Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău a primit notele cele mai mari de la pasagerii săi (studiu)
Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău a primit notele cele mai mari de la pasagerii săi în timp ce Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost depunctat pentru aglomeraţie şi lipsa personalului, potrivit unui studiu cu privire la situaţia aeroporturilor din România, realizat de o agenţie de turism online.
Studiul a fost elaborat printr-un sistem de notare a celor mai reprezentative caracteristici pentru un aeroport: curăţenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitate şi preţurile facilităţilor (magazine, restaurante, parcare). Documentul însumează opiniile şi preferinţele pasagerilor în ceea ce priveşte aeroporturile interne, dar şi criteriile în baza cărora s-a făcut această evaluare.
"Una dintre noutăţile aduse de pandemie pentru domeniul turismului şi al călătoriilor cu avionul este creşterea interesului pentru zborurile interne, în special pe rute a căror alternativă rutieră ar însemna foarte multe ore petrecute în trafic, dar şi creşterea numărului de rute externe operate de pe aeroporturi secundare din România. Astfel, comparativ cu anul 2019 când la nivel naţional aeroporturile au înregistrat peste 23 de milioane de pasageri, dintre care peste 60% au sosit / plecat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în perioada post-pandemică observăm o creştere a rutelor şi a numărului de pasageri ce optează pentru a ateriza / decola folosind aeroporturile mai mici din România", potrivit studiului realizat de Vola.ro.
Aeroportul din Otopeni gestionează şi cel mai mare volum al traficului aerian, operând atât curse interne, cât şi externe, şi este principalul punct de conexiune între România şi nenumărate destinaţii din Europa şi restul lumii. Graţie portofoliului generos de companii aeriene şi a varietăţii de rute pe care le asigură, acesta a fost ales de 70,6% dintre participanţii la studiu.
În acelaşi timp, însă, călătorii au remarcat aglomeraţia care se formează pe Otopeni, cozile şi lipsa personalului suficient, factori care îngreunează procedurile din aeroport, cauzând întârzieri, probleme cu bagajele, modificări de program de zbor. Prin urmare, respondenţii au observat că, din acest punct de vedere, aeroportul Henri Coandă are nevoie mai multă atenţie, astfel încât să funcţioneze la standardele aeroporturilor din marile capitale europene.
Cel mai important punct de legătură aerian din zona Transilvaniei, Aeroportul Internaţional Avram Iancu a fost apreciat pentru curăţenie (9/10), amabilitatea personalului (9.1/10) şi semnalizarea eficientă a porţilor şi a ghişeelor (9/10).
Fiind un aeroport mai mic decât Otopeni, acesta operează un număr restrâns de curse interne şi externe, însă este foarte bine conectat, asigurând zboruri către toate marile oraşe ale României, dar şi către principalele destinaţii europene (Germania, Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie). Un alt minus al aeroportului Avram Iancu, raportat de participanţii la studiul Vola.ro, este reprezentat de lipsa varietăţii în ceea ce priveşte restaurantele şi magazinele disponibile.
Renovat în urma unor investiţii private şi cu un terminal nou dat în folosinţă, Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău a primit cele mai mari note de la pasagerii săi. Cele mai mare note au fost acordate pentru semnalizarea eficientă (9.4/10) şi curăţenie (9.1/10), fiind printre singurele aeroporturi apreciate pentru atenţia la curăţenie.
"De asemenea, merită menţionat faptul că, în ciuda faptului că este un aeroport mic, acesta asigură zboruri directe către câteva dintre cele mai căutate destinaţii: Marea Britanie, Italia şi Spania. Pasagerii pot ajunge la el atât cu maşina personală, cât şi cu transportul în comun (autobuz, taxi)", se arată în documentul citat.
Aeroportul Internaţional Iaşi este principalul punct de conexiune între Moldova şi celelalte oraşe din ţară, dar şi nenumărate destinaţii europene.
Acesta a obţinut note bune pentru semnalizarea eficientă (9/10), graţie spaţiului organizat, care îi ajută pe călători să găsească rapid porţile şi ghişeele. Totodată, aeroportul din Iaşi dispune şi de un centru de vaccinare fără programare. De asemenea, acesta oferă un acces facil tuturor pasagerilor, atât cu maşina personală, cât şi cu transportul în comun (autobuz, taxi, servicii de ridesharing).
Pasagerii care au tranzitat Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare Suceava au notat dur câteva aspecte precum curăţenia (7.7/10), amabilitatea personalului (7.3/10) şi accesibilitatea (6.6/10). Fiind un aeroport destul de mic, portofoliul acestuia nu include numeroase companii aeriene, astfel că operează un număr restrâns de rute, atât în România, cât şi în Europa (Italia, Marea Britanie, Germania). Este totuşi o reuşită că se află în clasament alături de aeroporturile mari ale României, Bucureşti - Otopeni, Cluj Napoca şi Iaşi.
Pe lângă cele cinci aeroporturi menţionate, care au primit cele mai multe voturi din partea pasagerilor participanţi la studiu, pe listă au fost incluse şi aeroporturile din Sibiu, Craiova şi Timişoara.
Aeroportul Internaţional Sibiu, de exemplu, a obţinut note mari pentru amabilitatea personajului, dar şi pentru accesibilitate, având conexiuni bune cu centrul oraşului. Aeroportul Internaţional Craiova a fost şi el votat pentru semnalizarea eficientă a reperelor principale şi pentru accesibilitate, fiind situat la scurtă distanţă de oraş. Totodată, acesta a obţinut calificative mari la capitolul curăţenie. Aeroportul Internaţional Timişoara a fost apreciat de călători pentru semnalizare şi curăţenie.
Potrivit realizatorilor studiului, un aspect important de menţionat este că toate aeroporturile incluse în acest raport au fost sancţionate pentru preţurile mari şi foarte mari din magazinele şi restaurantele amenajate în cadrul lor.
Studiul Vola.ro a fost realizat la finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie 2021, pe un eşantion de 238 de respondenţi care au călătorit pe aeroporturile din România şi pe care le-au evaluat în funcţie de curăţenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitate şi preţurile facilităţilor (magazine, restaurante, parcare). Evaluările aeroporturilor în categorii individuale au fost calculate pe baza mediei aritmetice a valorilor furnizate în răspunsuri. Studiul Vola.ro nu are caracterul unui sondaj reprezentativ de piaţă.
Vola.ro oferă servicii complete de turism precum suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie şi low-cost, opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.
În 2019, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10,6 milioane de euro la un volum de tranzacţii de 71 milioane de euro. AGERPRES/(AS - autor: Andreea Marinescu, editor: Mariana Nica, editor online: Adrian Dãdârlat)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Ministrul Energiei afirmă că nu va semna bugetele companiilor din subordine dacă acestea nu respectă principiile de eficientizare
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că nu va semna bugetele de venituri și cheltuieli ale companiilor din subordinea ministerului dacă acestea nu vor respecta principiile de eficientizare precum reducerea posturilor de conducere sau a cheltuielilor cu salariile. 'De două săptămâni am transmis o adresă tuturor companiilor
Bursa de Valori București a câștigat peste patru miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori București (BVB) a câștigat peste patru miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, iar valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a crescut cu 24,7 milioane de lei în comparație cu săptămâna anterioară. Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, în săptămâna 20 - 24 ianuarie, capitaliza
Rata șomajului BIM, estimată la 5,3% în 2025 (CNSP)
Rata șomajului BIM este estimată pentru 2025 la 5,3%, iar numărul șomerilor la 445.000 persoane, în scădere cu 1,1% față de 2024, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Populația activă în vârstă de muncă (15-64 de ani) este estimată la 8,247 milioane persoane, iar popu
Report la Loto 6/49 la categoria I de peste 2,26 milioane de euro, la tragerea de duminică
Noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc vor avea loc duminică, 26 ianuarie, după ce joi Loteria Română a acordat peste 15.800 de câștiguri în valoare totală de peste 1,93 milioane de lei. La Loto 6/49 se înregistrează, la categoria I, un report care depășește 11,28 milioane de lei (pest
Raport: Cuvee de Jercălăi - un nou sortiment de vin obținut anul trecut în Arhiepiscopia Bucureștilor
Un nou sortiment de vin, Cuvee de Jercălăi, rezultatul unui cupaj din soiurile Cabernet sauvignon, Fetească neagră și Merlot, a fost obținut la Secția de vinificație Urlați, se arată într-un raport general privind activitățile Arhiepiscopiei în anul 2024, prezentat, sâmbătă, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cadrul Adunării Epa
Pistol (CNAIR): Au început lucrările pe șantierul sectorului de autostradă Suplacu de Barcău - Chiribiș, parte a Autostrăzii Transilvania
Antreprenorul Construcții Erbașu a început pe 20 ianuarie lucrările pe sectorul de autostradă Suplacu de Barcău - Chiribiș, parte a Autostrăzii Transilvania (A3), iar acestea trebuie finalizate în termen de 18 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a fazei de execuție, a anunțat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrast
ANPIS: 154.389 de beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului, în decembrie 2024
Numărul persoanelor care au beneficiat de indemnizație pentru creșterea copilului a fost, în luna decembrie 2024, de 154.389, în scădere cu 198 de beneficiari față de luna precedentă, când 154.587 de persoane au primit acest tip de beneficiu, conform datelor publicate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS). Indemnizați
Volumul lucrărilor de construcții estimat în creștere cu 5% în 2025 (CNSP)
Volumul lucrărilor de construcții ar urma să crească în 2025 cu 5%, după o scădere de 3,5% estimată pentru 2024, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Potrivit sursei citate, lucrările de construcții noi se vor majora cu 5,8%, cele de reparații capitale cu 1,9% și lucrările de întreținere și
Burduja: Obiectivul nostru este de a proteja românii și companiile românești prin prețuri cât mai mici la facturi
Decizia de plafonare a prețurilor la energie a permis menținerea costurilor sub control pentru milioane de români, iar obiectivul nostru este, în continuare, de a proteja românii și companiile românești prin prețuri cât mai mici la facturi, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 'Știți minciuna extremiștilor cum că Rom
UPDATE Circulația tramvaielor pe linia 41 a fost reluată
Circulația tramvaielor pe linia 41 a fost reluată sâmbătă după 30 de minute de blocaj, din cauza unui eveniment rutier produs pe strada Virtuții, în zona Podului Ciurel, pe sensul spre Piața Presei, informează Societatea de Transport București (STB). Tra
Ceferiștii amenință cu întreruperea activității dacă nu se repun în circulație, de la 1 februarie, trenurile de călători anulate de CFR Călători
Ceferiștii solicită repunerea în circulație, de la 1 februarie 2025, a trenurilor de călători anulate de CFR Călători și plata contribuției suplimentare pentru condiții de muncă speciale, în caz contrar fiind hotărâți să oprească activitatea, a anunțat, sâmbătă, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR).
Tanczos Barna: Schimbarea perspectivei de către S & P, un semnal cât se poate de clar; avem nevoie de măsuri de reducere a deficitului bugetar
S&P nu a modificat ratingul de țară, România este în continuare recomandată investitorilor, însă agenția de rating ne-a dat un semnal cât se poate de clar prin schimbarea perspectivei din stabil în negativ, acela că avem nevoie de măsuri de reducere a deficitului bugetar, de un buget cumpătat și un stat mai suplu, a transmis ministru
S&P a confirmat ratingurile României la 'BBB-/A-3', dar a revizuit perspectiva de la stabilă la negativă
S&P Global a confirmat vineri ratingurile României la 'BBB-/A-3', dar a revizuit perspectiva de la stabilă la negativă, din cauza riscurilor fiscale și externe ridicate, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară. S&P semnalează că mediul politic fragmentat și nesigur din România va în
Wizz Air lansează trei rute noi în România și o bază permanentă pe Aeroportul Internațional București Băneasa
Wizz Air anunță continuarea expansiunii în București cu două aeronave Airbus A321neo de ultimă generație, trei rute noi și deschiderea celei de-a doua baze care deservește orașul, la Aeroportul Internațional București Băneasa - Aurel Vlaicu, începând cu 1 aprilie 2025, potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian, transmis vineri AGERPRES.
TAROM lansează promoții de Ziua Unirii Principatelor Române la biletele achiziționate în perioada 24-26 ianuarie 2025
Cu ocazia celebrării Zilei Unirii Principatelor Române, pasagerii TAROM care achiziționează bilete de avion în perioada 24-26 ianuarie 2025 vor beneficia de prețuri promoționale, potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian național, transmis vineri AGERPRES 'Cele șapte destinații sunt perfecte nu doar pentru a petrece acolo o vacanț