''It's today; My favorite day''/ 21 aprilie - O zi ce sărbătoreşte un trio perfect: creativitatea, recunoştinţa şi încurajarea oricărui succes

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').
Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.
Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei
Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru, în acelaşi mod, din nou şi din nou, dar aşteptând rezultate diferite. Cu toţii am auzit această zicală şi de multe ori folosim înţelepciunea din spatele ei ca motiv pentru a schimba obiceiuri negative în viaţă. Însă această afirmaţie poate să fie aplicată şi procesului creativ şi inovaţiei ştiinţifice.
Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei (#WorldCreativityandInnovationday), instituită printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU la 21 aprilie, oferă oamenilor un pretext pentru a încerca să rezolve probleme vechi folosind metode noi - cu potenţialul de a găsi metode mai bune şi mai eficiente pentru a-şi îndeplini scopurile!
În 1452 se năştea un om care avea să stabilească standardul pentru ceea ce înseamnă să fii om al Renaşterii, excelând atât în arte, cât şi în ştiinţe. Este vorba de Leonardo da Vinci care s-a ocupat, printre altele, de invenţii, matematică, muzică, geologie, astronomie şi cartografie. Leonardo da Vinci făcea progrese semnificative în aproape orice domeniu în care se implica.
De fapt, acesta a fost considerat exemplul perfect al unui geniu universal, iar abordarea lui logică a lumii a fost cu adevărat avansată şi neobişnuită pentru epoca sa. Deşi el a fost cu adevărat unic, asta nu înseamnă că alţii nu pot lua exemplu de la el şi nu pot încerca să gândească şi ei în moduri inovatoare.
Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei a fost stabilită pentru a încuraja pe toată lumea să privească în interior şi să-şi găsească propriul da Vinci. Creativitatea şi inovarea sunt benefice în orice domeniu, ocupaţie şi carieră. Pornind de la cei care lucrează în domeniul serviciilor pentru clienţi, până la oamenii de ştiinţă a căror zi de lucru este plină de învăţături despre lume şi de găsirea unor noi modalităţi de a le pune în aplicare. De la politicieni care şi-ar putea folosi creativitatea pentru a găsi noi soluţii la problemele oamenilor, până la lucrătorii medicali care sunt în mod constant în căutarea de noi modalităţi de a-şi îngriji pacienţii, şi la întreaga societate.
Cu eforturile susţinute de Organizaţia Naţiunilor Unite, Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei încurajează fiecare individ să îşi imagineze cum ar fi să trăiască într-o lume mai bună, cu soluţii diferite şi mai multă cooperare.
Stabilită la şase zile după ziua de naştere a lui Leonardo da Vinci şi cu o zi înainte de Ziua internaţională a planetei Pământ, Ziua mondială a creativităţii şi inovării este bine poziţionată pentru a încuraja gândirea creativă multidisciplinară pentru a ne ajuta să realizăm viitorul durabil pe care ni-l dorim.
Ziua de joi a mulţumirii
Această zi, însoţită de hashtagul #ThankyouThursday, este o ocazie excelentă de a face o schimbare pozitivă, mulţumindu-le celor care ne uşurează viaţa, celor care ne iubesc şi celor care pur şi simplu ne fac ziua mai bună printr-un simplu zâmbet şi un salut prietenos.
De la situaţii interpersonale la cele corporative, o dovadă de recunoştinţă poate aduce diferenţe uriaşe în fericirea şi moralul celor implicaţi. Productivitatea poate fi îmbunătăţită atunci când le arătăm celor care lucrează pentru noi că eforturile lor contează, mulţumindu-le şi exprimând recunoştinţă faţă de tot ceea ce au făcut. Când vine vorba de relaţii interpresonale, multe suferinţe şi neînţelegeri pot fi înlăturate cu un mesaj simplu: "Îţi sunt recunoscător şi apreciez tot ceea ce faci''. Aceste cuvinte vor aduce un zâmbet pe faţa tuturor, iar neînţelegerile vor dispărea pur şi simplu.
Ziua "Thank you Thursday" a fost stabilită pentru a ne reaminti că există întotdeauna o oportunitate de a mulţumi cuiva şi că recunoştinţa poate apărea în orice zi, din orice motiv. Marcată în joia din săptămâna papetăriei (20-25 aprilie 2022), site-ul acestei sărbători (https://www.thankyouthursday.org/) îndeamnă la exprimarea recunoştineţi în fiecare zi de joi.
Originea şi istoria zilei de joi a mulţumirii nu sunt cunoscute, dar ea a fost inspirată de munca extraordinară a autorului american Jon Gordon, care este şi un mare orator. El a scris multe cărţi despre cum să pot fi îmbunătăţite atitudinea, comportamentul, disciplina. Companii incluse în clasamentul Fortune 500, echipe sportive şi oameni obişnuiţi au beneficiat foarte mult de pe urma cărţilor şi discursurilor sale.
Ziua ''bate palma''
"Bate palma" este o tradiţie sacră folosită de mulţi ani pentru a sărbători evenimentele remarcabile din viaţa de zi cu zi a oamenilor. De fapt, se poate bate palma pentru a sărbători aproape orice! Ziua "Bate palma" este un memento că fiecare mic succes din viaţă merită să fie sărbătorit prin acest gest, devenit o formă universală de sărbătorire a oricărui nivel de succes!
Originea acestui gest este foarte greu de determinat, lucru valabil pentru mai multe trenduri populare precum acesta. El ar fi atribuit lui Lamont Sleets Jr., un jucător de baschet care juca pentru echipa Universităţii Murray din Kentucky la sfârşitul anilor '70 - începutul anilor '80.
#HighFiveDay se sărbătoreşte în a treia zi de joi din luna aprilie.AGERPRES/(AS - autor: Marian Clapaniuc, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivaşcu)
Sursa foto: daysoftheyear.com
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
EXPO 2025 - Osaka/ Pavilionul Japoniei, inaugurat cu expunerea unei roci marțiene rare
Japonia și-a deschis pavilionul din cadrul Expo 2025 de la Osaka cu mai puțin de două săptămâni înainte de inagurarea evenimentului de talie mondială, cu expunerea în premieră a unei 'roci marțiene', descoperită în Antarctica de o echipă de cercetători niponi, transmite miercuri agenția Kyodo. Pavilionul Japonie
Noua Zeelandă/ O fetiță de 11 ani, internată din greșeală într-un spital de psihiatrie
O fetiță de 11 ani din Noua Zeelandă a fost internată într-un spital de psihiatrie și a primit injecții cu un medicament puternic, după ce poliția a confundat-o cu o pacientă adultă, potrivit unui raport guvernamental dat publicității miercuri, informează AFP. Pe 9 martie, fetița - care avea 'capacități verbale limitate' - se afl
MI5 plonjează în istoria spionajului cu prilejul unei noi expoziții care a fost vernisată la Londra
Agenția de spionaj britanică MI5 își dezvăluie o parte din secrete într-o expoziție la Londra organizată în colaborare cu Arhivele Naționale britanice și pregătită timp de mai mulți ani chiar de arhiviștii agenției, informează Reuters. Intitulată ''MI5: Secrete oficiale'', expoziția oferă publicului șansa de a vedea echipament
Actorul Val Kilmer, starul filmului 'The Doors', a murit la 65 de ani (The New York Times)
Actorul Val Kilmer, cunoscut pentru rolurile din filme precum ''Top Gun'', ''The Doors'', ''Tombstone'' și ''Batman Forever'', a murit la vârsta de 65 de ani, a anunțat cotidianul The New York Times, relatează Reuters. Cauza decesului starului american a fost pneumonia, a precizat ac
Thailanda/ Câinii antrenați pentru căutarea celor rămași sub dărâmături oferă și susținere emoțională familiilor victimelor
Între dărâmăturile unui bloc turn din Bangkok, culcat la pământ de cutremurul recent din Myanmarul vecin, câinii de căutare și salvare folosiți de echipele de intervenție joacă încă un rol neașteptat - oferă sprijin emoțional familiilor victimelor, conform unui material publicat marți de AFP. Turnul de 30 de etaje
Fani turci cer trupei Muse să își anuleze concertul de la Istanbul
Fani turci ai grupului britanic de rock Muse au cerut marți formației să își anuleze un concert programat la Istanbul, acuzând organizatorul evenimentului că sprijină puterea turcă în fața manifestanților care denunță încarcerarea popularului primar al orașului, informează AFP. ''Ne-ar plăcea (să venim), dar org
Sub o ploaie de petale, turiștii și localnicii din Tokyo admiră frumusețea cireșilor înfloriți
Sub petalele roz pal sau albe, turiștii și localnicii admiră de câteva zile frumusețea cireșilor din Tokyo, a căror înflorire simbolizează pentru japonezi reînnoirea și natura efemeră a lucrurilor, informează AFP. Foto : (c) FRANCK ROBICHON/EPA
Papa Francisc a aprobat canonizarea primei sfinte venezuelene
Papa Francisc a aprobat luni canonizarea călugăriței Carmen Rendiles, prima femeie venezueleană care va fi sanctificată, a anunțat Arhidieceza din Caracas, relatează AFP. Carmen Rendiles (1903-1977), născută la Caracas fără brațul stâng și care a urmat o parte din pregătirea ei religioasă în Franța, este cunoscută pentru faptul că și-a dedicat viaț
Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație sănătoasă cu tehnologia (experți)
Simpla interzicere a accesului copiilor la smartphone-uri și social media îi privează pe aceștia de pregătirea pentru utilizarea sănătoasă a tehnologiei în viitor, conform unui grup de experți internaționali, relatează DPA/PA Media. Un grup de specialiști din mediul academic a scris în British Medical Journal (BMJ) că nu exis
EXPO 2025-Osaka/ Un studiu arată că expoziția mondială ar putea stimula consumul intern cu 6,2 miliarde de euro
Expoziția Mondială de la Osaka, care se va deschide la 13 aprilie în acest oraș din vestul Japoniei, ar putea stimula consumul intern cu 1 trilion de yeni (aproximativ 6,2 miliarde de euro), conform unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Resona, transmite luni agenția EFE. Studiul, publicat cu două săptămâni înainte
Miniseria 'Adolescence', cu un 'impact puternic', potrivit premierului britanic, va fi difuzată în școlile din Marea Britanie
Prim-ministrul britanic Keir Starmer s-a întâlnit luni cu creatorii miniseriei Netflix 'Adolescence', despre un băiat acuzat de uciderea unei colege de clasă, o producție ce a stârnit o dezbatere la nivel național cu privire la impactul social media asupra adolescenților, transmite Reuters. Serialul cu patru episoade
Slovacia/ Ministrul Mediului reacționează după un atac fatal al unui urs brun
Slovacia are 'o creștere pozitivă a populației de urși', motiv pentru care este necesară o reglementare generală, a declarat ministrul Mediului, Tomáš Taraba, după un atac fatal al unui urs în zona Detva, din regiunea Banská Bystrica, care a avut loc luni, informează TASR. Taraba a adăugat că Autoritatea de S
Regele Charles își reia îndatoririle publice după o scurtă spitalizare
Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord își va relua îndatoririle publice săptămâna aceasta, după ce a fost transportat la spital joi, când a prezentat efecte secundare legate de tratamentul său împotriva cancerului, a declarat luni o sursă regală, transmite Reuters. Regel
Oliver Stone va depune mărturie în Camera Reprezentanților în audierile ce vizează dosarele privind asasinarea lui JFK
Regizorul Oliver Stone va depune marți mărturie în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților a Statelor Unite cu privire la miile de pagini de documente legate de asasinarea lui John F. Kennedy în 1963, publicate luna aceasta la cererea președintelui Donald Trump, informează Reuters. Duminică, Anna Paulina Luna, membră &
La CinemaCon 2025, industria de divertisment americană speră într-o redresare după un început de an dificil
În Statele Unite, 2025 ar fi trebuit să fie anul care marchează redresarea industriei cinematografice. Dar după mai multe eșecuri răsunătoare de box-office la începutul acestui an, patronii de cinematografe participă în număr mare începând de luni la CinemaCon 2025, un eveniment organizat în orașul Las Vegas, cu speranța că marile