logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

RETROSPECTIVĂ 2021 Irina Deleanu (gimnastică ritmică): Marele regret al anului este necalificarea la Jocurile Olimpice

Imagine din galeria Agerpres

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a declarat, pentru AGERPRES, că marele regret al anului 2021 a fost neparticiparea Andreei Verdeş la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care va avea repercursiuni financiare pentru această disciplină în perioada următoare.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


 

"Marea tristeţe şi marele regret al anului a fost că nu am reuşit calificare la Jocurile Olimpice cu Andreea Verdeş, acesta este marele eşec. Şi este din păcate o contraperformanţă care ne afectează pe termen lung, adică pe următorul ciclu olimpic privind finanţarea. Pentru că se cunosc foarte bine discuţiile din sport în care prioritate vor avea federaţiile care şi-au îndeplinit obiectivele de performanţă la Tokyo. Şi noi suntem printre federaţiile care nu şi-au îndeplinit acest obiectiv şi ne va fi foarte greu în următorii ani. Şi asta în condiţiile în care avem o generaţie foarte bună, cu surorile Drăgan, care accesează calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Acum o să vedem cum ne vom descurca şi ce înţelegere vom găsi, atât la cele două instituţii, la Ministerul Sportului şi COSR, cât şi la sponsori, în cazul în care nu reuşim să obţinem nişte finanţări bune", a declarat Deleanu.

Ea a precizat că federaţia se va axa anul viitor şi pe atragerea de fonduri private pentru finanţare: "Eu întotdeauna m-am axat şi pe companiile private, dar ele veneau alături de noi la evenimentele mari organizate de federaţia noastră, adică World Challenge Cup de la Cluj. Acum, mai nou, pentru că am avut o organizare bună la Cluj, Uniunea Europeană (de Gimnastică) ne-a însărcinat şi cu una dintre etapele Cupei Europei. Este un proiect pilot al Uniunii Europene de Gimnastică, va fi anul acesta în prima ediţie, în 2022, şi sunt patru ţări care organizează acest format de competiţie. Şi noi suntem printre cele patru ţări, alături de Ungaria, Israel şi Azerbaidjan. Tocmai pentru buna desfăşurare a condiţiilor de concurs pe care am arătat-o de-a lungul timpului şi organizarea impecabilă. Şi având în vedere aceste două mari competiţii, ne va fi foarte greu să funcţionăm pe un buget mic, iar companiile private vin alături de noi pentru aceste două evenimente, nu pentru funcţionarea federaţiei, cu tot ceea ce presupune, cantonamente de pregătire şi aşa mai departe. Ei vin pentru organizarea evenimentelor".

La capitolul realizări, Irina Deleanu a remarcat îndeplinirea obiectivelor sportivelor române la Campionatele Europene şi Mondiale.

 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


 

"La plusuri au fost rezultatele, faptul că au fost îndeplinite obiectivele la Campionatul European şi la Campionatul Mondial. Pentru că noi ne-am propus să venim în primele 20 la Europene, şi am venit prin Andreea Verdeş, şi la Campionatul Mondial ne-am propus o clasare în primii 18, adică în finala individuală şi s-a realizat tot cu Andreea Verdeş. Iar obiectivul pe 2022 ar fi să ne clasăm în primii 20 la Campionatul European şi o clasare în primii 18 la Campionatul Mondial, sunt aceleaşi obiective", a adăugat preşedinta FRGR.

Dintre problemele întâmpinate în 2021, Deleanu a spus că cea mai mare a fost lipsa fondurilor, federaţia rămânând pe minus la final de an: "Ca problemă principală a fost bineînţeles lipsa de fonduri. Atât după Cupa Irina Deleanu, care s-a aflat la a 20-a ediţie, şi am avut 800 de participanţi, cu onorabila prezenţă a preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, şi a preşedintelui Uniunii Europene de Gimnastică, am rămas cu un minus în urma organizării, şi după World Challenge Cup de la Cluj, la fel. Acum eu pe final de an încerc să găsesc nişte sponsori care să acopere aceste minusuri de la cele două competiţii, asta a fost cea mai mare problemă. Apoi, bineînţeles, organizarea în condiţii de pandemie, care ne-a plus mari probleme din punct de vedere organizatoric, cu teste, cu vaccinări, cu acces şi toate celelalte".


 

În opinia preşedintei FRGR, cea mai bună sportivă a anului a fost Andreea Verdeş, urmată de Annaliese Drăgan.

"Cei mai buni sportivi, Andreea Verdeş, prin rezultatele obţinute la Campionatul European şi Campionatul Mondial, şi pe locul doi Annalise Drăgan, o tânără speranţă, care în primul său an de seniorat a reuşit să câştige Campionatul Naţional, a reuşit să vină destul de aproape de Verdeş la primul a Campionat Mondial. Este un progres, pentru că noi de obicei aveam o gimnastă cu ştate vechi şi o gimnastă tânără care era mereu introdusă în cantonament în Campionatul Mondial şi venea după locul 30. Acum Annaliese a înregistrat un progres, am fost cu primele două gimnaste în primele 30, deci este un rezultat bun", a declarat Deleanu.

 

Sursa foto: Clubul Sportul Studențesc - GR/Facebook


 

Referitor la bugetul pe 2022, Deleanu a spus că aşteaptă cu teamă metodologia de acordare a bugetelor din partea Ministerului Sportului.

"Nu ştiu la ce să mă aştept în privinţa bugetului pe 2022, sincer aştept cu teamă metodologia de acordare a bugetelor, pentru că, având în vedere că nu ne-am îndeplinit obiectivul şi cei de la minister îşi doresc să facă o ierarhizare a federaţiilor, prin eşalonul doi şi eşalonul trei, nu ştim unde vom fi plasaţi, şi asta este o mare temere a mea, că nu vom obţine un buget corespunzător obiectivelor de performanţă pe care ni le-am propus. La anul avem trei mari competiţii internaţionale organizate pe teritoriul României, participare la European şi Mondial, plus lotul de ansamblu de la Arad, adică avem în pregătire multe loturi şi multe obiective de performanţă, şi nu ştiu dacă ne va ajunge bugetul", a mai spus Irina Deleanu.

La Campionatele Mondiale de gimnastică ritmică de la Kitakyushu (Japonia), Andreea Verdeş a ocupat locul 18 la individual compus, în finală, iar Annaliese Drăgan a încheiat pe 22.

 

 

Verdeş s-a clasat pe 14 în finala de la individual compus la Campionatele Europene de la Varna, criteriu de calificare la JO 2020, ratând biletul pentru Tokyo pentru un singur loc. Annaliese Drăgan a ocupat locul 22.

La Campionatele Europene de la Varna, România (Iulia Besoiu, Catrina Buniov, Carina Crainic, Dalia Marin, Ana Mezei şi Claudia Mitan) a ocupat locul 12 în proba de ansamblu a junioarelor.

În Cupa Mondială de la Cluj-Napoca, unde bulgăroaica Boriana Kalein a luat toate titlurile, Andreea Verdeş a ocupat locul 6, iar Annaliese Drăgan a încheiat pe 13. Verdeş a ocupat locul 5 în finala de la minge, 6 la măciuci, 7 la cerc şi la panglică. Annaliese Drăgan a fost a 8-a la cerc.

La Cupa ''Irina Deleanu'', aflată la a 20-a ediţie, România a ocupat locul 10 în proba de ansamblu a junioarelor (Iulia Besoiu, Catrina Maria Buniov, Carina Crainic, Dalia Maria Marin, Ana Mezei şi Claudia Mitan).

În probele pe obiecte, Annaliese Drăgan a obţinut argintul la panglică şi bronzul la cerc, iar Denisa Mailat a luat argintul la cerc. La individual compus, Annaliese Drăgan a ocupat însă locul 4, iar Denisa Mailat, locul 5.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Afisari: 36

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].


Alte știri din categorie

Sport Intern 20-05-2025 23:15

Tenis de masă: Bernadette Szocs, calificată în optimi la simplu la Mondialele de la Doha

Jucătoarea română Bernadette Szocs, numărul 14 mondial, s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de simplu, marți, la Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă de la Doha (Qatar), după ce a învins-o pe taiwaneza Yu-Jhun Li cu 4-1 (11-9, 11-7, 11-8, 8-11, 11-7), potrivit site-ului FRTM. Andreea Dragoman

Sport Intern 20-05-2025 18:49

Fotbal: Universitatea Craiova l-a transferat pe Mihnea Rădulescu (Petrolul)

Echipele de fotbal FC Petrolul Ploiești și Universitatea Craiova au ajuns la un acord privind transferul tânărului Mihnea Rădulescu (19 ani) la clubul din Bănie, au anunțat, marți, cele două grupări pe paginile lor de Facebook. Internaționalul de tineret a semnat un contract pe o perioadă de trei ani, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani, v

Sport Intern 20-05-2025 16:59

Fotbal: FC Rapid și antrenorul Marius Șumudică au decis încetarea raporturilor contractuale

Clubul de fotbal FC Rapid a anunțat, marți, pe pagina oficială de Facebook, încetarea de comun acord a raporturilor contractuale cu antrenorul principal Marius Șumudică. 'Începând de astăzi, 20 mai 2025, FC Rapid și antrenorul principal Marius Șumudică au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale. Aceeași decizie a

Sport Intern 20-05-2025 14:18

Alexandru Bologa: Trăirile de la Jocurile Paralimpice te atrag să repeți performanța

Campionul paralimpic la judo Alexandru Bologa a declarat, marți, la Complexul Sportiv Național 'Lia Manoliu', cu ocazia deschiderii Parasport Camp 2025, primul cantonament unificat al loturilor naționale paralimpice, că este foarte motivat să repete la Los Angles în 2028, performanța de la Jocurile Paralimpice de la Paris. 'La Los Angeles &ic

Sport Intern 20-05-2025 13:49

CNP: Eduard Novak - România are capacitatea de a câștiga în jur de 15 medalii la Jocurile Paralimpice

Președintele Comitetului Național Paralimpic, Eduard Novak, a declarat, marți, la Complexul Sportiv Național 'Lia Manoliu', cu ocazia deschiderii Parasport Camp 2025, primul cantonament unificat al loturilor naționale paralimpice, că România are capacitatea de a câștiga în jur de 15 medalii la Jocurile Paralimpice. &#

Sport Intern 20-05-2025 13:44

Fotbal: Acționarul FC Rapid, Dan Șucu, și președintele Viorel Moldovan, reclamați de CCA la Comisia de Disciplină

Clubul de fotbal FC Rapid București a anunțat, marți, pe site-ul său oficial, că acționarul Dan Șucu și președintele Viorel Moldovan au fost reclamați de Comisia Centrală a Arbitrilor la Comisia de Disciplină a FRF pentru că au criticat și solicitat o analiză oficială a greșelilor de arbitraj din partidele din deplasare cu CFR Cluj, respectiv acasă cu FCSB. &#

Sport Intern 20-05-2025 10:26

Fotbal: Săpunaru - Cât voi putea aduce un plus, voi rămâne la Rapid, dacă nu, plec singur

Fotbalistul Cristian Săpunaru, care luni seara a disputat ultimul meci din carieră pe Stadionul Giulești, a afirmat că atât timp cât poate aduce un plus clubului Rapid va rămâne în stafful administrativ, iar în caz contrar va pleca singur. 'Revenind la voi, la rapidiștii mei, ați fost motorul care m-a îm

Sport Intern 20-05-2025 09:47

Fotbal: Douăzeci și două de cluburi au primit licența pentru participarea în ediția 2025-2026 a Superligii

Douăzeci și două de cluburi de fotbal, cele 16 din prima ligă și 6 din eșalonul secund, au primit licența de participare în ediția 2025-2026 a Superligii, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Licențiere publicat, marți, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. Comisia pentru acordarea licenței c

Sport Intern 20-05-2025 00:25

Fotbal: Săpunaru, către suporteri, la ultimul meci pe Giulești - Voi face tot posibilul să fiți mândri de Rapid

Partida FC Rapid - CFR Cluj, scor 1-4, de luni seara, a constituit și ultimul meci pe Giulești dinaintea retragerii pentru fundașul Cristian Săpunaru (41 de ani), căpitanul 'vișiniilor' transmițându-le suporterilor că va face tot ce îi stă în putință din poziția de director sportiv cel mai probabil, să-i facă mândri de echipa bucurește

Sport Intern 19-05-2025 23:13

Tenis de masă: Trei români au ajuns în șaisprezecimile probelor de simplu la Mondiale

Trei jucători au ajuns, luni, în șaisprezecimile de finală ale probelor de simplu la Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă de la Doha (Qatar). La masculin, Iulian Chiriță l-a învins pe belgianul Martin Allegro cu 4-0 (11-3 11-4, 11-9, 11-6), iar Eduard Ionescu a câștigat cu emoții în fața americanului Kanak

Sport Intern 19-05-2025 22:37

Fotbal: Rapid, învinsă de CFR Cluj cu 4-1, la ultimul meci al lui Săpunaru în Giulești

FC Rapid București a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 4-1 (3-0), luni seara, în etapa a noua a fazei play-off a Superligii de fotbal, la ultimul meci al lui Cristian Săpunaru pe Stadionul Giulești. CFR s-a impus fără drept de apel, prin golurile marcate de Adrian Păun (11), Virgiliu Postolachi (40), Ciprian Deac (45+3) și Leo

Sport Intern 19-05-2025 14:27

Handbal feminin: Ștefania Stoica va juca la Gloria Bistrița-Năsăud

Internaționala Ștefania Stoica va juca la echipa feminină de handbal Gloria Bistrița-Năsăud din sezonul viitor, a anunțat clubul ardelean, luni, pe pagina sa de Facebook. Interul stânga al naționalei României vine de la CS Rapid București și întărește linia de 9 metri a medaliatei cu bronz în acest sezon. Ștefania Stoica

Sport Intern 19-05-2025 13:56

Polo masculin: CSA Steaua a restabilit egalitatea în finala Superligii cu CSM Oradea

CSA Steaua București a învins-o pe CSM Oradea cu scorul de 11-9, luni, în Bazinul Ghencea, în al doilea meci al finalei Superligii masculine de polo pe apă, în prezența președintelui interimar Ilie Bolojan, care a susținut echipa oaspete. Cele două echipe sunt la egalitate, după ce CSM Oradea a câștigat sâmb

Sport Intern 19-05-2025 12:29

Fotbal: Politehnica Iași și FC Voluntari vor juca pe teren propriu meciurile tur din barajul de menținere/promovare

Echipele Politehnica Iași și FC Voluntari vor juca pe teren propriu partidele tur cu Metaloglobus București, respectiv Unirea Slobozia, conform tragerii la sorți a ordinii disputării jocurilor din cadrul barajului de menținere/promovare, organizată, luni, la sediul Federației Române de Fotbal. Astfel, programul meciurilor tur este următo

Sport Intern 19-05-2025 11:43

Cluj: Echipa de volei a UBB a devenit campioană națională universitară

Echipa masculină de volei a Universității 'Babeș-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca este noua campioană națională universitară. 'Coordonați de antrenorul Cristian Santa, voleibaliștii UBB - Alexandru Urian (căpitan),Tudor Balu, Radu Tănase, Vlad Streangă, Vlad Vasian, Natan Săvan, Mihnea Iclozan, Radu Mureșan, Andrei Schubert, Luca Opri