logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Meteorologii anunță vreme schimbătoare și precipitații în următoarele două săptămâni

Imagine din galeria Agerpres

Vremea va fi oscilantă din punct de vedere termic în următoarele două săptămâni (14 - 27 aprilie) în majoritatea regiunilor, iar precipitațiile vor fi prezente mai ales în intervalele 15 - 16 aprilie, 18 - 20 aprilie și după data de 24 aprilie, reiese din prognoza publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele două zile din interval, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu temperaturi maxime situate, în medie, între 16 și 18 grade, iar minimele vor oscila între 7 și 10 grade. Pe 16 și 17 aprilie este prognozată o creștere a temperaturilor, astfel încât media maximelor va fi de 23-24 de grade, iar cea a minimelor de până la 12 grade. Ulterior, între 18 și 20 aprilie, se conturează o ușoară răcire, cu valori diurne în scădere spre 19-20 de grade, urmând ca, până la finalul intervalului, să fie estimate maxime, în general, de 21-24 de grade și minime între 8 și 10 grade. Vor fi perioade cu precipitații în cea mai mare parte a intervalului analizat, cu cea mai mare probabilitate în zilele de 15 și 16 aprilie, apoi din nou în 18, 19 și după ziua de 24 aprilie.

În Crișana, valorile termice se vor situa în jurul mediilor specifice perioadei, în primele zile ale intervalului și, din nou, între 18 și 19 aprilie, cu temperaturi maxime în jurul a 18-19 grade. Apoi, între 16 și 17 aprilie, dar și începând din 20 aprilie, se anticipează o creștere ușoară a temperaturilor maxime, urmând să se înregistreze, în medie, valori de 21-24 de grade. Minimele termice vor avea mici variații de la o zi la alta și se vor situa, în medie, între 8 și 12 grade. Vor fi perioade cu precipitații în cea mai mare parte a intervalului analizat, cu cea mai mare probabilitate în zilele de 15 și 16 aprilie, apoi din nou în intervalul 18-20 aprilie și după ziua de 24 aprilie.

În Transilvania, regimul termic va fi apropiat de valorile climatologice specifice perioadei, cu maxime în jurul a 17 grade. În intervalul 16-17 aprilie este prognozată o creștere a temperaturilor diurne, acestea urmând să urce spre 23-24 de grade. După acest episod mai cald, între 18 și 20 aprilie, maximele termice vor mai scădea ușor și se vor înregistra, în general, 19-21 de grade. Ulterior, se conturează o nouă tendință de încălzire, cu maxime de până la 22-23 de grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare, menținându-se, în general, între 6 și 8 grade pe tot parcursul perioadei. Vor fi posibile precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitate mai ridicată între 19 și 20 aprilie și, din nou, din 24 aprilie, până la finalul intervalului de analiză.

În Maramureș, în primele zile ale intervalului, valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii aprilie, cu maxime în jurul a 17 grade. Ulterior, în perioada 15-17 aprilie, este estimată o încălzire treptată, ce va aduce temperaturile diurne spre 24-26 de grade. Această evoluție va fi urmată de o scădere ușoară, între 18 și 20 aprilie, când maximele vor coborî la 19 - 23 de grade, urmând ca, până spre finalul intervalului, să se înregistreze, în medie, 20-23 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative, situându-se în general între 5 și 8 grade. Pe parcursul intervalului, sunt estimate perioade cu precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în jurul zilelor de 15-16 aprilie și, din nou, după ziua de 19 aprilie.

În Moldova, valorile termice diurne, cu mici oscilații de la o zi la alta în prima săptămână de prognoză, vor avea o tendință de creștere, astfel încât mediat regional se vor situa între 16 și 20 de grade. În a doua parte a intervalului de anticipație, media temperaturilor maxime va fi de 21-22 de grade, cu o ușoară răcire estimată la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va crește treptat de la valori de 3-4 grade către 9-10 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când tendința va fi de scădere ușoară. Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, cu o probabilitate mai mare în intervalele 15-16, 18-20 și începând cu 24 aprilie.

În Dobrogea, regimul termic va avea mici oscilații, însă tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură până spre sfârșitul intervalului de prognoză, când se estimează o ușoară scădere a acestora. Astfel, media valorilor termice diurne va avea valori începând de la 12-14 grade până la 20-21 de grade, iar cea a temperaturilor minime de la 4-6 grade până spre 10-11 grade. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în intervalul 18-20 aprilie și începând cu data de 24 aprilie.

În Muntenia, valorile termice diurne, cu oscilații de la o zi la alta în prima săptămână de anticipație, vor avea o tendință de creștere. Mediat regional, acestea se vor situa între 16 și 22 de grade, iar în a doua parte a intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 22-24 de grade, cu o ușoară răcire estimată la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va crește treptat de la valori de 4-5 grade la 9-10 grade, spre finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când tendința va fi de scădere ușoară. Va ploua temporar, cu o probabilitate mai mare în data de 15 aprilie, în intervalul 18-20 și începând cu 24 aprilie.

În Oltenia, maximele vor scădea în a doua zi din interval, apoi vor crește la mijlocul primei săptâmâni de prognoză, urmând să scadă din nou spre sfârșitul de săptămână și să crească în prima duminică a intervalului de anticipație. Astfel, cu aceste alternanțe, media regională a temperaturilor maxime va avea valori cuprinse între 14 și 22 de grade. A doua săptămână va fi caracterizată de valori termice diurne mediate regional de 22-24 de grade, cu o tendință de răcire ușoară la sfârșitul perioadei. Regimul termic nocturn va avea mici oscilații, însă tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură, de la medii în jurul a 5 grade, către 10 grade, spre sfârșitul intervalului de prognoză, când se estimează o ușoară scădere a acestora. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14-15, 18-20 și începând cu data de 24 aprilie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperatura aerului va fi în creștere treptată, până spre sfârșitul acesteia când va scădea spre valori comparabile cu debutul intervalului, iar în a doua săptămână de anticipație tendința va fi de creștere ușoară, cu o răcire estimată spre finalul perioadei. Astfel, cu aceste oscilații, media valorilor termice diurne va avea valori cuprinse între 9 și 14 grade, iar temperatura minimă mediată se va situa între un grad și 6 grade. Vor fi precipitații temporare, îndeosebi în intervalele 14-15, 18-21 și începând din 24 aprilie. AGERPRES/(AS - redactor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Afisari: 225

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Social 15-04-2025 18:48

Constanța: 57 din 83 subsectoare de plajă de pe litoral scoase la închiriere pentru 10 ani, adjudecate într-o primă etapă

Un număr de 57 din totalul de 83 subsectoare de plajă scoase la închiriere pentru următorii zece ani au fost adjudecate pentru zonele Năvodari, Mamaia, Constanța, Tuzla și Vama Veche, a informat, marți, Administrația Națională 'Apele Române'. Conform sursei citate, în urma organizării de către Administrația Națională

Social 15-04-2025 17:17

Prahova: Microbuz de călători, implicat într-un accident pe DN 1, la Sinaia; valorile de trafic sunt în creștere

Un microbuz de transport călători și un autoturism au fost implicate, marți după-amiază, într-un accident rutier care s-a produs pe DN 1, în zona localității Sinaia, circulația fiind restricționată, iar valorile de trafic în creștere. Conform Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în urma impactului, șoferul autot

Social 15-04-2025 17:13

ANITP: Județul Mureș - sub media națională la traficul de persoane, iar în Harghita niciun caz în 2024

Centrul Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a informat, marți, că deși tendința în traficul de persoane la nivelul României este în creștere, județul Mureș se situează sub media națională cu 11 cazuri în 2024, în timp ce în județul Harghita nu a fost înregistrat nici

Administratie 15-04-2025 16:23

Arad: Zece tramvaie noi vor fi cumpărate de la fabrica locală Astra Călători

Primăria Arad va cumpăra zece tramvaie Imperio noi de la fabrica Astra Călători, după ce a obținut finanțare europeană totală de 90 de milioane de lei, a informat, marți, administrația locală. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Arad, au fost semnate două contracte de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, fie

Social 15-04-2025 16:01

Brăila: Noua rețetă de reasfaltare a Podului peste Dunăre a rezistat bine peste iarnă; se reasfaltează și calea 1

Nouă rețetă de mixturi bituminoase, folosită în octombrie 2024, pentru reasfaltarea căii 2 de rulare a Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, s-a comportat bine peste iarnă, motiv pentru care constructorul a trecut, începând de luni, 14 aprilie, la reasfaltarea cu aceeași rețetă asfaltică și a căii 1 de rulare. '&Ic

Administratie 15-04-2025 15:47

Timiș: Conacul de la Banloc, al Principesei Elisabeta, va fi administrat de Consiliul Județean și Mitropolia Banatului

Conacul din comuna timișeană Banloc, al cărui proprietar a fost Principesa Elisabeta, fiica Regelui Ferdinand și a Regiei Maria, va fi administrat de Consiliul Județean (CJ) Timiș și Mitropolia Banatului, care vor să îl transforme într-un centru cultural și turistic. 'Consilierii județeni au votat în plenul extraordinar d

Social 15-04-2025 15:33

DGPMB: Copil căzut de la etajul 7 al unui bloc din Sectorul 6; a fost transportat la spital

Un copil în vârstă de 2 ani a căzut, marți, de la etajul 7 al unui bloc din Sectorul 6 al Bucureștiului și a fost transportat de spital pentru îngrijiri medicale. O femeie a sunat la 112, în jurul orei 13:00, să anunțe incidentul, cazul fiind preluat de polițiști de la Secția 25. 'Deplasându-se

Social 15-04-2025 14:56

MS Margareta - vizită la detașamentul aeromedical SMURD Băneasa: Nu am mai mult de spus decât admirația mea (FOTO-VIDEO)

Custodele Coroanei Române, Margareta, și Principele Radu, au vizitat, marți, detașamentul aeromedical SMURD de la Băneasa, Majestatea Sa apreciind profesionalismul personalului unității.  

Social 15-04-2025 14:33

Gorj: Prezența urșilor, semnalată în mai multe localități din județ

Jandarmii gorjeni au fost sesizați, în această perioadă, cu privire la la prezența urșilor în apropierea mai multor zone locuite din localitățile Bumbești Jiu, Arcani, Runcu și Baia de Fier. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Gorj, Alin Ivan, imediat după primirea apelurilor, jandarm

Administratie 15-04-2025 14:26

Timiș: Viceprimarul Timișoarei cere Prefecturii controale în internatele școlilor, după ce a descoperit muncitori cazați ilegal

Viceprimarul municipiului Timișoara, Ruben Lațcău, a cerut, marți, Prefecturii Timiș și Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) să elaboreze pe parcursul zilei un plan de control în toate internatele și căminele din oraș, după ce a descoperit într-un internat, în noaptea de luni spre marți, muncitori în construcții cazați ilegal, sedii de firme

Social 15-04-2025 14:12

Covasna: Ateliere și maraton de încondeiat ouă pentru Paști, la Sfântu Gheorghe

Fundația Guzsalyas din Sfântu Gheorghe va organiza și anul acesta un maraton de încondeiat ouă de Paști, cu o durată de 17 ore. Reprezentanta fundației, Kolozsi Ildiko, a declarat, marți, pentru AGERPRES că 'Noaptea încondeierii ouălor' se va desfășura la Casa Mives din vecinătatea Muzeului Național Secuiesc și va &ic

Social 15-04-2025 13:34

Constanța: Locuitorii municipiului reședință, fără apă caldă și căldură 36 de ore din cauza unei avarii

Locuitorii municipiului Constanța vor rămâne fără apă caldă și căldură timp de 36 de ore, din cauza unei avarii la instalația de producere a energiei termice, a anunțat marți Termocentrale Constanța. Oprirea se va face în noaptea de marți spre miercuri, de la ora 23:00. 'Termocentrale Constanța informează consuma

Social 15-04-2025 13:02

Bistrița-Năsăud: Vânzările de pachete turistice de Paște pentru zona Colibița-Tihuța, sub așteptări

Pachetele turistice de Paște pentru zona Colibița-Tihuța au înregistrat vânzări sub așteptări în acest an, multe hoteluri și pensiuni având în continuare disponibilități pentru perioada 18-21 aprilie, lucru care nu s-a întâmplat în ultimii ani. Directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) 'Turism

Social 15-04-2025 12:17

Cluj: Bărbat intoxicat cu monoxid de carbon la Universitatea Tehnică; 20 de persone evacuate

Un bărbat s-a intoxicat cu monoxid de carbon, marți, la Universitatea Tehnică din Cluj, iar 20 de persoane au fost evacuate. 'Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați în urmă cu puține momente să intervină pe strada Observatorului, într-un imobil aparținând Universității Tehnice, unde un bărbat s-ar fi intoxica

Social 15-04-2025 11:29

Gorj: A început deszăpezirea pe Transalpina; se acționează pe sectorul dintre Rânca și Obârșia Lotrului

Drumarii au început acțiunea de îndepărtare a zăpezii pe Transalpina, pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, anunță, marți, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova. Pe acest sector de drum național aflat la cea mai mare altitudine în România se acționează cu două &ic