Comunicat de presă - Universitatea Politehnica Timișoara
Mec Days - Zilele Facultății de Mecanică din UPT, cu surprize pentru toate vârstele
Facultatea de Mecanică, una dintre cele mai vechi și mai mari din Universitatea Politehnica Timișoara, prezentă ca specializare încă de la înființare, în 1920, iar din 1948 ca facultate de sine stătătoare, a organizat, în perioada 9 - 10 mai 2025, Mec Days - Zilele Facultății de Mecanică, ocazie cu care și-a deschis porțile și a pregătit o serie de surprize, pentru vizitatori de toate vârstele.
Evenimentul Mec Days s-a dorit a fi unul motivațional, atât pentru studenții facultății, cât și pentru elevi, potențiali viitori studenți, care au putut vedea, cu această ocazie, care au putut vedea că Facultatea de Mecanică nu înseamnă doar cursuri, seminarii, laboratoare și examene, ci și inovație, colaborare, cercetare aplicativă, proiecte etc.
Prezent la eveniment, rectorul Universității Politehnica Timișoara a vorbit despre istoria și tradiția instituției, dar și despre noutățile din ultimii ani, în special deschiderea tot mai mare către comunitate, printr-o serie de evenimente organizate de UPT și dedicate acesteia.
După cum a precizat decanul facultății, prof.univ.dr.ing. Dragoș Uțu, în deschiderea evenimentului, Mec Days reprezintă o tradiție fumoasă care ajuns la cea de-a IV-a ediție și are două obiective principale. Pe de o parte, Mec Days reprezintă un spațiu de întâlnire și dialog între mediul universitar și mediul economic (18 companii partenere și-au prezentat ofertele). Pe de altă parte, Zilele Porților Deschise au dat posibilitatea elevilor să viziteze standurile specializărilor, să efectueze vizite în laboratoarele facultății, să urmărească demonstrații practice, să discute cu studenții facultății, cu membrii echipei UPT Racing Team care au pregătit și demonstrații cu mașinile de Formula Student, cu firmele partenere ale facultății, prezente cu standuri la eveniment, și au putut astfel să-și formeze o impresie despre ce înseamnă viața de student la Facultatea de Mecanică, dar și ce posibilități de carieră vor avea ulterior, la absolvire.
Despre șansele de angajare, așteptările companiilor și diverse oportunități de carieră, au putut să se informeze și studenții facultății, care au asistat la prezentările companiilor.
Laboratoarele facultăților, care au pregătit o serie de activități inedite, dar și expoziția mașinilor de epocă, au constituit puncte de atracție pentru vizitatorii de toate vârstele, veniți în număr mare la eveniment.
Universitatea Politehnica Timișoara (www.upt.ro), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată și educație, UPT este astăzi una dintre școlile românești cu tradiție, recunoscută în plan național și internațional, atât prin activitatea generațiilor de cadre didactice și cea a unor academicieni prestigioși, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăți ale universității asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenți.
Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități E3UDRES2 - Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. E3UDRES2 reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].