logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

contact@agerpres.ro

Succesul organizaţiilor din România depinde în mare măsură de adaptarea liderilor la schimbările din piaţa muncii (studiu)

Imagine din galeria Agerpres

Succesul organizaţiilor din România depinde în mare măsură de adaptarea liderilor la cerinţele în permanentă schimbare din piaţa muncii (81%), însă mai mult de jumătate dintre organizaţii (57%) spun că nu sunt pregătite în acest sens, conform rezultatelor Deloitte 2024 Global Human Capital Trends pentru România, date marţi publicităţii.

Principalele bariere care frânează iniţiativele legate de pregătirea liderilor pentru schimbările din piaţa muncii sunt legate de dificultatea de a prioritiza acest subiect, din cauza multiplelor schimbări şi a celorlalte priorităţi ale organizaţiei (37%), de înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor pe care le implică (36%) sau de alte constrângeri interne (32%).

Succesul organizaţiilor din România mai depinde de căutarea unor modalităţi mai bune de evaluare a performanţei şi valorii angajaţilor, dincolo de productivitatea tradiţională (77%), mai arată studiul, însă companiile se confruntă cu obstacole precum constrângerile interne (41%), înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate (37%) şi lipsa implicării liderilor (32%).

Un alt aspect important pentru succesul organizaţiilor identificat de studiu este regândirea modului de lucru, a locului de desfăşurare a activităţii şi a forţei de muncă, în concordanţă cu evoluţiile tehnologice (67%). Progresul în această direcţie este însă îngreunat de provocări similare - înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate (40%), lipsa implicării liderilor (36%) şi constrângerile interne (31%).

Totodată, participanţii la studiu consideră că, pentru succesul unei companii, este foarte important ca imaginaţia şi curiozitatea angajaţilor să ţină pasul cu inovaţia tehnologică (68%). Însă doar 38% dintre participanţi spun că angajatorii lor sunt în stadii avansate de abordare a acestui aspect, iar principala barieră este înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate.

Pe termen mediu (următorii trei ani), factorii care vor influenţa cel mai mult succesul organizaţiilor din România sunt încrederea şi transparenţa în relaţia dintre angajaţi şi organizaţie (26%), regândirea modului de lucru, a locului de desfăşurare a activităţii şi a forţei de muncă în concordanţă cu evoluţiile tehnologice (14%) şi impactul pe care interacţiunea cu organizaţia îl are asupra fiecărui om (13%), mai relevă cercetarea.

"Rezultatele studiului indică faptul că angajatorii din România trebuie să acorde o atenţie tot mai mare schimbărilor din piaţa muncii, prezente şi viitoare, şi să ia măsuri concrete pentru abordarea lor cu succes. Şi, în contextul evoluţiilor exponenţiale din domeniul tehnologiei, care creează incertitudine în rândul angajaţilor, unul dintre aspectele urgente este cel legat de asigurarea sustenabilităţii capitalului uman, care presupune, în linii mari, ca fiecare om să rămână cu un beneficiu în urma interacţiunii de orice natură cu organizaţia în cauză. Aproape trei sferturi dintre participanţii români la sondaj susţin că acest aspect este foarte important pentru succesul companiei din care fac parte, însă doar 6% îl abordează cu succes, iar 42% fac progrese reale în această direcţie. Aşadar, pe termen mediu cel puţin, capitalul uman va rămâne în centrul preocupărilor angajatorilor din România, în special în sensul stimulării imaginaţiei şi curiozităţii umane pentru a ţine pasul cu inovaţiile tehnologice", susţine Raluca Bontaş, Partener, Deloitte România.

În plus, 66% dintre organizaţii consideră că este foarte important ca departamentele de resurse umane să treacă de la funcţia operaţională la o abordare interdepartamentală, însă şi în acest caz principala barieră constă în înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate (38%).

Raportul Deloitte 2024 Global Human Capital Trends pentru România a fost efectuat în rândul a peste 450 de lideri de business şi de resurse umane din diferite industrii, printre care servicii financiare, produse de consum şi energie şi resurse, din organizaţii de diverse mărimi, inclusiv companii mari, cu până la 10.000 de angajaţi.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi către mii de companii din sectorul privat.

Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de ţări şi teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 460.000 de profesionişti la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă şi managementul riscului, consultanţă financiară, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a 3.200 de profesionişti. AGERPRES/(AS - autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Gabriela Badea) 

Afisari: 16

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.


Alte știri din categorie

Economic 11-05-2025 12:01

Bursa de la București a câștigat aproape 17 miliarde lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori București (BVB) a câștigat 16,95 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 4,78%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 242,58%, în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB și consultate de AGERPRES, capitalizarea bursier

Economic 11-05-2025 11:15

MEDAT: România importă în special din UE și SUA între 20% și 70% din componentele pentru industria de apărare

Ponderea componentelor de import folosite în industria de apărare din România poate varia între 20% și 70%, fiind achiziționate din state membre ale Uniunii Europene, și state terțe, precum SUA, a precizat Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului (MEDAT) într-un răspuns la o solicitare a AGERPRES.

Economic 11-05-2025 10:36

CNPP: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a crescut, în aprilie 2025, cu 7.129 persoane

Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de AGERPRES. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari din sistemul public, iar

Economic 11-05-2025 10:02

Report de peste 3,56 milioane de euro la Joker și de 2,69 milioane de euro la Noroc, la tragerile de duminică

Un report de peste 3,56 milioane de euro se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în timp ce la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 2,69 milioane de euro, informează Loteria Româna. Duminică au loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tra

Economic 10-05-2025 17:23

Boloș: România poate conta dacă nu confundă autonomia cu izolarea; tinerii nu vor granițe închise și frici învelite în tricolor

Independența înseamnă libertatea de a decide și de a folosi instrumentele pe care apartenența noastră europeană ni le oferă, să construim spitale, școli, infrastructură și economie competitivă nu împotriva cuiva, ci pentru oameni, folosind cooperarea ca mijloc, nu ca slăbiciune, a scris sâmbătă, pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, cu ocazia

Economic 10-05-2025 12:23

Parcul fotovoltaic 'Da Vinci New Project' din județul Teleorman a fost finalizat

Parcul fotovoltaic 'Da Vinci New Project' din Nanov, județul Teleorman, a fost finalizat, investiția care ocupă o suprafață de aproximativ 24,7 hectare având o putere instalată de 23,106 MW, a anunțat sâmbătă ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'Astăzi anunțăm finalizarea parcului fotovoltaic 'Da Vinci New Projec

Economic 10-05-2025 11:46

CNPP: Peste 4,68 milioane pensionari, la finele lunii aprilie 2025; pensia medie a fost de 2.759 de lei

Un număr de 4.686.479 de pensionari era înregistrat în aprilie 2025 în România, cu 21.837 mai mulți comparativ cu luna luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.759 de lei, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de AGERPRES. Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenit

Economic 09-05-2025 20:52

Tanczos: Avem nevoie în cel mai scurt timp de un guvern responsabil și reforme pentru restabilirea echilibrului macroeconomic

Riscul politic generat de rezultatul alegerilor poate afecta indicatorii economici și este nevoie în cel mai scurt timp posibil de formarea unui guvern responsabil și reforme imediate pentru a restabili echilibrul macroeconomic, consideră ministrul Finanțelor, Tanczos Barna. 'Vedem semne de ameliorare a condițiilor de piață: cursul l

Economic 09-05-2025 18:22

ANPDCA: 8.074 de copii aveau, la finele lunii decembrie 2024, ambii părinți plecați la muncă în străinătate

Numărul total al copiilor din România care aveau ambii părinți plecați la muncă în străinătate era, la sfârșitul lunii decembrie 2024, de 8.074, cu 821 mai puțini comparativ cu situația de la finele lunii septembrie 2024, conform datelor centralizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Economic 09-05-2025 18:20

RetuRO avertizează asupra unor tentative de fraudare a sistemului de către un număr restrâns de comercianți

RetuRO SGR, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), a intensificat recent măsurile de monitorizare și control, în urma identificării unor tentative de fraudare a sistemului de către un număr restrâns de comercianți. 'Este vorba despre 11 comercianți contractați, pentru care există suspiciuni rezonabile de compor

Economic 09-05-2025 18:04

Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată din 11 mai

Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 11 mai iar desincronizarea de la Sistemul Energetic Național va avea loc la ora 11:00, a anunțat vineri SN Nuclearelectrica. 'Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, av&aci

Economic 09-05-2025 16:36

Prezidențiale2025/IMM România le-a solicitat celor doi candidați la funcția de președinte prezentarea viziunii lor economice

IMM România a solicitat prezentarea viziunii economice din partea celor doi candidați la funcția de președinte, care este importantă pentru antreprenori și are la bază dezvoltarea dialogului cu decidenții politici în scopul consolidării mediului de afaceri, conform unui comunicat al confederației patronale, remis, vineri, AGERPRES.

Economic 09-05-2025 16:08

Societatea Națională a Sării a sistat de luni activitatea de producție și de vizitare la Salina Praid

Societatea Națională a Sării S.A - Salrom a sistat, de luni, activitatea de producție și cea de vizitare la Salina Praid, județul Harghita, unde s-au produs infiltrații în urma ploilor din ultima perioadă. 'Începând cu data de 05.05.2025, la Sucursala Salina Praid s-a sistat activitatea de producție și cea de vizitar

Economic 09-05-2025 15:31

ANCOM: Conținutul generat cu IA, neetichetat clar, se raportează platformelor online unde a fost publicat

Platformele online și motoarele de căutare online ale căror servicii ar putea fi utilizate pentru a crea sau disemina conținut generat de Inteligența Artificială (IA) ar trebui să le ofere utilizatorilor interfețe și instrumente standard, ușor de utilizat, care să le permită să adauge etichete la conținutul generat de această tehnologie, se arată într-un comuni

Economic 09-05-2025 14:55

DNSC a participat la exercițiul NATO de apărare cibenetică Locked Shields 2025

Specialiști din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au participat, în perioada 5-9 aprilie 2025, la Locked Shields 2025, cel mai complex exercițiu de securitate și apărare cibernetică organizat sub egida NATO și găzduit în premieră la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, informează instituția înt