logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Meteorologii anunță vreme schimbătoare și precipitații în următoarele două săptămâni

Imagine din galeria Agerpres

Vremea va fi oscilantă din punct de vedere termic în următoarele două săptămâni (14 - 27 aprilie) în majoritatea regiunilor, iar precipitațiile vor fi prezente mai ales în intervalele 15 - 16 aprilie, 18 - 20 aprilie și după data de 24 aprilie, reiese din prognoza publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele două zile din interval, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu temperaturi maxime situate, în medie, între 16 și 18 grade, iar minimele vor oscila între 7 și 10 grade. Pe 16 și 17 aprilie este prognozată o creștere a temperaturilor, astfel încât media maximelor va fi de 23-24 de grade, iar cea a minimelor de până la 12 grade. Ulterior, între 18 și 20 aprilie, se conturează o ușoară răcire, cu valori diurne în scădere spre 19-20 de grade, urmând ca, până la finalul intervalului, să fie estimate maxime, în general, de 21-24 de grade și minime între 8 și 10 grade. Vor fi perioade cu precipitații în cea mai mare parte a intervalului analizat, cu cea mai mare probabilitate în zilele de 15 și 16 aprilie, apoi din nou în 18, 19 și după ziua de 24 aprilie.

În Crișana, valorile termice se vor situa în jurul mediilor specifice perioadei, în primele zile ale intervalului și, din nou, între 18 și 19 aprilie, cu temperaturi maxime în jurul a 18-19 grade. Apoi, între 16 și 17 aprilie, dar și începând din 20 aprilie, se anticipează o creștere ușoară a temperaturilor maxime, urmând să se înregistreze, în medie, valori de 21-24 de grade. Minimele termice vor avea mici variații de la o zi la alta și se vor situa, în medie, între 8 și 12 grade. Vor fi perioade cu precipitații în cea mai mare parte a intervalului analizat, cu cea mai mare probabilitate în zilele de 15 și 16 aprilie, apoi din nou în intervalul 18-20 aprilie și după ziua de 24 aprilie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de valorile climatologice specifice perioadei, cu maxime în jurul a 17 grade. În intervalul 16-17 aprilie este prognozată o creștere a temperaturilor diurne, acestea urmând să urce spre 23-24 de grade. După acest episod mai cald, între 18 și 20 aprilie, maximele termice vor mai scădea ușor și se vor înregistra, în general, 19-21 de grade. Ulterior, se conturează o nouă tendință de încălzire, cu maxime de până la 22-23 de grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare, menținându-se, în general, între 6 și 8 grade pe tot parcursul perioadei. Vor fi posibile precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitate mai ridicată între 19 și 20 aprilie și, din nou, din 24 aprilie, până la finalul intervalului de analiză.

În Maramureș, în primele zile ale intervalului, valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie, cu maxime în jurul a 17 grade. Ulterior, în perioada 15-17 aprilie, este estimată o încălzire treptată, ce va aduce temperaturile diurne spre 24-26 de grade. Această evoluție va fi urmată de o scădere ușoară, între 18 și 20 aprilie, când maximele vor coborî la 19 - 23 de grade, urmând ca, până spre finalul intervalului, să se înregistreze, în medie, 20-23 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative, situându-se în general între 5 și 8 grade. Pe parcursul intervalului, sunt estimate perioade cu precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în jurul zilelor de 15-16 aprilie și, din nou, după ziua de 19 aprilie.

În Moldova, valorile termice diurne, cu mici oscilații de la o zi la alta în prima săptămână de prognoză, vor avea o tendință de creștere, astfel încât mediat regional se vor situa între 16 și 20 de grade. În a doua parte a intervalului de anticipație, media temperaturilor maxime va fi de 21-22 de grade, cu o ușoară răcire estimată la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va crește treptat de la valori de 3-4 grade către 9-10 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când tendința va fi de scădere ușoară. Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalele 15-16, 18-20 și începând cu 24 aprilie.

În Dobrogea, regimul termic va avea mici oscilații, însă tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură până spre sfârșitul intervalului de prognoză, când se estimează o ușoară scădere a acestora. Astfel, media valorilor termice diurne va avea valori începând de la 12-14 grade până la 20-21 de grade, iar cea a temperaturilor minime de la 4-6 grade până spre 10-11 grade. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în intervalul 18-20 aprilie și începând cu data de 24 aprilie.

În Muntenia, valorile termice diurne, cu oscilații de la o zi la alta în prima săptămână de anticipație, vor avea o tendință de creștere. Mediat regional, acestea se vor situa între 16 și 22 de grade, iar în a doua parte a intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 22-24 de grade, cu o ușoară răcire estimată la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va crește treptat de la valori de 4-5 grade la 9-10 grade, spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când tendința va fi de scădere ușoară. Va ploua temporar, cu o probabilitate mai mare în data de 15 aprilie, în intervalul 18-20 și începând cu 24 aprilie.

În Oltenia, maximele vor scădea în a doua zi din interval, apoi vor crește la mijlocul primei săptâmâni de prognoză, urmând să scadă din nou spre sfârșitul de săptămână și să crească în prima duminică a intervalului de anticipație. Astfel, cu aceste alternanțe, media regională a temperaturilor maxime va avea valori cuprinse între 14 și 22 de grade. A doua săptămână va fi caracterizată de valori termice diurne mediate regional de 22-24 de grade, cu o tendință de răcire ușoară la sfârșitul perioadei. Regimul termic nocturn va avea mici oscilații, însă tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură, de la medii în jurul a 5 grade, către 10 grade, spre sfârșitul intervalului de prognoză, când se estimează o ușoară scădere a acestora. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14-15, 18-20 și începând cu data de 24 aprilie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperatura aerului va fi în creștere treptată, până spre sfârșitul acesteia când va scădea spre valori comparabile cu debutul intervalului, iar în a doua săptămână de anticipație tendința va fi de creștere ușoară, cu o răcire estimată spre finalul perioadei. Astfel, cu aceste oscilații, media valorilor termice diurne va avea valori cuprinse între 9 și 14 grade, iar temperatura minimă mediată se va situa între un grad și 6 grade. Vor fi precipitații temporare, îndeosebi în intervalele 14-15, 18-21 și începând din 24 aprilie. AGERPRES/(AS - redactor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Afisari: 281

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 08-05-2025 16:20

REPORTAJ/Tulcea: Obiceiul Paparudei, reînviat în Gospodăria țărănească din Enisala

Elevi ai școlii gimnaziale din satul Enisala, comuna Sarichioi, au readus în atenție, joi, obiceiul Paparudei, un ritual care invocă divinitatea pentru ploi în timpul secetei, evenimentul constituindu-se în același timp într-o primă informare a populației locale cu privire la intenția Institutului de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion&#

Social 08-05-2025 16:09

Mureș: Campania 'Vecini, nu străini!', lansată de Asociația Suryam și MureșHub la peste 1.170 de zile de război în Ucraina

Asociația Suryam și MureșHub au anunțat, joi, lansarea campaniei 'Vecini, nu străini!', la mai bine de 1.170 de zile de la începutul războiului din Ucraina, o inițiativă menită să promoveze empatia, solidaritatea și înțelegerea între oameni. Potrivit președintelui Asociației Suryam, Marius Dumitrescu, odată cu lansare

Social 08-05-2025 15:57

Luminița Popescu (ANES): Egalitatea de șanse între femei și bărbați - un indicator al sănătății unei democrații

Egalitatea de șanse între femei și bărbați nu este doar o cerință legală sau un ideal abstract, reprezintă un indicator clar al sănătății unei democrații, a transmis, joi, Luminița Popescu, secretar de stat la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES). 'Femeile reprezintă jumătate din populație

Social 08-05-2025 15:47

Reprezentanți ai Sindicatului Liber Navalistul protestează vineri în fața Ministerului Economiei și a Guvernului

Sindicatul Liber Navalistul (SLN) organizează, vineri, două acțiuni de protest, în fața Ministerului Economiei și în fața Guvernului, în contextul agravării situației de la Damen Shipyards Mangalia (DSMa), cel mai mare șantier naval din România, conform unui comunicat de presă. După luni de promisiuni fără rezultat, navaliștii cer acțiu

Social 08-05-2025 15:18

MDLPA: Lucrări de cadastru gratuite pentru cetățeni în 97% dintre localități

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) derulează, gratuit pentru cetățeni, lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară în 2.779 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din cele 2.860 în care nu este finalizată înregistrarea proprietăților.

Social 08-05-2025 15:16

Hunedoara: Scările de acces spre Cascada Lolaia, din Retezat, au fost reabilitate pentru siguranța turiștilor

Scările de acces spre Cascada Lolaia au fost reabilitate, în această săptămână, de rangerii Administrației Parcului Național Retezat (APNR), astfel încât turiștii să poată vizita acest obiectiv în cele mai bune și sigure condiții. 'Rangerii Administrației Parcului Național Retezat au realizat lucrări de reabil

Social 08-05-2025 15:16

Iași: Compania de transport public renunță la biletele de hârtie, de la 1 septembrie

Compania de Transport Public (CTP) Iași anunță că, începând cu data de 1 septembrie, biletele de călătorie tipărite pe hârtie vor fi eliminate din circulație. Începând cu data de 1 septembrie, biletele de călătorie vor putea fi achiziționate prin carduri electronice nenominale. Acestea pot fi încărcate at&ac

Social 08-05-2025 14:56

Botoșani: Număr de trei ori mai mare de persoane în azilul din Dorohoi în raport cu capacitatea autorizată

Numărul persoanelor internate în Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități 'Casa Elena' din municipiul Dorohoi era de trei ori mai mare decât numărul de locuri autorizat, se arată, joi, într-un comunicat de presă transmis de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani.

Social 08-05-2025 14:51

Bihor: Cartea de identitate electronică, disponibilă și la Oradea

Cartea de identitate electronică poate fi solicitată, începând de joi, și la Oradea, în cadrul unui program național finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și datorită investițiilor realizate de Primăria Oradea pentru modernizarea infrastructurii Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, în val

Social 08-05-2025 14:41

Hunedoara: Jumătate din florile de salcâm, calamitate de înghețul târziu; va fi mai puțină miere

Mai mult de jumătate din pădurile de salcâm din țară au fost calamitate de înghețul târziu din luna aprilie, context în care și producția de miere de salcâm va fi cu cel puțin 50% mai mică față de un an normal din punct de vedere meteorologic. 'Înghețul târziu a afectat baza meliferă de pe în

Social 08-05-2025 14:02

Harghita: CLSU Praid a declarat stare de alertă la nivel local, în urma infltrațiilor produse la salină

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Praid a declarat stare de alertă la nivel local, pentru o perioadă de 15 zile, în urma situației de la Salina Praid, unde s-au produs infiltrații din cauza ploilor din ultima perioadă. Potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Hargh

Social 08-05-2025 13:33

Personalul nou încadrat la ITPF Iași, instruit împotriva corupției

Ofițerii de prevenire ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciului Județean Anticorupție Iași au desfășurat o activitate de instruire anticorupție cu personalul nou încadrat la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași. 'Activitatea a urmărit abordarea unor subiecte de interes ridicat pentru funcționarii Inspectoratu

Social 08-05-2025 13:25

Neamț: Mesaj RO-ALERT după apariția unei ursoaice cu pui în apropierea unei pensiuni din Dămuc

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a anunțat, joi, că a emis un mesaj RO-ALERT după apariția unei ursoaice cu pui în apropierea unei pensiuni din localitatea Dămuc. 'În jurul orei 11:25 a fost semnalată prezența unei ursoaice cu pui pe strada Principala, în comuna Dămuc, în apropierea unei pensiuni

Social 08-05-2025 12:54

INHGA: Cod galben de viituri pe râuri din 17 bazine hidrografice și pe afluenții mici ai Dunării, joi și vineri

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până vineri la prânz în 17 bazine hidrografice și pe afluenții mici ai Dunării. Conform prognozei de specialitate, în intervalul 8 mai, ora 14:00 - 9 mai, ora 12:00, av&aci

Social 08-05-2025 12:50

Gorj: Voluntari locali și internaționali organizează, la Târgu Jiu, Festivalul de Incluziune 'Regândim educația'

Municipiul Târgu Jiu va găzdui, în perioada 12-16 mai, Festivalul de Incluziune 'Regândim educația', în cadrul căruia șase voluntari locali și șase voluntari internaționali din țări ale Uniunii Europene organizează împreună un eveniment care celebrează diversitatea, incluziunea și spiritul comunitar, adresat tuturor vârstel