Defecţiuni la metroul bucureştean - cronologie (2008-2020)

Defectarea unei şine pe segmentul dintre staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1 de pe Magistralele 1 şi 3 a provocat, la 23 noiembrie 2020, reorganizarea circulaţiei trenurilor în sistem pendulă pe aceste tronsoane, a anunţat Metrorex. Pentru fluidizarea traficului şi continuarea călătoriilor, circulaţia a fost reorganizată pe firul 2 între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu 1.
* * *
14 noiembrie 2020 - Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate pe Magistrala 1, ca urmare a unei defecţiuni tehnice apărute la un tren de tip IVA la staţia Piaţa Unirii 1. Circulaţia nu a fost întreruptă fiind reorganizată pe secţiuni, pe firul 1 de mers.
13 octombrie 2020 - Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate între staţiile Preciziei şi Eroilor 1 de pe Magistrala 3, ca urmare a unei defecţiuni tehnice apărute la un tren fără călători. Pentru fluidizarea traficului, circulaţia trenurilor a fost reorganizată, s-a circulat în sistem pendulă pe tronsonul Preciziei-Lujerului, iar trenurile cu direcţia Anghel Saligny au întors la staţia Lujerului.
26 martie 2019 - Circulaţia metroului s-a desfăşurat cu dificultate pe Magistrala 2 Berceni - Pipera, în urma producerii unei defecţiuni la un tren. Călătorii aflaţi în tren au fost debarcaţi în staţia Piaţa Victoriei 1, în condiţii de siguranţă şi au fost preluaţi de celelalte trenuri pentru continuarea călătoriei.
26 ianuarie 2019 - O locomotivă a unui tren de metrou în depoul subteran din Berceni s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevră, însă circulaţia trenurilor de metrou nu a fost afectată. Garnitura care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie, 2 vagoane au sărit de pe sine şi au rămas suspendate la aproximativ 2 metri înălţime faţă de nivelul terasamentului. Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei.
24 octombrie 2018 - Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2, Berceni - Pipera, s-a desfăşurat cu dificultate după defectarea unui macaz în zona staţiei Constantin Brâncoveanu. Circulaţia a fost blocată aproape o oră.
20 ianuarie 2017 - O avarie pe tunelul de metrou s-a produs între staţiile Universitate şi Unirii, în urma căreia s-a simţit miros de fum, iar călătorii de pe peronul staţiei Universitate au fost evacuaţi. Trenurile de metrou au circulat în ambele sensuri prin staţia Universitate, fără a opri în staţie. Cauza fumului la metrou ar fi fost aprinderea unor conectori electrici la 50-60 m de staţia Unirii, către Universitate.
14 iunie 2016 - Circulaţia trenurilor de metrou între Piaţa Victoriei şi Aviatorilor a fost întreruptă, deoarece s-a sesizat o degajare de fum în tunel.
12 aprilie 2016 - Un incendiu a izbucnit în tunelul de metrou la staţia Piaţa Romană, focul fiind stins şi nefiind nevoie să se recurgă la evacuarea călătorilor. Echipajele ISU au constatat că focul a izbucnit la un tablou electric de la nivelul peronului.
29 martie 2016 - Circulaţia metroului a fost întreruptă, timp de aproximativ 15 minute, după ce un tren s-a defectat în staţia Unirii 2, pe magistrala Pipera - Berceni, unde pasagerii au fost debarcaţi. Defecţiunea a apărut la computerul de bord al trenului, garnitura fiind transportată la depoul Berceni.
28 martie 2016 - Un tren a rămas blocat între staţiile Piaţa Muncii şi Dristor 2, iar luminile s-au stins în vagoane. Traficul a fost oprit timp de 10 minute, iar sute de pasageri au rămas blocaţi. Călătorii au fost nevoiţi să stea aproximativ 20 de minute între staţii.
2 aprilie 2015 - Circulaţia garniturilor de metrou pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) s-a desfăşurat cu dificultate, timp de o oră, din cauza unui scurt circuit apărut la un izolator de linie între staţiile Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Linia afectată a fost scoasă de sub tensiune, în timpul intervenţiei circulaţia trenurilor s-a realizat pe un singur sens între cele două staţii.
14 decembrie 2015 - O defecţiune a avut loc la un tren de metrou de pe magistrala 2 Berceni-Pipera. A fost nevoie de 10 minute ca trenul să se pună în funcţiune şi să se reia circulaţia.
14 ianuarie 2015 - O defecţiune produsă în subteran a stârnit un incendiu între staţiile Unirii şi Tineretului. Călătorii au fost evacuaţi şi circulaţia a fost oprită. O conductă de apă s-a fisurat şi a afectat izolatorii, iar electricitatea a fost întreruptă.
22 iulie 2014 - Circulaţia trenurilor de metrou pe magistrala Pipera - IMGB a fost îngreunată din cauza defectării unui tren în staţia Piaţa Romană. Călătorii au fost debarcaţi, iar trenul defect a fost cuplat şi tras până la depou. Din această cauză s-au acumulat întârzieri în circulaţia garniturilor de metrou.
17 iulie 2014 - Circulaţia metroului bucureştean a fost îngreunată, din cauza unei avarii la o şină, pe firul 2 de mers, dinspre Piaţa Romană spre Piaţa Universităţii. Până la remedierea problemei, trenurile au circulat în "sistem pendulă", respectiv pe aceeaşi linie.
2 noiembrie 2012 - Traficul trenurilor pe magistrala IMGB -PIPERA a fost oprit o oră şi jumătate din cauza unei căderi de tensiune.
26 martie 2008 - Frânele unui vagon s-au blocat, în apropiere de staţia Semănătoarea - Grozăveşti, degajând un fum gros. Pasagerii au fost evacuaţi, în următoarea staţie. AGERPRES/(Documentare - Suzana Cristache Drăgan, editor: Liviu-Ioan Tatu, editor online: Ady Ivaşcu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Summitul Global Inteligența Artificială în Africa, la Kigali (3-4 aprilie)
La 3 aprilie 2025, timp de două zile, la Kigali, în Rwanda, se desfășoară summitul inaugural cu caracter global dedicat inteligenței artificiale în Africa, potrivit https://www.techarena.co.ke și DPA. Lideri ai guvernelor lumii, importanți oameni de afaceri la nivel global, membri ai mediului academic și ai societății civile se întrunesc cu a
3 aprilie - Ziua Jandarmeriei Române
Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei 'Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi', în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial
CITATUL ZILEI
''Din punctul de vedere al istoriei, destinul este superior maladiilor de destin și el rămâne astfel câtă vreme timpul istoriei nu are un sfârșit al lui sau câtă vreme este postulată judecata finală a istoriei lumii. Dar dacă timpul istoriei are un sfârșit și nu există o judecată finală a istoriei lumii, atunci istoria devine la râ
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 3 aprilie
Ortodoxe Sf. Cuv. Nichita Mărturisitorul și Ilirie Greco-catolice Sf. cuv. Nichita Mărturisitorul Romano-catolice Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp. Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul este pomenit în calendarul creștin ortodox
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 3 aprilie
Este a 93-a zi a anului 2025. Au mai rămas 272 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 53 m și apune la 19 h 46 m. Luna răsare la 09 h 39 m și apune la 01 h 29 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Jozef Wojtyla) (1987-2005)
Karol Jozef Wojtyla a devenit papa Ioan Paul al II-lea din octombrie 1978, când a fost ales Episcop al Romei și lider al Bisericii Romano-Catolice. S-a născut la 18 mai 1920 în orășelul polonez Wadowice, aflat la 50 km de Cracovia. A fost cel mai mic copil al părinților săi, Karol Wojtyla și Emilia Kaczorowska. Mama lui a murit în 1929. Fratele său mai mare
2 aprilie - Ziua Instituției Prefectului
Ziua Instituției Prefectului este marcată la 2 aprilie, semnificând data la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noțiunea de ''prefect''. Instituită prin Legea 348/2018, această zi se sărbătorește anual începând din 2019. Propunerea legislativă de instituire a zilei, inițiată de nouă deputați și senatori, a
2 aprilie - Ziua internațională de conștientizare a autismului (ONU)
La 2 aprilie este marcată Ziua internațională de conștientizare a autismului, care a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internațională de conștientizare a autismului ('World Autism Aware
2 aprilie - Ziua internațională a cărții pentru copii
În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.
Reuniune informală a miniștrilor apărării pe tema reînarmării Europei, la Varșovia (2-3 aprilie)
Miniștrii apărării ai Uniunii Europene (Consiliul Afaceri Externe) se întâlnesc într-o reuniune informală la Varșovia, în zilele de 2-3 aprilie 2025. Principalul subiect de discuție este reînarmarea Europei și rolul Uniunii Europene (UE) în ajungerea la o pace justă ca urmare a Războiului din Ucraina. Reuniunea este organizată sub egida pr
CITATUL ZILEI
''Libertatea unui individ este mai întâi rezultatul dialogului cu propriile lui limite interioare, capacitatea lui de a trăi în destin sau într-o maladie de destin. Gradul de libertate al unei comunități depinde de capitalul de destin sau de maladii de destin acumulat în istoria ei prin raport cu viața celor care vin și trec.'' -
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 2 aprilie
Ortodoxe Sf. Cuv. Tit, făcătorul de minuni; Sf. Mc. Amfian și Edesie (Denia Canonului Mare) Greco-catolice Sf. cuv. Tit, făcătorul de minuni. Canonul cel Mare al Sf. Andrei din Creta Romano-catolice Sf. Francisc de Paola, pustnic Sf&acir
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 2 aprilie
Este a 92-a zi a anului 2025. Mai sunt 273 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 55 m și apune la 19 h 44 m. Luna răsare la 08 h 50 m și apune la 00 h 10 m. AGERPRES (Documentare - Horia Plugaru, editor: Doina Lecea)
PERSONALITATEA ZILEI: Wangari Maathai, prima femeie din Africa laureată a Premiului Nobel pentru Pace
Wangari Maathai a fondat organizația de mediu Green Belt Movement (Mișcarea Centura Verde) în 1977 și a fost laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 2004. A scris patru cărți: ''The Green Belt Movement'', ''Unbowed: A Memoir'', ''The Challenge for Africa'' și ''Replenishing the Earth''. ''N
FRAGMENT DE ISTORIE: 55 de ani de la semnarea de către președintele SUA a Legii Sănătății Publice privind Fumatul (1 aprilie)
La începutul anilor 1960, o comisie înființată de secretarul american al sănătății Luther L. Terry pentru studierea efectelor țigaretelor asupra sănătății a stabilit o legătură între fumat și boli. Drept răspuns, Congresul a aprobat Legea federală privind publicitatea și etichetarea țigaretelor (FCLAA) din 1965, cerând tuturor producătorilor de țigare