Ştefan (CNPR): Cele mai mari companii e-Commerce din România au crescut datorită Poştei Române

Nu există companie de curierat în România care să nu livreze prin Poşta Română, iar un lucru mai puţin ştiut este că poate cele mai mari companii e-Commerce din ţară au crescut datorită Poştei Române, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR).
"Sigur că da, e mult mai bine să ne laudă alţii decât să ne lăudăm noi. Dar nu există o altă companie în România care să aibă reţeaua Poştei Române atât intern, cât şi extern. Nu există companie de curierat în România care să nu livreze prin Poşta Română. Toţi livrează şi prin Poşta Română. E un lucru mai puţin ştiut: poate cele mai mari companii e-Commerce din România au crescut datorită Poştei Române. Noi nu ar trebui să uităm lucrurile acestea, dar faptul că o companie a crescut în 10 ani de la o cifră de afaceri minusculă la un lider pe piaţa naţională şi acum se extinde internaţional, nu ar trebui să uităm de unde a pornit. Nu creăm exclusivitate (prin parteneriatul cu eBay, n.r.), ci doar încercăm să sprijinim cât mai mult business-urile româneşti, să sprijinim cât mai mult economia românească. În acelaşi timp, creăm business şi pentru Poşta Română. La nivel global, undeva la 50% din piaţa de curierat e deţinută de companiile de poştă. Faza de transformare prin care trece Poşta Română este o fază de transformare prin care au trecut toate companiile de poştă. Toate companiile de poştă au avut aceleaşi probleme pe care le are şi Poşta Română, dar în acelaşi timp n-ar trebui să uităm şi aceste oportunităţi şi puterea brandului, capacitatea de a face business a Poştei Române dincolo de rolul social pe care îl are compania, de ajutorul pe care îl oferă statului român. Apropo, Poşta Română oferă mult mai mult statului român decât primeşte de la statul român. Asta să fie clar", a punctat Ştefan.
Acesta a ţinut să precizeze faptul că Poşta Română nu primeşte "nimic gratis de la stat", precum şi că, în ultimii cinci ani, compania a avut profit în fiecare an.
"Suntem un partener al statului român, nu primim nimic gratis de la stat, de la Guvernul României. Poşta Română nu a primit niciodată ajutor de stat... Nu este adevărat! Vă pot dovedi că în 2017-2018 a existat o capitalizare a Poştei Române, ceea ce este un proces normal pentru orice companie, pentru orice acţionar să investească bani în companiile pe care le deţine. Altfel, Poşta Română în ultimii cinci ani, Poşta Română a fost pe profit an de an. Niciodată nu am primit un ban nemeritat. Mai dau un exemplu: ştiţi că este acel contract cu Ministerul Muncii, că primim pensiile. Tarifele n-au mai fost actualizate din 2013. Poşta Română merge în pierdere pe acel contract. Nu este o binefacere, este din contră, o mare provocare. Haideţi să nu minimalizăm potenţialul companiei, să vedem lucrul pozitiv pe care încercăm să îl facem pentru România, pentru români, pentru afacerile româneşti şi să fim încrezători în puterea disruptivă a României ca economie regională, în tot ce înseamnă business-ul regional", a explicat şeful CNPR.
Întrebat dacă vor mai exista concedieri la Poştă, Valentin Ştefan a menţionat că instituţia pe care o conduce "va fi într-un permanent proces de concediere".
"Atunci când lucrurile nu merg într-un departament, îl desfiinţăm şi înfiinţăm altul. Orice companie, atunci când nu-i funcţionează bine un departament îl închide, fie oferă alte oportunităţi celor angajaţi, fie le oferă şansa să meargă mai departe cu altă carieră, într-o altă companie. Deci, ar trebui să ne obişnuim că atât timp cât eu voi conduce Poşta Română, în mod constant vor exista optimizări şi ajustări a nevoii de personal. Concediem, pe de o parte, angajăm, pe de altă parte, urmând tot timpul interesul companiei pe primul plan. Iar cât priveşte Ordonanţa 109 sau procesul de selecţie, această întrebare trebuie să o puneţi ministerului, nu ţine de competenţa noastră, la Poştă. Sunt al doilea cel mai longeviv director general din ultimii 20 de ani. Se simte stabilitatea la companie şi prin aceste parteneriate şi vrem să ne asigurăm că, în urma mandatului meu, compania va fi pe un drum, unul pozitiv, indiferent ce se va întâmpla", a afirmat Ştefan.
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR), în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, au organizat, marţi, conferinţa de prezentare a unui parteneriat parafat cu eBay şi, implicit lansarea programului "e-export nation", prin intermediul căruia Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) româneşti vor primi sprijin pentru creşterea comerţului electronic transfrontalier.
Astfel, afacerile româneşti care se înscriu în acest program sunt sprijinite să-şi exporte produsele în peste 190 de ţări, prin intermediul eBay, considerată una dintre cele mai mari platforme de comerţ electronic din lume. În acest context, clienţii internaţionali care folosesc Poşta Română pentru livrare primesc un pachet de beneficii: reduceri tarifare pentru trei categorii de servicii, preluare gratuită, livrări de 2-3 zile pentru EMS (Express Mail Service) şi costuri reduse pentru volume mari.
Programul "e-export nation Romania" reprezintă o iniţiativă naţională care vizează promovarea creşterii afacerilor româneşti, administrată de trei parteneri - Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Compania Naţională "Poşta Română" şi eBay.
Antreprenorii din România se pot înscrie în acest program pe website-ul https://export.ebay.com/ro/e-export/ şi vor beneficia, printre altele, de listarea gratuită a produselor pe eBay în primele trei luni, training personalizat şi tarife reduse.
În acest sens, vor exista reduceri tarifare pentru trei categorii de servicii - colet internaţional, pachet mic şi Expess Mail Service (EMS), preluare gratuită a produselor, timp de livrare: 2-3 zile pentru Express Mail Service (EMS) şi 5-10 zile pentru serviciile standard, verificare status trimiteri în sistemul Track&Trace. De asemenea, vor fi oferite discounturi pentru volume mari: 5% la tarifele din ofertă pentru un minimum de 500 bucăţi/lună pentru pachet mic semi-înregistrat intracomunitar şi extracomunitar; 5% la tarifele din ofertă pentru un minimum de 50 bucăţi/lună pentru colet internaţional; 10% pentru Express Mail Service (EMS) - la volum lunar minim de 50 trimiteri.
Pentru ca un IMM să poată accesa acest program trebuie să întrunească o serie de condiţii: să aibă capacitatea de a exporta folosind modelul B2C, să deţină în portofoliu cel puţin 100 de produse, să poată să investească răbdare şi muncă pentru a creşte afacerea, să aibă un avantaj dacă vinde deja online.
CNPR este liderul naţional în servicii poştale, are cea mai extinsă logistică şi deserveşte aproape 19 milioane de români. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării deţine 93,52% din drepturile de acţionariat ale Poştei Române. AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
ANAF: Conducerea instituției susține necondiționat demersurile organelor de urmărire penală
Conducerea ANAF susține necondiționat demersurile organelor de urmărire penală și asigură implementarea tuturor măsurilor legale necesare prevenirii și combaterii corupției, a anunțat joi instituția, în condițiile în care procurorii DNA efectuează percheziții într-un dosar în care funcționari ai Fiscului sunt acuzați că protejau firme de ridesharing c
Grindeanu: Estimez că anul acesta pot fi dați în circulație 160-170 kilometri de autostradă din A7
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, în Prahova, că circa 160-170 kilometri de autostradă din A7 ar putea fi dați în circulație anul acesta, urmând ca restul de circa 70 de kilometri să fie inaugurați în prima parte a anului viitor. Grindeanu a verificat lucrările pe șantierul lotului 2 al tronsonului de autostra
Ministrul Boloș: 9,4% este gradul de atragere a fondurilor UE pe 2021-2027; sunt cereri de plată pregătite
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat joi că gradul de absorbție a fondurilor europene pe perioada 2021-2027 este de 9,4% în acest moment, menționând că este 'o perioadă în care absorbția începe să intre în normalitate'. Întrebat, după ședința de guvern, care este gradul de absorbț
Christian Plate (Ambasada Germaniei): România este un partener fantastic în turism
România este pentru noi un partener fantastic în turism, iar Germania are multe de oferit turiștilor români, a declarat, joi, la Conferința Anuală de Presă a Organizației Germane pentru Turism, Christian Plate, atașatul de afaceri al Ambasadei Germaniei la București. 'România este pentru noi un partener fantastic în turism. Su
AFM a publicat modelul cererii de finanțare pentru Programul 'Rabla' 2025
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pune la dispoziția persoanelor fizice modelul cererii de finanțare din cadrul programului 'Rabla' 2025. 'De anul acesta, în premieră, persoanele fizice se vor înscrie direct în aplicația informatică pentru Rabla Auto. De aceea, consider că este important ca viitorii solicitanți să cunoască
Circa trei sferturi dintre companii investesc în instrumente de securitate echipate cu Inteligență Artificială (raport)
Aproape trei sferturi dintre companiile globale (73%) investesc în instrumente de securitate echipate cu Inteligență Artificială (IA), în condițiile în care atacurile de tip malware, phishing și ransomware rămân în topul amenințărilor cibernetice, arată rezultatele Data Threat Report 2025, publicate joi. Conform datelor centraliza
CFR Călători: Tren direct de la București către Varna, Sofia, Istanbul (Halkali) și retur, din 13 iunie
Trenul internațional 'România' va asigura zilnic legătura directă din București cu Varna (din 13 iunie), dar și cu Sofia și Istanbul/Halkali (din 14 iunie), informează CFR Călători, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES. Potrivit sursei citate, trenul va circula pe noul traseu în perioada 13 iunie - 13 octombrie 2025, iar un bilet
Președintele Asociației Aeroporturilor: Traficul aerian românesc înregistrează o creștere mai accelerată decât cel european
Președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR), David Ciceo, a anunțat, joi, că traficul aerian din țară înregistrează o creștere mai accelerată decât traficul de la nivel european, fiind vorba despre o creștere aproape dublă față de cea înregistrată în Europa. 'Cele mai recente date ne arată că traficul aerian din R
Burduja: Lansăm un apel de proiecte pentru mediul economic românesc; 315 milioane euro pentru sprijinirea autoconsumului
Ministrul Energiei lansează un apel de proiecte pentru mediul economic românesc, de 315 milioane euro, pentru sprijinirea autoconsumului, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la un eveniment de specialitate. 'Lansăm un apel foarte important, cred că este cel mai important apel de proiecte pentru mediul economic rom&
Maximescu (OMV Petrom): Proiectul Neptun Deep va spori securitatea energetică în regiune și va oferi stabilitate României
Proiectul Neptun Deep va spori securitatea energetică în regiune și va contribui la strategia României pentru o economie cu emisii reduse și zero carbon, a declarat, joi, vicepreședintele OMV Petrom, Alexandru Maximescu, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului 'Black Sea and Balkans Security Forum', 'Sunt foarte bucuros
Sterian (Transgaz): Potențialul Mării Negre este fantastic, iar infrastructura de transport a gazelor naturale este esențială
Infrastructura de transport a gazelor naturale este esențială, iar potențialul Mării Negre este fantastic și nu mă refer numai la partea ce ține de România, a declarat, joi, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului 'Black Sea and Balkans Security Forum'. 'Infrastructura de transport
Burduja, despre liberalizarea pieței de energie: 6 milioane de consumatori ar putea primi subvenții, de la 1 iulie
Piața de energie se va liberaliza de la 1 iulie, iar sprijinul statului urmează să fie direcționat către consumatorii vulnerabili, a afirmat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la un eveniment de specialitate. 'De la 1 iulie expiră schema de compensare - plafonare și sprijinul statului va fi direcționat către consumatorii vulnerab
Burduja: Centrala de la lernut ar putea să fie finalizată anul acesta; mai avem 3% de completat
Centrala pe gaze de la Iernut ar putea să fie finalizată în acest an și sperăm să folosim aceste gaze pentru a revitaliza industria de îngrășăminte, industria agricolă și cea farmaceutică, să le utilizăm cât mai mult posibil în economia locală, a declarat, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la cea de-a IX-a ediție a evenimentului '
Hanga (BVB): Programul Fidelis a fost și va rămâne în continuare o sursă stabilă de finanțare
Programul Fidelis a fost și va rămâne în continuare o sursă stabilă de finanțare pentru stat, a declarat, joi, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București, Radu Hanga. 'Programul Fidelis a fost și va rămâne în continuare o sursă stabilă de finanțare, un punct de contact între Minist
CNS Cartel Alfa susține demersul pentru apărarea drepturilor lucrătorilor italieni
Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa, membră a Confederației Europene a Sindicatelor (ETUC-CES), susține demersul pentru apărarea drepturilor lucrătorilor italieni și face un apel către toți românii care au drept de vot în Italia și către cetățenii italieni care locuiesc în România să participe la referendumul care are loc pe 8 și 9 iu