Documentar: Zodia Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)

Odată cu solstiţiul de iarnă (22 decembrie 2023), se intră din punct de vedere astrologic în Zodia Capricorn, fiind a 10-a pe cercul zodiacal european (ce cuprinde 12 zodii), potrivit site-ului astrologie-zodii.ro. În zodia tropicală, Soarele tranzitează această zonă a zodiei din 22 decembrie până în 19 ianuarie a fiecărui an.
În astrologie, Capricornul este considerat un semn introvertit, un semn de pământ şi unul dintre cele patru semne cardinale. Zodie feminină de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Saturn, în mitologia romană, reprezenta puterea supremă, tatăl tuturor zeilor. Este cea mai stabilă şi consecventă dintre toate zodiile. Capricornul este unul dintre cele trei semne de pământ alături de Fecioară şi Taur.
Semnele pământului reprezintă înţelepciune, stabilitate şi seriozitate. Deoarece elementul Pământ al semnului zodiacal este atât de fiabil, le conferă celor născuţi posibilitatea de a deveni oameni de afaceri de încredere şi profesionişti.
Saturn este una dintre planetele cu o putere incredibilă de transformare prin distrugere şi renaştere. Această putere este asociată trecerii timpului. Capricornul mai este asociat şi cu anotimpul iarna.
Capricornii reprezintă unul dintre cele mai frumoase semne din zodiac, având reputaţia de a fi foarte plăcuţi. Există o legătură uriaşă între caracteristicile tradiţionale ale Capricornului şi zeul sumerian al înţelepciunii şi al apelor, Enki, care avea, de asemenea, capul şi corpul superior al unei capre şi corpul inferior şi coada unui peşte. Simbolul caprei de mare datează de peste 4000 de ani, potrivit www.express.co.uk.
Nativul se adaptează oricărei împrejurări pentru a-şi atinge scopul, potrivit site-ului eastrolog.ro. Chiar dacă uneori ascendenţa lui socială poate fi urmată de o cădere, nu se lasă învins, îşi adună forţele foarte repede şi porneşte din nou la drum, folosindu-se de toate elementele pe care le-a adunat în jurul său, având în vedere scopul urmărit.
Piatra mistică benefică - jadul negru
Ziua norocoasă - sâmbăta
Numărul norocos - 4
Culori benefice - verde închis, maro, negru
Simţul cel mai bine dezvoltat - pipăitul
Alimentele benefice: dieta sa trebuie orientată spre rădăcinoase, alimente bogate în calciu, alimente ce cresc în pământ (cartofi, morcovi), alimente de culoare închisă spre negru - ridichi, cireşe, stafide etc.
Bărbatul Capricorn, sub o aparentă timiditate şi singurătate, este puternic şi dur, caracterizat de o tenacitate deosebită. Capricorn este foarte activ, stăruitor, destoinic pentru a ajunge perfecţiunea materială, fiind în cadrul zodiacului european opus Racului, care îşi canalizează toată atenţia asupra familiei. Capricornii fug de sărăcie şi ar fi în stare să se căsătorească din interes pentru a-şi asigura ziua de mâine. Cu toate acestea, lângă persoana potrivită, Capricornul va iubi şi va fi fericit întreaga viaţă. El va fi devotat familiei şi mai ales copiilor, pentru care va fi un părinte model, chiar dacă va fi un părinte mai exigent.
Femeia Capricorn este sobră şi rezervată, capabilă să folosească eficient tot ceea ce vede, aude sau învaţă, pentru a-şi atinge scopul propus, potrivit site-ului www.venus.org.ro. Este muncitoare şi o bună organizatoare, având încredere în forţele proprii. Întotdeauna găseşte ceva frumos pentru a adăuga imaginii sale, reuşind să nu treacă neobservată. Ajutorul ei este întotdeauna binevenit, căci cel mai adesea este calificat şi bine intenţionat. Îşi creşte copiii cu multă dragoste şi grijă, încercând să le inoculeze puţin din tenacitatea care o caracterizează.
Copiilor născuţi în zodia Capricorn le place natura şi sunt pasionaţi de sporturile în aer liber. Într-un grup, au tendinţa de a prelua comanda şi chiar de a exercita o anumită autoritate asupra celorlalţi copii, după cum menţionează site-ul www.copilul.ro. Vor reuşi să se descurce singuri în viaţă de la o vârstă precoce. Ştiu să îşi asume responsabilităţi şi să îşi poarte singuri de grijă. Armele redutabile ale copiilor născuţi în Capricorn sunt excelentul simţ de organizare, stăpânirea de sine şi dorinţa de autodisciplină.
Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Taur, Fecioară
Bună (80%) - Peşti, Scorpion
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Rac
Nerecomandabilă (10%) - Vărsător, Săgetător
Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Capricorn: Johannes Kepler, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Richard Nixon, Henri Matisse, Anne Bronte, Ava Gardner, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Adriano Celentano, Kevin Costner, Adolf Windaus, Humphrey Bogart, Victoria Principal, Jason Marsden, Robert Duvall, Nicolas Cage, Lara Fabian.
Personalităţi din România născute în zodia Capricorn: Mihai Eminescu, Horia Deleanu, Matei Alexandru, Rodica Negrea, Ovidiu Iuliu Moldovan, Vasile Boerescu, Nicolae Ţic, Gheorghe Dinică, Mihai Constantinescu, Marina Scupra, Paula Seling, Ion Luican, Marius Moga, Sanda Ladoşi, Gabriel Dorobanţu, Lia Bugnar, Zoia Alecu, Cristian Minculescu, Victor Socaciu. AGERPRES/ (Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cerasela Bădiţă, editor online: Alexandru Cojocaru)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 30 aprilie
Este a 120-a zi a anului 2025. Au mai rămas 245 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 08 m și apune la 20 h 19 m. Luna răsare la 07 h 27 m. Luna nu apune în această zi. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
Explozii și incendii la uzine și laboratoare de armament (cronologie 2005-2025)
O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc marți, 29 aprilie 2025, în incinta Laboratorului artileristic al Armatei, din localitatea Pantelimon, județul Ilfov, în urma căreia și-a pierdut viața un angajat civil al unității.
A murit Valeriu Tabără, președintele ASAS și fost ministru al Agriculturii (fișă biografică)
Academia de Științe Agricole și Silvice 'Gheorghe Ionescu-Șișești' a anunțat, la 29 aprilie, decesul președintelui instituției și fost ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără. 'Cu imens regret, Academia de
Summitul Inițiativei celor Trei Mări de la Varșovia, din 29 aprilie 2025 (prezentare și cronologie)
Cea de-a 10-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M/3SI) se desfășoară la 29 aprilie 2025, la Varșovia, Polonia. Summitul din Polonia marchează 10 ani de la implementarea acestei inițiative, iar discuțiile se vor axa atât pe subiecte de interconectivitate regională în transport și energie, cât și pe problemele curente de securitate. Precedent
29 aprilie - Ziua internațională a dansului
La 29 aprilie este celebrată, anual, Ziua internațională a dansului, din inițiativa Comitetului de Dans al Institutului Internațional de Teatru (ITI) din cadrul UNESCO. A fost instituită în 1982 pentru a aniversa dansul și pe fondatorul baletului modern, Jean-Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727. Potrivit tradiției, în fiecare an, o personali
BISERICA CATOLICÃ: Perioada Scaunului vacant și alegerea noului papă
La demisia sau moartea Papei înainte de alegerea unui succesor, Scaunul Petrin al Romei devine vacant ('sede vacante'). Legile canonice care guvernează această perioadă de interreg - interimat - sunt precizate în Constituția Apostolică Universi Dominici gregis, modificată ulterior prin Motu Proprio Normas nonnullas. (sursa:
29 aprilie - Ziua veteranilor de război
Ziua veteranilor de război este marcată anual, la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României. Această zi a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007. Data aleasă este cea
Prezidențiale2025/ Alegerile prezidențiale după anul 1989 (1990-2024)
După Revoluția din decembrie 1989, în țara noastră au avut loc opt alegeri prezidențiale, în anii 1990, 1992, 1996, 2000, 2004, 2009, 2014 și 2019. În urma acestora, au fost aleși patru președinți ai României: Ion Iliescu, cu trei mandate (1990-1992, 1992-1996, 2000-2004); Emil Constantinescu, cu un mandat (1996-2000); Traian Băsescu, cu două mandate
CITATUL ZILEI
''Numai trecerea timpului îl arată pe cel cu adevărat drept; pe ticălos îl poți recunoaște și într-o singură zi'' - Sofocle (Cugetări grecești, Colecția Cogito, Editura Albatros, 1981)
Prezidențiale2025/ Prezentarea candidaților
Biroul Electoral Central a stabilit, la 20 martie 2025, rămânerea definitivă a candidaturilor depuse pentru alegerile la funcția de președinte al României, la scrutinul din 4 mai 2025, iar la 22 martie a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaților. Potrivit comunicatului BEC, ordinea pe bulet
SÃRBÃTORI RELIGIOASE - 29 aprilie
Ortodoxe Sf. 9 Mucenici din Cizic; Sf. Cuv. Memnon Greco-catolice Sf. 9 M. din Cizic; Sf. cuv. Memnon, făcătorul de minuni; Sf. Ecaterina de Siena, patroana Europei Romano-catolice Sf. Ecaterina de Siena, fc. înv., patroană a Europei Sfin
Prezidențiale2025/ Președintele României - rol și atribuții
Președintele României reprezintă statul român și este garantul independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării. Președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. În acest scop, Președintele exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și înt
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 29 aprilie
Este a 119-a zi a anului 2025. Au mai rămas 246 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 06 h 09 m și apune la 20 h 18 m. Luna răsare la 06 h 42 m și apune la 23 h 03 m. AGERPRES/(Documentare - Horia Plugaru, editor: Ruxandra Bratu)
Cea de-a XIX-a ediție a Galei Premiilor Gopo (29 aprilie)
La 29 aprilie 2025, este programată, la Teatrul Național 'I.L. Caragiale' din București, cea de-a XIX-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România. Pentru a doua oară consecutiv, evenimentul este prezentat de actorul de stand-up comedy Claudiu Teohari, potrivit premiilegopo.ro. Peste 900 de invi
PERSONALITATEA ZILEI: Tenismenul american Andre Agassi
Jucătorul de tenis Andre Agassi, câștigător a opt titluri de Mare Șlem în carieră și campion olimpic, în 1996, la Atlanta, s-a născut la 29 aprilie 1970, în Las Vegas, Nevada, SUA. Fiul unui fost boxer