"It's today; My favorite day''/ 22 februarie - Ziua în care nu îndeplinim decât o singură sarcină

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.
Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii "Winnie-the-Pooh": "- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh'' ('' - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh'').
Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.
Ziua cu o singură sarcină de îndeplinit
În prezent se vorbeşte mult despre multitasking şi cum să facem cât mai multe lucruri într-o zi în mai multe domenii. Acest lucru duce adesea la o grămadă de sarcini pe jumătate finalizate sau chiar finalizate, dar care au fost terminate într-o formă mai puţin optimă. Această zi ne încurajează să luăm o pauză de la multitasking şi să ne concentrăm pe îndeplinirea unei singure sarcini în ziua respectivă, la cea mai bună capacitate a noastră.
Ziua cu o singură sarcină de îndeplinit (#SingleTaskingDay) s-a născut ca răspuns la preponderenţa obiceiurilor de multitasking care există în societatea de astăzi. Pericolele multitasking-ului au fost bine documentate şi s-a demonstrat în mod repetat că ne fac munca să fie nesatisfăcătoare şi ne lasă şi mai epuizaţi, după ce am realizat mult mai puţin decât am fi putut face dacă ne-am fi concentrat pe o singură sarcină. Concentrarea şi eliminarea tuturor celorlalte distrageri au puterea de a ne face să dăm tot ce avem mai bun.
Sarcina unică nu înseamnă pur şi simplu că facem un singur lucru, terminăm cu el şi ne continuăm ziua. Înseamnă că luăm o sarcină, o împărţim în obiective mai mici şi le îndeplinim pe fiecare dintre ele cu grijă şi cu o atenţie deosebită la detalii. De asemenea, este posibil, să fie realizate mai multe sarcini într-o zi, dar pe rând, astfel încât să nu ne simţim copleşiţi, epuizaţi sau să ne pierdem în detalii.
Prin urmare, Single Tasking Day este o zi în care lucrurile se fac unul câte unul. Cel mai bun mod de a o sărbători este de a lua o pauză de la multitasking şi a ne concentra asupra unei singure sarcini. Vom fi plăcut surprinşi să descoperim cât de mult succes putem avea atunci când ne dedicăm cu totul îndeplinirii unei singure sarcini.
Ziua mondială a gândirii
Ziua mondială a gândirii (#WorldThinkingDay) este sărbătorită în fiecare an pe 22 februarie de către cercetaşe şi fete ghid din întreaga lume. Prima Zi mondială a gândirii a fost decisă în 1926, cu ocazia unei conferinţe internaţionale într-o tabără din statul New York. Delegaţii au hotărât că o zi ar trebui să fie rezervată pentru ca fetele ghizi şi cercetaşe să se gândească la "surorile" lor cercetaşe din întreaga lume.
Data a fost aleasă în onoarea zilei de naştere atât a Lordului Baden-Powell, fost general britanic, fondator al Mişcării Cercetaşilor, cât şi a soţiei lui, Olave Baden-Powell, cofondatoare a mişcării.
Scopul Zilei Gândirii este de a reuni persoane din întreaga lume pentru a sărbători distracţia şi prietenia internaţională, precum şi pentru a contribui la strângerea de fonduri şi a se concentra asupra temei globale a anului.
Tema se schimbă în fiecare an, de această dată fiind "Diversitate, echitate şi incluziune", ceea ce înseamnă respectarea celorlalţi oameni pentru ceea ce sunt, indiferent de originea lor, tratarea tuturor în mod egal, indiferent de rasă, religie, vârstă, naţionalitate, abilităţi, aspect, sex, identitate şi experienţă.
Temele anterioare au abordat probleme complexe, cum ar fi sărăcia, inegalitatea de gen, dezvoltarea durabilă şi mediul, precum şi accesul la educaţie în întreaga lume.
Fetele ghid şi cercetaşele (Girl Guides and Girl Scouts) sunt o mişcare globală ce implică 10 milioane de fete din 150 de ţări, iar Ziua gândirii din acest an îşi propune să celebreze diversitatea incredibilă din cadrul mişcării.
De obicei, o ţară este selectată pentru a fi centrul de interes al Zilei gândirii. Ideea din spatele alegerii unei ţări este de a ajuta comunitatea să înţeleagă şi să aprecieze mai bine modul în care funcţionează şi trăiesc diferite culturi şi comunităţi din întreaga lume. Este, de asemenea, o oportunitate de a înţelege mai bine diferitele religii şi modul în care acestea influenţează modul de viaţă şi funcţionarea comunităţilor din întreaga lume.
Ziua Mondială a Yoga
Beneficiile yoga pentru sănătate sunt cunoscute de omenire de mii de ani. Această practică străveche implică poziţii fizice, respiraţie profundă şi concentrare care oferă o serie întreagă de beneficii fizice, mentale, spirituale şi emoţionale.
Atunci când este practicată corect, yoga poate ajuta la îmbunătăţirea flexibilităţii, echilibrului şi a posturii, la dezvoltarea forţei musculare, la creşterea fluxului sanguin, la stimularea imunităţii, la reglarea tensiunii arteriale, la învăţarea concentrării şi la promovarea unui somn mai bun - pentru a numi doar câteva dintre modalităţile prin care poate îmbunătăţi viaţa unei persoane.
Yoga îi poate ajuta şi pe cei care nu au avut niciodată şansa să o încerce, deoarece practicanţii de yoga din întreaga lume o folosesc pentru a strânge fonduri şi pentru a sensibiliza, trimiţând energia lor pozitivă celor care au cea mai mare nevoie de ea.
Ziua mondială a yoga (#WorldYogaDay), sărbătorită la 22 februarie, a fost iniţiată în urmă cu câţiva ani de Samira Radsi, o profesoară de yoga care locuieşte în Berlin. Samira spune că scopul creării Zilei mondiale a yoga a fost acela de a valorifica puterea yoghinilor din întreaga lume pentru a ajuta victimele încălcării drepturilor omului. Ideea i-a venit spontan, în timp ce bea un cappuccino într-o sâmbătă dimineaţa.
Curând, Samira şi-a împărtăşit visul de a ajuta oamenii prin yoga cu prietenul şi colegul ei, Bjoern Wyrich, şi au început să acţioneze pentru a face din Ziua Mondială a Yoga o realitate.
În general, ideea din spatele Zilei Mondiale a Yoga este foarte simplă: profesorii de yoga, şcolile de yoga şi yoghinii din întreaga lume donează o parte din timpul, spaţiul şi banii lor pentru cauze legate de drepturile omului. Fiecare şcoală participantă organizează o sesiune de yoga de două ore, în timpul căreia toţi participanţii îşi dedică toate gândurile şi energia persoanelor care au suferit încălcări ale drepturilor omului, în speranţa că astfel îi vor ajuta pe aceşti oameni să se simtă mai puternici şi mai pozitivi. De asemenea, elevii pot dona cât de mulţi bani îşi permit, iar banii colectaţi sunt apoi donaţi unor organizaţii de caritate care ajută victimele.
Un aspect important al sesiunii de yoga de două ore este că aceasta trebuie să aibă loc exact între orele 11:00 şi 13:00, ora locală, astfel încât să rezulte un maraton de yoga de 24 de ore pentru cei care suferă din cauza violenţei şi a altor forme de nedreptate.
Părintele yoga este considerat Patanjali, autorul Yoga Sutras, un text venerat care menţionează cele douăsprezece posturi de yoga. El a trăit între aproximativ 200 î.Hr. şi 150 î.Hr.AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Adrian Dãdârlat)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Marea Britanie/Autoritatea de reglementare deschide o anchetă asupra ONG-ului fondat de prințul Harry, după un conflict intern
Autoritatea de reglementare a organizațiilor caritabile din Marea Britanie a anunțat joi deschiderea unei anchete asupra ONG-ului Sentebale, fondat în 2006 în Lesotho de prințul Harry, la o săptămână după ce acesta a anunțat că se retrage din organizație ca urmare a unei dispute interne, transmite AFP. Ducele de Sussex și pre
Napoli celebrează 2.500 de ani de existență printr-un ou de Paște gigantic
În semn de omagiu dulce adus orașului Napoli, faimoasa fabrică de ciocolată locală Gay-Odin a prezentat un ou de Paște gigantic, ca parte din proiectul cultural ''Napoli Millenaria'', care marchează împlinirea a 2.500 de ani de la înființarea acestei localități din sudul Italiei, informează Reuters. Creația, care c&aci
Turcia: Trupa britanică Muse și-a amânat pentru 2026 concertul programat la Istanbul
Trupa britanică Muse a anunțat miercuri amânarea concertului său programat pe 11 iunie la Istanbul 'în urma apelului fanilor' săi, care au l-au acuzat pe organizatorul evenimentului că sprijină Guvernul turc, aspru criticat pentru încarcerarea popularului primar al Istanbulului, Ekrem Imamoglu, informează AFP. 'Du
EXPO 2025 - Osaka/ Pavilionul Japoniei, inaugurat cu expunerea unei roci marțiene rare
Japonia și-a deschis pavilionul din cadrul Expo 2025 de la Osaka cu mai puțin de două săptămâni înainte de inagurarea evenimentului de talie mondială, cu expunerea în premieră a unei 'roci marțiene', descoperită în Antarctica de o echipă de cercetători niponi, transmite miercuri agenția Kyodo. Pavilionul Japonie
Noua Zeelandă/ O fetiță de 11 ani, internată din greșeală într-un spital de psihiatrie
O fetiță de 11 ani din Noua Zeelandă a fost internată într-un spital de psihiatrie și a primit injecții cu un medicament puternic, după ce poliția a confundat-o cu o pacientă adultă, potrivit unui raport guvernamental dat publicității miercuri, informează AFP. Pe 9 martie, fetița - care avea 'capacități verbale limitate' - se afl
MI5 plonjează în istoria spionajului cu prilejul unei noi expoziții care a fost vernisată la Londra
Agenția de spionaj britanică MI5 își dezvăluie o parte din secrete într-o expoziție la Londra organizată în colaborare cu Arhivele Naționale britanice și pregătită timp de mai mulți ani chiar de arhiviștii agenției, informează Reuters. Intitulată ''MI5: Secrete oficiale'', expoziția oferă publicului șansa de a vedea echipament
Actorul Val Kilmer, starul filmului 'The Doors', a murit la 65 de ani (The New York Times)
Actorul Val Kilmer, cunoscut pentru rolurile din filme precum ''Top Gun'', ''The Doors'', ''Tombstone'' și ''Batman Forever'', a murit la vârsta de 65 de ani, a anunțat cotidianul The New York Times, relatează Reuters. Cauza decesului starului american a fost pneumonia, a precizat ac
Thailanda/ Câinii antrenați pentru căutarea celor rămași sub dărâmături oferă și susținere emoțională familiilor victimelor
Între dărâmăturile unui bloc turn din Bangkok, culcat la pământ de cutremurul recent din Myanmarul vecin, câinii de căutare și salvare folosiți de echipele de intervenție joacă încă un rol neașteptat - oferă sprijin emoțional familiilor victimelor, conform unui material publicat marți de AFP. Turnul de 30 de etaje
Fani turci cer trupei Muse să își anuleze concertul de la Istanbul
Fani turci ai grupului britanic de rock Muse au cerut marți formației să își anuleze un concert programat la Istanbul, acuzând organizatorul evenimentului că sprijină puterea turcă în fața manifestanților care denunță încarcerarea popularului primar al orașului, informează AFP. ''Ne-ar plăcea (să venim), dar org
Sub o ploaie de petale, turiștii și localnicii din Tokyo admiră frumusețea cireșilor înfloriți
Sub petalele roz pal sau albe, turiștii și localnicii admiră de câteva zile frumusețea cireșilor din Tokyo, a căror înflorire simbolizează pentru japonezi reînnoirea și natura efemeră a lucrurilor, informează AFP. Foto : (c) FRANCK ROBICHON/EPA
Papa Francisc a aprobat canonizarea primei sfinte venezuelene
Papa Francisc a aprobat luni canonizarea călugăriței Carmen Rendiles, prima femeie venezueleană care va fi sanctificată, a anunțat Arhidieceza din Caracas, relatează AFP. Carmen Rendiles (1903-1977), născută la Caracas fără brațul stâng și care a urmat o parte din pregătirea ei religioasă în Franța, este cunoscută pentru faptul că și-a dedicat viaț
Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație sănătoasă cu tehnologia (experți)
Simpla interzicere a accesului copiilor la smartphone-uri și social media îi privează pe aceștia de pregătirea pentru utilizarea sănătoasă a tehnologiei în viitor, conform unui grup de experți internaționali, relatează DPA/PA Media. Un grup de specialiști din mediul academic a scris în British Medical Journal (BMJ) că nu exis
EXPO 2025-Osaka/ Un studiu arată că expoziția mondială ar putea stimula consumul intern cu 6,2 miliarde de euro
Expoziția Mondială de la Osaka, care se va deschide la 13 aprilie în acest oraș din vestul Japoniei, ar putea stimula consumul intern cu 1 trilion de yeni (aproximativ 6,2 miliarde de euro), conform unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Resona, transmite luni agenția EFE. Studiul, publicat cu două săptămâni înainte
Miniseria 'Adolescence', cu un 'impact puternic', potrivit premierului britanic, va fi difuzată în școlile din Marea Britanie
Prim-ministrul britanic Keir Starmer s-a întâlnit luni cu creatorii miniseriei Netflix 'Adolescence', despre un băiat acuzat de uciderea unei colege de clasă, o producție ce a stârnit o dezbatere la nivel național cu privire la impactul social media asupra adolescenților, transmite Reuters. Serialul cu patru episoade
Slovacia/ Ministrul Mediului reacționează după un atac fatal al unui urs brun
Slovacia are 'o creștere pozitivă a populației de urși', motiv pentru care este necesară o reglementare generală, a declarat ministrul Mediului, Tomáš Taraba, după un atac fatal al unui urs în zona Detva, din regiunea Banská Bystrica, care a avut loc luni, informează TASR. Taraba a adăugat că Autoritatea de S