logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

ŞTIRILE SERII - ECONOMIC - 18 IULIE

Imagine din galeria Agerpres

* Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar realizării Drumului Expres Bacău - Neamţ va fi semnat până la sfârşitul lunii august, iar la sfârşitul lui iunie 2020 să fie lansate proiectarea şi execuţia acestui obiectiv, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită de lucru în judeţul Neamţ.

* Transgaz continuă lucrările la faza întâi a conductei BRUA, unde a finalizat deja 215 kilometri de conductă, şi începe implementarea unor noi investiţii privind racordarea la gaze, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, remis, joi, AGERPRES.

* Majoritatea românilor (80%) stochează în case bunuri nefolosite, care "adună praf", în valoare de 820 milioane de euro, media fiind de cinci obiecte pe fiecare gospodărie, reiese din rezultatele SONAR (Studiul Obiectelor Nefolosite ale Românilor).

* Platforma Monitorul preţurilor carburanţilor, lansată de Consiliul Concurenţei în urmă cu două săptămâni, a înregistrat până acum 180.000 de căutări, iar unii distribuitori independenţi de combustibil s-au arătat interesaţi să adere la platformă, se arată într-un comunicat al instituţiei de concurenţă, remis, joi, AGERPRES.

* Principala problemă a fermierilor români în prezent este lipsa forţei de muncă, în condiţiile în care oamenii nu vor să vină să muncească, indiferent de salariu şi de condiţii, ci preferă să stea acasă şi să primească ajutoare sociale de la stat.

* Alocaţiile de stat pentru copii plătite în iunie 2019 au totalizat 591,35 milioane de lei, suma medie achitată fiind de 167,01 lei de beneficiar, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

* Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a eliberat, până în prezent, 11.688 de adeverinţe pentru beneficiarii Campaniei de plăţi pentru 2019.

* Numărul de firme dizolvate a scăzut în primul semestru din 2019 cu 10,47%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 16.626 unităţi, faţă de 18.570 firme în 2018, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

* Necesitatea unei corecţii ample a bugetului consolidat nu poate fi pusă sub semnul întrebării, dar necunoscuta este "cum se vor face ajustările", cu ce efecte pentru oameni şi firme şi pe ce orizont de timp, susţine Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, într-un articol postat pe pagina de internet a instituţiei.

* Adoptarea şi promulgarea Legii pensiilor deschide perspectiva lărgirii deficitului bugetar la 5,4% în 2021, iar în perioada următoare tema va fi modul în care ajustăm acest deficit, a declarat,joi, economistul-şef al BCR, Horia Braun, în cadrul unei conferinţe de presă.

* Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 15 de luni, la un randament mediu de 3,28% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

* Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a anunţat joi că în cursul anului următor va lansa produse marca Costa Coffee pe mai mult pieţe, inclusiv în România, după ce în 2018 grupul american Coca-Cola Co a cumpărat lanţul de cafenele Costa Coffee, în urma unei tranzacţii de 5,1 miliarde dolari, informează un comunicat de presă al companiei.

* Lungimea reţelei de distribuţie a apei potabile din România a crescut, în 2018, cu 2,9% faţă de anul precedent, la 84.504 kilometri, în timp ce reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a ajuns la 41.413 kilometri, cu 2,9% mai lungă, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), consultate de AGERPRES.

* Companiile din domenii ca IT&C, externalizare a activităţilor (BPO - Business Process Outsourcing) şi managementul securităţii, sănătăţii şi mediului (SCC - Safety Certificate Contractor) au încheiat, în T2 din 2019, contracte pentru închiriere, pre-închiriere sau extindere a spaţiilor de birouri care însumează 42% din totalul tranzacţiilor pe aceste segmente din Capitală, se arată într-un comunicat de presă al unei companii specializate în domeniul imobiliar.

* Centrul comercial Colosseum, localizat în partea de nord-vest a Bucureştiului, a obţinut de la Credit Europe Bank finanţarea necesară etapei de dezvoltare actuale, mall-ul care va găzdui noi branduri de modă, distracţie, petrecere a timpului liber, restaurante şi cafenele.

* Avi Compact, cel mai important distribuitor al produselor Daikin în România de 13 ani, estimează că va încheia 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane euro.

* Comisia Europeană a impus joi o amendă de 242 milioane euro producătorului american de chipuri Qualcomm, acuzat că a practicat preţuri de vânzare inferioare costului de producţie pentru a putea scoate de pe piaţă un concurent, informează AFP.

* Cetăţenii francezi vor fi încurajaţi să rămână mai mult în câmpul muncii şi vor primi o pensie completă abia la 64 de ani, în loc de 62 de ani în prezent, conform propunerilor prezentate joi de consilierul special al Guvernului francez pentru reformarea sistemului de pensii, transmite Reuters.

* Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar arunca economia britanică în recesiune şi ar creşte împrumuturile statului cu 30 de miliarde lire sterline pe an, a avertizat joi Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară (OBR), un organism independent de guvern, transmite AFP.

* Miniştrii de Finanţe din grupul statelor puternic industrializate (G7) au ajuns joi la un consens cu privire la taxare giganţilor Internetului, precum Facebook şi Google, ceea ce deschide calea pentru un acord internaţional în acest dosar, a anunţat joi preşedinţia franceză a G7 la finalul reuniunii de la Chantilly, la nord de Paris, informează AFP.

* Constructorul auto francez Renault, proprietarul Dacia, şi-a anunţat joi intenţia de a asambla două modele low-cost (Logan şi Duster) în Nigeria via un joint venture cu conglomeratul local Coscharis, informează AFP.

* Grupul german Suedzucker, cel mai mare producător european de zahăr, a apreciat joi că situaţia de pe piaţă rămâne una dificilă din cauza preţurilor scăzute, care fac imposibilă relansarea în cursul actualului exerciţiu financiar, transmite Reuters. AGERPRES/(AS - editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Afisari: 10

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Economic 03-04-2025 20:58

Daraban (CCIR): Piețele din Caraibe, o regiune cu un potențial semnificativ pentru antreprenorii români

Piețele din Caraibe este o regiune cu un potențial semnificativ pentru antreprenorii români care desfășoară activități în turism, investiții în infrastructură, industria alimentară și procesarea produselor agricole, pescuit și acvacultură, susține președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.

Economic 03-04-2025 18:54

Cristian Păun: Taxa pe stâlp aduce un stres inutil mediului de afaceri din România

Taxa pe stâlp nu aduce bani mulți la bugetul statului, nici nu rezolvă dezechilibrul bugetar și, în plus, aduce un stres inutil mediului de afaceri din România, având în vedere taxele vamale cu care se va confrunta în perioada următoare, consideră Cristian Păun, profesor universitar de economie. 'Eu cons

Economic 03-04-2025 18:12

Operatorii din transport trebuie să afișeze în interiorul mijloacelor de transport plăcuțe cu prețul călătoriei, în sistem braille

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis joi, spre publicare în Monitorul Oficial, un Ordin conform căruia operatorii economici din domeniul transportului public trebuie să se asigure că în interiorul mijloacelor de transport există plăcuțe cu afișarea prețului per călătorie, mesajul fiind transmis în sistem braille, p

Economic 03-04-2025 15:58

ANAF: Fraudă de peste un milion de lei identificată în domeniul comerțului online cu parfumuri

Inspectorii antifraudă au verificat un operator economic din Hunedoara care vindea parfumuri pe un site specializat și au constatat că persoanele care controlează societatea s-au sustras de la declararea vânzărilor și implicit a taxelor și impozitelor aferente, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de lei. 'Inspectorii din cad

Economic 03-04-2025 15:25

România a înregistrat anul trecut, pe relația cu SUA, un excedent comercial de peste 968 milioane euro (INS)

România a exportat anul trecut în Statele Unite ale Americii produse în valoare de peste 2,283 miliarde euro și a importat de 1,315 miliarde euro, rezultând un excedent comercial pe relația cu SUA de 968 milioane euro, conform datelor Institutului Național de Statistică, transmise la solicitarea AGERPRES. Valori ridicat

Economic 03-04-2025 14:45

VIDEO Măsurile pentru reducererea la minimum a impactului tarifelor impuse de SUA vor fi discutate punctual săptămâna viitoare (ministru)

Guvernul pregătește deja scheme de ajutor pentru sectoarele care ar putea avea de suferit în urma noilor tarife impuse de Statele Unite, iar măsurile propuse vor fi discutate punctual săptămâna viitoare cu cei afectați, astfel încât să fie redus la minimum impactul asupra companiilor românești al acestor tarife, a declarat joi, la briefi

Economic 03-04-2025 14:26

VIDEO Tanczos Barna: Am aprobat Ordonanța de Urgență prin care am modificat reglementările privind impozitul pe construcțiile speciale

Guvernul a aprobat joi Ordonanța de Urgență prin care a modificat reglementările privind impozitul pe construcțiile speciale, a declarat, joi, vicepremierul și ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, după ședința de Guvern. 'Astăzi am aprobat Ordonanța de Urgență prin care am modificat reglementările privind impozitul pe construcțiile special

Economic 03-04-2025 13:57

Negrescu: În plin război comercial, Guvernul aprobă taxa pe stâlp; România calcă din nou în străchini

România va simți efectele taxelor vamale de 20% impuse de SUA Uniunii Europene din prisma relațiilor comerciale pe care le are cu celelalte țări europene, mai ales cu Germania, Franța, Italia și Spania care exportă puternic în SUA, a declarat joi, pentru AGERPRES, consultantul economic, Adrian Negrescu. În opinia sa, Rom&acir

Economic 03-04-2025 12:40

Dobre (TradeVille): Concurența pe care o face statul duce și la creșterea numărului de investitori; avem mai mulți investitori la Bursă cu Fidelis

Concurența pe care o face statul, prin emisiuni precum Fidelis, duce și la creșterea numărului de investitori, iar pentru companiile care au rezultate bune există investitori, a explicat, joi, Alexandru Dobre, director general adjunct, TradeVille, în cadrul evenimentului de listare a două noi emisiuni de obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al

Economic 03-04-2025 12:14

Burnete (Concordia): Impactul taxelor impuse de SUA se va vedea în România în industria auto, a mobilei sau articolelor din oțel

Exporturile directe ale României către Statele Unite reprezintă aproximativ 2% din totalul exporturilor naționale, însă impactul indirect al noilor taxe impuse de SUA poate fi resimțit în sectoare precum industria auto, a mobilei și a produselor din lemn, articolelor din oțel, fier, dar și a produselor din cauciuc și derivate, cea a echipamentelor i

Economic 03-04-2025 12:00

VIDEO INTERVIU/Vevera (ICI): Zona umană va rămâne indispensabilă în ceea ce înseamnă dezvoltarea proiectelor și dezvoltarea zonei de tehnologie

Inteligența artificială a reușit să acopere o parte din deficitul de personal, preluând partea de acțiuni repetitive, de programare basic, dar zona de creativitate, cea de dezvoltare, vor rămâne clar zone umane la acest moment, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, directorul general al ICI București, Adrian-Victor Vevera.

Economic 03-04-2025 11:51

Bontea (ANCOM): Suntem mai aproape de o piață poștală centrală pe colet, iar comerțul electronic este motorul

România se află tot mai aproape de o piață poștală centrală pe colet, iar comerțul electronic este motorul, 80% din traficul de colete provenind din cumpărăturile online, care generează peste jumătate din veniturile sectorului, a declarat, joi, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Vlad Bontea,

Economic 03-04-2025 11:04

UPDATE Circulația feroviară a fost reluată pe distanța Teregova - HM Poarta

Circulația feroviară a fost reluată în condiții de siguranță pe distanța Teregova - HM Poarta, joi după-amiaza la ora 12:58, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate 'CFR' SA. 'Personalul feroviar din cadrul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara a acționat în zona afectată, împreună cu utilajele din dotar

Economic 03-04-2025 10:51

Despăgubirile plătite de asigurători în baza polițelor RCA au crescut cu 38%

Despăgubirile plătite anul trecut de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%, până la peste 4,7 miliarde lei, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR). Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA - Fondul de Ga

Economic 03-04-2025 10:07

Curtea de Conturi semnalează necesitatea reproiectării Sistemului național de adăpostire a populației în caz de conflict armat

Curtea de Conturi recomandă autorităților responsabile să elaboreze o Concepție națională a adăpostirii populației în situație de conflict armat, ca activitate pe timp de pace de pregătire a adăpostirii populației, întrucât actuala organizare a Sistemului național de adăpostire din România nu asigură o protecție suficientă a populației î