The Barn Șirnea: Cererea pentru retreat-uri corporate sau leisure pentru reconectarea la viața autentică de la sat, în creștere cu 30%. Oaspeții sunt interesați de vizite la ferme, ateliere de olărit sau plimbări cu căruța
.jpg)
Românii se reîntorc la origini și preferă tot mai mult sejururile în mediul rural pentru o experiență autentică, aproape de natură și tradiții. Astfel, cererea pentru retreat-uri la sat a crescut cu 30% în ultimii ani față de anii anteriori atât pe segmentul leisure, cât și pe cel corporate. Alături de serviciile de cazare, retreat-urile la sat pot include vizite ferme, ateliere de gătit, plimbări cu căruța sau ateliere de olărit sau țesut manual și costă între 300 și 1.500 de euro de persoană, potrivit datelor The Barn Șirnea, unitate de cazare care oferă astfel de pachete, aflată în primul sat turistic din România.
“Aceste retreat-uri au devenit o alternativă atractivă la vacanțele standard, adresându-se atât celor care doresc să se relaxeze departe de agitația urbană, cât și companiilor care caută metode inedite de consolidare a echipelor. Tot mai multe companii optează pentru executive retreat-uri, total atipice față de teambuilding-urile clasice, fiind autentice, în satul românesc și în mijlocul naturii, unde angajații au ocazia să colaboreze și să își dezvolte creativitatea într-un cadru diferit de cel de zi cu zi. Și pe segmentul leisure există un interes aparte pentru acest tip de sejur, turiștii căutând tot mai mult opțiuni pentru reconectare la viața de la sat. De aceea, în ultimii ani, interesul pentru retreat-uri autentice a crescut semnificativ, cu 20%-30% față de anii anteriori. Șirnea nu este doar o destinație, ci o experiență în sine. Aici, participanții găsesc un loc unic, departe de agitație, unde natura și liniștea autentică stimulează legăturile și creativitatea în echipă. Turiștii sunt atrași de întoarcere la origini, de peisajele spectaculoase și de experiențele tradiționale care oferă senzația de a fi într-un loc în care timpul s-a oprit. Fiecare detaliu al retreat-ului, de la plimbările în natură până la mâncarea tradițională, este gândit pentru a oferi un echilibru perfect între relaxare și reconectare – atât cu sine, cât și cu cei din jur”, explică Irina Pințoi, manager The Barn Șirnea.
Retreat-uri la sat cu vizite la ferme, ateliere de gătit și plimbări cu căruța
Cele mai aglomerate perioade din an pentru retreat-urile corporate sunt toamna, în special în lunile octombrie și noiembrie. Primăvara, în lunile aprilie-mai, este de asemenea populară, datorită reînvierii naturii și prospețimii locului. Pe segmentul leisure, vara este perioada preferată pentru drumeții și activități în aer liber, în timp ce iarna atrage familii și cupluri care vin pentru săniuș și peisajele de iarnă într-un sat tradițional de munte.
Participanții din segmentul corporate caută activități care promovează colaborarea și dezvoltarea personală, cum ar fi vizitele la ferme, atelierele de gătit cu ingrediente locale și activitățile ghidate în natură. Sesiunile de mastermind sau mentorat sunt, de asemenea, foarte apreciate. În schimb, participanții din segmentul leisure preferă relaxarea și conectarea cu tradițiile, optând pentru drumeții, plimbări cu căruța sau ateliere de meșteșuguri locale, precum olăritul sau țesutul manual, care le oferă o legătură autentică cu viața rurală.
Cine alege un retreat la sat și cât costă
Pe segmentul corporate, participanții provin în principal din companii mari și multinaționale din industrii precum IT, servicii financiare, consultanță sau pharma, din București, Cluj, Brașov, Sibiu, Râmnicu Vâlcea. Grupurile sunt în general de 10-15 persoane, majoritatea fiind manageri de nivel mediu și superior, care vin pentru a întări legăturile din echipă într-un cadru relaxant și autentic.
Pe segmentul leisure, optează pentru un retreat la sat tot mai mulți antreprenori și manageri care își doresc să se deconecteze de agitația zilnică. Totodată, crește numărul oaspeților străini, din țări precum Marea Britanie, Olanda, Germania sau Israel, atrași de autenticitatea satului, liniștea naturii și farmecul local.
Retreat-urile corporate la The Barn încep de la 500 de euro per participant și pot ajunge până la 1.500 de euro, în funcție de durata sejurului (2-4 nopți), complexitatea activităților și opțiunile personalizate. Fiecare retreat este adaptat nevoilor grupului, de la cazare premium și mese tradiționale cu ingrediente naturale, atent alese, până la activități deosebite, precum drumeții ghidate, plimbări cu caii, ateliere tradiționale sau sesiuni de dezvoltare personala cu vorbitori de renume. Pentru segmentul leisure, costurile variază între 300 și 700 de euro de persoană, în funcție de durata sejurului (2-4 nopți) și experiențele alese – relaxare în natură sau explorarea autentică a vieții de sat.
“Un executive retreat organizat de noi, la The Barn Șirnea, este o îmbinare armonioasă între experiențele autentice de viață rurală și dezvoltarea personală și profesională. Participanții se reconectează cu natura și găsesc inspirație într-un cadru liniștit, dar au și ocazia să participe la sesiuni de tip mastermind, unde pot explora noi perspective pentru soluționarea problemelor organizaționale. În funcție de dorințele fiecărui grup, putem aduce facilitatori sau speakeri inspiraționali care să conducă aceste discuții. Am avut și câteva solicitări speciale care au transformat retreat-urile într-o experiență cu adevărat memorabilă. De exemplu, am organizat un concert privat în una dintre cabanele noastre, unde participanții s-au bucurat de muzică live în fața șemineului. Am organizat și workshop-uri exclusiviste de artizanat, conduse de meșteri locali, unde participanții au învățat tehnici meșteșugărești tradiționale. Un alt exemplu este gătitul de mâncăruri tradiționale, după rețetele bunicii, pentru grupuri restrânse, oferind o experiență culinară autentică și de neuitat. Aceste cerințe adaugă un plus de unicitate fiecărui retreat și ne permit să oferim experiențe complet personalizate, adaptate la dorințele celor care caută ceva cu adevărat special. Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui astfel de retreat este întărirea relațiilor dintre participanți într-un cadru relaxat și autentic. Pentru mulți, este o întoarcere la simplitatea vieții de la bunici, un loc unde descoperă inocența și naturalețea relațiilor umane. Această atmosferă de autenticitate și conexiune întărește legăturile din echipă și contribuie la o colaborare mai strânsă între participanți”, adaugă Irina Pințoi, manager The Barn Șirnea.
The Barn Șirnea este fondată de Irina Pințoi, Managing Partner Talentor România, una dintre principalele companii de recrutare și executive research din țară. The Barn Șirnea nu este doar o destinație, este o călătorie în timp și o experiență autentică. Unitatea include o vilă cu trei dormitoare, living, băi și bucătărie, “Casa Mare”, pentru 6-8 persoane, și o vilă cu un dormitor, living, băi și bucătărie, “Șura” - un hambar modern pentru 2-4 persoane. Cu facilități de 5 stele, The Barn Șirnea îmbină confortul modern cu autenticitatea și tradițiile, oferindu-le oaspeților ocazia de a se deconecta complet de la agitația zilnică. Cu accent pe detalii pentru a surprinde plăcut fiecare oaspete, The Barn Șirnea are nota 10 pe Booking.com conform evaluărilor turiștilor.
Imaginați-vă trezirea într-o cabană tradițională, învăluită de liniștea munților și de poveștile satului – o evadare totală într-un loc unde istoria, natura și autenticitatea se întâlnesc. Fiecare retreat devine o experiență memorabilă, o întoarcere la esența vieții simple, dar oferită într-un cadru luxos și personalizat, perfect pentru a-ți regăsi echilibrul și a te reconecta cu tine însuți și cu cei din jur.
Șirnea este primul sat turistic din România, atestat în 1968, și se află la 1.200 de metri altitudine, oferind priveliști spectaculoase asupra Munților Bucegi și Piatra Craiului. Pe lângă farmecul natural, satul este încărcat de istorie – aici s-au purtat primele lupte ale Armatei Române în Primul Război Mondial, pentru înfăptuirea Marii Uniri. Oaspeții pot explora tradițiile locale, cum ar fi Festivalul Măsura Laptelui, un eveniment care celebrează cultura pastorală prin muzică, dansuri și mâncăruri tradiționale.
AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.
AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.
Business OTS
Vocea ta, vizibilitatea ta: articolele tale, în lumina reflectoarelor!
Ce este o mașină electrică și cum se conduce un astfel de automobil?
Într-o eră în care tehnologia și preocupările ecologice se împletesc tot mai strâns, mașinile electrice au devenit o alegere din ce în ce mai populară pentru mulți șoferi. Aceste vehicule oferă o alternativă sustenabilă la modelele tradiționale pe benzină sau motorină, combinând inovația tehnologică cu eficiența energetică. Definiția unei mașini electrice O mașină electrică este un vehicul care utilizează un motor electric pentru a se deplasa, înlocuind motorul cu ardere internă specific vehiculelor convenționale. Acestea funcționează pe baza unui sistem de propulsie alimentat de bater
Top 10 agenții SEO în 2025
SEO reprezintă un ansamblu de tehnici menite să ajute site-urile web să apară cât mai sus în rezultatele organice ale motoarelor de căutare, precum Google. Prin optimizarea conținutului, a structurii tehnice și a autorității online, un site poate atrage trafic relevant fără a plăti constant pentru reclame. Companiile au nevoie de SEO pentru a fi vizibile exact în momentul în care potențialii clienți caută produsele sau serviciile lor. Spre deosebire de publicitatea tradițională, SEO acționează ca un canal de atragere a traficului pe termen lung, capabil să genereze lead-uri și vânzări constant, fără costuri recurente per click. Un site bine optimizat inspiră și încredere, fiind perceput ca relevant și de autoritat
Adaptarea casei la condițiile de vară: Sfaturi practice pentru un confort optim
Pe măsură ce temperaturile cresc, menținerea unui mediu confortabil în casă devine o prioritate. Adaptarea locuinței la condițiile de vară nu doar că îmbunătățește calitatea vieții, dar contribuie și la reducerea costurilor cu energia. Fie că ești în căutarea unor soluții pentru o izolare termică mai eficientă sau vrei să descoperi cele mai bune metode de aerisire, acest articol îți oferă sfaturi practice și ușor de aplicat. Citește mai departe pentru a afla cum poți transforma casa într-un refugiu răcoros și prietenos chiar și în cele mai toride zile de vară. Cuprins Importanța protecției solare: perdele și jaluzele
Iată cele mai importante piese pe care să le verifici după primul an de șofat!
În calitate de șofer cu un an de experiență în spate, ai parcurs deja o parte semnificativă din drumurile care urmează. Acum, este momentul să îți îndrepți atenția către întreținerea mașinii tale și să te asiguri că toate piesele esențiale funcționează corespunzător. Acest articol te va ghida prin cele mai importante componente ale mașinii care necesită o verificare după primul an de șofat. Fie că este vorba despre anvelope, plăcuțe de frână sau filtre, vei descoperi de ce fiecare dintre aceste piese are un rol crucial în siguranța și performanța vehiculului tău. Află cum să faci verificările și întreținerea necesare pentru a te bucura de o mașină fiabilă și eficientă în anii ce vin.
Cine sunt câștigătorii celei de a XIII-a ediții a Dr. Oetker Junior Trophy
Arina Fomina a câștigat cea de a XIII-a editie a Dr. Oetker Junior Trophy, după ce a învins-o în finală, scor, 6-4, 6-0, pe Korana Barisic (Croația), în timp ce la băieți trofeul a fost cucerit de Moritz Freitag (Austria), după ce l-a învins în finală, scor, 6-1, 6-1, pe Luys Calin (Germania).
Când aerul condiționat cedează, ACME INSTAL este soluția rapidă și sigură în București
Reparații rapide și fără bătăi de cap pentru orice tip de aer condiționat, direct la tine acasă Vara bate la ușă și, odată cu temperaturile în creștere, aparatul de aer condiționat devine un aliat de nădejde pentru confortul zilnic. Însă, ce te faci când exact în mijlocul unei zile toride, aparatul începe să bâzâie ciudat, nu mai răcește eficient sau, mai rău, se oprește complet? Aici intervine experiența unei echipe de profesioniști care știu exact ce au de făcut. În București, tot mai mulți clienți aleg să apeleze la serviciile ACME INSTAL – o firmă specializată în reparații aer condiționat Bucuresti, cunoscută pentru promptitudine, seriozitate și lucrări de
O instalație din cabluri reciclate, parte a Romanian Creative Week, transformă Iașul. Marlene Herberth: „O legătură dintre peisajul urban și memoria umanității”
Prima săptămână a Romanian Creative Week, cel mai mare festival dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană și eveniment cultural strategic desemnat de Ministerul Culturii, propune publicului o experiență culturală diversă, care reunește evenimente îndrăznețe și în premieră. Piața Unirii găzduiește o instalație inovativă, realizată din deșeuri tehnologice ce capătă forma unui dom traversabil, în timp ce locații emblematice din Iași, precum Muzeul Metropolitan și Palatul Culturii, devin centre efervescente ale creației contemporane.
Mircea Cărtărescu și Horia Patapievici, conferințe emblematice, cu săli arhipline, la Iași. Romanian Creative Week continuă cu concerte, spectacole de dans și teatru
Mii de participanți, de la elevi de liceu la iubitori de cultură de toate vârstele, au fost prezenți la Conferințele Creativității din cadrul Romanian Creative Week, cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană. Seria de conferințe a adus în prim-plan unele dintre cele mai actuale teme ale societății contemporane, explorate de personalități marcante ale vieții culturale și academice din România.
Analiză Storia: județele mari susțin activitatea din piața imobiliară, în ciuda scăderii din Capitală, conform datelor ANCPI și INS
Tranzacțiile cu locuințe cresc în Constanța (+23%) și Cluj (+8%) în primele patru luni din 2025 Mai multe credite pentru achiziții – ipotecile active urcă puternic în județe precum Ilfov (+46%) Se construiește mai mult: autorizațiile pentru locuințe sunt în creștere la nivel național (+8%) Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a publicat datele despre numărul de tranzacții imobiliare din România de luna t
Vacanțe mai relaxate cu „Roaming Zen” de la DIGI
DIGI deschide sezonul estival cu „Roaming Zen”, campania care transformă vacanțele în momente de relaxare totală. Cu tarife prietenoase și beneficii generoase, clienții noi și existenți pot rămâne în legătură cu cei dragi, oriunde s-ar afla, fără grija costurilor legate de convorbiri internaționale sau trafic de date, pentru că la DIGI, conectivitatea nu ia pauză, nici măcar în concediu. Campania se desfășoară în perioada
Dialog strategic și soluții performante pentru viitorul retailului românesc
București, 14 mai 2025 COMUNICAT DE PRESĂ Magister, partener la Interactiv Brașov 2025 Dialog strategic și soluții performante pentru viitorul retailului românesc
O instalație din cabluri reciclate, semnată de celebra artistă Anetta Mona Chișa, transformă Piața Unirii. Marlene Herberth: „Este o îmbinare manifest între meșteșugul tradițional al fierăritului și tehnologie”
Prima săptămână a Romanian Creative Week, cel mai mare festival dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană și eveniment cultural strategic desemnat de Ministerul Culturii, propune publicului o experiență culturală diversă, care reunește evenimente îndrăznețe și în premieră. Piața Unirii găzduiește o instalație inovativă, realizată din deșeuri tehnologice ce capătă forma unui dom traversabil, în timp ce locații emblematice din Iași, precum Muzeul Metropolitan și Palatul Culturii, devin centre efervescente ale creației contemporane.
COMUNICAT DE PRESĂ - Societatea VADIA IMPEX SRL
COMUNICAT DE PRESĂ “PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” „Apel de proiecte gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României”
Lansare proiect - Nova Foam Trade SRL
16.05.2025, Municipiul Pitesti Comunicat de presa lansare proiect Denumirea beneficiarului: Nova Foam Trade SRL Tit
Vizita delegației Hong Kong Trade Development Council la sediul Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR)
COMUNICAT DE PRESĂ București, 15 mai 2025 Vizita delegației Hong Kong Trade Development Council la sediul Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) În data de 15 mai 2025, Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) a avut onoarea de a primi la sediul său vizita domnului Chris Lo, Director Regional pentru Europa, Asia Centrală și Israel î
Cum să faci față cheltuielilor neprevăzute fără stres
În viața de zi cu zi, cheltuielile neprevăzute pot apărea atunci când te aștepți mai puțin, punând presiune pe bugetul tău personal. Indiferent dacă este vorba de o defecțiune a mașinii, o problemă de sănătate sau alte situații neașteptate, gestionarea acestor provocări fără a acumula stres poate părea dificilă. Însă există strategii eficiente care te pot ajuta să treci peste aceste momente fără să îți consumi toate resursele emoționale și financiare. Află cum să planifici din timp și ce soluții rapide poți implementa pentru a-ți proteja stabilitatea financiară, asigurându-te astfel că ești pregătit să faci față oricăror cheltuieli surprinzătoare cu calm și încredere.
Premieră națională: Mircea Cantor, câștigătorul premiului Duchamp, curatorul unei splendide expoziții la Iași, la Romanian Creative Week
Numeroase expoziții inedite marchează ediția aniversară a Romanian Creative Week, cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, care se desfășoară la Iași până pe data de 25 mai. Publicul este invitat la vernisaje spectaculoase, conferințe cu idei provocatoare și o serie de evenimente artistice și culturale care transformă orașul într-un veritabil epicentru al creativității contemporane. „Inima” festivalului este reprezentată de instalația
Mii de români sunt așteptați la Noaptea Muzeelor 2025
Aflată la a XXI-a ediție în România, Noaptea Muzeelor 2025 este pentru prima dată susținută și de Ministerul Culturii Acces gratuit în peste 70 de muzee, galerii și instituții culturale, în seara de 17 mai 2025 În București, Noaptea Muzeelor 2025 vine cu experiențe culturale spectaculoase, de la patrimoniu artistic de milioane de euro, până la incu
Speakeri de top, premieră de material rulant și parteneriate strategice te așteaptă! | Conferința de Operatorie Feroviară & Material Rulant, Oradea
Explorând Viitorul Feroviar: Conferinţele Club Feroviar - Operatorie Feroviară & Material Rulant Vino să iei parte la o ediție specială a Conferinței de Operatorie Feroviară & Material Rulant, care aduce împreună liderii industriei feroviare, autorități, operatori și furnizori de tehnologie într-un oraș cu investiții strategice în transportul feroviar.
ARGY și WILLY WILLIAM – headlineri internaționali la WAVES FESTIVAL 2025
COMUNICAT DE PRESĂ Băile 1 Mai, Bihor | 14.05.2025 ARGY și WILLY WILLIAM – headlineri internaționali la WAVES FESTIVAL 2025. Bihorul devine epicentrul muzicii europene!