ANM: Vreme schimbătoare și precipitații slabe cantitativ, în perioada 13 - 26 ianuarie
Vremea va fi schimbătoare pe parcursul următoarelor două săptămâni (13 - 26 ianuarie), cu oscilații de temperatură de la o zi la alta, precum și intervale în care precipitațiile vor fi mai degrabă slabe cantitativ, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicată luni.
În Banat, în primele trei zile, media temperaturilor maxime va scădea de la 5 grade până spre 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel că media acestora va atinge 6...7 grade, în intervalul 18-23 ianuarie. După acest interval, ele se vor menține peste cele specifice perioadei, în jurul valorii de 8 grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, acestea vor scădea la începutul săptămânii, de la o medie de -4 grade, până spre -7 grade (în data de 15 ianuarie). În următoarele nopți, temperaturile minime vor crește, astfel încât, mediat, se va atinge valoarea de -3 grade (până în 21 ianuarie). În ultima parte a intervalului, minimele termice se vor situa în continuare peste cele obișnuite perioadei, astfel că media acestora va fi cuprinsă între -2 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, însă va fi în creștere spre sfârșitul intervalului analizat (23-26 ianuarie).
În Crișana, în intervalul 13-15 ianuarie, media valorilor termice diurne va fi în scădere, de la 3 grade până spre 0 grade. După această perioadă, vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor atinge, mediat, valoarea de 7 grade (în data de 20 ianuarie). Aceeași valoare se va menține și în următoarele zile, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra 7...8 grade. Raportat la temperaturile minime, acestea vor porni de la o valoare medie de -3 grade (în data de 13 ianuarie) și vor scădea până spre -8 grade (în 15 ianuarie). Ulterior, și aceste temperaturi vor fi în creștere până în data de 18 ianuarie, când mediat, se vor înregistra -3 grade, valoare ce se va menține până în 23 ianuarie. Spre sfârșitul perioadei de analiză, media temperaturilor nocturne va continua să crească, atingând valoarea de -1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi redusă, însă aceasta va fi în creștere spre finalul intervalului analizat (23-26 ianuarie).
În Transilvania, în primele trei zile ale săptămânii, maximele termice vor scădea de la o medie de 1 grad, până spre -1 grad. Din data de 16 ianuarie, vremea se va încălzi treptat, astfel că temperaturile maxime vor crește de la 1 grad (16 ianuarie) până la o valoare medie de 6 grade (în zilele de 20 și 21 ianuarie). Temperaturile din timpul zilei se vor menține ridicate și în restul perioadei analizate, fiind situate în jurul a 5...6 grade. Minimele termice vor înregistra o scădere semnificativă la debutul primei săptămâni (de la -5 grade până la -12 grade). Din data de 16 ianuarie, media temperaturilor nocturne va crește accentuat, atingând valoarea de -5 grade, în data de 18 ianuarie. Începând cu această zi și până la finalul perioadei de analiză, mediat, se vor înregistra minime termice de -6...-5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, însă va crește în ultimele zile din cea de-a doua săptămână (23-26 ianuarie).
În Maramureș, vremea se va răci în primele zile, astfel că valorile termice diurne vor scădea de la o medie de 2 grade (13 ianuarie) până spre -1 grad (15 ianuarie). Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că, mediat, maximele termice vor crește până la 7 grade (20-21 ianuarie), valoare ce se va menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Referitor la media temperaturilor din timpul nopții, aceasta va scădea semnificativ în primele trei zile, de la -1 grad până spre -9 grade. Din data de 16 ianuarie, minimele termice vor crește semnificativ, atingând valoarea medie de -4 grade până aproape la sfârșitul intervalului de analiză (24 ianuarie). Trecător vor fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai mare în perioada 15-17 ianuarie și în ultimele zile ale intervalului analizat.
În Moldova, în primele două zile, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 1 grad, apoi va crește treptat, astfel că în data de 18 ianuarie aceasta va fi de 8...9 grade. În următoarele trei zile temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 4...5 grade și vor rămâne relativ asemănătoare până la finalul intervalului de prognoză. Minimele termice vor fi în medie de -4 grade în prima dimineață, în jurul datei de 15 ianuarie vor scădea până la o medie de -9...-8 grade, iar în zilele ce vor urma media lor va avea variații în general între -3 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe și pe arii restrânse va fi mai ridicată între 13 și 17 ianuarie și din nou după data de 22 ianuarie.
În Dobrogea, în 14 ianuarie media maximelor termice va scădea până la 2 grade, apoi va urca treptat, astfel că în jurul datei de 18 ianuarie se va situa în jurul valorii de 8 grade. În intervalul care va urma aceasta va avea variații între 5 și 9 grade. Minimele termice vor fi în medie de -2 grade în data de 14 ianuarie, în ziua următoare media va scădea spre -5 grade, iar în zilele următoare va crește, astfel că în 18 ianuarie aceasta va fi de aproximativ 0 grade. Între 19 și 26 ianuarie minimele termice se vor situa în medie între -1 și 3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în cea de-a doua săptămână.
În Muntenia, în prima zi, maximele termice vor avea o medie de 5 grade, în cea de-a doua de 2 grade, apoi, până în 18 ianuarie, vor crește spre 9 grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va avea variații între 5 și 8 grade. Minimele termice vor fi, în medie, între -7 și -3 grade în prima săptămână și între -4 și 0 grade în cea de-a doua. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare după data de 21 ianuarie.
În Oltenia, în prima zi, media maximelor termice va fi de 5...6 grade, în cea de-a doua va scădea la 2 grade, apoi va fi în creștere până spre finalul primei săptămâni când se va situa în jurul valorii de 8 grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, în general, între 5 și 9 grade. Media minimelor termice va avea valori cuprinse între -8 și -3 grade în prima parte a intervalului, apoi între -4 și -1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare după data de 21 ianuarie.
La munte, media temperaturilor de pe parcursul zilei va crește de la o zi la alta, pornind de la valoarea de -7 grade, în data de 13 ianuarie și atingând aproximativ 5 grade, în zilele de 18 și 19 ianuarie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie cuprinsă între 0 și 2 grade. Din punct de vedere al temperaturilor nocturne, se remarcă scăderea de la debutul primei săptămâni, astfel încât în data de 14 ianuarie se vor înregistra, mediat, -13 grade. După această dată, minimele termice vor crește treptat; în perioada 18-22 ianuarie, media acestora va fi de -4...-3 grade, iar spre finalul intervalului de analiză vor fi ușoare variații în jurul valorii de -6 grade. Local și temporar vor fi precipitații slabe cantitativ. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
Alte știri din categorie
Aproape 57.600 de imobile - vândute în decembrie 2024, cu circa 800 mai puține față de luna precedentă
Aproape 57.600 de imobile au fost vândute, în decembrie 2024, la nivelul întregii țări, cu peste 800 mai puține față de luna precedentă. Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) transmis marți, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilo
Sector 1: Reînnoirea contractelor pentru parcările de reședință începe miercuri
Reînnoirea contractelor de închiriere pentru unul dintre cele 10.500 de locuri de parcare de reședință din Sectorul 1 începe miercuri. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis marți, cetățenii trebuie să transmită documentele on-line, folosind platforma
Trei autoturisme, afectate de un incendiu într-o parcare din Piatra-Neamț
Trei autoturisme au fost afectate de un incendiu care a izbucnit într-o parcare din municipiul Piatra-Neamț, a informat, marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț. 'Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la două autoturisme, existând posibilitatea propagării și la alt autotur
Timiș/Primarul Fritz: Sunt nemulțumit de curățenia orașului; preluăm serviciile de salubrizare în regie proprie
Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a declarat, marți, că este nemulțumit de curățenia orașului și că serviciile de salubrizare stradală vor fi preluate în regie proprie. Edilul subliniază că în ultima perioadă au fost înregistrate în platforma dedicată a primăriei și la managerii de cartier reclamații privi
REPORTAJ Tulcea: Peste 20 de români participă la Campionatul mondial de înot în ape înghețate
Peste 20 de români, sportivi și amatori, participă, începând de marți, la Molveno, în Italia, la Campionatul mondial de înot în ape înghețate, organizat de International Ice Swimming Association (IISA), eveniment la care și-au anunțat prezența peste 700 de sportivi din lume. Printre cei 21 de româ
REPORTAJ /Vâlcea: Dorel Glomnicu - colecționarul care a strâns la un loc istoria radioului
Convins că radioul este și va rămâne cea mai simplă și la îndemână sursă de informare, un fost lider de sindicat din Vâlcea cu o pasiune ieșită din comun pentru 'cutiile vorbitoare' a strâns acasă în decurs de câteva decenii câteva sute de radioreceptoare, de la cele cu galenă, cu lămpi sau pe tranzistori și p&a
Tulcea: Sorcova și semănatul, obiceiuri comune de Revelionul bătrân
Sorcova și semănatul sunt obiceiurile comune care sunt practicate, marți, în prima zi a anului nou din calendarul iulian, de creștinii de stil vechi din unele comunități de ucraineni, ruși-lipoveni, greci și bulgari din județul Tulcea, aceste obiceiuri păstrându-se în unele gospodării și de creștinii ortodocși de stil nou care au marcat Revelionul &
Cod galben de ceață densă în localități din județele Brașov, Sibiu, Caraș-Severin și Timiș, marți dimineața
Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineața atenționări nowcasting Cod galben de ceață densă, valabile în localități din județele Brașov, Sibiu, Caraș-Severin și Timiș. Astfel, până la ora 9:00, în mai multe localități din județele Brașov și Sibiu se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilit
Hunedoara: Incendiu puternic la o casă din municipiul Deva
O casă dintr-un cartier al municipiului Deva a fost grav afectată de un incendiu puternic care a avut loc luni seara, pentru stingerea focului, care se manifesta violent, pompierii militari intervenind cu trei autospeciale. 'La sosirea echipajelor de stingere incendiul se manifesta generalizat și violent la încăperea centrală a locuinței și la acoper
Botoșani: Doi polițiști răniți după ce un tir a intrat în mașina de serviciu a acestora
Doi polițiști din Botoșani au fost grav răniți, luni seară, după ce mașina de poliție în care se aflau a fost lovită de un tir, incidentul având loc pe un drum județean, în localitatea Vorona Mare, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani. Potrivit sursei citate, cei doi agenți, unul de 22 de ani și unul de 40 de ani
Cutremur cu magnitudinea 3,5 în județul Buzău, luni seara
Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs luni seara, la ora locală 19:08, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la adâncimea de 140 de kilometri (km), în apropierea următoarelor orașe: 55 km nord-ves
Ilfov: Cinci autovehicule, implicate într-un accident pe Centura Capitalei, în zona orașului Pantelimon; trafic îngreunat
Cinci autovehicule - trei autoturisme, o autoutilitară și un autotren - au fost implicate într-un accident luni, pe Centura Capitalei, în zona orașului Pantelimon, o persoană având nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, cele cinci autovehicule au fost implicate &ic
Mureș: Sindicatul ACORD afirmă că sunt nefondate acuzațiile aduse personalului de la centrele pentru copii cu dizabilități
Sindicatul ACORD, afiliat la Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală - COLUMNA, susține că acuzațiile formulate de către inspectorii Consiliului de Monitorizare și de reprezentanții Centrului de Resurse Juridice în privința funcționării a patru centre de îngrijire a copiilor cu dizabilități din Târgu Mureș ar fi 'nefondate, g
Peter Ferenc (CJ Mureș): Centrele DGASPC - ''un mediu sănătos'' pentru copiii cu dizabilități
Președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, Peter Ferenc, a declarat luni, într-o conferință de presă, că toate cele patru centre pentru copii cu dizabilități din Târgu Mureș aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din județ reprezintă 'un mediu sănătos', în care se oferă îngrijiri adecvate, d
Investițiile directe ale nerezidenților în România s-au redus la 5,852 miliarde de euro în primele 11 luni
Investițiile directe ale nerezidenților în România s-au redus la 5,852 miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut, de la 6,611 miliarde de euro în perioada ianuarie - noiembrie 2023, potrivit datelor Băncii Naționale a României, publicate luni. Participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit estimat) au în