Virgil-Daniel Popescu, propus ministru al Economiei, Energiei, Mediului de afaceri şi Turismului (fişă biografică)

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, la 24 octombrie 2019, componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului Parlamentului. Virgil-Daniel Popescu a fost propus ministru al Economiei, Energiei, Mediului de afaceri şi Turismului.
S-a născut la 25 aprilie 1968 în Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (1991). Deţine un doctorat în Management la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Craiova (2000), un master în Analiză, diagnostic şi evaluarea afacerilor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova (2009).
De asemenea, este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" (2006) şi al Colegiului Naţional de Securitate din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii (2008), potrivit www.cdep.ro, https://pnl.ro, http://alegeriparlamentare2016.ro.
A fost asistent programator la S.S.I. Argus S.A. Drobeta Turnu Severin (1991-1993), asistent universitar la Universitatea din Craiova, Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin (1993-1997), director al S.N.P. PETROM S.A., Sucursala PECO Mehedinţi (1997-2001), lector universitar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universitatea din Craiova (2001-2008), conferenţiar universitar la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (din 2008).
De asemenea, a fost secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Dialog Social din Guvernul Romaniei (2007-2008), vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (august-octombrie 2013), secretar de stat în Ministerul Economiei (noiembrie 2013-februarie 2014).
Este deputat PNL de Mehedinţi (din 21 decembrie 2016), vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor (din 2016), vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor (din februarie. 2018), membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (din septembrie 2017), membru în Comisia de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (din 2007), potrivit www.cdep.ro şi site-ului universităţii din Craiova http://feaa.ucv.ro.
Totodată este vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România - CNIPMMR (din 2012), potrivit www.cnipmmr.ro; membru al Asociaţiei Managerilor şi Inginerilor Economişti din România; membru al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri - FNTM; director al Vilaro Design.
Activitatea sa didactică şi de cercetare include: 12 cărţi şi manuale universitare în calitate de autor sau coautor; 17 articole publicate în reviste de specialitate şi volume ale unor conferinţe, indexate în baze de date internaţionale; 35 articole publicate în reviste şi volume recunoscute pe plan naţional. AGERPRES (Documentare - Cerasela Bădiţă, editor: Roxana Mihordescu, editor online: Irina Giurgiu)
Citiţi şi:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
Alte știri din categorie
DOCUMENTAR: Primul vaccin antipolio a fost autorizat în SUA (12 aprilie 1955)
La 12 aprilie 1955, au fost anunțate rezultatele testelor clinice pentru vaccinul antipolio dezvoltat de virusologul american Jonas Salk. Vaccinul era sigur și eficient, astfel că a fost autorizat în SUA în aceeași zi. În cei doi ani anteriori disponibilității pe scară largă a vaccinului, numărul mediu de cazuri de poliomielită în SUA era de peste 45.
CITATUL ZILEI
'Nu-i de mirare dacă privighetoarea închisă în aceeași colivie cu un corb nu va mai cânta.' ('Cugetări persane', antologie și traducere de Viorel Bageacu, Ed. Albatros, București 1983)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 12 aprilie
Ortodoxe Sf. Mc. Sava de la Buzău Sf. Ier. Vasile Mărturisitorul, episcop de Parion Greco-catolice Sâmbăta lui Lazăr. Sf. ep. Vasile al Parionului; Sf. m. Sava de la Buzău Romano-catolice Ss. Iuliu I, pp. m.; Sava Gotul, m. Sfântul M
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 12 aprilie
Este a 102-a zi a anului 2025. Au mai rămas 263 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 37 m și apune la 19 h 57 m. Luna răsare la 19 h 38 m și apune la 06 h 12 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiță)
Retrospectiva evenimentelor interne 7-11 aprilie 2025
Conferința de presă a președintelui interimar pe tema tarifelor comerciale impuse de Statele Unite ale Americii Uniunii Europene, discuțiile pe marginea omului de afaceri Dragoș Sprînceană, pe care premierul român l-ar fi abordat pentru a prezenta în SUA situația din România, retragerea de către USR a sprijinului politic pentru Elena Lasconi,
Săptămâna europeană 7-11 aprilie 2025
Adoptarea de către UE a primelor sale măsuri de ripostă la tarifele vamale introduse de Donald Trump, anunțul președintei Comisiei Europene privind amânarea de către Uniunea Europeană cu 90 de zile a aplicării taxelor vamale decise asupra importurilor din SUA (după ce Donald Trump a anunțat același lucru), acordul provizoriu între Consiliu și Parlament as
DESTINAȚII DE WEEKEND: sfârșit de săptămână în București și în țară
*Vernisajul expoziției 'Învierea Domnului, Sărbătoarea Nemuririi, dăruită oamenilor, în ilustrate românești' are loc pe 11 aprilie, de la ora 13.00, la Biblioteca Metropolitană București (BMB), sediul Central 'Mihail Sadoveanu'. Expoziția explorează legătura profundă dintre tradițiile pascale românești și mesajul de iubi
FRAGMENT DE ISTORIE: Eliberarea lagărelor de la Buchenwald, Mittelbau Dora, Bergen-Belsen, Ravensbruck (11 aprilie 1945)
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, contraofensiva din Ardeni a fost un eșec pentru armata germană, fiind nevoită să se retragă la 25 ianuarie 1945, iar acest fapt a oferit un imbold semnificativ forțelor aliate, care în martie 1945 au trecut Rinul și au avansat în teritoriul Germaniei naziste, potrivit
11 aprilie - Ziua educației financiare
Ziua educației financiare este marcată în fiecare an la 11 aprilie, pentru a evidenția importanța acestui domeniu cu implicații fundamentale în dezvoltarea economică a societății. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 83 din 11 aprilie 2022. Potrivit actului normativ, Parlamentul României, Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Ba
11 aprilie - Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson
Anual, data de 11 aprilie marchează Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson, cu scopul de a crește gradul de informare cu privire la această afecțiune, de a evidenția impactul pe care îl are asupra celui suferind, asupra familiei sale și a societății, precum și în vederea strângerii de fonduri pentru proiecte de cercetare dedicate acesteia.
CITATUL ZILEI
'A milui tigrul cel cu dinții ascuțiți înseamnă a fi tiranul oilor.' ('Cugetări persane', antologie și traducere de Viorel Bageacu, Ed. Albatros, București 1983)
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 11 aprilie
Ortodoxe Sf. Ier. Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului; Sf. Sfințit Mc. Antipa, episcopul Pergamului Greco-catolice Sf. ep. m. Antipa al Pergamului Romano-catolice Ss. Stanislau, ep. m.; Gemma Galgani, fc. Sfântul Calinic de la Cerni
Prezidențiale2025/ Prezența la vot la alegerile prezidențiale din 2014 și 2019 (turul II, pe ore)
În anul 2014, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în ziua de 16 noiembrie. În 2019, al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în ziua de 24 noiembrie. La scrutinul prezidențial din 2024, al doilea tur ar fi trebuit să aibă loc la 8 decembrie, dar nu s-a mai desfășurat deoarece întregul proces electoral a fost
Prezidențiale2025/ Prezența la vot la alegerile prezidențiale din 2014, 2019 și 2024 (turul I, pe ore)
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2014 s-a desfășurat în ziua de 2 noiembrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 a avut loc la 10 noiembrie. În 2024, primul tur al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat la 24 noiembrie, dar a fost anulat de Curtea Constituțională a României la 6 decembrie 2024, prin Hotărâ
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 11 aprilie
Este a 101-a zi a anului 2025. Au mai rămas 264 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 39 m și apune la 19 h 55 m. Luna răsare la 18 h 35 m și apune la 05 h 57 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiță)