"It's today; My favorite day''/ 1 iulie - Cu o glumă şi un ritm intrăm şi în a doua jumătate a anului

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').
Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.
Ziua internaţională a glumelor
Cel mai bun mod de a cunoaşte o ţară este să încerci să înţelegi umorul ei. Râsul este o expresie de amuzament universal recunoscută, iar a spune bancuri poate deveni o profesie pentru cei care au cu adevărat simţul umorului.
Se spune că râsul este cel mai bun medicament şi mulţi oameni chiar ar fi de acord cu asta! La urma urmei, există de fapt o mulţime de beneficii pentru sănătate care sunt asociate cu râsul. Râsul îi apropie pe oameni într-un mod care declanşează schimbări emoţionale şi fizice sănătoase în organism. Râsul poate ajuta la protejarea de impactul dăunător al stresului, la diminuarea durerii, la îmbunătăţirea stării de spirit şi la întărirea sistemului imunitar. În plus, ne inspiră speranţă şi ne ajută să privim mai detaşat problemele, ne conectează cu ceilalţi, ne ajută să iertăm mai repede şi să ne eliberăm de furie. Şi, nu în ultimul rând, râsul este o modalitate bună de a arde calorii. Un studiu citat de daysoftheyear.com a concluzionat că, dacă râdem între 10 şi 15 minute în fiecare zi, putem arde aproximativ 40 de calorii. De-a lungul unui an, acest lucru ar putea fi suficient pentru a pierde aproximativ patru kilograme!
Autorul Wayne Reinagel a creat Ziua internaţională a glumelor în 1994. Sărbătoarea a fost folosită iniţial pentru a promova cărţile sale de bancuri, prima dintre ele fiind 250 Funniest Office Jokes, Memos & Cartoon Pinups. El a ales data de 1 iulie pentru că era la jumătatea anului. În primii ani ai sărbătorii, la această dată a început şi un concurs internaţional de glume.
Glumele sau bancurile sunt un tip de umor care utilizează cuvintele într-un mod narativ pentru a face oamenii să râdă. Ele nu trebuie luate în serios, iar pentru ca să fie eficiente trebuie să existe un efort de cooperare atât din partea povestitorului, cât şi din partea publicului: ambii participanţi trebuie să fie de acord că mesajul transmis face parte dintr-o glumă. Pentru a-i da de înţeles ascultătorului că va fi vorba de o glumă, trebuie să aibă loc o contextualizare. Printre exemplele de fraze de context se numără "Aţi auzit-o pe asta?" şi "Îmi aminteşte de o glumă pe care am auzit-o". Se construieşte apoi o poveste până când se termină cu o poantă care îl face pe ascultător să râdă.
Glumele sunt adesea transmise în mod anonim şi nu trebuie să fie spuse textual. Deşi multe sunt spuse pe cale orală, ele sunt transmise şi în formă scrisă. Apar în cărţi, iar în ultimii ani au fost răspândite şi pe internet. Sunt povestite în medii private şi publice. Glumele folosesc jocuri de cuvinte, sarcasm, ironie şi alte tehnici comice.
Glumele există de mii de ani. Primul banc este adesea atribuit grecilor, mai exact lui Palamede, personaj mitologic, erou al războiului troian. Grecia se mândreşte, de asemenea, cu primul club de comedie, deşi scopul acestuia era mai degrabă schimbul de glume între prieteni decât spectacole de stand up, aşa cum avem acum.
Un exemplu de banc din Grecia antică este următorul: "Un frizer, un chelios şi un profesor distrat fac o călătorie împreună. Trebuie să facă popas peste noapte, aşa că decid să supravegheze pe rând bagajele. Când îi vine rândul frizerului, acesta se plictiseşte, aşa că se distrează răzându-l pe cap pe profesor. Când profesorul este trezit pentru tura sa, îşi pipăie capul şi spune: "Cât de prost este frizerul ăsta? L-a trezit pe chelios în locul meu".
Cea mai veche carte de bancuri existentă este Philogelos (tradusă prin "Iubitorul de râs"), care datează din secolul al IV-lea sau al V-lea d.Hr. şi conţine 265 de bancuri scrise în limba greacă. Multe bancuri moderne se bazează pe glumele din această colecţie, potrivit https://www.checkiday.com.
Sărbătorită în fiecare an la 1 iulie, Ziua internaţională a glumelor (#InternationalJokeDay) încurajează oamenii să împărtăşească cu ceilalţi bancuri, videoclipuri umoristice şi e-mailuri amuzante şi este, de asemenea, o zi în care trebuie să lăsăm deoparte toate problemele şi necazurile. Adevărata fericire vine atunci când vezi o persoană zâmbind! Este în natura umană să glumim şi să râdem cu poftă.
Ziua internaţională a muzicii reggae
Ziua internaţională a muzicii reggae celebrează cultura reggae şi influenţa acesteia asupra muzicii jamaicane în cadrul unui eveniment anual care are loc în Kingston, Jamaica.
Apărut în anii 1960, stilul reggae s-a remarcat rapid prin sunetul său neşlefuit şi dependenţa puternică de ritm. Având rădăcinile în Jamaica, muzica reggae este parte integrantă a culturii acestei ţări. Este un amestec de rhythm & blues, calypso, muzică africană şi latino-americană.
Sursa foto : Bob Marley/Facebook
Până în anii 1970, muzica reggae a devenit cunoscută în întreaga lume şi a fost populară mai ales în Statele Unite, Marea Britanie şi Africa. Reggae a devenit un stil muzical puternic în momentul în care pe scenă a apărut Bob Marley, cel mai cunoscut reprezentant al acestui stil muzical, care s-a răspândit pe scară largă, apărând o mulţime de stiluri şi variaţii diferite.
Andrea Davis de la Jamaica Arts Holdings a fondat Ziua internaţională a muzicii reggae. Ea a fost inspirată să iniţieze acest eveniment anual de o vizită pe care a făcut-o în 1991 la Kingston, unde a auzit un discurs ţinut de Winnie Mandela, fosta soţie a lui Nelson Mandela şi activistă ferventă anti-apartheid. Acesta a vorbit despre impactul pe care l-a avut muzica reggae în timp ce oamenii din Africa de Sud luptau pentru drepturi egale în timpul apartheidului. Reggae a fost adesea considerat un stil de muzică perceput ca fiind vocea poporului oprimat, în special ca o respingere a "culturii omului alb".
Prima ediţie a Zilei internaţionale a muzicii reggae (#InternationalReggaeDay) a avut loc la 1 iulie 1994.
Ziua celei de-a doua jumătăţi a anului
Ziua celei de-a doua jumătăţi a anului (#SecondHalfoftheYearDay), sărbătorită la 1 iulie, este ocazia de a face un bilanţ şi de a ne asigura că a doua jumătate a anului, care tocmai începe, este mai interesantă, mai valoroasă, mai fericită şi mai liniştită.
Originea acestei zile, sărbătorită în Statele Unite, rămâne un mister. Creatorul ei trebuie să fi iniţiat această zi cu scopul de a-i face pe oameni să realizeze că există posibilităţi ca fiecare să-şi analizeze realizările din ultimele şase luni şi să le îmbunătăţească prin schimbarea rutinei, a dietei, a proiectelor şi a altor aspecte ale vieţii sale.AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Andreea Preda)
Sursa foto din deschidere: nationaltoday.com
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Filmul 'Thunderbolts*', produs de Marvel, testează apetitul Chinei pentru Hollywood, în contextul războiului comercial americano-chinez
Noul film 'Thunderbolts*', produs de Marvel Studios și distribuit de grupul Disney, este pe cale să testeze apetitul chinez pentru superproducțiile de la Hollywood, în contextul în care acest lungmetraj va fi lansat miercuri în cinematografele din China, devenind astfel primul film american care ajunge în această țară asiatică de la iz
O primă acuzatoare a depus mărturie în procesul lui Harvey Weinstein
Într-o zi îi cerea să îi facă un masaj, în alta se arăta fermecător sau excesiv de insistent: prima dintre cele trei victime prezumtive implicate în procesul demarat pentru viol și agresiune sexuală împotriva lui Harvey Weinstein la New York a depus marți o lungă mărturie despre relația sa cu fostul producător de film, a cărui cădere &icir
Prințul William și prințesa Kate, ovaționați pe Insula Mull în timpul vizitei lor aniversare
Prințul și prințesa de Wales au fost întâmpinați cu multă căldură de o mulțime de admiratori pe Insula Mull din Scoția, unde fundația lor, Royal Foundation, oferă sprijin financiar pentru mai multe proiecte rurale, informează DPA. William și Kate au sosit marți pe populara insulă scoțiană - în ziua ce marchează cea de-a 14-a
Pedro Almodovar l-a criticat pe Donald Trump într-un discurs incendiar: 'Vei rămâne în istorie ca o catastrofă'
Pedro Almodovar nu și-a ascuns părerea despre Donald Trump atunci când a acceptat cel de-al 50-lea premiu anual Chaplin atribuit de Film at Lincoln Center, care i-a fost decernat luni seară, în Manhattan, informează revista Variety. În timp ce renumitul cineast spaniol își exprima recunoștința pentru acest premiu î
Prințul William și prințesa Kate celebrează în Scoția cea de-a 14-a aniversare a nunții lor
Prințul de Wales și soția sa, Catherine, celebrează marți cea de-a 14-a aniversare a căsătoriei lor pe o insulă scoțiană, întorcându-se în regiunea în care povestea lor de dragoste a început în perioada în care erau studenți, informează AFP. În contextul în care prințesa britanică, în
Nepalul intenționează să acorde permise pentru escaladarea vârfului Everest doar alpiniștilor experimentați
Nepalul ar putea emite permise pentru Everest doar alpiniștilor cu experiență în escaladarea a cel puțin unuia dintre vârfurile de 7.000 de metri din țara himalayană, conform unui proiect de lege care vizează reducerea supraaglomerării și îmbunătățirea siguranței pe acest munte, transmite luni Reuters. Nepalul, care se bazeaz
Procesul ocazionat de jaful armat care a vizat-o pe Kim Kardashian în 2016 începe luni la Paris
Paris, 28 apr /Agerpres/ - La începutul lunii octombrie 2016, Kim Kardashian, o vedetă pe rețelele de socializare, a fost jefuită în camera sa de hotel, în plină Săptămână a Modei de la Paris, de mai mulți răufăcători în vârstă, care au sosit la fața locului pe biciclete și s-au deghizat în ofițeri de poliție: procesul acestui furt s
O sabie a lui Napoleon va fi scoasă la licitație în luna mai
O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, 'comandată pentru uzul său personal' în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi scoasă la licitație pe 22 mai la Paris, informează AFP. Valoarea acestei piese, propusă spre vânzare de casa de licitații Giquello, este estimată între 700.000 și 1 milion de euro. 'B
VIDEO Olandezii sărbătoresc ziua de naștere a regelui Willem-Alexander
Poporul olandez a celebrat sâmbătă cea de-a 58-a aniversare a regelui său, Willem-Alexander, prin petreceri stradale organizate cu multe decoruri în culoarea națională, portocaliul, informează DPA. Recepția oficială pe
Cu un tort de 121 de metri, Franța recâștigă recordul pentru cel mai mare 'Fraisier' din lume
Aproximativ 350 kg de căpșuni, 150 kg de zahăr, 415 kg de cremă de vanilie, 4.000 de ouă: o patiserie de lângă Paris a doborât miercuri un record neobișnuit pentru cel mai mare 'Fraisier' din lume, un tort de căpșuni de 121,88 metri lungime, transmite joi AFP. Cu acest record omologat de un reprezentant al Guinness World Re
Carlos Santana, nevoit să își amâne mai multe concerte după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19
Chitaristul mexicano-american Carlos Santana a fost nevoit să își amâne mai multe concerte după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunțat miercuri agentul său, informează AFP. Muzicianul în vârstă de 77 de ani acuzase simptome de 'deshidratare' înainte de a-și anula concertul de marți din San Antonio, Texas, și, '
Bilete la concertele Oasis/Fanii au pierdut peste două milioane de lire sterline în urma unor escrocherii (Lloyds)
Fanii trupei Oasis au pierdut în total peste două milioane de lire sterline în urma unor escrocherii derulate pe rețelele de socializare, în special pe Facebook, crezând că achiziționează bilete pentru concertele care marchează reunirea formației, potrivit băncii Lloyds, informează AFP. 'Banca estimează că în
Chitaristul Carlos Santana își amână un concert după ce a fost spitalizat din cauza deshidratării
Chitaristul mexicano-american Carlos Santana a fost nevoit să își amâne un concert programat pentru marți seară în San Antonio, SUA, după ce a acuzat simptome de deshidratare și a fost spitalizat, transmite miercuri agenția EFE care citează media locale. Santana urma să cânte marți seară în sala Majestic Theatre d
Gloria Estefan, Whoopi Goldberg și Antonio Banderas, printre vedetele care deplâng moartea papei
De la Gloria Estefan la J Balvin, Whoopi Goldberg, Russel Crowe, Antonio Banderas și Eva Longoria, vedetele au deplâns moartea papei Francisc, care 'a deschis inimile și mințile' și a luat apărarea celor marginalizați, transmite marți agenția EFE. 'Compasiunea, bunătatea și smerenia sa vor rămâne mereu în memorie&
Regina Sonja a Norvegiei, spitalizată după ce a acuzat dificultăți de respirație
Regina Sonja a Norvegiei, în vârstă de 87 de ani, a fost internată luni seară la Spitalul Național pentru investigații medicale după ce a prezentat dificultăți de respirație, a anunțat Casa regală norvegiană, transmite marți Reuters. Reginei Sonja, soția regelui Harald al V-lea, șeful de stat al Norvegiei, i-a fost implantat un sti