de Polydor în 1988. Succesul a fost uriaş, albumul fiind vândut în 100.000 de exemplare, în nici o lună de la lansare, artista primind un Disc de Aur. La sfârşitul anului 1988, Patricia Kaas a primit premiul "Victoire de la Musique" la categoria "Revelaţia Anului".

 

În 1990 a realizat primul său turneu, în care a susţinut 196 de concerte în 12 ţări, în faţa a 750.000 de fani. A obţinut un dublu Disc de Platină (600.000 de exemplare vândute), urmat de un nou premiu "Victoire de la Musique" la categoria "cel mai bine vândut album în străinătate" şi un Disc de Diamant (un milion de exemplare vândute).

Lansarea în 1990, a albumului "Scene de vie", cu ritmuri de blues, pop şi jazz integrate în melodii tradiţionale franceze, i-a adus în sfârşit recunoaşterea şi pe piaţa internaţională. A primit un nou dublu Disc de Platină şi un premiu "Victoire de la Musique" pentru "cea mai bună interpretă a anului 1990". În 1991, albumul a fost lansat şi în SUA. Au urmat turnee pline de succes în Rusia şi, din nou în Statele Unite, unde susţinut opt concerte.

 



În 1991, a înregistrat un album dublu live "Carnets de scene", care a fost relansat de Sony în format DVD, 13 ani mai târziu, notează https://www.thefamouspeople.com/.

Următorul album "Je te dis vous" a fost lansat în 1993 şi s-a vândut în 47 de ţări, în peste trei milioane de exemplare. Albumul a fost unul de succes pentru lumea vorbitoare de limbă germană, el conţinând melodia "Ganz und gar" ("Absolutely", în lb. engleză) scrisă de cântăreţul şi compozitorul Marius Müller-Westernhagen. Cu single-ul "Il me dit que je suis belle" de Sam Brewski, cântăreaţa a ajuns în Top5 Single în Franţa. A urmat "Tour de charme" care a acoperit 19 ţări, inclusiv Vietnam. Înregistrarea turneului a fost lansată în 1994, ca album live.

 


Au urmat albumele "Dans ma chair" (1997), "Randez-vous" (1998) şi "Mot de passe" (1999). La jumătatea anului 2000, a lansat un nou album live, cu două discuri "Patricia Kaas Live". În 2001, cântăreaţa a lansat un "Best Of", intitulat "Rien ne s'arrete". În 2002, a înregistrat albumul "Piano Bar By Patricia Kaas", un album concept, primul său album în limba engleză. A urmat turneul "Piano Bar Live" cu concerte în Europa, Asia şi SUA.

 


În 2003 şi-a promovat un nou album, "Sexe Fort", într-un turneu ce a cuprins mai multe ţări europene, dar şi Asia, SUA, Coreea, China.

La 6 iunie 2004, a fost singura artistă care a participat la ceremonia oficială de comemorare a 60 de ani de la debarcarea în Normandia (6 iunie 1944), interpretând cu acest prilej "L'hymne de l'amour" în faţa a 17 şefi de stat, ceremonia fiind difuzată pe 33 de canale de televiziune din întreaga lume.

În următorii ani mai multe reprezentaţii live i-au marcat cariera, în 2008 înregistrând single-ul "Ne pozvonish" cu Uma2rman, un grup rusesc de muzică rock. Următorul dublu-album "Kabaret" a fost înregistrat în 2009. Tot în 2009, în luna mai, Patricia Kaas a reprezentat Franţa la concursul Eurovision, ce a avut loc la Moscova, cu una dintre piesele de pe albumul "Kabaret", "Et s'il fallait le faire", primită cu aplauze atât de public cât şi de critica muzicală.

 


Cunoscută şi îndrăgită de publicul românesc, Patricia Kaas a susţinut la 23 iunie 2013, la Sala Palatului din Bucureşti, un concert în care a interpretat piesele de pe albumul lansat în 2012, "Kaas Chante Piaf", aducând un omagiu marii artiste Edith Piaf. Cântăreaţa s-a mai aflat în România, când a cântat în concert, la "Cerbul de Aur" de la Braşov, în 1992, şi la Bucureşti, în 1998 şi 2004, când artista a fost invitatul special al evenimentului "Sărbătoarea Muzicii". De asemenea, la 14 iunie 2009, a susţinut un concert în cadrul turneului de promovare a albumului "Kabaret".

În 2017, Patricia Kaas a revenit în România pentru două concerte, la Sala Palatului din Bucureşti şi în Parcul Rozelor din Timişoara, care au făcut parte din turneul de promovare a albumului "Patricia Kaas" lansat în 2016. Printre melodiile interpretate s-au aflat "La langue que je parle", "Une fille de l'est", "Je voudrais la connaître", dar şi "Adele" şi memorabilul "Mademoiselle chante le blues". Tot în 2017, Patricia Kaas a fost nominalizată la categoria "Best French Act Award" la Big Apple Music Awards 2017, gală ce a avut loc pe 22 octombrie, la New York.

În ceea ce priveşte actoria, i s-au oferit mai multe roluri, precum în filmul "Germinal" de Claude Berri, în 1993, rolul principal în "Falling in Love Again" al regizorului american Stanley Donen, în 1994. Primul succes în cadrul industriei filmului a fost cel în care a cântat melodia principală a filmului "Les Misérables" (1995), în regia francezului Claude Lelouch. Melodia în limba engleză "Space in my heart", a fost folosită de Bertrand Tavernier în filmul "L'appât" ("Fresh Bait", 1995).

A debutat în 2001, în filmul "And now... Ladies and Gentlemen", în regia lui Claude Lelouch, în care a interpretat rolul cântăreţei de jazz Jane şi în care a jucat alături de Jeremy Irons, Claudia Cardinale. În 2012, a jucat rolul unei femei condamnată la închisoare pe viaţă în producţia de televiziune "Assassinée", de Thierry Binisti, notează https://www.thefamouspeople.com/.

 



În decembrie 2003, Patricia Kaas a primit Ordinul de Merit Prima Clasă al Republicii Federale Germania pentru contribuţia sa la prietenia dintre Franţa şi Germania, arată http://www.eurochannel.com/.

Patricia Kaas şi-a publicat, în 2011, autobiografia intitulată "L'Ombre de ma Voix", care a fost un succes şi a fost tradusă în mai multe limbi străine, între care şi limba română, potrivit https://www.goodreads.com/. AGERPRES/(Documentare - Irina Andreea Cristea; editor: Ruxandra Bratu, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa fotografiilor: Patricia Kaas Officiel /Facebook

Afisari: 17

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Documentare 10-02-2025 15:02

Interimatul funcției prezidențiale (procedură)

Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat, la 10 februarie 2025, demisia din funcția de președinte al României. El a menționat că va pleca de la Palatul Cotroceni pe data de 12 februarie. Klaus Ioha

Documentare 10-02-2025 12:13

Suspendarea și demiterea președintelui României (procedură)

Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților se reunesc la 10 februarie 2025, începând cu ora 13:30. Birourile permanente reunite ar urma să ia o decizie în privința cererii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Partidul Oamenilor Tineri (POT) a anunțat, la 5 februarie, că a redepus, pentru a treia oară,

Documentare 10-02-2025 11:30

Sesiune plenară a Parlamentului European în perioada 10-13 februarie 2025

Parlamentul European (PE) se reunește în sesiune plenară la Strasbourg, în perioada 10-13 februarie 2025. Pe agenda vor fi supuse dezbaterilor și votului subiecte precum raportul anual al Băncii Centrale Europene (BCE), sprijinul UE pentru Ucraina, Programul de lucru al Comisiei pe 2025, viitoarea strategie a UE pentru Orientul Mijlociu, situația actuală a relați

Documentare 10-02-2025 09:30

FRAGMENT DE ISTORIE: 85 de ani de la debutul seriei animate 'Tom și Jerry' (10 februarie)

La 10 februarie 1940, a avut loc debutul în cinematografie al îndrăgitelor personaje animate Tom și Jerry, în scurtmetrajul de 9 minute 'Puss Gets the Boot', arată www.imdb.com. Creatorii celor două personaje și realizatorii peliculei au fost William Hanna și Joseph Barbera. Producătorul peliculei a

Documentare 10-02-2025 09:00

10 februarie - Ziua internațională a leopardului arab (ONU)

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat ziua de 10 februarie drept Ziua internațională a leopardului arab, în Rezoluția 77/295, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la leopardul arab, se menționează pe site-ul https://www.un.org/. Leopardul arab este clasificat pe Lista Roșie a IUC

Documentare 10-02-2025 03:30

CITATUL ZILEI

'Cea mai bună filozofie e cea care muncește tăcută un colț de ogor' - N. Iorga (Cugetări, Ed. Albatros, 1972) 

Documentare 10-02-2025 03:15

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 10 februarie

Ortodoxe Sf. Sfințit Mc. Haralambie; Sf. Mc. Valentina Greco-catolice Sf. m. Haralambie; Sf. Scolastica Romano-catolice Sf. Scolastica, fc. Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie este pomenit în calendarul creștin ortodox în ziua

Documentare 10-02-2025 03:00

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 10 februarie

Este a 41-a zi a anului 2025. Au mai rămas 324 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 07 h 23 m și apune la 17 h 38 m. Luna apune la 06 h 31 m și răsare la 15 h 08 m. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Irina Andreea Cristea)

Documentare 09-02-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Actrița Mia Farrow

Actrița americană Mia Farrow s-a născut la 9 februarie 1945, la Los Angeles. Este fiica regizorului John Farrow și a actriței Maureen O'Sullivan, mama sa fiind cea care i-a îndreptat pașii către lumea filmului. După studii, s-a hotărât să devină actriță. A debutat în filmul ''John Paul Jones'' (1959), regizat de tatăl său

Documentare 09-02-2025 09:00

FRAGMENT DE ISTORIE: 125 de ani de la apariția competiției și trofeului dedicate Cupei Davis (9 februarie)

Tenisul a apărut în 1874 în Marea Britanie, iar ulterior s-a extins foarte repede în America, conform www.tennis.com. În jurul anului 1880 tenisul era practicat în aproximativ 30 de cluburi exclusiviste din SUA, majoritatea pe coasta de est, dar și în San Francisco, Chicago și New Orleans

Documentare 09-02-2025 08:00

9 februarie - Ziua Limbii Elene

La 9 februarie, în fiecare an, este sărbătorită în țara noastră, Ziua Limbii Elene, instituită prin Legea nr. 204/2018, cu scopul păstrării tradițiilor, culturii și limbii materne de către persoanele aparținând acestei minorități etnice. Inițiativa legislativă privind instituirea acestei zile i-a aparținut lui Dragoș Gabriel Zisopol, președin

Documentare 09-02-2025 03:30

CITATUL ZILEI

'Nu din prisosul, nu din puținul tău, ci din neavutul tău, din ceea ce îți lipsește. Dăruind altuia ce nu ai - credință, lumină, încredere, nădejde - le vei dobândi și tu.' - Nicolae Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia); 'Jurnalul fericirii', Editura Mănăstirii Rohia, 2005. 

Documentare 09-02-2025 03:15

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 9 februarie

Ortodoxe Sf. Mucenic Nichifor Duminica a 33-a după Rusalii Greco-catolice Duminica 33 dR. Sf. m. Nichifor Romano-catolice Duminica a 5-a de peste an Sf. Apolonia, fc. m. Sfântul Mucenic Nichifor este pomenit în calendarul creștin ortodox în ziua de 9 februarie.

Documentare 09-02-2025 03:00

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 9 februarie

Este a 40-a zi a anului 2025. Mai sunt 325 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 07 h 24 m și apune la 17 h 36 m. Luna apune la 05 h 46 m și răsare la 13 h 57 m. Vărsător: 20 ianuarie - 18 februarie. Al treilea decan: 9 februarie - 18 februarie. AGERPRES/(Documentare - Daniela

Documentare 08-02-2025 11:00

PERSONALITATEA ZILEI: Actorul de teatru și film Jack Lemmon

Unul dintre cei mai apreciați actori din istoria cinematografiei și televiziunii, Jack Lemmon a devenit primul care a câștigat Premiul Oscar atât pentru rol secundar, pentru interpretarea din 'Mister Roberts' (1955), cât și pentru rol principal - 'Save the Tiger' (1973). Portofoliul său a inclus o gamă largă de interpretări, atât comic