Accidente rutiere de microbuz, autobuz şi autocar (cronologie 2020-2022)
Un autocar a fost implicat, la 23 decembrie 2022, într-un accident grav la Pasajul Unirii din Capitală. Autocarul transporta 47 de persoane, cetăţeni greci. Accidentul s-a produs pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. O persoană a murit şi o alta este grav rănită în urma accidentului, a informat Ministerul Sănătăţii. "S-au înregistrat 21 de răniţi, unul este în stare gravă şi un deces", a precizat ministerul. Din primele informaţii, rezultă că autocarul a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea pasajului.
Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la Spitalele Floreasca, Universitar, "Bagdasar Arseni", Sfântul Ioan şi Militar, a menţionat Ministerul Sănătăţii.
***
Evenimente rutiere soldate cu victime, în care au fost implicate microbuze, autocare sau autobuze, care au avut loc în ultimii ani:
2022
16 decembrie 2022 - O persoană a murit şi opt au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat pe autostrada A1, în zona localităţii Nădlac din judeţul Arad. A fost activat Planul roşu de intervenţie iar la faţa locului au fost trimise mai multe unităţi SMURD, elicopterul medical şi autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.
13 decembrie - Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care călătoreau 11 persoane a avut loc în municipiul Braşov, pe Calea Feldioarei.Trei copii şi opt adulţi au ajuns la spital cu diverse traumatisme.
27 august - Douăzeci de ucraineni, dintre care patru copii cu vârste între 5 şi 16 ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, după ce autocarul cu care aceştia se întorceau în Ucraina s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe E 85, la Garoafa, judeţul Vrancea, pe fondul stării de oboseală a şoferului. Celelalte 23 de persoane dintre cei 43 de pasageri aflaţi în autocar au fost transportate la Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani. Dintre cele 20 de persoane internate, 17 aveau doar răni superficiale, zgârieturi sau lovituri care nu le pun în pericol viaţă, iar trei femei prezentau probleme accentuate - una avea două vertebre dislocate (L3-L4), o altă persoană avea dislocat umărul şi a treia avea o durere cervicală.A fost activat Planul Roşu de intervenţie.
1 august - 12 persoane au fost rănite şi transportate la spital, după ce un microbuz de transport persoane şi trei autoturisme au fost implicate într-un accident în municipiul Arad, la ieşirea din municipiu spre Nădlac, în faţa fostei fabrici Indagrara.
13 iulie - O femeie a murit şi alte 9 persoane au fost rănite, într-un accident între un autoturism şi un microbuz produs pe DN65, în afara localităţii Negreni, judeţul Olt.
10 iulie - Zece persoane au fost rănite, una fiind preluată de un elicopter SMURD, în urma unui accident rutier produs între un autoturism şi un microbuz pe DN 6, în localitatea Stâlpu, judeţul Giurgiu, în care au fost implicate 20 de persoane, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.
4 iulie - Nouă persoane, între care patru minori, au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN 57, în zona localităţii Pojejena din judeţul Caraş-Severin.
29 iunie - Douăsprezece persoane au fost rănite într-un accident de pe DN 1A, la Butimanu, Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism.
2021
18 noiembrie - Un microbuz de transport persoane a fost implicat într-un accident rutier în comuna Gostavăţu din judeţul Olt, 10 persoane fiind transportate la spital (nouă pasageri şi şoferul). Microbuzul, care se deplasa pe DJ 642, în comuna Gostavăţu, ar fi părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod.
15 noiembrie - Un microbuz şcolar cu 16 elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani a fost implicat într-un accident rutier în zona localităţii Drăgăneşti, din judeţul Prahova. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie. În accident a fost implicat şi un autoturism. Au fost evaluaţi medical opt minori şi un adult, iar patru copii răniţi uşor au fost transportaţi la spital cu traumatisme cranio-cerebrale.
12 octombrie - Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit în municipiul Arad, fiind implicate 23 de persoane. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie. Majoritatea persoanelor, cu răni uşoare, au primit îngrijiri medicale la locul incidentului, iar şapte dintre acestea au fost transportate la spital.
10 iulie - Nouă persoane au fost rănite uşor, după ce un microbuz s-a răsturnat în zona localităţii Topolovăţu Mare, judeţul Timiş, traficul fiind întrerupt la kilometrul 480+200 metri al Autostrăzii A1, pe sensul dinspre Lugoj către Arad.
4 iulie - Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în noaptea de 4 spre 5 iulie, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, fiind activat Planul roşu de intervenţie.
10 iunie - Un microbuz care efectua o cursă privată şi transporta copii la şcoală a fost implicat într-un accident, în localitatea Aninoasa, judeţul Dâmboviţa. Şoferul şi un alt adult au murit, iar nouă copii au fost transportaţi la spital.
27 mai - Un microbuz cu opt persoane s-a răsturnat în localitatea Copăceni, judeţul Cluj, o parte dintre pasageri necesitând îngrijiri medicale.
12 martie - Şapte persoane au fost rănite, după ce un microbuz care transporta muncitori şi un autoturism au fost implicate într-o coliziune pe DN 28 Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Podu Iloaiei, judeţul Iaşi.
3 martie - 26 de persoane au fost implicate într-un accident rutier produs pe raza localităţii Arbore, în urma coliziunii unui microbuz şcolar cu două autoturisme. Şapte persoane au fost transportate la spital.
2020
21 octombrie - O persoană a murit şi alte 14 au fost rănite, într-un accident produs pe autostrada A1 Deva-Sibiu, în zona localităţii Pianu, din judeţul Alba, după ce un microbuz care transporta 15 oameni s-a răsturnat pe carosabil, fiind activat Planul roşu de intervenţie.
29 septembrie - O persoană a murit şi alte şase au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz. Accidentul s-a produs pe DN 28 (DE 583) Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat Planul roşu de intervenţie.
6 iulie - O persoană a murit şi alte patru au fost rănite într-un accident în care a fost implicat şi un microbuz, pe DJ 201, în localitatea Sinteşti din judeţul Ialomiţa. În urma impactului, şoferul autoturismului a fost grav rănit şi a decedat în urma traumatismelor suferite.
16 iunie - Două persoane au murit şi 11 au fost rănite, într-un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism. Accidentul s-a produs pe DN2D Focşani - Târgu Secuiesc, la kilometrul 25, în localitatea Boloteşti. La nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie.
10 iunie - Un accident rutier cu 11 victime a avut loc pe DN 67, pe raza localităţii Buneşti din judeţul Vâlcea, între un autoturism şi un microbuz de transport persoane, după ce conducătorul unui autoturism a pătruns pe sensul de mers opus, intrând în impact cu un microbuz în care se aflau 14 persoane. A fost declanşat Planul roşu de intervenţie.
18 februarie - Opt persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe DN 19, lângă localitatea Ardud, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul rutier s-a produs între un microbuz şi un autoturism, între localităţile Mădăraş, judeţul Harghita, şi Ardud, judeţul Satu Mare.
15 ianuarie - Două persoane au murit şi alte 20 de au fost transportate la spital, după ce un microbuz cu călători s-a răsturnat pe DN 38, în apropierea localităţii Topraisar din judeţul Constanţa.
5 ianuarie - Un accident produs pe DN 29 D, pe raza localităţii Talpa din judeţul Botoşani, s-a soldat cu rănirea a 11 persoane, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz. AGERPRES/(Documentare - Suzana Cristache Drăgan, Cerasela Bădiţă, Cristian Anghelache, editor: Irina Andreea Cristea, editor online: Ady Ivaşcu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
2 februarie - Ziua internațională a zonelor umede
Ziua mondială a zonelor umede este marcată în fiecare an la 2 februarie, pentru a sublinia rolul vital al zonelor umede pentru populație și pentru planetă. La 2 februarie 1971, a fost semnată Convenția Ramsar, actul internațional care reglementează zonele umede. Ziua este, însă, marcată începând cu anul 1997, scrie
2 februarie - Ziua ursului și Ziua marmotei, în tradițiile populare
La 2 februarie este sărbătorită în România și de către alte popoare europene Ziua ursului, și în aceeași zi, în mai multe zone din Statele Unite ale Americii și Canada, este sărbătorită Ziua marmotei. Ambele evenimente au în comun elementul de predicție a vremii pentru următoarea perioadă. Ursul a avut un rol calendaristic deosebi
CITATUL ZILEI
'O idee fixă duce în cele din urmă la nebunie sau la o faptă eroică.' - Victor Hugo, 'Anul 93', citat în 'Cugetări și reflecții despre cultură și civilizație', Ed. Albatros, București, 1984.
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 2 februarie
Ortodoxe Întâmpinarea Domnului Duminica a 17-a după Rusalii Greco-catolice Duminica 17 dR. Întâmpinarea Domnului nostru Iisus Hristos în Templu Romano-catolice Întâmpinarea Domnului; Sf. Ioana &I
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 2 februarie
Este a 33-a zi a anului 2025. Au mai rămas 332 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 07 h 33 m și apune la 17 h 27 m. Luna răsare la 09 h 32 m și apune la 22 h 25 m. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cerasela Bădiță)
PERSONALITATEA ZILEI: Prințesa Stephanie de Monaco
Stephanie de Monaco, cel de-al treilea copil al prințului Rainer III de Monaco și al prințesei Grace, s-a născut la 1 februarie 1965. Și-a petrecut copilăria la Monaco, unde visa să studieze cursuri de design vestimentar. La vârsta de 17 ani, viața i se schimbă pe neașteptate, când în urma unui accident de mașină îi moare mama alături d
DOCUMENTAR: 30 de ani de la intrarea în vigoare a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană (1 februarie)
Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, ce a stabilit o asociere între România, pe de o parte, Comunitatea și statele sale membre, pe de altă parte, a intrat în vigoare la data de 1 februarie 1995, după ce a fost semnat la 1 februarie 1993. Prin semnarea și intrarea în vigoare a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, a început drumul
Săptămâna mondială a armoniei interconfesionale (ONU) (1-7)
În perioada 1-7 februarie 2025, este marcată la nivel mondial, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite, Săptămâna mondială a armoniei interconfesionale, conform www.un.org. În diferite locații de pe glob, diferite asociații și organizații organizează manifestări dedicate săptămânii
Barometrul statistic al lunii ianuarie 2025
România a înregistrat în decembrie 2024 cea mai mare rată anuală a inflației din UE, potrivit Eurostat. Rata șomajului din România în formă ajustată sezonier a fost de 5,2%, conform Institutului Național de Statistică. Potrivit unui sondaj realizat în România în luna decembrie, 60,9% dintre români sunt de părere că lucrur
FRAGMENT DE ISTORIE: Înființarea Institutului de Istorie Națională din Cluj-Napoca (1 februarie 1920)
Cel mai vechi Institut din România dedicat cercetării istoriei și disciplinelor sale conexe a fost înființat la 2 februarie 1920 sub titulatura de Institutul de Istorie Națională și plasat inițial sub egida Universității din Cluj, potrivit site-ului https://institutuldeistoriegeorgebaritiu.ro/
DOCUMENTAR: Luna februarie
Anul 2025 este un an normal, cu 365 de zile (după anul 2024, cu 366 de zile), în care luna februarie are 28 de zile (față de 29 de zile, câte are într-un an bisect). Februarie este cea mai scurtă lună a anului. Luna februarie este a doua lună a anului în Calendarul Gregorian. Ziua are 11 ore, iar noaptea are 13 ore. Ziua (partea ilumina
1 februarie - Ziua intendenței militare
Ziua intendenței militare este sărbătorită, în fiecare an, la data de 1 februarie. În 1861, la această dată, a fost emis Înaltul Ordin de Zi nr. 29, actul de constituire a intendenței armatei, prin care s-a format corpul ofițerilor de intendență militară, condus de intendentul general al armatei, subordonat Ministerului de Război, potrivit site-ului
CITATUL ZILEI
'Cine are idei limpezi le transmite ușor celorlalți.' - Helvetius, 'Texte pedagogice alese', citat în 'Cugetări și reflecții despre cultură și civilizație', Ed. Albatros, București, 1984.
SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 1 februarie
Ortodoxe Înainte-prăznuirea Întâmpinării Domnului; Sf. Mc. Trifon; Sf. Mc. Perpetua și Felicitas Greco-catolice Sf. m. Trifon Romano-catolice Sf. Veridiana, fc. Sfântul Mucenic Trifon este pomenit în calendarul creș
EFEMERIDE ASTRONOMICE - 1 februarie
Este a 32-a zi a anului 2025. Au mai rămas 333 de zile până la sfârșitul anului. Soarele răsare la 07 h 34 m și apune la 17 h 25 m. Luna răsare la 09 h 12 m și apune la 21 h 07 m. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Cerasela Bădiță)