Sibiu: Teatrul Gong îşi redeschide sălile pentru public; vineri - prima reprezentaţie
Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă în acest început de an spectacolele "Hermann visează" în regia Elizei Păuna şi "Cel mai mare Gulliver" în regia lui Alexandru Dabija, prima reprezentaţie cu public urmând să aibă loc vineri, de la ora 18,00.
"Suntem entuziasmaţi să ieşim din nou în faţa publicului, după o pauză de aproape 11 săptămâni. Avem încredere că anul acesta va fi unul mai blând pentru noi toţi! Bucuria revederii e cu atât mai mare pentru că vom juca pentru prima dată cu public un spectacol pregătit anul trecut, dar pe care l-am prezentat doar online. Regulile de protecţie sanitară rămân valabile, iar numărul de locuri disponibile va fi sub 30% din capacitatea sălilor", a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
Foto: (c) ISABELA PAULESCU / AGERPRES FOTO
* "Hermann visează" în regia Elizei Păuna, după o adaptare de Daniel Chirilă, se constituie ca o declaraţie urbană de dragoste adusă Sibiului, marcând cu gingăşie farmecul oraşului prin casele cu ochi, Piaţa Mare, Brukenthal sau desenele lui Dan Perjovschi, precizează sursa citată.
''Hermann este un băieţel ca oricare altul. Are numai 8 ani şi are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: şcoala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă şi este dojenit permanent de părinţi şi profesori fiindcă toţi vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână acelaşi copil visător şi jucăuş. Imaginaţia este una dintre super-calităţile lui Hermann, astfel, un drum banal spre şcoală, devine o aventură în care acesta devine eroul care îi salvează pe părinţi, profesori şi chiar întregul oraş. Pasional şi jucăuş, Charlie Fălămaş articulează această călătorie prin muzica sa, alături de actorii Raluca Răduca, Adrian Prohaska şi Lucia Barbu, ce redau bucuria teatrului de animaţie printr-un joc exaltant şi tehnic'', se menţionează în comunicat.
Producţia de la Sibiu se bucură de contribuţia scenografului Romulus Boicu.
Spectacolul are o durată de aproximativ 55 de minute şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Cei mici vor putea fi alături de Hermann atât vineri, de la ora 18,00, cât şi sâmbătă, de la orele 11,00 şi 18,00, dar şi duminică, de la ora 11,00.
* "Cel mai mare Gulliver" are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum.
''Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea şi îl aduce pe scenă pe Matei, un puşti supărat pentru că e prea mic şi creşte prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplineşte dorinţa şi îl transformă într-un uriaş. Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuşi cu arc şi tije, dar şi prin proiecţiile live la scenă. Ca un inedit, trupa actorilor de la Sibiu (Lucia Barbu, Barbara Crişan, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Paskuy, Claudia Stuhler, Hansel Andrei, Paul Bondane, Charlie Fălămaş şi Adrian Prohaska) a fost transformată într-o orchestră, iar întreg spectacolul a fost gândit ca unul muzical, ritmat şi haios'', anunţă reprezentanţii teatrului.
Producţia are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Spectacolul va fi prezentat vineri, 15 ianuarie, de la ora 18,00, sâmbătă, 16 ianuarie, de la orele 11,00 şi 18,00, dar şi duminică, 17 ianuarie, de la orele 11,00.
***
Biletele vor fi disponibile online, începând de marţi, 5 ianuarie. Preţul unui bilet pentru oricare dintre reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii.
Cererea de anulare a unui bilet flexibil se poate face la sediul teatrului sau prin telefon, dar nu mai târziu cu 15 minute înainte de ora de începere a evenimentului, aşa cum apare aceasta tipărită pe bilet, fără a specifica detalii despre motivul anulării. Rezervarea unui alt loc la un eveniment în următoarele 6 luni, de la data înregistrării celui anulat, este valabilă doar prin prezentarea biletului flexibil în format tipărit.
Potrivit comunicatului citat, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment.
Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) şi nici al celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade Celsius.
La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini.
Accesul în spaţiul teatrului se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m, urmărind marcajele de pe podea. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei atât în interiorul, cât şi în exteriorul teatrului.
Agenţia de bilete a Teatrului "Gong" va fi deschisă doar cu 90 de minute înainte de începerea evenimentului şi se va închide cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului. AGERPRES/(AS - autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
MNAR: Expoziția de artă vizuală 'Talent 35', în perioada 18 ianuarie - 23 februarie, în Sălile Kretzulescu
Expoziția de artă vizuală 'Talent 35' este prezentată, începând de sâmbătă, în Sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României (MNAR). Vernisajul expoziției, realizată împreună cu Fundația Regală Margareta a României și curatoriată de conf. univ. dr. Ion Anghel, pictor, membru al Uniunii Artiștilor
Timiș: Muzeul Satului Bănățean va înregistra la OSIM marca ''Țăranul smart'', un exemplu european de ''cultură a puținului'' (GALERIE FOTO)
Muzeul Satului Bănățean (MSB) din Timișoara va înregistra la OSIM marca ''țăranul smart'', care va promova inteligența și comportamentul țăranului bănățean la nivel european împotriva risipei, în acest fel instituția de cultură contribuind la păstrarea valorilor tradiționale și la transmiterea acestora din generație în generați
''Anul nou care n-a fost'', regizat de Bogdan Mureșanu - Piramida de Aur la Festivalul de Film de la Cairo
Filmul românesc ''Anul nou care n-a fost'', regizat de Bogdan Mureșanu și produs de Ada Solomon, a câștigat Piramida de Aur - cea mai înaltă distincție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cairo, aflat la cea de-a 45-a ediție, anunță, vineri, Ministerul Culturii. Potrivit unui
Patriarhia Română a anunțat evenimentele importante ale Anului Centenar 2025
Proclamarea generală a canonizării celor 16 Sfinți Români, în data de 4 februarie, și Sfințirea Catedralei Naționale și deschiderea lăcașului de cult pe 26 octombrie se numără printre evenimentele importante dedicate Anului Centenar 2025, care vor avea loc pe parcursul următoarelor luni în Patriarhia Română. Potrivit un
Ministrul Culturii - discuții cu sindicatele: E esențial să găsim soluții sustenabile; am cerut să se vină cu propuneri concrete
Ministrul Culturii, Natalia Intotero, a avut joi o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din domeniu, ea afirmând că a cerut să se vină cu propuneri concrete pentru ''a putea construi împreună soluții viabile''. ''Am avut astăzi un dialog deschis și constructiv cu reprezentanții Federației Naț
Matei Vișniec: Observ o incredibilă fascinație în fața răului, în fața puterii, dictatorilor, lipsei de libertate chiar
Scriitorul Matei Vișniec a afirmat, joi, în timpul dezbaterii 'Europa, Est - Vest: atât de aproape și atât de departe', susținută în Aula Magna 'Mihai Eminescu' a Universității 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași, că observă în diferite locuri, în diferite moduri, o 'incredibilă fascinație în fața răulu
Un meșter popular din regiunea Cernăuți va primi titlul de Tezaur Uman Viu acordat de Ministerul Culturii
Un meșter popular din regiunea Cernăuți va fi distins cu titlul de Tezaur Uman Viu acordat de Ministerul Culturii din România, în cadrul unei festivități care va avea loc la finalul lunii ianuarie. Dumitru Iliuț, din localitatea Crasna, este specializat în prelucrarea lemnului, în dulgherit, realizarea de căruțe sau juguri, lăzi
Eminescu e îngerul păzitor pentru comunitatea românească din Cernăuți, spune președintele Societății 'Mihai Eminescu'
Mihai Eminescu este îngerul păzitor pentru comunitatea românească din Cernăuți, a declarat, joi, pentru AGERPRES, președintele Societății pentru Cultura Română 'Mihai Eminescu', Vasile Bâcu. El este convins că, dacă Eminescu nu ar fi contribuit atât de puternic la dezvoltarea limbii române, româ
Ziua Culturii Naționale - sărbătorită în America de Nord printr-un spectacol inspirat de opera lui Marin Sorescu
Institutul Cultural Român din New York, împreună cu Ambasada României în Statele Unite ale Americii și Consulatul General al României în Vancouver, organizează un mini-turneu al spectacolului 'The Retreat', cu ocazia Zilei Culturii Naționale. O adaptare originală a cărții 'Viziunea vizuinii'
Dirijorul Cristian Mandeal a primit Trofeul Musicrit 2024
Dirijorul Cristian Mandeal a primit Trofeul Musicrit 2024 pentru 'o viață închinată muzicii', în cadrul unui eveniment desfășurat, săptămâna aceasta, la Ateneul Român din București. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Premiul 'Grigore Constantinescu' (pentru întreaga activitate) a fost ofer
Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea - recital de muzică clasică la Istanbul, cu ocazia Zilei Culturii Naționale
Muzicienii români Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea au susținut, miercuri, recitalul de muzică clasică 'Biuterii muzicale' la Opera de Stat Süreyya din Istanbul, eveniment desfășurat în marja celebrării Zilei Culturii Naționale a României, informează ICR Istanbul într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Sibiu: Președintele FITS, Constantin Chiriac, solicită un buget mai mare pentru Cultură, de 1% din PIB
Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), actorul Constantin Chiriac, manager al Teatrului Național 'Radu Stanca' din Sibiu, solicită un buget mai mare pentru Ministerul Culturii, de 1 % din produsul intern brut (PIB). 'Dorim ca Ziua Culturii să nu fie o manifestare festivistă, într-o zi anume și după aceea să uită
Arad: Istoria monedelor românești, prezentată într-o expoziție în premieră la muzeu
Peste 100 de monede care au circulat pe teritoriul actual al țării în ultimele trei secole, între care primele românești (1867), sunt expuse în premieră la Complexul Muzeal Arad, începând de joi, piesele provenind din colecții private, ale membrilor Asociației Pronumismatica. Vernisajul expoziției 'Moned
Ministerul Culturii: România - țara cu statut de invitat special la Târgul Internațional de Carte de la Cairo 2026
România este țara cu statut de invitat special la Târgul Internațional de Carte de la Cairo 2026, a anunțat Ministerul Culturii, joi, pe Facebook. 'Sărbătorirea Culturii Naționale merge mână în mână cu recunoașterea contribuției noastre la patrimoniul cultural universal. Suntem încântați să anunțăm
ICR: Apel la candidaturi pentru Bursele 'Woodrow Wilson' 2025
Institutul Cultural Român anunță lansarea unui apel la candidaturi pentru a oferi, în anul 2025, trei burse Woodrow Wilson. 'Invităm cercetătorii interesați să trimită dosarele de candidatură până în data 11 februarie 2025, ora 16,00, ora României, la adresa de email [email protected]', transmite, joi ICR.