DOCUMENTAR: Actrița Eva Longoria împlinește 50 de ani (15 martie)

Actrița Eva Longoria este cunoscută datorită rolului Isabellei Brana, interpretat între anii 2001 și 2003, în serialul 'Tânăr și neliniștit', precum și datorită rolului Grabrielle Solis din serialul 'Neveste disperate', interpretat între 2004 și 2012.
Eva Jacqueline Longoria Baston s-a născut la 15 martie 1975, în orașul Corpus Christi din sudul statului american Texas, din părinți cu origini mexicane, arată imdb.com.
Sursa foto: Eva Longoria Baston/Facebook
Este licențiată în chineziologie, știința fiziologiei și mecanicii mișcărilor musculare ale omului, pe care a studiat-o la Universitatea A&M din Texas, potrivit imdb.com. În perioada studenției, în 1998, a fost Miss Corpus Christi.
În mai 2013, a obținut diploma de master cu o teză despre contribuțiile femeilor de origine latino-americană în domeniul științific, susținută la Universitatea de Stat din California, potrivit usmagazine.com.
" Without Men"
Sursa foto: cinemagia.ro
După câteva participări la preselecții pentru lumea divertismentului în Los Angeles, a debutat în cinematografie pe micul ecran, într-un episod al celui de-al zecelea sezon al serialului 'Beverly Hills, 90120'. A urmat o scurtă dar convingătoare apariție în serialul 'General Hospital'.
Primul său rol important a fost Isabella Brana, interpretat de Eva Longoria în telenovela 'Tânăr și neliniștit' ('The Young and the Restless'), între anii 2001 și 2003. Pentru prestația sa, i-a fost decernat, în 2002, Premiul ALMA la categoria Cea mai bună actriță latino-americană, conform almaprimetime.com.
După prezențe în pelicule mai puțin cunoscute, precum 'Senorita Justice' (2004), Eva Longoria a fost distribuită în serialul 'Neveste disperate' ('Desperate Housewives'), difuzat de ABC între 2004 și 2012. Interpretarea personajului Gabrielle Solis i-a adus celebritatea pe plan internațional, o nominalizare, în 2006, la Globurile de Aur pentru Cea mai bună prestație feminină într-un serial de televiziune - musical sau comedie și Premiul People's Choice pentru Starul de televiziune favorit, în 2007. În 2005, a primit, împreună cu partenerele sale de platou Teri Hatcher, Felicity Huffman și Marcia Cross, premiul pentru Cea mai bună distribuție într-un serial de comedie din partea Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild).
"Over Her Dead Body"
Sursa foto: cinemagia.ro
Eva Longoria a fost desemnată Personalitatea Anului la ediția din 2006 a Premiilor ALMA, dedicate celor mai buni artiști latino-americani.
Primul său rol major pe marile ecrane datează din 2006, atunci când a făcut parte, alături de Michael Douglas și Kiefer Sutherland, din distribuția thriller-ului 'The Sentinel'. În același an, a jucat în 'Harsh Times', alături de Freddy Rodriguez și Christian Bale.
Sursa foto: cinemagia.ro
Din filmografia sa mai fac parte peliculele: 'Over Her Dead Body' (2008), 'For Greater Glory' (2012), 'Frontera' (2014), 'Lowriders' (2016) și 'Overboard' (2018).
Între 2015 și 2016, a fost Ana Sofia Calderon în sitcom-ul 'Telenovela', difuzat de NBC.
Cele mai recente filme în care a putut fi urmărită sunt: 'Dog Days' (2018), 'Dora and the Lost City of Gold' (2019), 'Sylvie's Love' (2020), 'Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe' (2022), 'Tell It Like a Woman' (2022). În 2019, a jucat în trei episoade ale serialului de suspans 'Grand Hotel', iar în 2020, în două episoade ale comediei 'Flipped'.
" Without Men"
Sursa foto: cinemagia.ro
În calitate de regizor, a debutat cu pelicula biografică 'Flamin' Hot' (2023), inspirată din viața afaceristului și autorului Richard Montanez.
A fost imaginea unor campanii publicitare pentru produse L'Oreal, New York & Co., Magnum Ice-Cream și Heineken. A pozat pentru coperțile unor reviste precum Vogue, Marie Claire și Harper's Bazaar.
În 2010, a fost gazda ceremoniei Premiilor MTV Europe Music, desfășurată în Madrid, Spania.
A lansat, în aprilie 2011, cartea de bucate 'Bucătăria Evei: Gătind cu dragoste pentru familie și prieteni' ('Eva's Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends').
Sursa foto: Eva Longoria Baston/Facebook
A ocupat pentru doi ani consecutivi, în 2005 și 2006, prima poziție în topul celor mai atrăgătoare celebrități feminine, întocmit de publicația Maxim, arată maxim.com. În 2008, s-a aflat pe poziția cu numărul 14 în topul celor mai atrăgătoare femei, realizat de FHM, performanță repetată în 2011, în clasamentul similar al revistei People.
În 2006, a înființat organizația filantropică 'Eva's Heroes', pentru a-i ajuta pe copiii cu deficiențe de dezvoltare, potrivit evasheroes.org. Împreună cu Howard Buffett, fiu al miliardarului Warren Buffett, a pus bazele fundației caritabile 'Eva Longoria', dedicată sprijinirii copiilor și antreprenorilor latino-americani, conform evalongoriafoundation.org. În 2009, publicația The Hollywood Reporter a numit-o 'Filantroapa anului'. Este purtătoarea de cuvânt, la nivel național, a organizației 'Padres Contra El Cancer'.
Sursa foto: Eva Longoria Baston/Facebook
A fost căsătorită cu actorul Tyler Christopher (între 2002-2004) și cu fostul baschetbalist profesionist Tony Parker (2007-2011).
Sursa foto: Eva Longoria Baston/Facebook
În mai 2016, s-a căsătorit cu afaceristul mexican Jose Antonio 'Pepe' Baston Patino, cu care, din 2018, are un fiu. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, Liviu Tatu, editor online: Andreea Preda)
Sursa foto din deschidere: Eva Longoria Baston/Facebook
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
PERSONALITATEA ZILEI: Episcopul Dosoftei Herescu, Episcopia Rădăuților (1710-1789)
Episcopul Dosoftei Herescu al Rădăuților, ctitor de locașuri sfinte, apărător al drepturilor românilor după anexarea Bucovinei la Imperiul habsburgic (1775), s-a născut în 1710. De loc din Bucovina, Dosoftei Herescu era ucenicul Cuviosului Sila, vestitul egumen al Schitului Sihăstria Putnei, care l-a călugărit și l-a făcut preot. În anul 1747
20 aprilie - Ziua limbii chineze (ONU)
Ziua limbii chineze este marcată la 20 aprilie și are drept scop să sublinieze contribuția limbii chineze, a literaturii și a poeziei în cultura lumii. Celebrarea acestei zile vizează promovarea multilingvismului, diversitatea culturală și utilizarea egală a celor șase limbi oficiale ale ONU, potrivit site-ului www.un.org
CITATUL ZILEI
''Să nu ne lenevim, trecându-ne vremea în zadar, pe care Dumnezeu ne-o dă spre pocăință. Ci în tot minutul să fim cu grijă că vine, vine ziua Domnului cea mare și înfricoșată, când fiecare va primi plata sa precum a lucrat în viață.'' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) (''Patericul R
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 20 aprilie
Ortodoxe Învierea Domnului nostru Iisus Hristos (Sfintele Paști) Greco-catolice Duminica Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos (Sfintele Paști). Sf. cuv. Teodor Trihina; Sf. Teotim al Tomisului Romano-catolice Învierea Domnului (Pașt
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 20 aprilie
Este a 110-a zi a anului 2025. Au mai rămas 255 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 23 m și apune la 20 h 06 m. Luna răsare la 02 h 42 m și apune la 11 h 01 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
SĂRBĂTORI: Biserica Catolică sărbătorește Învierea Domnului (20 aprilie)
Duminică, 20 aprilie, este sărbătorită de Biserica Catolică, Duminica Paștelui: solemnitatea Învierii Domnului. Sfânta Liturghie este celebrată în Piața Sfântul Petru la ora 10.30, celebrarea euharistică fiind urmată de binecuvântarea 'Urbi et Orbi', conform calendarului slujbelor și ceremoniilor din Săptămâna Sfântă, publica
SĂRBĂTORI ORTODOXE: Învierea Domnului nostru Iisus Hristos (Sfintele Paști)
În Biserica Ortodoxă, anul acesta, la 20 aprilie, este Duminică Sfintelor Paști, sărbătoarea Învierii Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Numită în cântările Bisericii 'praznic al praznicelor și sărbătoare a sărbătorilor', Învierea Domnului este cel mai important eveniment care a avut loc &
CITATUL ZILEI
'Să vă mirați de negrăita înțelepciune a Ziditorului întregii făpturi, cum din nimic pe toate le-a adus întru a fi.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzută și îngrijită de Arhimandrit Petru Bălan; Ed. Mănăstirea Sihăstria, 201
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 19 aprilie
Ortodoxe Sfânta și Marea Sâmbătă; Sf. Cuv. Ioan de la Lavra Veche; Sf. Sfințit Mc. Pafnutie Greco-catolice Sfânta și Marea Sâmbătă. Sf. pr. m. Pafnutie; Sf. cuv. Ioan Paleolavritul Romano-catolice Sâmbăta Sfântă Sf. Leon al IX-lea,
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 19 aprilie
Este a 109-a zi a anului 2025. Au mai rămas 256 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 25 m și apune la 20 h 05 m. Luna răsare la 01 h 56 m și apune la 09 h 55 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
18 aprilie - Ziua internațională a monumentelor și a siturilor
În fiecare an, la 18 aprilie, este sărbătorită Ziua internațională a monumentelor și a siturilor, ce oferă o oportunitate unică de a crește gradul de conștientizare asupra Comitetului Internațional al Monumentelor și Siturilor - ICOMOS și a activității pe care membrii săi o desfășoară pentru a conserva și proteja resursele culturale importante ale lumii, sub amenințare
SĂRBĂTORI: Sfânta și Marea Vineri (Denia Prohodului Domnului)
În Sfânta și Marea Vineri se face pomenirea Sfintelor, Mântuitoarelor și înfricoșătoarelor Patimi ale Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Patimile sau Pătimirile Domnului sunt numite sfinte, mântuitoare și înfricoșătoare.
CITATUL ZILEI
'Arhieria Legii Noi este mai presus decât porunca Legii Vechi. Că acolo era ieșirea din Egipt, aici fugirea de păcat; acolo izbăvirea de tirania lui Faraon, aici izbăvirea sufletului de silnicia diavolului.' - Mitropolitul Veniamin Costachi al Moldovei și Sucevei (1768-1846) ('Patericul Românesc', Arhimandrit Ioanichie Bălan; ediția a VI-a, revăzu
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 18 aprilie
Ortodoxe Sfânta și Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului); Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sfântului Cuv. Grigorie Decapolitul Greco-catolice Sfânta și Marea Vineri (Pătimirea și moartea Domnului). Sf. cuv. m. Ioan, ucenicul Sf. Grigore Decapolitul Romano-c
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 18 aprilie
Este a 108-a zi a anului 2025. Au mai rămas 257 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 27 m și apune la 20 h 04 m. Luna răsare la 01 h 02 m și apune la 09 h 00 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)